Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Samsung LCD-s baráti kör nem rossz.. Lehet hogy most akkor a Samsung marketingesek áldozatai vagyunk? Vagy csak szeretjük a jó minőséget.
Elírták a aláírásodban levő linkben a felbontását:
LE 40R51: 1280*768 helyet 1366*768 a valóság.
Én amúgy a LE 32R51-et néztem ki magamnak :kiraly:
Teaway: PanasonicP37C10ES/Denon1604/Denon1710/KenwoodDP-5020/PhilipsVR1600/ Diamond8.3front/WH2C/WH2S
*** Chord Choral: Blu, DAC64, Symphonic, Prima, Mezzo50
Lcd, Led, Oled TV-k
Vagy csak szeretjük a jó minőséget - szerintem erről van szó...
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Power Strip natív 1366x768-ban utoljára némileg hülyéskedett nekem, elhúzta a képet balra, kilógott a panelről. Pedig hozzá se nyúltam, előző nap még jó volt. Valaki látott már ilyet? Korrigálni se tudtam, mert a képernyő jobb oldalán egy tíz centis sávra rá se hagyta mozgatni a képet... :taps:
Hagyd a fenébe ezt a Power Strip-et, 3 pixelcsík inaktív oldalt, észre sem veszed. sztem.
Látom, alakul az lcd-s baráti kör...
Samsung LCD-s baráti kör :kiraly: nem rossz.. Lehet hogy most akkor a Samsung marketingesek áldozatai vagyunk? Vagy csak szeretjük a jó minőséget.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Nem vesztem el, csak iszonyúan sok munkám volt, gyakorlatilag be sem néztem ide már vagy tíz napja. Látom, alakul az lcd-s baráti kör...
Én most leszereltem a számítógépemet, mert egyelőre csak egy hokedlin tudtam a tv közelébe telepíteni :kiraly: . Amíg ott volt, jó volt... majd az ünnepek körül átalakítom a rendszert és fixre berakom a pc-t a szekrénybe. Utána további tesztelés ezerrel indul. Power Strip natív 1366x768-ban utoljára némileg hülyéskedett nekem, elhúzta a képet balra, kilógott a panelről. Pedig hozzá se nyúltam, előző nap még jó volt. Valaki látott már ilyet? Korrigálni se tudtam, mert a képernyő jobb oldalán egy tíz centis sávra rá se hagyta mozgatni a képet...
Joepapa
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Találtam egy érdekes összefoglalót, LCD - PLASMA - CRT témakörben.
Előnyök, hátrányok.
Angolul itt olvasható.
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok
Egy ideje olvasom a fórumot, és az az elhatározás érik bennem, hogy vennék egy Samsung LE-40R51 -est, de ennyi pénzt nem akarok kiadni meggondolatlanul.
Mivel úgy látom, hogy itt többen vettek, szeretném megkérni őket, hogy a tapasztalatokat írják le, hogy könnyebben dönthessek.
A kérdéseim:
1. Van-e pixelhiba a tévén?
2. Világosban milyen a fényerő?
3. Ha esetleg a tévéműsort normál 4:3 -ban nézik, úgy hogy a két szélén van a fekete csík, akkor a dinamikus kontraszt miatt a fekete csíkok fényereje változik-e zavaróan?
4. A 12ms -os válaszidő elég-e ahhoz, hogy ne legyen gyors jeleneteknél pl. sport utánhúzás?
5. Be lehet-e állítani természetesre a bőrszínt?
6. Mi a lényeges különbség az LE-40R51 -es és az LE-40R61 -es között?
7. Milyen szerintetek a tunerja?
8. Hol vették, és mi a tapasztalatuk a cégről?
9. Megszerettétek-e a cuccot?
Elnézést a sok kérdésért, de ezek merültek fel bennem, és szeretnék jól dönteni.
Előre köszönöm mindenkinek, aki megosztja a tapasztalatait mindenkivel, aki ilyent szretne venni.
Üdv: m165le
Nagyon jó kérdések. Látszik, hogy értesz a témához.
Válaszok a magam szemszögéből:
1. Nincs pixelhiba
2. A fényerő világosban is jó, semmi ok a panaszra ezen a téren, oldalról nézve azéret kicsit mások a színek mint elölről.
3. Sztem nem, de én nem nézek 4:3-ban tv műsort, nekem nem zavaró a széthúzás 16:9-re, jobban zavarna a két fekete csík.
4. Nincs zavaró utánhúzás, ill. utánhúzás közvetett hatása esteleg ott jelenik meg, ha pl a sport adókon a fűszálak nem mindíg látszanak, ill. szokásos stúdióképeken, amikor a bemondó apró kockás, vagy csíkos öltönyben van, és mozog, valamint néha az emberi hajaknál, de ez sztem ez máshol is így van.
5. A bőrszín kérdése különösen jó kérdés, ill. ez általánosítható a színbeállításokra is. Már lassan két hete szenvedek vele. A lényeg a gyári beállítás is sokféleképpen állítható több előre beállított opció alapján (színhőmérséklet, kontraszt arányok, színegyensúlyok) de ezek egyike sem hozza a legjobb eredményt, sajna manuálisan bele kell menni a legvégső állítási lehetőségekbe is, hogy megfelelő eredményt érjünk el. DE! Sztem ez nem a tv hibája, hanem egyszerűen azt mutatja, hogy a monitor sokkal jobban kihozza a egyes adók, sőt különböző kameraállások által adott különböző képeket, és sztem gyakorlatilag ezek látszanak sokkal jobban, és emiatt nagyon nehéz, sőt esetleg lehetetlen ezt úgy beállítani, hogy mineden adón minden műsoron megfelelő legyen.
De most is úgy érzem hogy már megvan a lehető legjobb irány, és tényleg a bőrszín a legproblémásabb.
6. nem tudom.
7. Semmi gondom vele
8. Ott vettem ahol éppen volt, (az enyém 26"-os) mert mint a cukrot úgy kapkodták el a legolcsóbb helyekről. Egyébként Mammut Saturn.
9. A szoba berendezése ehez lett kialakítva kb 3 éve, de most jött el az idő és a technológia hogy megvegyem. Sztem nagyon jó!
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok
Egy ideje olvasom a fórumot, és az az elhatározás érik bennem, hogy vennék egy Samsung LE-40R51 -est, de ennyi pénzt nem akarok kiadni meggondolatlanul.
Mivel úgy látom, hogy itt többen vettek, szeretném megkérni őket, hogy a tapasztalatokat írják le, hogy könnyebben dönthessek.
A kérdéseim:
1. Van-e pixelhiba a tévén?
2. Világosban milyen a fényerő?
3. Ha esetleg a tévéműsort normál 4:3 -ban nézik, úgy hogy a két szélén van a fekete csík, akkor a dinamikus kontraszt miatt a fekete csíkok fényereje változik-e zavaróan?
4. A 12ms -os válaszidő elég-e ahhoz, hogy ne legyen gyors jeleneteknél pl. sport utánhúzás?
5. Be lehet-e állítani természetesre a bőrszínt?
6. Mi a lényeges különbség az LE-40R51 -es és az LE-40R61 -es között?
7. Milyen szerintetek a tunerja?
8. Hol vették, és mi a tapasztalatuk a cégről?
9. Megszerettétek-e a cuccot?
Elnézést a sok kérdésért, de ezek merültek fel bennem, és szeretnék jól dönteni.
Előre köszönöm mindenkinek, aki megosztja a tapasztalatait mindenkivel, aki ilyent szretne venni.
Üdv: m165le
Lcd, Led, Oled TV-k
egy jó barátom akar venni 26' os lcd-tv-t
mit javasoltok mit vegyen( főleg tv-re kell neki)
Az attól (is) függ, hogy menny zsét szán rá. Szval mekkora a keret?
(egyébként szted én mit fogok ajánlani? )
Lcd, Led, Oled TV-k
egy jó barátom akar venni 26' os lcd-tv-t
mit javasoltok mit vegyen( főleg tv-re kell neki)
...
Lcd, Led, Oled TV-k
Emberek!Mi a baj a Nickemmel?
Semmi. De Te ki is vagy? QUOTE QUOTE? eDonkey Houte?
Lcd, Led, Oled TV-k
Emberek!
Mi a baj a Nickemmel?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Lcd, Led, Oled TV-k
Off
Igen tudom, csodálkoztam is hogy ilyen nickje van vkinek. Sajnos tegnap nagyon nagy rohanásban voltam és úgy látszik nem néztem meg rendesen, hogy melyik a név és melyik a rendszer szövege. De utólag már magyarázkodhatok, le nem mosom magamról, hogy bunkó vagyok
On
OFFTOPIC:
max. figyelmetlen
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Lcd, Led, Oled TV-k
Quote, miért tanácsolod, hogy csak tévézésre plazmát vegyen?
OFF
A Quote az jelenti idézet. Angol. A Quote után lévő név az akitől származik.
ON
Off
Igen tudom, csodálkoztam is hogy ilyen nickje van vkinek. Sajnos tegnap nagyon nagy rohanásban voltam és úgy látszik nem néztem meg rendesen, hogy melyik a név és melyik a rendszer szövege. De utólag már magyarázkodhatok, le nem mosom magamról, hogy bunkó vagyok
On
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát jah, valahogy így vagyok sajna én is vele... Múltkor torrenten a Mátrix HD ripjét megtaláltam, de nagyon lassan jött, úgyhogy feladtam. Egy jó kis Star Wars, Gyűrűk Ura, vagy akár Pókember 2 HD-nak (a természetfilmeket hogy ne is említsem) nagyon tudnék örülni...
üdv: mangob
Nem tőlem hallottad, de a file-cserélők (pl. eDonkey) tele vannak ilyen filmekkel. Egyik ismerősöm ( :taps: ) onnan szedte le a Shreket 1080p-ben, a Matrix trilógiát 720p-ben valamint a Star Wars II.-őt szintén 720p-ben. De megtalálható pár sorozat is (pl. Band of Brothers) 720p-ben és van jópár Imax film is 1080-ban. Ezekhez nagyon könnyű feliratot is illeszteni (az ismerősömnek is van), sőt mondjuk a Shrek-re a szinkront sem nehéz feltenni.
OFFTOPIC:
És mekkora mérete van egy ilyen HD filmnek?
A múltkor épp próbálgattam az eDonkey-t, de nekem teljesen kínai volt, vhogy nem sikerült összehoznom a cuccot...(lehet, hogy túl kevés időt szántam rá, és hamar letöröltem). Kellene nekem is egy ilyen cimbi, akinek vannak HD filmjei... :kiraly:
ui: tsc, neked nincsenek full fimjeid? már csak azért kérdem, mert te is szegedi vagy
A HD filmeknek olyan 4GB-tól 13GB-ig terjed a méretük. Néha akár egy hetet is várni kell, mire lejön egy film.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát jah, valahogy így vagyok sajna én is vele... Múltkor torrenten a Mátrix HD ripjét megtaláltam, de nagyon lassan jött, úgyhogy feladtam. Egy jó kis Star Wars, Gyűrűk Ura, vagy akár Pókember 2 HD-nak (a természetfilmeket hogy ne is említsem) nagyon tudnék örülni...
Nem tőlem hallottad, de a file-cserélők (pl. eDonkey) tele vannak ilyen filmekkel. Egyik ismerősöm ( :taps: ) onnan szedte le a Shreket 1080p-ben, a Matrix trilógiát 720p-ben valamint a Star Wars II.-őt szintén 720p-ben. De megtalálható pár sorozat is (pl. Band of Brothers) 720p-ben és van jópár Imax film is 1080-ban. Ezekhez nagyon könnyű feliratot is illeszteni (az ismerősömnek is van), sőt mondjuk a Shrek-re a szinkront sem nehéz feltenni.
OFFTOPIC:
És mekkora mérete van egy ilyen HD filmnek?
A múltkor épp próbálgattam az eDonkey-t, de nekem teljesen kínai volt, vhogy nem sikerült összehoznom a cuccot...(lehet, hogy túl kevés időt szántam rá, és hamar letöröltem). Kellene nekem is egy ilyen cimbi, akinek vannak HD filmjei... :kiraly:
ui: tsc, neked nincsenek full fimjeid? már csak azért kérdem, mert te is szegedi vagy
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudna segíteni valaki, hogy PC-n (PowerStrip) milyen frissítési értékeket kell beállítani az alábbi üzemmódokhoz?Úgy is feltehetném a kérdést, hogy az alábbi üzemmódok esetében mi a szabvány frissítési frekvencia HDMI bemeneten.
480i (640x480)
480p (640x480)
576i (720x576)
576p (720x576)
720p (1280x720)
1080i (1920x1080)
Bocsi, hogy önmagam idézem, de hátha tud valaki segíteni.
Előre is köszi.
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
Lcd, Led, Oled TV-k
... miért tanácsolod, hogy csak tévézésre plazmát vegyen? Egyébként DVD-t is tervez, de szerintem 80-90%-ban UPC-t fog nézni. Egyszerüen szeretne egy nagyobb képet, mint a mostani 72-es tévéje.
Mert az "olcsó", elérhető árú plazmák nagyon szépen jelenítik meg a TV adást.
Ha csak TV-zni akar, akkor a legszebb képet TV adás esetében a plazmán kapja.
De, ha már DVD vagy bármilyen HD adás vagy netán egy nagyfelbontású játék (pl. XBOX360) szóba kerül, akkor meggondolandó, hogy HD képes cuccot érdemes-e venni.
De legjobb ha elmentek nézelődni és saját magatok döntitek el.
Ahány ember annyi igény, annyi pénztárca és annyi vélemény.
Lcd, Led, Oled TV-k
Quote, miért tanácsolod, hogy csak tévézésre plazmát vegyen?
OFF
A Quote az jelenti idézet. Angol. A Quote után lévő név az akitől származik.
ON
Lcd, Led, Oled TV-k
... Alapvetöen kábelt (UPC) néz vele, szerintem a közeljövöben nem várható, hogy DVD filmeket nézzen...Ti mit gondoltok?
Nincs egy hete, hogy LCD-t vettem. Ezért lehet, hogy meglepő lesz amit ajánlok.
De ha tényleg csak TV-t néz és még DVD-t nem is tervez, akkor én egy Panasonic plazmát vennék.
De kifejezetten csak akkor, ha mondjuk 5 éven belül nem tervez semmi mást csak TV-t akar nézni.
Ha viszont a TV nézésen kívűl más is szóba kerül, akkor vegyen LCD TV-t.
Ez a szubjektív véleményem.
Quote, miért tanácsolod, hogy csak tévézésre plazmát vegyen? Egyébként DVD-t is tervez, de szerintem 80-90%-ban UPC-t fog nézni. Egyszerüen szeretne egy nagyobb képet, mint a mostani 72-es tévéje.
Lcd, Led, Oled TV-k
Nem tőlem hallottad, de a file-cserélők (pl. eDonkey) tele vannak ilyen filmekkel. Egyik ismerősöm ( ) onnan szedte le a Shreket 1080p-ben, a Matrix trilógiát 720p-ben valamint a Star Wars II.-őt szintén 720p-ben. De megtalálható pár sorozat is (pl. Band of Brothers) 720p-ben és van jópár Imax film is 1080-ban. Ezekhez nagyon könnyű feliratot is illeszteni (az ismerősömnek is van), sőt mondjuk a Shrek-re a szinkront sem nehéz feltenni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az nvidia 6600 gt m elvileg valami video scaler funkcióval bir a drivere révén, csak azt nem tudom hogy ezt automatikusan csinálja e, mert külön nem találtam beállitási lehetőséget a driverben.