Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem valami túlságosan drága
- Vappali
- Fórumlakó

- Értékelés: 170
Re: Szerintem valami túlságosan drága
"dohányfüst mentes helyről"
Na mondjuk ezt adom. Egyszer volt egy ilyen erősítőm. Kb. fél év után jutottam el oda, hogy már nem éreztem több méterről a szobában.
Na mondjuk ezt adom. Egyszer volt egy ilyen erősítőm. Kb. fél év után jutottam el oda, hogy már nem éreztem több méterről a szobában.
Én egyszer egy kis Dual lemezjátszót vettem a sokadik rendszerbe (szerencsére olcsó volt) aminek rendkívül erős pince-penész szaga volt. Kb. 2 hét után kivágtam a kukába ...Gulka. írta: ↑2025.12.13., szomb. 17:23OFFdumdum írta: ↑2025.12.12., pén. 16:55Hááát azért próbálkozik 1.2 millióért, hátha talál verebet...
viewtopic.php?f=31&t=223014
Ráadásul pont tőled vette..
Mennyiért is vette?
Egy dolgot soha nem értettem, hogy lehet ilyen porosan tartani egy készüléket, mint a hirdetésben lévő....
Nem az első eset, hogy hifi terméket látok csupa mocsokban. Múltkor vettem egy fejhallgatót használtan. Bár ne tettem volna. Olyan büdös volt a fejes, hogy hamar megszabadultam tőle. Pedig még a párnáit is kétszer kimostam a mosógépben. Undorító volt a szaga az egész lakásban éreztem. Soha nem fogok többet használt fejest venni ez miatt. Történt már ilyen régebben hangszórókábelben is. Mintha egy Kuvasz (imádom őket kis koromban volt is) aludt volna rajta olyan szaga volt... Az emberi igénytelenség néha már a képeken átjön. Háklis vagyok a rendre és kényes a készülékeimre.....
OFF Vége
De amúgy a cigarettafüsttel átitatott vasak se tesznek rám jó benyomást.
Szóval amikor valaki olyan hirdetést ír, hogy "dohányfüst mentes helyről" az nagyon jó ...
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 464
OFFdumdum írta: ↑2025.12.12., pén. 16:55Hááát azért próbálkozik 1.2 millióért, hátha talál verebet...
Mennyiért is vette?
Egy dolgot soha nem értettem, hogy lehet ilyen porosan tartani egy készüléket, mint a hirdetésben lévő....
Nem az első eset, hogy hifi terméket látok csupa mocsokban. Múltkor vettem egy fejhallgatót használtan. Bár ne tettem volna. Olyan büdös volt a fejes, hogy hamar megszabadultam tőle. Pedig még a párnáit is kétszer kimostam a mosógépben. Undorító volt a szaga az egész lakásban éreztem. Soha nem fogok többet használt fejest venni ez miatt. Történt már ilyen régebben hangszórókábelben is. Mintha egy Kuvasz (imádom őket kis koromban volt is) aludt volna rajta olyan szaga volt... Az emberi igénytelenség néha már a képeken átjön. Háklis vagyok a rendre és kényes a készülékeimre.....
OFF Vége
TCL 65C728 + Heed Audio Dactilus + Lindemann Limetree Network + Heed Audio Elixir + Pylon Audio Opal 23 + Sennheiser HD-650 + Zu Audio Birth/Libtec + Hidiamond D2/D3
Újan 265ezerért vettem anno, amikor még lehetett kapni, és ha még hozzá is számoljuk az inflációt, 260ezer elég tisztességes ár egy 203-asért.
@alto: én 4K UHD BD playerként használom házimozi rendszerben a 203-ast, és semmi ingerenciám megválni tőle. Soha nem használtam streamerként, szerintem kismillió nála jobb streamer volt már a saját korában is ugyanannyiért vagy olcsóbban, nem is értem... De optikai lejátszóként ma is remek cuccok az Oppók, aannak ellenére, hogy nem kapnak szoftverfrissítést már.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6550
Azért elég szépen tartotta az árát akkor...
Újan 265ezerért vettem anno, amikor még lehetett kapni, és ha még hozzá is számoljuk az inflációt, 260ezer elég tisztességes ár egy 203-asért.
@alto: én 4K UHD BD playerként használom házimozi rendszerben a 203-ast, és semmi ingerenciám megválni tőle. Soha nem használtam streamerként, szerintem kismillió nála jobb streamer volt már a saját korában is ugyanannyiért vagy olcsóbban, nem is értem... De optikai lejátszóként ma is remek cuccok az Oppók, aannak ellenére, hogy nem kapnak szoftverfrissítést már.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Tudom!alto írta: ↑2025.12.12., pén. 12:18
A tisztánlátás végett, ami az USA-ban 150ezer, az nettó ár. Ott államonként különböző Áfa kulcsok vannak (több államban 0%), így a rendelés államának megfelelő áfát utólag adják hozzá, de a webshopban mindig a nettó ár van feltüntetve. Az a 150ezer Áfával, vámmal (videoképes lejátszóknak magasabb a vám tarifája), szállítási költséggel már inkább a 230ezer közelébe kerül.
Specifikusan az Oppok használtpiaci értéke azért csökkent le jelentősen, mert már nem jön hozzájuk szoftverfrissítés, így korlátozottan használhatók streamerként. Egyébként mindent is tudó optikai lemezes lejátszóként még mindig elég jók.
Anno usa bolti + webshop árakat néztem
Tök mindegy, kint ez egy sima lejátszó, itthon meg hát mivel az ára ezt dukálja akkor biza űberhájend.
- alto
- Törzsgárda

- Értékelés: 3602
- Kapcsolat:
Fene se emlékszik már pontosan, de a 205-ösnek talán olyan 500ezer körül volt az utolsó hivatalos ára. Aztán amikor gyártó bejelentette, hogy kiszáll a buliból, iszonyatosan felment az ára, az utolsó darabokat millió feletti áron is el lehetett adni, sajnos nálam nem maradt belőle.dumdum írta: ↑2025.12.12., pén. 16:55Hááát azért próbálkozik 1.2 millióért, hátha talál verebet...
Mennyiért is vette?
Érdekes volt ez a piaci reakció. Részben indokoltnak is volt mondható, mert nem volt más ilyen mindent egyben optikai lejátszó ami streamer képességekkel is bírt, és még elég jól is szólt. Másrészről meg teljesen indokolatlan volt, mert várható volt a gyártó ígéretei ellenére is, hogy a szoftveres támogatása meg fog szűnni, ami egy streamer esetén nem éppen árfelhajtó tényező.
Évek óta nincs már hozzá frissítés, szerintem ez messze nem ér 1.2 millió forintot, de nem elképzelhetetlen, hogy talál egy olyan fanatikus vevőt, akinek pont ez kell, és hajlandó megfizetni ezt az árat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- alto
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A tisztánlátás végett, ami az USA-ban 150ezer, az nettó ár. Ott államonként különböző Áfa kulcsok vannak (több államban 0%), így a rendelés államának megfelelő áfát utólag adják hozzá, de a webshopban mindig a nettó ár van feltüntetve. Az a 150ezer Áfával, vámmal (videoképes lejátszóknak magasabb a vám tarifája), szállítási költséggel már inkább a 230ezer közelébe kerül.kargidje írta: ↑2025.12.12., pén. 10:52Anno amikor elkezdték itthon is majmolni az oppo lejátszókat, usa-ban ~150e Ft volt itthon meg olyan 250-300e közé jött ki az ára. Szóval kint csak egy átlagos gép volt...nem ódiófilhájend.
Amúgy akik itt sírásról kavarnak, hát sajnos van miért sírni!
Nézzétek meg az aprót, hónapokig nem kelnek el k. jó áron lévő 1-2 éves, akár felső kategóriás termékek, amik 4-5 éve pár nap, 1-2 hét alatt elkeltek!
Szóval igen, k. rossz anyagi - és úgy mindenféle - helyzetben van az ország!
Specifikusan az Oppok használtpiaci értéke azért csökkent le jelentősen, mert már nem jön hozzájuk szoftverfrissítés, így korlátozottan használhatók streamerként. Egyébként mindent is tudó optikai lemezes lejátszóként még mindig elég jók.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.12.12., pén. 14:41-kor.
Ok: politika
BARTIMEX AUDIO Honlap
Anno amikor elkezdték itthon is majmolni az oppo lejátszókat, usa-ban ~150e Ft volt itthon meg olyan 250-300e közé jött ki az ára. Szóval kint csak egy átlagos gép volt...nem ódiófilhájend.
Nézzétek meg az aprót, hónapokig nem kelnek el k. jó áron lévő 1-2 éves, akár felső kategóriás termékek, amik 4-5 éve pár nap, 1-2 hét alatt elkeltek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vinkler 2025.12.12., pén. 14:41-kor.
Annyira nem jó szerintem….leteszteltük annak idején…
Azóta el telt egy pár év és sosem vennék 203-ast főleg ennyiért
"Az igazi barát szemből támad."
Amit a Hifi magazinos időkben hallgattak mára filléres hifi lett , akkor mégis hatalmas kulturaja volt a hifizésnek. Egy akkor referencia BC1es hangfalra ma már mindenkinek telik aki áldozni akar erre a hobbira, egy horgász szett vagy egy atlag turakerekpár koltsege egy ilyen hifilánc.
A szoccalizmusban itthon elérhető gépek felso kategoriajas hifilancat most megkaphatod 1 havi atlagbérért, 40 éve meg uj autó árába volt.
Tényleg annyival tobbet tudnak a mai eszkozok? Én nem ugy hallom, csak a felso kategorianak nagyobb a túlárazottsága mint régen, nyílt az olló.
A szoccalizmusban itthon elérhető gépek felso kategoriajas hifilancat most megkaphatod 1 havi atlagbérért, 40 éve meg uj autó árába volt.
Tényleg annyival tobbet tudnak a mai eszkozok? Én nem ugy hallom, csak a felso kategorianak nagyobb a túlárazottsága mint régen, nyílt az olló.
Teljesen igazad van. Sajnos mindenütt vannak "rinyagépek", ezzel nem nagyon lehet mit tenni. De tényleg unalmas...Vappali írta: ↑2025.11.07., pén. 09:03Nem tudom de most telehold volt. Lehet ennek köze ahhoz hogy kb.3-4 hetente lefutjuk ezeket a köröket? Miért annyi amennyi? Mi a fene mehet egy élelmiszerboltos, lakás-házeladásos, vagy használtautó adás-vételes topicban? Mondjuk lehet ventilálni itt, így az egész felfogható mint egy fáradt gőz leeresztő topic.![]()
telehold.jpg
Vappali írta: ↑2025.11.07., pén. 09:03Nem tudom de most telehold volt. Lehet ennek köze ahhoz hogy kb.3-4 hetente lefutjuk ezeket a köröket? Miért annyi amennyi? Mi a fene mehet egy élelmiszerboltos, lakás-házeladásos, vagy használtautó adás-vételes topicban? Mondjuk lehet ventilálni itt, így az egész felfogható mint egy fáradt gőz leeresztő topic.![]()
- Vappali
- Fórumlakó

- Értékelés: 170
Nem tudom de most telehold volt. Lehet ennek köze ahhoz hogy kb.3-4 hetente lefutjuk ezeket a köröket? Miért annyi amennyi? Mi a fene mehet egy élelmiszerboltos, lakás-házeladásos, vagy használtautó adás-vételes topicban? Mondjuk lehet ventilálni itt, így az egész felfogható mint egy fáradt gőz leeresztő topic.
Ennyire nem lehetsz ....!!!
"jo lenne megvenni felenek a harmadaert, de ez a vilag elmult (szerencsere)."
Azaz örül neki, hogy magasabb áron kelnek el a portékák!
Lehet arra is értette, sokan a feléből is alkudni akartak régebben, de ez most még jobban érvényesülhet, mert k. magas árak vannak mindenhol. Alig vesznek valamit az emberek.
Idézd már be kérlek hogy mikor írta azt hogy örül a drága áraknak... 

SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Ha nem tűnt még fel, arra válaszoltam, hogy te annak örülsz hogy most minden drágább. Gratulálok!wittao írta: ↑2025.11.06., csüt. 13:10
Kenyer ara jobb lett? Nem… minden nap a boltban elsirjatok, milyen draga? Fog valtozni valami?
Pedig amikor a benzin ara no, a pekek sirnak es arat emelnek. Amikor lemegy az uzemanyag ara, akkor a kenyer ara marad ugyanaz es nem csokken. Megsem lattalak meg tuntetest szervezni a pekek ellen
Az meg már keményen politika, miért lettek 4 év alatt ennyire irreális árak nálunk, ugye 4-5 év alatt utolértük árakban a nyugati, jóval fejlettebb, gazdagabb országokat a 100-200%-os inflációval, a fizetések meg továbbra is a béka segge alatt vannak.
Tisztában vagyok mi miért történt, attól még nem ujjongok, dejó, most 2-3x áron vehetem meg ugyan azt a sz.rt.
- alto
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nyilván senki nem örül ennek, de ettől még ez a realitás. Miért is lenne itt olcsóbb egy hifi készülék, aminek mondjuk 1000 Euro az ára Európában? Én örülnék a legjobban, ha itthon 1000 helyett csak 500 Euro lenne, mert rengeteg külföldi megrendelést kapnék.
Valójában nem az a probléma, hogy itthon is minden ugyanannyiba kerül mint külföldön, hanem az, hogy az életszínvonalunk jóval alacsonyabb, ezért alacsonyabb a vásárlóerőnk. Viszont attól nem fog változni semmi, ha folyamatosan ezen siránkozunk. A megoldás az általános életszínvonal szignifikáns emelése. Az életszínvonal növeléséhez pedig nem szükséges a Szent Grál megtalálása vagy egy isteni csoda, a recept “egyszerű”: az ország, a vállalkozások és az egyének versenyképességének növelése.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Kenyer ara jobb lett? Nem… minden nap a boltban elsirjatok, milyen draga? Fog valtozni valami?
Pedig amikor a benzin ara no, a pekek sirnak es arat emelnek. Amikor lemegy az uzemanyag ara, akkor a kenyer ara marad ugyanaz es nem csokken. Megsem lattalak meg tuntetest szervezni a pekek ellen
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Kérdezz meg bárkit, örül-e annak, hogy valami minimum 2-3x drágább lett röpke !!!4 év alatt!!!!
Szóval, hogy elmúlt az olcsóbb világ, mint a nyugati, és ugyan annyiért tudjuk megvenni a min. 1/3-a fizunkből, de az k. nagy kár!
Szerintem mindenki csinálja azok után akinek már sikerült. Utána nem lesz savanyú a szőlő.
Még az is lehet hogy ezt követően költözik az egyénbe némi pozitív szemlélet is. Talán.
Reménykedem.
Még az is lehet hogy ezt követően költözik az egyénbe némi pozitív szemlélet is. Talán.
Reménykedem.
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Nem kell vitatkozni vki ugy gondolja vki meg nem ugy....ez van
A magyar ember tulajdonsága:
"Olcsón venni, drágán adni. Aztán dicsekedni." De hát ez nem megy.
"Olcsón venni, drágán adni. Aztán dicsekedni." De hát ez nem megy.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
A megnyilvanulasaidbol ugy tunik, hogy nem nekem vannak problemaim. Elfogadom a piac mukodeset, es nem az arcomat kezeimbe temetve, konnyekkel kuszkodve sirok azon, hogy nem mindent tudok 300.000-ert megvenni, mert en ugy gondolom…
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
1. 10-15-20 éve sem azt jelentette külföld, ha eddig nem tűnt volna fel!wittao írta: ↑2025.11.03., hétf. 12:37
Kulfoldi arakhoz hasonlitas:
Manapsag a kulfold az nem jelenti azt, hogy 2 het zotykolodes a vonaton es 12db hatarellenorzes nemetjuhasz kutyakkal kiserve. Kinalbol rendelt aru is itt van napok alatt.
Ezen tulmenoen erdemes belekalkulalnod a regebbi portekak eseten, hogy mar uj koraban is a realkeresthez merten sz@rert-hugyert arultak tomegcikkent, vagy mar akkor is egx nivos darabnak szamitott-e. Ha ez utobbi, akkor szinte mindegy mit kertek erte anno.
Es van egy harmadik szempont, amit megintcsak hajlamosak itt ebben a topikban paran elfelejteni az az, hogy MA mit kapsz ujonnan ugyanezert a penzert, illetve egy ilyen kepessegu, felepitesu, anyaghasznalattal rendelkezo cucc mibe kerul, ha besetalsz a boltba?
Ertem en a fillerb@szast, meg mindent jo lenne megvenni felenek a harmadaert, de ez a vilag elmult (szerencsere). De aki tovabbra is olcson szeretne vasarolni, millionyi azsiai termek betomte a rest ezen szegmensben a piacon.
2. 10-20 éve is kb annyira voltak a reálkeresethez képest.
3. ez is igaz a 10-20 évvel ezelőtti helyzetre, mit kaptál anno a boltban annyiért
4. ha te annak örülsz, hogy az itthoni árak elérték a nem ritkán 2-3x külföldi árakat, akkor ott gondok vannak!