Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen zenét hallgatsz?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Re: Milyen zenét hallgatsz?

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Alex_Aston írta:
2024.09.28., szomb. 14:49
tottyi írta:
2024.09.28., szomb. 14:24
...pedig igen csak jo hangja van David Gahan-nek na meg Martin-nak is ezert szeretem toluk a studio felveteleket....
Amugy sokaig nem tudtam, hogy Martin Gore-is enekel par albumon olyan majdnem egyforma hangjuk van....
:o

Honnan tudtad, hogy mindkettőjüknek jó hangja van, ha sokáig azt hitted, csak egyikük énekel...? gondolkodik.gif

Egyébként meg annyira más a két hang, hogy szerintem nehezen össze téveszthető, de ezek szerint tévedtem :D
Mert akkoriban csak zenet hallgattam es figyelmetlen voltam, ez lehetett az oka vagy meg nem voltak olyan jo dolgaim mint most a zene reprodukalasara. :D
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

tottyi írta:
2024.09.28., szomb. 14:24
...pedig igen csak jo hangja van David Gahan-nek na meg Martin-nak is ezert szeretem toluk a studio felveteleket....
Amugy sokaig nem tudtam, hogy Martin Gore-is enekel par albumon olyan majdnem egyforma hangjuk van....
:o

Honnan tudtad, hogy mindkettőjüknek jó hangja van, ha sokáig azt hitted, csak egyikük énekel...? gondolkodik.gif

Egyébként meg annyira más a két hang, hogy szerintem nehezen össze téveszthető, de ezek szerint tévedtem :D
Csak a Marantz! :-D

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Alex_Aston írta:
2024.09.28., szomb. 13:35
tottyi írta:
2024.09.27., pén. 16:24

Szeretem a Depeche Mode-ot es nem talaltam se Tidal-on se a magyar letolto oldalon. :(
Én anno ezért is tettem le a voksomat a Deezer mellett, mert több előadónál is azt láttam, hogy több album elérhető, mint Tidal esetében.
Esetleg 30 napos próba regisztrációt eszközölj, hogy meg tudd hallgatni (meg körül nézz). Aztán lehet maradsz is ezen sztríming szolgáltató mellett ;)

Most rákerestem erre, és a Google szerint csak YT Music és Deezer platformon elérhető.
No meg CD-n megvehető.

Screenshot_20240928_132725_Chrome.jpg
Most meghallgattam youtubon es kiderult, hogy koncertfelvetelek. :( A Depeche Mode-nal utaltam meg a koncertfelvetelt mert azelott olyan orhangon enekelt pedig igen csak jo hangja van David Gahan-nek na meg Martin-nak is ezert szeretem toluk a studio felveteleket. De sajnos 2000-es evek utan lettek jo basszusok melyhangok az albumaikon de viszont a 2000-es evek elotti albumok jok toluk. :) Ha egy ilyen valogatast amit most linkeltel megcsinalnanak most studioban, szerintem igen csak kelendo lenne a jo basszusokkal. Az az album utan meghallgattam egy Bronski Beat - Smalltown Boy (Moreno J Remix)-et youtubon es itt hallani milyen mas a basszus mert az eredetiben sincs annyi pedig imadom ezt a szamot is.
Amugy sokaig nem tudtam, hogy Martin Gore-is enekel par albumon olyan majdnem egyforma hangjuk van. :)
Nekem ezek a Depeche szamok az ifjukoromat hozzak vissza milyen jo eletem volt, csak a sorozes, rumozas (szlovakiaban mas rumok voltak akkoriban) es a felhotlen elet mindenfele gond nelkul, de jo volt. :D Violator forever.
Na meg U2 - Erasure - The Cure stb.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

tottyi írta:
2024.09.27., pén. 16:24

Szeretem a Depeche Mode-ot es nem talaltam se Tidal-on se a magyar letolto oldalon. :(
Én anno ezért is tettem le a voksomat a Deezer mellett, mert több előadónál is azt láttam, hogy több album elérhető, mint Tidal esetében.
Esetleg 30 napos próba regisztrációt eszközölj, hogy meg tudd hallgatni (meg körül nézz). Aztán lehet maradsz is ezen sztríming szolgáltató mellett ;)

Most rákerestem erre, és a Google szerint csak YT Music és Deezer platformon elérhető.
No meg CD-n megvehető.
Screenshot_20240928_132725_Chrome.jpg

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Alex_Aston írta:
2024.09.27., pén. 13:36
Érdekes ez a felvétel, mert nincs fent a DM alatt, mint választható album. gondolkodik.gif
Viszont véletlenül belebotlottam, és azóta hallgatom elég gxakran.
Tényleg már-már akusztikus, és nagyon jól átjön az élő előadás a felvételen.

Aki szereti a Depeche Modeot, annak tetszeni fog, aki pedig nem, annak pedig a felvételt ajánlom. :smile29:
Legalább is Derzeren pazarul szól.

Screenshot_20240927_133023.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Érdekes ez a felvétel, mert nincs fent a DM alatt, mint választható album. gondolkodik.gif
Viszont véletlenül belebotlottam, és azóta hallgatom elég gxakran.
Tényleg már-már akusztikus, és nagyon jól átjön az élő előadás a felvételen.

Aki szereti a Depeche Modeot, annak tetszeni fog, aki pedig nem, annak pedig a felvételt ajánlom. :smile29:
Legalább is Derzeren pazarul szól.
Screenshot_20240927_133023.jpg

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Ha unod a 4/4 ritmust, meg az 5/4 sem újdonság...
Ez 15/8, és 7/8...
Csatolmányok
Screenshot_20240925_084541.jpg

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

BLX írta:
2024.09.21., szomb. 18:01
Én ha ide kirakok valamilyen zenét, azt nem azért teszem, mert "éppen" azt hallgatom, hanem azért, mert érdemesnek tartom valamilyen okból megmutatni a kedves topiktársaknak. :smile29:
+1
ha a fősodor zenéit linkelném, sokaknak rémálmai lennének, többeknél visszatérne az ágybav..elős korszak... :rolleyes:

Ez is például a finomabb stílusból:
Heike Langhans leborulok.gif 36_3_1.gif

youtu.be/zI6ohmZVRMM

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: halce »

Csakazértis :-) Egy kiváló szám abból a korból, amikor még létezett olyan a hangfelvételeken, hogy dinamika. Sajnos klipje viszont nincs.

Billy Idol - Pumping On Steel
https://youtu.be/mBswfQPFBgs

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

Én ha ide kirakok valamilyen zenét, azt nem azért teszem, mert "éppen" azt hallgatom, hanem azért, mert érdemesnek tartom valamilyen okból megmutatni a kedves topiktársaknak. :smile29:

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Megyer írta:
2024.09.21., szomb. 11:59
Ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz amit akarsz. :P Nem akartalak megbántani, de én teljesen máshogy állok a topikhoz. Figyelmen kívül hagyom az írások azon részét amik véleményezik az adott zenét. Nem ismerem az illetőt, sem az ízlését, stb. Kizárólag a zenére koncentrálok. Ha nem ismerem, vagy esetleg már hallottam az előadó nevét de előadását még nem akkor talán belehallgatok, ha időm, kedvem úgy engedi. Esetleg ha ismerem és még jónak is tartom akkor kap tőlem egy "like"-t. Zenei gyűjteményemet szoktam innen néha bővíteni ezt nem tagadom. Elnézést, nem offolok tovább...
Nekem már rég nincsenek illúzióim semmivel kapcsolatban sem, és megbántani sem igen lehet már. Csupán a "józan paraszti ész" (avagy racionalitás), a szép-jó-igaz keresése, és a szeretet eszméje az, amit még védek a sokszoros túlerővel szemben - már abban a csekély mértékben, amennyire ez módomban áll.

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz amit akarsz. :P Nem akartalak megbántani, de én teljesen máshogy állok a topikhoz. Figyelmen kívül hagyom az írások azon részét amik véleményezik az adott zenét. Nem ismerem az illetőt, sem az ízlését, stb. Kizárólag a zenére koncentrálok. Ha nem ismerem, vagy esetleg már hallottam az előadó nevét de előadását még nem akkor talán belehallgatok, ha időm, kedvem úgy engedi. Esetleg ha ismerem és még jónak is tartom akkor kap tőlem egy "like"-t. Zenei gyűjteményemet szoktam innen néha bővíteni ezt nem tagadom. Elnézést, nem offolok tovább...

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Megyer írta:
2024.09.21., szomb. 01:58
Szerintem te vagy eltévedve. Ez nem zenei ajánló, ez a milyen zenét hallgatsz. Sokan összekeverik a kettőt. Tunerman sem ajánlgat veled ellentétben. Sokfélék vagyunk, nem biztos hogy ami neked bejön az másnak is.
Tehát ez egy olyan topik, ahol a delikvens kiteszi azt, amit éppen hallgat, de semmiképp sem abból a célból, hogy azt ajánlja másnak is meghallgatásra gondolkodik.gif

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Szerintem te vagy eltévedve. Ez nem zenei ajánló, ez a milyen zenét hallgatsz. Sokan összekeverik a kettőt. Tunerman sem ajánlgat veled ellentétben. Sokfélék vagyunk, nem biztos hogy ami neked bejön az másnak is.
halce írta:
2024.09.20., pén. 19:48
BLX írta:
2024.09.20., pén. 18:45
Rég jártam erre felé... Most belehallgatva néhány zenei ajánlóba, azt hiszem tunerman topiktársnak simán lehetne egy saját zenei ajánlója. Jóféle tartalom. Köszönjük. :tutiok:
Én csak azt nem vágom, miért ide teszi, mikor van külön komolyzenei ajánló topik is? gondolkodik.gif
Amúgy én meg totál csalódott vagyok, és el sem tudom képzelni, hogy amiket ajánlottam, ennyire senkiben ne indítsanak el semmit sem. Másrészről én sem találtam magamnak itt semmi újdonságot sad.gif Az az érzésem, hogy nem szeretjük eléggé a zenét, és/vagy megelégszünk azzal, amit az algoritmus az arcunkba tol.
(Amúgy az "Egy kiállítás képei" nekem is nagy kedvencem, "A négy évszak"-kal és a "Carmina Burana"-val egyetemben.)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6177

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ma érkezett a CD (+DVD):
AVAF 1982.jpg
AVAF 1982.jpg (74.35 KiB) Megtekintve 950 alkalommal
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

halce írta:
2024.09.20., pén. 19:48
BLX írta:
Rég jártam erre felé... Most belehallgatva néhány zenei ajánlóba, azt hiszem tunerman topiktársnak simán lehetne egy saját zenei ajánlója. Jóféle tartalom. Köszönjük. :tutiok:
Én csak azt nem vágom, miért ide teszi, mikor van külön komolyzenei ajánló topik is? gondolkodik.gif
Amúgy én meg totál csalódott vagyok, és el sem tudom képzelni, hogy amiket ajánlottam, ennyire senkiben ne indítsanak el semmit sem. Másrészről én sem találtam magamnak itt semmi újdonságot sad.gif Az az érzésem, hogy nem szeretjük eléggé a zenét, és/vagy megelégszünk azzal, amit az algoritmus az arcunkba tol.
(Amúgy az "Egy kiállítás képei" nekem is nagy kedvencem, "A négy évszak"-kal és a "Carmina Burana"-val egyetemben.)
Szerintem igen is lehet itt találni "új" zenéket és lehet inspirálódni. ;peace;
Csak azért "highlight-oltam" tunerman ajánlóit, mert kapásból volt 2-3 album, aminek megörültem.
Jön a hifis időjárás, be fognak indulni biztosan többektől is a jobbnál jobb ajánlók. :drum:

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

BLX írta:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2718

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Solti/The greatest hits/demonstration disc - Hitachi/DCI-21088/1986

youtu.be/Qd1cgXFEOAI
Csatolmányok
Hitachi demonstration disc DCI-21088 1986.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

dwinhoood
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: dwinhoood »

Mrs. GREEN APPLE – ライラック (Lilac)
https://www.youtube.com/watch?v=s-aEvOO4teg

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Héroes del Silencio - Entre dos tierras (videoclip oficial)

youtu.be/SzimletXB7M

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Arooj Aftab "Night reign"
Csatolmányok
arooj.jpg
arooj.jpg (33.04 KiB) Megtekintve 970 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mára egy francia mókuskát sorsolt ki nekem youtube elvtárs ;-)
Indila - Derniere Danse (Clip Officiel)

youtu.be/K5KAc5CoCuk

halce
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hogy semelyik fórumtárs ne maradjon zene nélkül a hétvégére, alább két koncert. Mindkettő Coachella Festival-os, és bár műfajilag meglehetősen eltérőek, mindkettő személyes kedvencem. Ma este kisebb összejövetel és vetítés lesz nálunk, a kettő közül valamelyik biztos be lesz játszva :-)

Dead Can Dance - live at Coachella 2013 HD

youtu.be/nBNBqL_QDEw

Royksopp Live at Coachella 2017 | Weekend 1

youtu.be/6k2wqB5NsVI

janesz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 455

Hozzászólás Szerző: janesz »

IMG_20240906_090625.jpg
EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány

Válasz küldése

Vissza: “Zene, amit hallgatunk”