[/quote]
Kivéve:
Pont ezzel a hozzáállással van a hifiseknek baja:Tényleg csak a neppereket tudod védeni.wittao írta: ↑2024.12.18., szer. 16:201. Amiatt, hogy valaki gyorsabb, meg szerintem nem lehet haragudni ra. Volt ra 2 napja.vasek írta: ↑2024.12.18., szer. 16:11Aszpirin nem sért meg:A humor a legfontosabb, és tényleg öregszem.
A Tannoyt viszont 2 nap alatt vette meg a nepper-történetesen a szomszédom elől-így tehát téves az a hozzáállás,hogy a sok hülye hifista nem akarta megvenni,és rá fog rohadni a nepperre.
Engem az bánt,hogy nincs egy régi moderátor,aki azt mondaná:igazunk van,de sajnos most már nem tudunk mit csinálni a gátlástalanokkal.-Mondjuk nem értem,hogy mi változott pár év alatt,amikor bárkit bármiért ki lehetett rakni.
2. Hivja fel a baratod a “nepper” sracot es mondja meg neki 750.000-ert vevo ra
(Lehet o is 700.000-725.000 korul vitte el)
Meg lehet belole uzlet, ki tudja.
1. Amiatt, hogy valaki gyorsabb, meg szerintem nem lehet haragudni ra. Volt ra 2 napja.vasek írta: ↑2024.12.18., szer. 16:11Aszpirin nem sért meg:A humor a legfontosabb, és tényleg öregszem.
A Tannoyt viszont 2 nap alatt vette meg a nepper-történetesen a szomszédom elől-így tehát téves az a hozzáállás,hogy a sok hülye hifista nem akarta megvenni,és rá fog rohadni a nepperre.
Engem az bánt,hogy nincs egy régi moderátor,aki azt mondaná:igazunk van,de sajnos most már nem tudunk mit csinálni a gátlástalanokkal.-Mondjuk nem értem,hogy mi változott pár év alatt,amikor bárkit bármiért ki lehetett rakni.
Tudod, nem mindenki milliomos itt az oldalon ... lehet ám olyan eset is, pl. azért várt, mert még egy kicsi hiányzott a 750e-hez, aztán megvette volna és boldogan használná évekig, nem itt hirdetné pár nappal később haszonnal.wittao írta: ↑2024.12.17., kedd 21:19Tolem aztan varhat :)dumdum írta: ↑2024.12.17., kedd 20:42Miért ne várjon?wittao írta: ↑2024.12.17., kedd 19:50
Eloszor is 750.000-ert nem varni kellene, amig az elado esetleg lejjebb “alkudja” sajat magat, hanem megvenni.
Masreszt a piac erosebb a neppereknel, es ha 750.000-ert nem kellett senkinek (aki tenyleges vevo), akkor 850.000-ert sem fog kelleni senkinek sem. Majd nepperunk is szepen lemegy az eredeti 750.000-es arszintre, vagy lejjebb.
Piacról beszélsz de magad ellen.
Neki nem ér meg annyit, nem kötelező ennyiért megvenni senkinek.
Tudod hany vasarloval talalkozok, aki panaszkodik mindig elviszik az orra elol a termekeket, mert o kivar amig az elado szerinte normalis arszintre, elerheto arszintre viszi le a termek arat…
Ugyhogy nem beszelek en senki ellen, ide csak nevetni jarok latva egyesek kinlodasat, ahelyett vennenek valami normalisat es zenet hallgatnanak. Inkabb elvi kerdest csinalnak belole es folyamatosan elegetlenkednek, meg minden sz@rozas megy. Amikor meg nagy erteket kepviselo vintage cuccokrol van szo, na az az igazi agymenes, es 4 oldalnyi tomeny keseruseg…
Ha neki 750.000-ert nem erte meg megvenni, akkor 850.000-ert sem. Mi az eredmeny? Se igy, se ugy nem vette megy… a tobbi csak duma. En is irhatnek egy regenyt arrol, mit mennyiert nem vettem meg, de semmi ertelme nincsen.

Az öregedés legbiztosabb jele, hogy régen minden jobb volt.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 20:35Erről beszélek:Már sokan így állnak a dolgokhoz,mint te is V.I.P. tagként:mindenki azt csinál,amit akar.
Ez már nem az a közösség,ami akár csak pár éve volt.
Régen a fórumosok-moderátor,tulajdonos,stb.-percek alatt kidobták innen végleg az ilyen gátlástalan neppert.
Tolem aztan varhat :)dumdum írta: ↑2024.12.17., kedd 20:42Miért ne várjon?wittao írta: ↑2024.12.17., kedd 19:50Eloszor is 750.000-ert nem varni kellene, amig az elado esetleg lejjebb “alkudja” sajat magat, hanem megvenni.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 16:40
Itt a példa:Tannoy Stirling hangsugárzót pár napja megvehette volna egy zeneszerető fórumtag kb.750000-ért,és örömmel hallgatná.Ehelyett most ugyanitt megvehetitek 850-ért egy neppertől.
Régen ez nem így működött volna ezen az oldalon.
Tudom:háborús infláció, és mindenki azt csinál,amit akar.
Masreszt a piac erosebb a neppereknel, es ha 750.000-ert nem kellett senkinek (aki tenyleges vevo), akkor 850.000-ert sem fog kelleni senkinek sem. Majd nepperunk is szepen lemegy az eredeti 750.000-es arszintre, vagy lejjebb.
Piacról beszélsz de magad ellen.
Neki nem ér meg annyit, nem kötelező ennyiért megvenni senkinek.
Van a forumnak egy olyan lehetosege, hogy megnyomod a “Jelentes” gombot. Ezaltal AZONNAL a leginkabb megfelelo helyre kerul a hirdetes. Kommentet is irhatsz rola a moderatornak, hogy szerinted mi a gond ezzel a hirdetessel.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 20:35Erről beszélek:Már sokan így állnak a dolgokhoz,mint te is V.I.P. tagként:mindenki azt csinál,amit akar.
Ez már nem az a közösség,ami akár csak pár éve volt.
Régen a fórumosok-moderátor,tulajdonos,stb.-percek alatt kidobták innen végleg az ilyen gátlástalan neppert.

Miért ne várjon?wittao írta: ↑2024.12.17., kedd 19:50Eloszor is 750.000-ert nem varni kellene, amig az elado esetleg lejjebb “alkudja” sajat magat, hanem megvenni.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 16:40Itt a példa:Tannoy Stirling hangsugárzót pár napja megvehette volna egy zeneszerető fórumtag kb.750000-ért,és örömmel hallgatná.Ehelyett most ugyanitt megvehetitek 850-ért egy neppertől.vasek írta: ↑2024.11.03., vas. 22:28Sajnos itt szinte már csak nepperek hirdetnek.
Olyanok is,akik sok tucat erősítővel,hangfallal,gátlástalanul,nagyban kereskednek más oldalakon.
Ha megfigyeltétek,rengeteg hifis kikopott innen-többnyire emiatt is.
Lehet itt inflációzni,védeni a kereskedők mundérját,ezen nepperek tevékenysége nagyon meghatározza a piacot.
Nem vagyok közgazdász,egyszerű zeneszerető hobbistaként ezt gondolom.
Eloszor is 750.000-ert nem varni kellene, amig az elado esetleg lejjebb “alkudja” sajat magat, hanem megvenni.vasek írta: ↑2024.12.17., kedd 16:40Itt a példa:Tannoy Stirling hangsugárzót pár napja megvehette volna egy zeneszerető fórumtag kb.750000-ért,és örömmel hallgatná.Ehelyett most ugyanitt megvehetitek 850-ért egy neppertől.vasek írta: ↑2024.11.03., vas. 22:28Sajnos itt szinte már csak nepperek hirdetnek.
Olyanok is,akik sok tucat erősítővel,hangfallal,gátlástalanul,nagyban kereskednek más oldalakon.
Lehet itt inflációzni,védeni a kereskedők mundérját,ezen nepperek tevékenysége nagyon meghatározza a piacot.
Itt a példa:Tannoy Stirling hangsugárzót pár napja megvehette volna egy zeneszerető fórumtag kb.750000-ért,és örömmel hallgatná.Ehelyett most ugyanitt megvehetitek 850-ért egy neppertől.vasek írta: ↑2024.11.03., vas. 22:28Sajnos itt szinte már csak nepperek hirdetnek.

Jól tetted!

Tudsz olcsóbbat? Meg kell venni ott és kész. Nem olyan bonyolult ez.

Nos a 4. pontban leírtakkal nem értek egyet.alto írta: ↑2024.06.19., szer. 21:021. Mindenki annyiért hirdeti a használt holmiját, amennyiért gondolja. Ha nem jól lövi be az árát, legfeljebb rajta ragad.kargidje írta: ↑2024.06.19., szer. 19:52Képzeld megvan! Az nem tudom feltűnt-e neked és másoknak, döntő többségében nyugati, fejlettebb, gazdagabb országok hirdetőinek hirdetéseivel van tele... aka jóval többet keresnek, mint szétcseszett gazdaságú kishazánkban.Vinkler írta: ↑2024.06.19., szer. 13:45
Az megvan, hogy a hifishark nem árul, hanem különböző oldalak kínálatát, mint pl. az AVX gyűjti össze.![]()
Szóval még így is bőven 100k-val olcsóbban árulja a hirdető, mint az európai átlagár. Egyébként meg elég sok megkeresés van külföldről, lehet onnan fogják megvenni.
Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott. (Egyébként olcsóbban is adja)![]()
![]()
Szóval aznagy hifisharkon látható árak nem keverendőek a magyar oldalak áraival!
De az utóbbi 2-3évben már több használt terméket találtam, amik kint olcsóbban voltak hirdetve, mint akár itt avx aprón! Ez a szégyen!
"Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott."
De igaz!![]()
Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?! Sok termék itthon szinte féláron ment a kintihez képest! Tudom, mert k. régóta követem ill. hirdetek, vásárolok, cserélek akár itt aprón, akár a néhai avforum, hificity, expressz, jófogás ... stb.
2. Ha drágának találsz egy meghirdetett terméket két dolgot tehetsz: Megpróbálsz alkudozni, vagy tovább lapozol. A használt termékek árait a kereslet/kínálat határozza meg, semmi értelme ezen folyamatosan picsogni.
3. Egy termék használtpiaci értéke az aktuális új árához igazodik. Teljesen mindegy mennyibe került 3 vagy 5 éve.
4. Mivel az új árak kevés kivételtől eltekintve nagyjából egyformák bármelyik országban, a használt árak is nagyjából egyformák lesznek. Fura elképzelés, hogy az itthoni alacsonyabb jövedelem szint miatt itt olcsóbbnak kellene lennie bárminek is. Aki nem talál itthon vevőt a használt holmijára, el tudja adni külföldön is, feltéve, hogy nem csak magyarul tud.

Na ez a legrosszabb. Hányszor jártam így 2021-ben. Pedig nem is a sajátomat árultam és az ára sem az enyém lett. De még most is kinyílik a bicska a zsebemben, amikor eszembe jut, hogy egész nap vártam a delikvenst (többször is) és persze semmi. Aztán ahogy van, se üzenet, se semmi ...
mivel megszólítva érzem magam, annyit szólnék a felvetéshez (s amit egyébként Alex pont tud is), hogy 2003-4-ben rákos voltam, s azóta színesben látom a világotAlex_Aston írta: ↑2024.11.17., vas. 11:34Engem azok a hirdetések zavarnak, amiben minden második szó után ezek vannak:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
És persze tele vannak felkiáltó jellel. Ezeket el sem olvasom.

Azért van egy hasznuk: sok mindent elárulnak a hirdető képességeiről...