Dead Can Dance - live at Coachella 2013 HD
youtu.be/nBNBqL_QDEw
Royksopp Live at Coachella 2017 | Weekend 1
youtu.be/6k2wqB5NsVI

Mike Oldfield valahol az elektronikus kísérleti zene és a jazz határain mozog, és - gondolva itt olyanokra, mint a Pink Floyd vagy a Jethro Tull - le se tagadhatná, hogy angol. Ezekben a zenékben számomra vannak kimondottan jó részek, és vannak olyanok, amiktől borzadozom, mert pl. annyira "kísérletiek", vagy különösen Oldfield esetében infantilisek. A Monty Python-nal is pont ugyanez a problémám.KLajos írta: ↑2024.08.31., szomb. 06:51A felsoroltak Oldfield lényegesen populárisabb lemezei, nagyban eltérnek az első évei bonyolultabb szerzeményeitől.
Amúgy fura, mert sok zenében éppen a hangnemi váltások adják a legszebb élményeket a hallgatáskor. És ez műfajfüggetlen.
Sokkal rosszabbnak tartom az egysíkú, gyakorlatilag végig egy ritmusú, hangzatú zenéket.
Hallgassunk akár Mozartot, Vivaldit, Beethovent, Lisztet, netán Yes-t, Oldfieldet, Amon Düült vagy Queent (ez utóbbiak - Yes-től felsorolt példák - a '70-es évek beli lemezeit fedik).

A felsoroltak Oldfield lényegesen populárisabb lemezei, nagyban eltérnek az első évei bonyolultabb szerzeményeitől.halce írta: ↑2024.08.30., pén. 09:35Bocs, igazad van, a kakofónia rossz kifejezés. De akkor sem tetszik az, hogy belevisz egy hangulatba, aztán meg hirtelen a nyakamba önti a létező összes hangszert fortéban. Sokáig próbálkoztam Oldfield-del, de végül csak 3 lemezt ("Crisis", "The Songs Of Distant Earth" és " Tubular Bells III") és kb. egy tucat számát tartottam meg.KLajos írta: ↑2024.08.29., csüt. 12:51Az 1:37 utáni rész egyáltalán nem kakofónia, hanem a korábbi (az Ommadawntól kezdve) oldfieldi hangzás kicsit korszerűbb változata. Semmi több. Nem rosszabb, főleg nem jobb, csak más. Akkoriban ilyenre változtatta a szerző. Gyakorlatilag ez az a hangzás, ami a legtöbb lemezén jelen van és abszolút felismerhetően egyéni.
A kakofónia is felismerhető, de nem egyéni.
Bocs, igazad van, a kakofónia rossz kifejezés. De akkor sem tetszik az, hogy belevisz egy hangulatba, aztán meg hirtelen a nyakamba önti a létező összes hangszert fortéban. Sokáig próbálkoztam Oldfield-del, de végül csak 3 lemezt ("Crisis", "The Songs Of Distant Earth" és " Tubular Bells III") és kb. egy tucat számát tartottam meg.KLajos írta: ↑2024.08.29., csüt. 12:51Az 1:37 utáni rész egyáltalán nem kakofónia, hanem a korábbi (az Ommadawntól kezdve) oldfieldi hangzás kicsit korszerűbb változata. Semmi több. Nem rosszabb, főleg nem jobb, csak más. Akkoriban ilyenre változtatta a szerző. Gyakorlatilag ez az a hangzás, ami a legtöbb lemezén jelen van és abszolút felismerhetően egyéni.
A kakofónia is felismerhető, de nem egyéni.

Az 1:37 utáni rész egyáltalán nem kakofónia, hanem a korábbi (az Ommadawntól kezdve) oldfieldi hangzás kicsit korszerűbb változata. Semmi több. Nem rosszabb, főleg nem jobb, csak más. Akkoriban ilyenre változtatta a szerző. Gyakorlatilag ez az a hangzás, ami a legtöbb lemezén jelen van és abszolút felismerhetően egyéni.halce írta: ↑2024.08.20., kedd 10:10
Erről a lemezről a 20:00-21:38 közötti részt el szoktam képzelni, hogy milyen lehet egy többezer wattos rendszeren![]()
A többi részt viszont nem jegyzem, sajnos. Ugyanígy vagyok a Poison arrows-sal: 1:37-ig kiváló, utána átcsap valamiféle kakofón kísérleti zenébe.
youtu.be/-KsQl-Nz8dg

A Tears for fears énekesének, Roland Orzabalnak van egy szóló albuma, nagy kedvencem:
Erről a lemezről a 20:00-21:38 közötti részt el szoktam képzelni, hogy milyen lehet egy többezer wattos rendszeren
Szerintem ez is fog tetszeni: az egész albumuk kiváló, "Fever Dream" (2022) a címelacy írta: ↑2024.04.26., pén. 19:32Tulajdonképpen a lemezborítója tetszett meg![]()
Aztán kiderült hogy tök jó zene
kicsit Lana Del Ray-re hasonlít
https://www.youtube.com/watch?v=ymuu6b3 ... e=youtu.be

A YT linken egyetlen komment van a "videó" alatt, az azt írja, hogy "ez nem az" (gondolom, hogy a hanganyag nem az a mű, mint ami a címben szerepel). Magam sem találtam meg Tidal-on, bár a borító, meg a cím egyezett, a zene egész más volt. Valójában mit hallunk az általad berakott YT linken?tunerman írta: ↑2024.07.27., szomb. 15:28Strauss Solti VPO Salome Decca 1962 CD
CD2/3 Salome (7 fátyol) tánca
youtu.be/_Vz1NWLq63E