Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lcd, Led, Oled TV-k

rea4
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: rea4 »

LINK miszerint érdemes várni az LCD vásárlással.... 

Ezt minden cég esetében be lehetett volna linkelni,nemcsak a JVC-nél.
Mindegyik szuperjó,eddig sosevolt,120Hz,akármi...
Csak annyira érdemes várni,amennyire valaki szeretne új típust venni,nem kifutott modellt.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

LINK miszerint érdemes várni az LCD vásárlással....

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

Ennél nagyobbakon egyszerűen nincs mit nézni. A TV adás e fölött iszonyat, a dvd már jobb, de ennél nagyobbakon és közelebbről már az is gáz. 
Nemrég néztem egy Blu-ray filmet jó nagy plazmán vagy LCD-n, és hát az se győzött meg. Ugyanolyan pixeles digitális volt, mint a HD anyag ami demóként ment, ha közelebbről néztem.

Projektor rulez, ha valaki képátlómániás."

Csak ugye ha kivágjuk a közepét, és megtartjuk az elejét és a végét, máris mást jelent.

Ezekszerint, akkor te moziba sem szoktál időnként menni, mert az is szar, hisz se fekete, se tűéles kép, mozgásoknál is kívánnivalót hagy magaután.

Nem tom, de nekem az összkép a lényeg, semmi más. De lehet hogy csak öregszem.

Igazad van, tényleg rossz a mozi is, nem is szoktam járni

Különösen a szaggatott mozgás zavar.

És meg be is vezetik a megjelenítőknél is a 24P-t.
no hifi, no cry...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Shyciii »

Ennél nagyobbakon egyszerűen nincs mit nézni. A TV adás e fölött iszonyat, a dvd már jobb, de ennél nagyobbakon és közelebbről már az is gáz. 
Nemrég néztem egy Blu-ray filmet jó nagy plazmán vagy LCD-n, és hát az se győzött meg. Ugyanolyan pixeles digitális volt, mint a HD anyag ami demóként ment, ha közelebbről néztem.

Csak ugye ha kivágjuk a közepét, és megtartjuk az elejét és a végét, máris mást jelent.

Ezekszerint, akkor te moziba sem szoktál időnként menni, mert az is szar, hisz se fekete, se tűéles kép, mozgásoknál is kívánnivalót hagy magaután.

Nem tom, de nekem az összkép a lényeg, semmi más. De lehet hogy csak öregszem.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

De hol a vita köztünk?? 
Épp azt mondtam, hogy az LCD és a TV adás miatt nem érdemes nagy átmérőjűt közelről nézni.

Az biztos. Aki 100"-ban akarja látni 2 méterről a ReTeL Klubbot, annak úgy kell.

Amúgy meg onnan indult ki, hogy a projektoron jobb a tvadás (ezt írtad), mint LCD-n. Márpedig ez ebben a formában nemigaz. Ezt jelezte peterk is.

Na akkor idézet tőlem:

"QUOTE (Lacy @ 2007 Sep 9 , 10:49)
Á egyelőre nem valók ezek a TV-nek kinéző megjelenítők nagy méretre.
32"-ig elmegy, főleg ha legalább 3-4 méterről nézed, de közelebbről, vagy nagyobb méretben rettenetesen látszik a felbontásmizéria.
Amúgyis, nagy mérethez projektor kell!!!
Mondom úgy, hogy már van egy 32"-es LCD-m...

Erről van szó. Én is ezt mondom.

3-4 méterről 32-es, 2-3 m-ről 26-os, ha főleg TV-t is akar valaki nézni rajta.

Az LCD "dolgai" ugye, mint a fekete háttér, a kontraszt, az utánhúzás... ezek azért csak rontják a tv képet önmagához képest.
no hifi, no cry...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

De hol a vita köztünk?? 
Épp azt mondtam, hogy az LCD és a TV adás miatt nem érdemes nagy átmérőjűt közelről nézni.

Az biztos. Aki 100"-ban akarja látni 2 méterről a ReTeL Klubbot, annak úgy kell.

Amúgy meg onnan indult ki, hogy a projektoron jobb a tvadás (ezt írtad), mint LCD-n. Márpedig ez ebben a formában nemigaz. Ezt jelezte peterk is.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Miért? Csak LCD TV létezik szerinted? 

Aha

Ha genya lennék, akkor azt mondanám, hogy LCD-nél jobb technológiájú tv-d sose legyen, de ilyet az ellenségeimnek sem kívánok

De hol a vita köztünk??

no hifi, no cry...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Aha

Ha genya lennék, akkor azt mondanám, hogy LCD-nél jobb technológiájú tv-d sose legyen, de ilyet az ellenségeimnek sem kívánok

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Aha
no hifi, no cry...

Shyciii
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

mer a technológiával van baj, az rontja le a képet a projihoz képest, különösen TV adáson.
Egy LCD projektor technológiája miért is jobb, mint egy LCD TV-é? És miért különösen TV adáson jobb?

mér? csak LCD projektor létezik szted?

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

mer a technológiával van baj, az rontja le a képet a projihoz képest, különösen TV adáson.
Egy LCD projektor technológiája miért is jobb, mint egy LCD TV-é? És miért különösen TV adáson jobb?

mér? csak LCD projektor létezik szted?
no hifi, no cry...

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: peterk »

http://www.prad.de/new/news/shownews_tv1068.html 
Egy kis érdekesség.

Miért németül linkeled?

Itt egyébként kapható is, potom 1 milkáért.

A nagyobbik (LE-70F96BD) is kapható már, de azért el kell menni Bécsig. No, és jól megtömni pénzecskével a bukszát. Sőt inkább a csomagtartót.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Telehold
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Telehold »

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

3-4 méterről 32-es, 2-3 m-ről 26-os, ha főleg TV-t is akar valaki nézni rajta.[...]
Projektor rulez, ha valaki képátlómániás.

Egy tipikus mai kommersz projektor felbontása 1280x720. Azaz ekkora felbontást lehet nézni projektoron 3-4 méterről, két méter szélességben. Erre azt mondod rulez. Egy 50"-es LCD a projektor képméretének negyede (fele szélesség), a felbontása legalább akkora - de inkább még nagyobb.

Mi is akkor a baj a nagyobb LCD-vel?

no hifi, no cry...

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

3-4 méterről 32-es, 2-3 m-ről 26-os, ha főleg TV-t is akar valaki nézni rajta.[...]
Projektor rulez, ha valaki képátlómániás.

Egy tipikus mai kommersz projektor felbontása 1280x720. Azaz ekkora felbontást lehet nézni projektoron 3-4 méterről, két méter szélességben. Erre azt mondod rulez. Egy 50"-es LCD a projektor képméretének negyede (fele szélesség), a felbontása legalább akkora - de inkább még nagyobb.

Mi is akkor a baj a nagyobb LCD-vel?

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: daniba »

Egyébként 82 cm-es képátlóban miért nem lehet full hd-t kapni? Nem is lesz vagy csak még most nincs?
Nem baj,hogy ezek mind kifutott modellek?A Sony meg a Samu az,a Philipsben nem vagyok biztos.
FullHD 82cm-en?
Ezért nincs...Túl kicsi hozzá,hogy igazán kijöjjön a felbontásbeli különbség.

Aztat én nem tudtam! Kár mert ennél nagyobb átmérőjű hozzám nem fér be! Meg itt nálunk csak ez van és már szerettem volna végre megnézni élőben hogy mi is az az lcd! Információt gyűjteni meg sosem lehet elég korán elkezdeni! Legalábbis szerintem!

örülj neki, olcsón megúszod

hozzám a 40" is kevés lesz:D

szerintem a Pana 32" lm70 essel próbálkozz. Láttam élőben. Kis túlzással ebben a kategóriában ilyen minőség bőven elég.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Egyébként 82 cm-es képátlóban miért nem lehet full hd-t kapni? Nem is lesz vagy csak még most nincs?
Nem baj,hogy ezek mind kifutott modellek?A Sony meg a Samu az,a Philipsben nem vagyok biztos.
FullHD 82cm-en?

Aztat én nem tudtam! Kár mert ennél nagyobb átmérőjű hozzám nem fér be! Meg itt nálunk csak ez van és már szerettem volna végre megnézni élőben hogy mi is az az lcd! Információt gyűjteni meg sosem lehet elég korán elkezdeni! Legalábbis szerintem!

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

FullHD 82cm-en?

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Sziasztok!
Ma benéztem az egyetlen műszakinak nevezhető üzletbe (Euronics) ami a környéken van és nézelődtem egy kicsit az lcd-k között! Az említésre méltó felhozatal:
Samsung LE26R32B (bár nem 82-es de ha jól néztem neten akkor van nagyobbik tesója)
Sony KDL 32U2000
Philips 32PFL5322 (170-ért)
A kép elméletileg dvd-ről ment de max scarton keresztül. Közelről eléggé pixeles volt a kép de ahogy hátrébb mentem (az itthoni távolság feléig kb) úgy már az én szememnek egyáltalán nem volt zavaró a kép, pontosabban nem láttam rajta különösebb hibát! Gondolom mivel itthon még távolabbról nézném meg talán állítani is lehet rajta, ez még jobb is lehetne, pláne hdmi-n keresztül! Na szóval leginkább a sonyt meg a philipset néztem és azon kívül hogy a sony-n kicsit halványabbak voltak a színek különösebb pluszt nem éreztem a philips javára (pedig ha jól emlékszem amit mondatok ez az U sorozat a sony elméletileg leggyengébbje). De gondolom a beállításokban színt lehet még ráadni. Szóval ez a véleményem nekem a sony bejött meg olcsóbb is mint a philips bár majd ha beviszem a piomat akkor fog kiderülni hogy melyik a jobb saját forrásról normál dvd filmmel! A mostani hozzászólások miatt egy kicsit elbizonytalanodtam hogy lehet az lcd mégse annyira jó buli de ez alapján a kis nézelődés után már megnyugodtam hogy nekem még ez a belépő sony is szeirntem tök jó lenne! Ne tessék megkövezni az én szemem ezt látta! Egyébként 82 cm-es képátlóban miért nem lehet full hd-t kapni? Nem is lesz vagy csak még most nincs?

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Neizé.. 4 méterről már rendesen projit nézünk itt többen is 
a 2:35 ös filmek rohadtul nem jönnek át rajta szerintünk. 1:85 el nincs gáz. Csak olyan meg nem sok van

Ezt most hogy érted?

úgy hogy azoknál a filmeknél ahol alul felül látszik a csík a 16:9es tvn ahhoz kevés 3és fél méterről a 40"os méret. Így értettem.
Legalábbis tegnap tesztelgetve havernál erre jutottunk

Ja csak a projis válaszra írtad, és így nem volt logikus
Ma a nagy elértések napja van

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

a 2:35 ös filmek rohadtul nem jönnek át rajta szerintünk. 1:85 el nincs gáz. Csak olyan meg nem sok van

Ezt most hogy érted?

úgy hogy azoknál a filmeknél ahol alul felül látszik a csík a 16:9es tvn ahhoz kevés 3és fél méterről a 40"os méret. Így értettem.
Legalábbis tegnap tesztelgetve havernál erre jutottunk

Vendég

Lcd, Led, Oled TV-k

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt most hogy érted?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Lcd, Led, Oled TV-k

Hát ja....Nekem pont 380cm-re van a vászon,mely 100"-os,és biza tökéletes.Igaz,szinte csak HD anyag megy rajta.De tv is előfordul,olyan 5%-ban...
Viszont a tévét ugyanilyen messziről nézem,az meg 127cm,és valahogy nem kéne kisebb.Dehát ízlés dolga nyilván...Ha sokat tévéznék,biztos zavarna a gyenge adás (UPC Direct ),arra a heti 5-6 órára,amíg tv megy rajta,elviselem.

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lcd, Led, Oled TV-k

Válasz küldése

Vissza: “Tv, plazma, lcd és projektor”