Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem valami túlságosan drága
Re: Szerintem valami túlságosan drága

Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Tudod, nem mindenki milliomos itt az oldalon ... lehet ám olyan eset is, pl. azért várt, mert még egy kicsi hiányzott a 750e-hez, aztán megvette volna és boldogan használná évekig, nem itt hirdetné pár nappal később haszonnal.wittao írta: ↑2024.12.17., kedd 21:19Tolem aztan varhat :)dumdum írta: ↑2024.12.17., kedd 20:42Miért ne várjon?wittao írta: ↑2024.12.17., kedd 19:50
Eloszor is 750.000-ert nem varni kellene, amig az elado esetleg lejjebb “alkudja” sajat magat, hanem megvenni.
Masreszt a piac erosebb a neppereknel, es ha 750.000-ert nem kellett senkinek (aki tenyleges vevo), akkor 850.000-ert sem fog kelleni senkinek sem. Majd nepperunk is szepen lemegy az eredeti 750.000-es arszintre, vagy lejjebb.
Piacról beszélsz de magad ellen.
Neki nem ér meg annyit, nem kötelező ennyiért megvenni senkinek.
Tudod hany vasarloval talalkozok, aki panaszkodik mindig elviszik az orra elol a termekeket, mert o kivar amig az elado szerinte normalis arszintre, elerheto arszintre viszi le a termek arat…
Ugyhogy nem beszelek en senki ellen, ide csak nevetni jarok latva egyesek kinlodasat, ahelyett vennenek valami normalisat es zenet hallgatnanak. Inkabb elvi kerdest csinalnak belole es folyamatosan elegetlenkednek, meg minden sz@rozas megy. Amikor meg nagy erteket kepviselo vintage cuccokrol van szo, na az az igazi agymenes, es 4 oldalnyi tomeny keseruseg…
Ha neki 750.000-ert nem erte meg megvenni, akkor 850.000-ert sem. Mi az eredmeny? Se igy, se ugy nem vette megy… a tobbi csak duma. En is irhatnek egy regenyt arrol, mit mennyiert nem vettem meg, de semmi ertelme nincsen.
Mondjuk ilyen hsz-el most is az eladó neppert véded, ha beismered, ha nem!

Hát ba.....eg ez meg k.gáz

"ide csak nevetni jarok latva egyesek kinlodasat, ahelyett vennenek valami normalisat es zenet hallgatnanak"
- Vappali
- Fórumlakó
- Értékelés: 135
"Az öregedés legbiztosabb jele, hogy régen minden jobb volt."
Azért ez nagyon durva megjegyzés ... főleg egy moditól... Még meg is forgatod vasek kollégában azt a kést...
Azért ez nagyon durva megjegyzés ... főleg egy moditól... Még meg is forgatod vasek kollégában azt a kést...

- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5972
Az öregedés legbiztosabb jele, hogy régen minden jobb volt.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 20:35Erről beszélek:Már sokan így állnak a dolgokhoz,mint te is V.I.P. tagként:mindenki azt csinál,amit akar.
Ez már nem az a közösség,ami akár csak pár éve volt.
Régen a fórumosok-moderátor,tulajdonos,stb.-percek alatt kidobták innen végleg az ilyen gátlástalan neppert.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Tolem aztan varhat :)dumdum írta: ↑2024.12.17., kedd 20:42Miért ne várjon?wittao írta: ↑2024.12.17., kedd 19:50Eloszor is 750.000-ert nem varni kellene, amig az elado esetleg lejjebb “alkudja” sajat magat, hanem megvenni.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 16:40
Itt a példa:Tannoy Stirling hangsugárzót pár napja megvehette volna egy zeneszerető fórumtag kb.750000-ért,és örömmel hallgatná.Ehelyett most ugyanitt megvehetitek 850-ért egy neppertől.
Régen ez nem így működött volna ezen az oldalon.
Tudom:háborús infláció, és mindenki azt csinál,amit akar.
Masreszt a piac erosebb a neppereknel, es ha 750.000-ert nem kellett senkinek (aki tenyleges vevo), akkor 850.000-ert sem fog kelleni senkinek sem. Majd nepperunk is szepen lemegy az eredeti 750.000-es arszintre, vagy lejjebb.
Tudod hany vasarloval talalkozok, aki panaszkodik mindig elviszik az orra elol a termekeket, mert o kivar amig az elado szerinte normalis arszintre, elerheto arszintre viszi le a termek arat…
Ugyhogy nem beszelek en senki ellen, ide csak nevetni jarok latva egyesek kinlodasat, ahelyett vennenek valami normalisat es zenet hallgatnanak. Inkabb elvi kerdest csinalnak belole es folyamatosan elegetlenkednek, meg minden sz@rozas megy. Amikor meg nagy erteket kepviselo vintage cuccokrol van szo, na az az igazi agymenes, es 4 oldalnyi tomeny keseruseg…
Ha neki 750.000-ert nem erte meg megvenni, akkor 850.000-ert sem. Mi az eredmeny? Se igy, se ugy nem vette megy… a tobbi csak duma. En is irhatnek egy regenyt arrol, mit mennyiert nem vettem meg, de semmi ertelme nincsen.
Van a forumnak egy olyan lehetosege, hogy megnyomod a “Jelentes” gombot. Ezaltal AZONNAL a leginkabb megfelelo helyre kerul a hirdetes. Kommentet is irhatsz rola a moderatornak, hogy szerinted mi a gond ezzel a hirdetessel.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 20:35Erről beszélek:Már sokan így állnak a dolgokhoz,mint te is V.I.P. tagként:mindenki azt csinál,amit akar.
Régen a fórumosok-moderátor,tulajdonos,stb.-percek alatt kidobták innen végleg az ilyen gátlástalan neppert.
Egyelore nem tudok olyan hivatalos dogrol sem itt, sem masik hirdetesi platformon, hogy valaki dragabban tehessen fel valamit, mint amennyiert vette. Innentol a hivatalos lepesek lehetosege meg van kotve (nem csak a VIP tagoke).
Amennyiben van erre hirdetesi szabalyzat (nem nagyon olvasgatom), akkor pedig a moderator el fog jarni igy.
De gondolj bele, ha nincs ilyen es szemelyisegi jogok is vannak a vilagon, akkor a “tisztelt” hirdeto mit akaszthat a forum uzemelteto/moderator nyakaba, ha csak ugy kivag egy hirdetot egy nyilt hirdetesi platformrol olyan uruggyel, h. dragabban adta el a termeket, mint ahogy vette.
Ez nem nepperek tamogatasa, nem kozosseg hibaja. Ide fel lehet tenni az ilyen figurakat es elmondani a velemenyt, igy a kozossegnek az adott hirdetorol lesz egy velemenye. Vagy azonosul es vasarol, vagy megjegyzi es soha nem vasarol tole.
Nezzunk most egy autovasarlast, amit olyan sokszor felhoznak peldanak. Amikor el akarom adni az automat mit csinalok? Tajekozodom mennyit er… hol? Egy nyilt hirdetesi platformon (ha.hu). Belovom az automat mit er a tobbi hasonlohoz/ugyanolyanhoz kepest. Szamit, hogy mennyiert vettem? Nem… ez a rangatozas csak nehany hifis csoportban megy. Egy autonal egyszeruen csak tovabblep az ember, hogy tularazott es kesz, nez masik autot. Itt meg tobb oldalnyi vitatkozas megy arrol, vajon a masik hirdethet-e haszonnal? Van, akinek a hifi az elete, van akinek pesig penzugyi befektetes. Ingosagrol beszelunk… most kovezzek meg valakit azert, mert jo helyen volt jo idoben es vett egy hangfalat 200.000 Ft-tal a piaci ara alatt, majd ugydont piaci aron adja el? Nem kovezem meg, csak nem vasarolok tole.
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 27
Miért ne várjon?wittao írta: ↑2024.12.17., kedd 19:50Eloszor is 750.000-ert nem varni kellene, amig az elado esetleg lejjebb “alkudja” sajat magat, hanem megvenni.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 16:40Itt a példa:Tannoy Stirling hangsugárzót pár napja megvehette volna egy zeneszerető fórumtag kb.750000-ért,és örömmel hallgatná.Ehelyett most ugyanitt megvehetitek 850-ért egy neppertől.vasek írta: ↑2024.11.03., vas. 22:28Sajnos itt szinte már csak nepperek hirdetnek.
Olyanok is,akik sok tucat erősítővel,hangfallal,gátlástalanul,nagyban kereskednek más oldalakon.
Ha megfigyeltétek,rengeteg hifis kikopott innen-többnyire emiatt is.
Lehet itt inflációzni,védeni a kereskedők mundérját,ezen nepperek tevékenysége nagyon meghatározza a piacot.
Nem vagyok közgazdász,egyszerű zeneszerető hobbistaként ezt gondolom.
Már a B oldal forog így 60 felett...
Erről beszélek:Már sokan így állnak a dolgokhoz,mint te is V.I.P. tagként:mindenki azt csinál,amit akar.
Eloszor is 750.000-ert nem varni kellene, amig az elado esetleg lejjebb “alkudja” sajat magat, hanem megvenni.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 16:40Itt a példa:Tannoy Stirling hangsugárzót pár napja megvehette volna egy zeneszerető fórumtag kb.750000-ért,és örömmel hallgatná.Ehelyett most ugyanitt megvehetitek 850-ért egy neppertől.vasek írta: ↑2024.11.03., vas. 22:28Sajnos itt szinte már csak nepperek hirdetnek.
Olyanok is,akik sok tucat erősítővel,hangfallal,gátlástalanul,nagyban kereskednek más oldalakon.
Lehet itt inflációzni,védeni a kereskedők mundérját,ezen nepperek tevékenysége nagyon meghatározza a piacot.
Szerencsére van néha ellenpélda is, én jelenleg 100 ezerrel olcsóbban hirdetem a portékámat, mint amennyiért hozzájutottam.
Itt a példa:Tannoy Stirling hangsugárzót pár napja megvehette volna egy zeneszerető fórumtag kb.750000-ért,és örömmel hallgatná.Ehelyett most ugyanitt megvehetitek 850-ért egy neppertől.vasek írta: ↑2024.11.03., vas. 22:28Sajnos itt szinte már csak nepperek hirdetnek.
Ebben az évben kifejezetten figyelek arra, hogy minél kevesebb adót fizessek.
Nagyon sok dolgot használtan veszek. Soha nem volt még ennyi barter üzletem, mint idén.
Tartalékolás, tartalékolás ezerrel..... A kiképzést megkaptam évekkel ezelőtt, amikor az egyik nagyszülőmmel éltem pár évet, akik a II. Vh-t is megélte. Na tőle lehetett tanulni sok mindent..... Rossz helyzetből is próbálni kihozni a legjobbat.
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 374
Jól tetted!
Ebben az évben kifejezetten figyelek arra, hogy minél kevesebb adót fizessek.
Nagyon sok dolgot használtan veszek. Soha nem volt még ennyi barter üzletem, mint idén.

Tartalékolás, tartalékolás ezerrel..... A kiképzést megkaptam évekkel ezelőtt, amikor az egyik nagyszülőmmel éltem pár évet, akik a II. Vh-t is megélte. Na tőle lehetett tanulni sok mindent..... Rossz helyzetből is próbálni kihozni a legjobbat.

Lindemann Limetree Network + Kenwood 5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990.
-
- Nincs visszaút
Tudsz olcsóbbat? Meg kell venni ott és kész. Nem olyan bonyolult ez.

(Ráadásul hajnali fél 3-kor ez a legnagyobb gond.)
[/quote]
Megnyugodhatsz mert meg lett véve.

(Ráadásul van aki hajnali fél 3-kor is ébren van.)
Nem keresem meg de volt pl. Onkyo AVR ami 260 ezer forinttal volt olcsóbb Romániában.....
Természetesen új árakra értem.
[/quote]
[/quote]

-
- Nincs visszaút
Nos a 4. pontban leírtakkal nem értek egyet.alto írta: ↑2024.06.19., szer. 21:021. Mindenki annyiért hirdeti a használt holmiját, amennyiért gondolja. Ha nem jól lövi be az árát, legfeljebb rajta ragad.kargidje írta: ↑2024.06.19., szer. 19:52Képzeld megvan! Az nem tudom feltűnt-e neked és másoknak, döntő többségében nyugati, fejlettebb, gazdagabb országok hirdetőinek hirdetéseivel van tele... aka jóval többet keresnek, mint szétcseszett gazdaságú kishazánkban.Vinkler írta: ↑2024.06.19., szer. 13:45
Az megvan, hogy a hifishark nem árul, hanem különböző oldalak kínálatát, mint pl. az AVX gyűjti össze.![]()
Szóval még így is bőven 100k-val olcsóbban árulja a hirdető, mint az európai átlagár. Egyébként meg elég sok megkeresés van külföldről, lehet onnan fogják megvenni.
Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott. (Egyébként olcsóbban is adja)![]()
![]()
Szóval aznagy hifisharkon látható árak nem keverendőek a magyar oldalak áraival!
De az utóbbi 2-3évben már több használt terméket találtam, amik kint olcsóbban voltak hirdetve, mint akár itt avx aprón! Ez a szégyen!
"Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott."
De igaz!![]()
Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?! Sok termék itthon szinte féláron ment a kintihez képest! Tudom, mert k. régóta követem ill. hirdetek, vásárolok, cserélek akár itt aprón, akár a néhai avforum, hificity, expressz, jófogás ... stb.
2. Ha drágának találsz egy meghirdetett terméket két dolgot tehetsz: Megpróbálsz alkudozni, vagy tovább lapozol. A használt termékek árait a kereslet/kínálat határozza meg, semmi értelme ezen folyamatosan picsogni.
3. Egy termék használtpiaci értéke az aktuális új árához igazodik. Teljesen mindegy mennyibe került 3 vagy 5 éve.
4. Mivel az új árak kevés kivételtől eltekintve nagyjából egyformák bármelyik országban, a használt árak is nagyjából egyformák lesznek. Fura elképzelés, hogy az itthoni alacsonyabb jövedelem szint miatt itt olcsóbbnak kellene lennie bárminek is. Aki nem talál itthon vevőt a használt holmijára, el tudja adni külföldön is, feltéve, hogy nem csak magyarul tud.
Romániában miért olcsóbb 75 ezer forinttal?
A linkben alul vannak a külföldi árak.
https://asztali-multimedia-lejatszo.aru ... gLIOPD_BwE
Nem az ÁFA különbsége miatt.
Nem keresem meg de volt pl. Onkyo AVR ami 260 ezer forinttal volt olcsóbb Romániában.....
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3258
-
- Nincs visszaút
Re: Jamo Concert 8
Az csak emeli az árát.
2 hét alatt 89 ezerrel....
2 hét alatt 89 ezerrel....

Na ez a legrosszabb. Hányszor jártam így 2021-ben. Pedig nem is a sajátomat árultam és az ára sem az enyém lett. De még most is kinyílik a bicska a zsebemben, amikor eszembe jut, hogy egész nap vártam a delikvenst (többször is) és persze semmi. Aztán ahogy van, se üzenet, se semmi ...
Ezért nem is árulok semmit.
mivel megszólítva érzem magam, annyit szólnék a felvetéshez (s amit egyébként Alex pont tud is), hogy 2003-4-ben rákos voltam, s azóta színesben látom a világotAlex_Aston írta: ↑2024.11.17., vas. 11:34Engem azok a hirdetések zavarnak, amiben minden második szó után ezek vannak:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
És persze tele vannak felkiáltó jellel. Ezeket el sem olvasom.

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Ha már panasznapot tartunk, még két baromi idegesítő jelenség:
1. Bele szoktam írni a hirdetésekbe, hogy beszámítás vagy csere nem érdekel, épp azért, hogy ne kelljen válaszolgatnom az ilyen felajánlásokra. Ennek ellenére rendszeresen jönnek beszámításra vonatkozó kérdések.
2. Hetekkel, hónapokkal, néha évekkel ezelőtt lezárt hirdetésekre is jönnek rendületlenül az "ezmegvanmég?" üzenetek.
1. Bele szoktam írni a hirdetésekbe, hogy beszámítás vagy csere nem érdekel, épp azért, hogy ne kelljen válaszolgatnom az ilyen felajánlásokra. Ennek ellenére rendszeresen jönnek beszámításra vonatkozó kérdések.
2. Hetekkel, hónapokkal, néha évekkel ezelőtt lezárt hirdetésekre is jönnek rendületlenül az "ezmegvanmég?" üzenetek.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6178
Azért van egy hasznuk: sok mindent elárulnak a hirdető képességeiről...

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3258
Engem azok a hirdetések zavarnak, amiben minden második szó után ezek vannak:

Csak a Marantz! :-D
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6178
Én anno az ilyeneket kapásból töröltem - bánom is én ha egyből nem kel el a cucc.Tanuljon meg köszönni, kérdezni.Az ilyen nem azért megy rá a portékára mert pont azt keresi hosszabb ideje, hanem azért mert pénzszagot érez viszonteladás reményében. Még nem is látta az "árut", de már alkuszik.Vappali írta: ↑2024.11.17., vas. 09:55
Vagy:
Egy friss üzenet, totál ennyi a szöveg, se köszönés, se semmi: "Alkuképes? :)"
Vagy amikor az üzenet ennyi volt: "Írj egy nekem szimpatikus árat, aztán beszélhetünk róla"
Fél éves erősítő német garival, 200eFt.-al magyar ár alatt. Ott is megkaptam a frankót hogy drágán adom mert " a használt cuccok azért jellemzően, 50 60 % áron tudnak elkelni"
Sokan elfelejtenek köszönni, aláírni, még ha csak egy nick nevet is, bár aki komoly szándékkal ír az odabiggyeszti a keresztnevét.
Engem ezek bosszantanak ...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- Vappali
- Fórumlakó
- Értékelés: 135
Vagy:
Egy friss üzenet, totál ennyi a szöveg, se köszönés, se semmi: "Alkuképes? :)"
Vagy amikor az üzenet ennyi volt: "Írj egy nekem szimpatikus árat, aztán beszélhetünk róla"
Fél éves erősítő német garival, 200eFt.-al magyar ár alatt. Ott is megkaptam a frankót hogy drágán adom mert " a használt cuccok azért jellemzően, 50 60 % áron tudnak elkelni"
Sokan elfelejtenek köszönni, aláírni, még ha csak egy nick nevet is, bár aki komoly szándékkal ír az odabiggyeszti a keresztnevét.
Engem ezek bosszantanak ...
Engem egyébként a nepperekhez képest sokkal inkább azok az inkorrekt fórumtársak hoznak ki a sodromból, akik jelentkeznek egy hirdetésre, megbeszélünk egy időpontot, aztán egyszerűen csak nem jönnek. Se egy sms, se egy telefon, se semmi! 

BARTIMEX AUDIO Honlap