Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem valami túlságosan drága
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9680
Re: Szerintem valami túlságosan drága
Ha így megy tovább, ennek a topicnak semmi értelme nem lesz. Nem azért jött létre, hogy azon lamentáljunk, hogy mi miért annyi, hanem felhívjuk a figyelmet egy-egy esetleges dolog túlárazására, amit a szabályzat szerint ide vindikáltunk, hogy ne offolja, vagy tolja a hirdetéseket.
Az, hogy ki mennyiért árulja a saját portékáját, az az Ő dolga. Nem kötelező megvenni.
jó lenne, ha ezt mindenki megértené.
Az, hogy ki mennyiért árulja a saját portékáját, az az Ő dolga. Nem kötelező megvenni.
jó lenne, ha ezt mindenki megértené.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 87
Honnan tudod, hogy valóban elkelt és más fórumon is ennyiért hirdette?
Sok cucc amit itt hirdettek és megjelent ebben a topikban vagy más gebasz volt vele hirtelen elkel máshol...
Ez a hardveren fent volt de le is került egyből.
Már a B oldal forog így 60 felett...
Az, hogy valami egyszer elkelt valamennyiért, nem azt jelenti, hogy annyi az általános használt piaci ára. Simán lehet, hogy valaki bőven áron alul adta el, vagy akar áron felül.
De ha valami nagyon olcsón ment el egyszer, annak oka lehet, azon felül, hogy az eladó esetleg rosszul árzta, pl. karcos, belehányt a macska, sürgősen kell a pénz valamire, stb.
Vagy persze lehet, egy nem túl jól sikerült modell, es azért annyi.
De ha valamit elvisznek nagyon hamar egy adott áron, akkor az jo eséllyel megfelelően volt árazva, vagy akar még alul is.
Persze minél drágább valami, annál kisebb a vásárló közönség, ezért ott még az alacsony árazás is abszolút értékben olyan magas összeget képviselhet, ami miatt sokáig nem kel el, és nem azért, mert nem jól van árazva.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3834
Egy példa alapján általánosítasz...?Andy76 írta: ↑2025.12.29., hétf. 17:08Látom ne ment át a matek rész.
Ha az újkori ár dupla növekedés lett, akkor a használt ár az miért nem követi ezt?Amit leírtam példákat, ott érthető ha elolvasta volna a tisztelt publikum figyelmesen.Amúgy látom a kereskedői válaszokat...ki más érvelne a magas árak mellett.600ezer volt, 1.2millió lett.A használt ára 150ezer volt, akkor 300ezernek kellene lennie...kellene de nem ,az jóval magasabb lett,ez a nem helyén való...
Az, hogy valami egyszer elkelt valamennyiért, nem azt jelenti, hogy annyi az általános használt piaci ára. Simán lehet, hogy valaki bőven áron alul adta el, vagy akar áron felül.
De ha valami nagyon olcsón ment el egyszer, annak oka lehet, azon felül, hogy az eladó esetleg rosszul árzta, pl. karcos, belehányt a macska, sürgősen kell a pénz valamire, stb.
Vagy persze lehet, egy nem túl jól sikerült modell, es azért annyi.
De ha valamit elvisznek nagyon hamar egy adott áron, akkor az jo eséllyel megfelelően volt árazva, vagy akar még alul is.
Persze minél drágább valami, annál kisebb a vásárló közönség, ezért ott még az alacsony árazás is abszolút értékben olyan magas összeget képviselhet, ami miatt sokáig nem kel el, és nem azért, mert nem jól van árazva.
Csak a Marantz! :-D
Teljesen értelmetlen ez a szájtépés az árazáson. Elvitték a meghirdetett áron? Elvitték, ami visszaigazolja azt, hogy jól volt beárazva.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Az a pek van itt, hogy:
ha az ujonnan elerheto utodpeldany ara x2, akkor a hasznalt ara miert lenne /2 , azaz negyed ar?
Pont ez, ami ellent mond minden piaci mukodesnek. Ebredjetek fel, annak az eranak vege, hogx mi szegenyek vagyunk ezert olcsobban kapunk mindent, meg amugyis nekunk ennyiert JAR.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- Vappali
- Fórumlakó

- Értékelés: 163
Az utód az RX-A8A ami váltotta ezt 2021-22-ben, az 1,5 milla most új áron. 3x annyi. Így hirtelen csak a 8K-t említhetem amivel többet tud. Nyilván van még jó pár parasztvakítás az újabban. Na most ez így 1/3-ad árban szerintem teljesen rendben volt.
Nem érdemes elkezdeni hogy mi van - ez van. És ha tetszik nekünk ha nem, az új árak emelkedése magával húzza a használt árakat is egy darabig. Lakás - házárak, autóárak....stb. ott is ez van.
Még én is szemeztem vele ..
Nem érdemes elkezdeni hogy mi van - ez van. És ha tetszik nekünk ha nem, az új árak emelkedése magával húzza a használt árakat is egy darabig. Lakás - házárak, autóárak....stb. ott is ez van.
Még én is szemeztem vele ..
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta: ↑2025.12.28., vas. 10:37Ha jól látom, 4 éve volt kapható 950e Ft-ért (inflációs számolva az most kb. 1.200.000.- körül lenne). Mennyi most ennek az utódja?Andy76 írta: ↑2025.12.28., vas. 10:08viewtopic.php?f=177&t=224589
ez?5 éves erősítő...lassan 6...
Miért kell ennyire felnyomni az árakat?Ki az aki ennyiért megveszi?Lesz olyan ..... aki megteszi és ilyenkor elindul mindenki abba az irányba.Vicc hova jutottunk.
Teljesen korrekt egy hibátlan és messze nem elavult készülékért a valamivel kevesebb, mint fél ár.
Mennyi legyen az ára? 300-350e? Az meg már talán röhejes lenne.
De úgy is kiderül, mert ha elkel ennyiért, akkor reális az ár.
Jól írod, lenne....
Inflációt akkor számolj ha új lenne de ez több 7 éve jött ki....
Akkor számolj avultatást is..
Teljesen korrekt egy hibátlan és messze nem elavult készülékért a valamivel kevesebb, mint fél ár.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3834
Ha jól látom, 4 éve volt kapható 950e Ft-ért (inflációs számolva az most kb. 1.200.000.- körül lenne). Mennyi most ennek az utódja?Andy76 írta: ↑2025.12.28., vas. 10:08viewtopic.php?f=177&t=224589
ez?5 éves erősítő...lassan 6...
Miért kell ennyire felnyomni az árakat?Ki az aki ennyiért megveszi?Lesz olyan ..... aki megteszi és ilyenkor elindul mindenki abba az irányba.Vicc hova jutottunk.
Csak a Marantz! :-D
- Vappali
- Fórumlakó

"dohányfüst mentes helyről"
Na mondjuk ezt adom. Egyszer volt egy ilyen erősítőm. Kb. fél év után jutottam el oda, hogy már nem éreztem több méterről a szobában.
Na mondjuk ezt adom. Egyszer volt egy ilyen erősítőm. Kb. fél év után jutottam el oda, hogy már nem éreztem több méterről a szobában.
Én egyszer egy kis Dual lemezjátszót vettem a sokadik rendszerbe (szerencsére olcsó volt) aminek rendkívül erős pince-penész szaga volt. Kb. 2 hét után kivágtam a kukába ...Gulka. írta: ↑2025.12.13., szomb. 17:23OFFdumdum írta: ↑2025.12.12., pén. 16:55Hááát azért próbálkozik 1.2 millióért, hátha talál verebet...
viewtopic.php?f=31&t=223014
Ráadásul pont tőled vette..
Mennyiért is vette?
Egy dolgot soha nem értettem, hogy lehet ilyen porosan tartani egy készüléket, mint a hirdetésben lévő....
Nem az első eset, hogy hifi terméket látok csupa mocsokban. Múltkor vettem egy fejhallgatót használtan. Bár ne tettem volna. Olyan büdös volt a fejes, hogy hamar megszabadultam tőle. Pedig még a párnáit is kétszer kimostam a mosógépben. Undorító volt a szaga az egész lakásban éreztem. Soha nem fogok többet használt fejest venni ez miatt. Történt már ilyen régebben hangszórókábelben is. Mintha egy Kuvasz (imádom őket kis koromban volt is) aludt volna rajta olyan szaga volt... Az emberi igénytelenség néha már a képeken átjön. Háklis vagyok a rendre és kényes a készülékeimre.....
OFF Vége
De amúgy a cigarettafüsttel átitatott vasak se tesznek rám jó benyomást.
Szóval amikor valaki olyan hirdetést ír, hogy "dohányfüst mentes helyről" az nagyon jó ...
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 432
OFFdumdum írta: ↑2025.12.12., pén. 16:55Hááát azért próbálkozik 1.2 millióért, hátha talál verebet...
Mennyiért is vette?
Egy dolgot soha nem értettem, hogy lehet ilyen porosan tartani egy készüléket, mint a hirdetésben lévő....
Nem az első eset, hogy hifi terméket látok csupa mocsokban. Múltkor vettem egy fejhallgatót használtan. Bár ne tettem volna. Olyan büdös volt a fejes, hogy hamar megszabadultam tőle. Pedig még a párnáit is kétszer kimostam a mosógépben. Undorító volt a szaga az egész lakásban éreztem. Soha nem fogok többet használt fejest venni ez miatt. Történt már ilyen régebben hangszórókábelben is. Mintha egy Kuvasz (imádom őket kis koromban volt is) aludt volna rajta olyan szaga volt... Az emberi igénytelenség néha már a képeken átjön. Háklis vagyok a rendre és kényes a készülékeimre.....
OFF Vége
TCL 65C728 + Pro-Ject DAC Box + Kenwood KT-5020 + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Libtec/Birth + HiDiamond D3.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6284
Azért elég szépen tartotta az árát akkor...
Újan 265ezerért vettem anno, amikor még lehetett kapni, és ha még hozzá is számoljuk az inflációt, 260ezer elég tisztességes ár egy 203-asért.
@alto: én 4K UHD BD playerként használom házimozi rendszerben a 203-ast, és semmi ingerenciám megválni tőle. Soha nem használtam streamerként, szerintem kismillió nála jobb streamer volt már a saját korában is ugyanannyiért vagy olcsóbban, nem is értem... De optikai lejátszóként ma is remek cuccok az Oppók, aannak ellenére, hogy nem kapnak szoftverfrissítést már.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Tudom!alto írta: ↑2025.12.12., pén. 12:18
A tisztánlátás végett, ami az USA-ban 150ezer, az nettó ár. Ott államonként különböző Áfa kulcsok vannak (több államban 0%), így a rendelés államának megfelelő áfát utólag adják hozzá, de a webshopban mindig a nettó ár van feltüntetve. Az a 150ezer Áfával, vámmal (videoképes lejátszóknak magasabb a vám tarifája), szállítási költséggel már inkább a 230ezer közelébe kerül.
Specifikusan az Oppok használtpiaci értéke azért csökkent le jelentősen, mert már nem jön hozzájuk szoftverfrissítés, így korlátozottan használhatók streamerként. Egyébként mindent is tudó optikai lemezes lejátszóként még mindig elég jók.
Anno usa bolti + webshop árakat néztem
Tök mindegy, kint ez egy sima lejátszó, itthon meg hát mivel az ára ezt dukálja akkor biza űberhájend.
Érdekes volt ez a piaci reakció. Részben indokoltnak is volt mondható, mert nem volt más ilyen mindent egyben optikai lejátszó ami streamer képességekkel is bírt, és még elég jól is szólt. Másrészről meg teljesen indokolatlan volt, mert várható volt a gyártó ígéretei ellenére is, hogy a szoftveres támogatása meg fog szűnni, ami egy streamer esetén nem éppen árfelhajtó tényező.
Évek óta nincs már hozzá frissítés, szerintem ez messze nem ér 1.2 millió forintot, de nem elképzelhetetlen, hogy talál egy olyan fanatikus vevőt, akinek pont ez kell, és hajlandó megfizetni ezt az árat.
Fene se emlékszik már pontosan, de a 205-ösnek talán olyan 500ezer körül volt az utolsó hivatalos ára. Aztán amikor gyártó bejelentette, hogy kiszáll a buliból, iszonyatosan felment az ára, az utolsó darabokat millió feletti áron is el lehetett adni, sajnos nálam nem maradt belőle.dumdum írta: ↑2025.12.12., pén. 16:55Hááát azért próbálkozik 1.2 millióért, hátha talál verebet...
Mennyiért is vette?
Érdekes volt ez a piaci reakció. Részben indokoltnak is volt mondható, mert nem volt más ilyen mindent egyben optikai lejátszó ami streamer képességekkel is bírt, és még elég jól is szólt. Másrészről meg teljesen indokolatlan volt, mert várható volt a gyártó ígéretei ellenére is, hogy a szoftveres támogatása meg fog szűnni, ami egy streamer esetén nem éppen árfelhajtó tényező.
Évek óta nincs már hozzá frissítés, szerintem ez messze nem ér 1.2 millió forintot, de nem elképzelhetetlen, hogy talál egy olyan fanatikus vevőt, akinek pont ez kell, és hajlandó megfizetni ezt az árat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

Hááát azért próbálkozik 1.2 millióért, hátha talál verebet...
Mennyiért is vette?
Specifikusan az Oppok használtpiaci értéke azért csökkent le jelentősen, mert már nem jön hozzájuk szoftverfrissítés, így korlátozottan használhatók streamerként. Egyébként mindent is tudó optikai lemezes lejátszóként még mindig elég jók.
A tisztánlátás végett, ami az USA-ban 150ezer, az nettó ár. Ott államonként különböző Áfa kulcsok vannak (több államban 0%), így a rendelés államának megfelelő áfát utólag adják hozzá, de a webshopban mindig a nettó ár van feltüntetve. Az a 150ezer Áfával, vámmal (videoképes lejátszóknak magasabb a vám tarifája), szállítási költséggel már inkább a 230ezer közelébe kerül.kargidje írta: ↑2025.12.12., pén. 10:52Anno amikor elkezdték itthon is majmolni az oppo lejátszókat, usa-ban ~150e Ft volt itthon meg olyan 250-300e közé jött ki az ára. Szóval kint csak egy átlagos gép volt...nem ódiófilhájend.
Amúgy akik itt sírásról kavarnak, hát sajnos van miért sírni!
Nézzétek meg az aprót, hónapokig nem kelnek el k. jó áron lévő 1-2 éves, akár felső kategóriás termékek, amik 4-5 éve pár nap, 1-2 hét alatt elkeltek!
Szóval igen, k. rossz anyagi - és úgy mindenféle - helyzetben van az ország!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.12.12., pén. 14:41-kor.
Ok: politika
BARTIMEX AUDIO Honlap
Anno amikor elkezdték itthon is majmolni az oppo lejátszókat, usa-ban ~150e Ft volt itthon meg olyan 250-300e közé jött ki az ára. Szóval kint csak egy átlagos gép volt...nem ódiófilhájend.
Nézzétek meg az aprót, hónapokig nem kelnek el k. jó áron lévő 1-2 éves, akár felső kategóriás termékek, amik 4-5 éve pár nap, 1-2 hét alatt elkeltek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.12.12., pén. 14:41-kor.
Annyira nem jó szerintem….leteszteltük annak idején…
Azóta el telt egy pár év és sosem vennék 203-ast főleg ennyiért
"Az igazi barát szemből támad."
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

Ekkora lenne az infláció..? Oy vey
4 hónapja 260 ezerért adtam el (OPPO UDP-203) és még abból i alkudni akartak..
400 ezer helyett...
4 hónapja 260 ezerért adtam el (OPPO UDP-203) és még abból i alkudni akartak..
400 ezer helyett...
Amit a Hifi magazinos időkben hallgattak mára filléres hifi lett , akkor mégis hatalmas kulturaja volt a hifizésnek. Egy akkor referencia BC1es hangfalra ma már mindenkinek telik aki áldozni akar erre a hobbira, egy horgász szett vagy egy atlag turakerekpár koltsege egy ilyen hifilánc.
A szoccalizmusban itthon elérhető gépek felso kategoriajas hifilancat most megkaphatod 1 havi atlagbérért, 40 éve meg uj autó árába volt.
Tényleg annyival tobbet tudnak a mai eszkozok? Én nem ugy hallom, csak a felso kategorianak nagyobb a túlárazottsága mint régen, nyílt az olló.
A szoccalizmusban itthon elérhető gépek felso kategoriajas hifilancat most megkaphatod 1 havi atlagbérért, 40 éve meg uj autó árába volt.
Tényleg annyival tobbet tudnak a mai eszkozok? Én nem ugy hallom, csak a felso kategorianak nagyobb a túlárazottsága mint régen, nyílt az olló.
Teljesen igazad van. Sajnos mindenütt vannak "rinyagépek", ezzel nem nagyon lehet mit tenni. De tényleg unalmas...Vappali írta: ↑2025.11.07., pén. 09:03Nem tudom de most telehold volt. Lehet ennek köze ahhoz hogy kb.3-4 hetente lefutjuk ezeket a köröket? Miért annyi amennyi? Mi a fene mehet egy élelmiszerboltos, lakás-házeladásos, vagy használtautó adás-vételes topicban? Mondjuk lehet ventilálni itt, így az egész felfogható mint egy fáradt gőz leeresztő topic.![]()
telehold.jpg
Vappali írta: ↑2025.11.07., pén. 09:03Nem tudom de most telehold volt. Lehet ennek köze ahhoz hogy kb.3-4 hetente lefutjuk ezeket a köröket? Miért annyi amennyi? Mi a fene mehet egy élelmiszerboltos, lakás-házeladásos, vagy használtautó adás-vételes topicban? Mondjuk lehet ventilálni itt, így az egész felfogható mint egy fáradt gőz leeresztő topic.![]()
- Vappali
- Fórumlakó

Nem tudom de most telehold volt. Lehet ennek köze ahhoz hogy kb.3-4 hetente lefutjuk ezeket a köröket? Miért annyi amennyi? Mi a fene mehet egy élelmiszerboltos, lakás-házeladásos, vagy használtautó adás-vételes topicban? Mondjuk lehet ventilálni itt, így az egész felfogható mint egy fáradt gőz leeresztő topic.
Ennyire nem lehetsz ....!!!
"jo lenne megvenni felenek a harmadaert, de ez a vilag elmult (szerencsere)."
Azaz örül neki, hogy magasabb áron kelnek el a portékák!
Lehet arra is értette, sokan a feléből is alkudni akartak régebben, de ez most még jobban érvényesülhet, mert k. magas árak vannak mindenhol. Alig vesznek valamit az emberek.
Idézd már be kérlek hogy mikor írta azt hogy örül a drága áraknak... 

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO