Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

kitam
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: kitam »

A pana szerintem jó, nekem sony-k vannak (S), de ez a sony egy alapmodell, elfogadható a képe, a pana is alapmodell, talán szebb, jobb a képe, mivel újabb, de az 1000:1-hez kontraszt nem a legjobb, egy kis +pénz és az lm70-es, lx60-as (160e), esetleg R-es Samu (volt itt a bazárban kb 160e volt). Annyira nem merültem bele a panába, de meg kéne nézned, szerintem jó. Még nézelödj.

A pana TX-32LE7P-nél 3000-es kontrasztot írnak nem 1000-est. A pana TX-32LX60 jobb mint az előbbi 7-es pana?

Néztem samsungokat ezeket találtam R-esben ami még belefér a keretembe:
Samsung LE-32R72B
Samsung LE-32R71B
Samsung LE-32R71W

(A típusnál a méret utáni betű a "felszereltséget" jelenti a szám pedig a sorozatot?)

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

A pana szerintem jó, nekem sony-k vannak (S), de ez a sony egy alapmodell, elfogadható a képe, a pana is alapmodell, talán szebb, jobb a képe, mivel újabb, de az 1000:1-hez kontraszt nem a legjobb, egy kis +pénz és az lm70-es, lx60-as (160e), esetleg R-es Samu (volt itt a bazárban kb 160e volt). Annyira nem merültem bele a panába, de meg kéne nézned, szerintem jó.
Még nézelödj.

kitam

Lcd, Led, Oled TV-k

Köszönöm a segítséget!
Az a baj, hogy az lg-k általában foltosodnak, lilásak, a sony a maga idején jó volt, most már vannak jobbak, még nézelôdjél máshol is, samsung, panasonic, sony, toshiba, sharp, ezeket nézd.
Ezeket találtam ami még belefér az árba:
- Panasonic TX-32LE7P
- Sony KDL-32U2000

Ezekről esetleg van vmi tapasztalat?

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: blakey »

Találtam egy oldalt
http://www.grx.hu/LCD.html#lcd

Az a baj, hogy az lg-k általában foltosodnak, lilásak, a sony a maga idején jó volt, most már vannak jobbak, még nézelôdjél máshol is, samsung, panasonic, sony, toshiba, sharp, ezeket nézd.

kitam

Lcd, Led, Oled TV-k

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy 82 cm-es LCD tévét, max 150ezer forintot szánok rá. (Lehetne plazma is ha van ekkora összegben, arra még 10-20ezer forintot szánnék pluszban).

Találtam egy oldalt
http://www.grx.hu/LCD.html#lcd
ahol viszonylag kedvező áron vásárolhatnék, de ha jól látom ezek kifutott modellek és sok esetben semmi info sincs a neten róluk. Tudnátok segíteni, hogy van e olyan készülék a kínálatban ami ismert és jó vétel lenne?

Napok óta böngészem a netet a témában, a fényerő, kontraszt, cd/m2, stb paraméterekből már kiképeztem magam, voltam saturnban, euronics áruházban, de egyre jobban elbizonytalanodom mit is lenne a legjobb, szívesen vennék tanácsokat!

Előre is köszi!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Sziasztok!Lett egy Samsung 32s62-es lcd-m. Nem elsősorban a milyenségére vagyok kíváncsi, hisz nekem tökéletes képet nyújt, szinte hihetetlen egy képcsöves után..

Hanem! Van benne ugye 1 tuneres PIP. Ez pontosan mit is jelent?? Az a gond, hogy mikor rányomok a kép a képben funkcióra a távon, mindig azt írja ki, hogy nem elérhető Ha menüből próbálom aktiválni, akkor meg egyszerűen nem enged a BE felirtra!! Pedig a menüben ott van minden hozzátartozó beállítási lehetőség, csak épp inaktív, amíg be nem kapcsolom a funkciót. De nem tudom bekapcsolni. Ez így normális? Valamit én néztem el? Találkoztatok már ilyen problémával? Ha egyszerre adok neki tv, av és s-videó jelet, akkor sem lehet egyikbe sem belenézni PIP-pel.
Légyszi valaki adjon gyors választ, még a 3 nap cseregari alatt szeretnék a végére járni.

Semmi baja a tv-nek.Minden Samsung csak HDMI/PC bemenetrűl tud PIP-et,egyébről nem.Ez írva is vagyon a kezelésiben.Csak akkor lesz aktív,ha HDMI-n kötsz rá pl. egy írót,vagy DVD-t.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

harmony72
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: harmony72 »

Sziasztok!Lett egy Samsung 32s62-es lcd-m. Nem elsősorban a milyenségére vagyok kíváncsi, hisz nekem tökéletes képet nyújt, szinte hihetetlen egy képcsöves után..

Hanem! Van benne ugye 1 tuneres PIP. Ez pontosan mit is jelent?? Az a gond, hogy mikor rányomok a kép a képben funkcióra a távon, mindig azt írja ki, hogy nem elérhető Ha menüből próbálom aktiválni, akkor meg egyszerűen nem enged a BE felirtra!! Pedig a menüben ott van minden hozzátartozó beállítási lehetőség, csak épp inaktív, amíg be nem kapcsolom a funkciót. De nem tudom bekapcsolni. Ez így normális? Valamit én néztem el? Találkoztatok már ilyen problémával? Ha egyszerre adok neki tv, av és s-videó jelet, akkor sem lehet egyikbe sem belenézni PIP-pel.
Légyszi valaki adjon gyors választ, még a 3 nap cseregari alatt szeretnék a végére járni.

Hali
szerintem csak a txt-nél fele kép fele txt.kép képbenhez 2 tuneres pip kéne de lehet hogy rosszul tudom.ezt előre tisztázni kellet volna a boltba.
TV1-Panasonic 42pv80 Tv2-Grundig elegance 100hz DVD 1 Panasonic S511E-K DVD2-Grundig gdp1100 Video:Grundig xeria65 Satellit:Skymax 56 Erősítő:Kenwood krf-v4070d Sub:Wharfedale Cube 12+ Front:Soundking skbn 9838 többi: soundking skfu2410-soundking skfu168

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1288

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Tul »

Sziasztok!
Lett egy Samsung 32s62-es lcd-m. Nem elsősorban a milyenségére vagyok kíváncsi, hisz nekem tökéletes képet nyújt, szinte hihetetlen egy képcsöves után..

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

nem értek hozzá, de jobb

Ha megkérdezel, hogy milyen a projektoron a TV kép, akkor én is azt mondanám, hogy jó, de ez érzésem szerint inkább azért van, mert már annak örül az ember, hogy egyáltalán elfogadható a kép. Azaz alacsonyak az elvárások (projektort nem ezért vesz az ember). Eközben egy TV-től mégiscsak azt várja az ember, hogy a TV képe jó legyen. Érdemes lenne ezért egy rendes tesztet csinálni, egyenlő elvárásokkal.

Egyébként talán hibák abból adódnak, mert a projektor látható kontrasztja kisebb, ezért a hibák is kevésbé látszanak. Látható kontraszt alatt azt értem, amennyi egy átlagosan besötétített, átlagos falszínű nappaliban adott. Ez jóval kisebb, mint a névleges kontraszt.

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: arty »

mer a technológiával van baj, az rontja le a képet a projihoz képest, különösen TV adáson.
Egy LCD projektor technológiája miért is jobb, mint egy LCD TV-é? És miért különösen TV adáson jobb?

nem értek hozzá, de jobb

még az ős modelleken sem látok utánhuzást, a tévé adás igy SOKKAL jobban néz ki még nagyobb méretben is rajta. de lehet h ez izlés dolga és csak nekem tünik brutálszarnak a _rossz tévéadás_ az lcdtévén, mig anno a z1-et nem éreztem ilyen szutyoknak még 6x ekkorában sem (pedig ott a tvtuner még rosszabb volt, mint a sztem egy mai LCD tévében, nem?)

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

LINK miszerint érdemes várni az LCD vásárlással.... 

Ezt minden cég esetében be lehetett volna linkelni,nemcsak a JVC-nél.
Mindegyik szuperjó,eddig sosevolt,120Hz,akármi...
Csak annyira érdemes várni,amennyire valaki szeretne új típust venni,nem kifutott modellt.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

LINK miszerint érdemes várni az LCD vásárlással....

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Ennél nagyobbakon egyszerűen nincs mit nézni. A TV adás e fölött iszonyat, a dvd már jobb, de ennél nagyobbakon és közelebbről már az is gáz. 
Nemrég néztem egy Blu-ray filmet jó nagy plazmán vagy LCD-n, és hát az se győzött meg. Ugyanolyan pixeles digitális volt, mint a HD anyag ami demóként ment, ha közelebbről néztem.

Projektor rulez, ha valaki képátlómániás."

Csak ugye ha kivágjuk a közepét, és megtartjuk az elejét és a végét, máris mást jelent.

Ezekszerint, akkor te moziba sem szoktál időnként menni, mert az is szar, hisz se fekete, se tűéles kép, mozgásoknál is kívánnivalót hagy magaután.

Nem tom, de nekem az összkép a lényeg, semmi más. De lehet hogy csak öregszem.

Igazad van, tényleg rossz a mozi is, nem is szoktam járni

Különösen a szaggatott mozgás zavar.

És meg be is vezetik a megjelenítőknél is a 24P-t.
no hifi, no cry...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Ennél nagyobbakon egyszerűen nincs mit nézni. A TV adás e fölött iszonyat, a dvd már jobb, de ennél nagyobbakon és közelebbről már az is gáz. 
Nemrég néztem egy Blu-ray filmet jó nagy plazmán vagy LCD-n, és hát az se győzött meg. Ugyanolyan pixeles digitális volt, mint a HD anyag ami demóként ment, ha közelebbről néztem.

Csak ugye ha kivágjuk a közepét, és megtartjuk az elejét és a végét, máris mást jelent.

Ezekszerint, akkor te moziba sem szoktál időnként menni, mert az is szar, hisz se fekete, se tűéles kép, mozgásoknál is kívánnivalót hagy magaután.

Nem tom, de nekem az összkép a lényeg, semmi más. De lehet hogy csak öregszem.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

De hol a vita köztünk?? 
Épp azt mondtam, hogy az LCD és a TV adás miatt nem érdemes nagy átmérőjűt közelről nézni.

Az biztos. Aki 100"-ban akarja látni 2 méterről a ReTeL Klubbot, annak úgy kell.

Amúgy meg onnan indult ki, hogy a projektoron jobb a tvadás (ezt írtad), mint LCD-n. Márpedig ez ebben a formában nemigaz. Ezt jelezte peterk is.

Na akkor idézet tőlem:

"QUOTE (Lacy @ 2007 Sep 9 , 10:49)
Á egyelőre nem valók ezek a TV-nek kinéző megjelenítők nagy méretre.
32"-ig elmegy, főleg ha legalább 3-4 méterről nézed, de közelebbről, vagy nagyobb méretben rettenetesen látszik a felbontásmizéria.
Amúgyis, nagy mérethez projektor kell!!!
Mondom úgy, hogy már van egy 32"-es LCD-m...

Erről van szó. Én is ezt mondom.

3-4 méterről 32-es, 2-3 m-ről 26-os, ha főleg TV-t is akar valaki nézni rajta.

Az LCD "dolgai" ugye, mint a fekete háttér, a kontraszt, az utánhúzás... ezek azért csak rontják a tv képet önmagához képest.
no hifi, no cry...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

De hol a vita köztünk?? 
Épp azt mondtam, hogy az LCD és a TV adás miatt nem érdemes nagy átmérőjűt közelről nézni.

Az biztos. Aki 100"-ban akarja látni 2 méterről a ReTeL Klubbot, annak úgy kell.

Amúgy meg onnan indult ki, hogy a projektoron jobb a tvadás (ezt írtad), mint LCD-n. Márpedig ez ebben a formában nemigaz. Ezt jelezte peterk is.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Miért? Csak LCD TV létezik szerinted? 

Aha

Ha genya lennék, akkor azt mondanám, hogy LCD-nél jobb technológiájú tv-d sose legyen, de ilyet az ellenségeimnek sem kívánok

De hol a vita köztünk??

no hifi, no cry...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Aha

Ha genya lennék, akkor azt mondanám, hogy LCD-nél jobb technológiájú tv-d sose legyen, de ilyet az ellenségeimnek sem kívánok

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Aha
no hifi, no cry...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

mer a technológiával van baj, az rontja le a képet a projihoz képest, különösen TV adáson.
Egy LCD projektor technológiája miért is jobb, mint egy LCD TV-é? És miért különösen TV adáson jobb?

mér? csak LCD projektor létezik szted?

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

mér? csak LCD projektor létezik szted?
no hifi, no cry...

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

http://www.prad.de/new/news/shownews_tv1068.html 
Egy kis érdekesség.

Miért németül linkeled?

Itt egyébként kapható is, potom 1 milkáért.

A nagyobbik (LE-70F96BD) is kapható már, de azért el kell menni Bécsig. No, és jól megtömni pénzecskével a bukszát. Sőt inkább a csomagtartót.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Telehold »

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

3-4 méterről 32-es, 2-3 m-ről 26-os, ha főleg TV-t is akar valaki nézni rajta.[...]
Projektor rulez, ha valaki képátlómániás.

Egy tipikus mai kommersz projektor felbontása 1280x720. Azaz ekkora felbontást lehet nézni projektoron 3-4 méterről, két méter szélességben. Erre azt mondod rulez. Egy 50"-es LCD a projektor képméretének negyede (fele szélesség), a felbontása legalább akkora - de inkább még nagyobb.

Mi is akkor a baj a nagyobb LCD-vel?

no hifi, no cry...

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”