Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Hát jah, valahogy így vagyok sajna én is vele... Múltkor torrenten a Mátrix HD ripjét megtaláltam, de nagyon lassan jött, úgyhogy feladtam. Egy jó kis Star Wars, Gyűrűk Ura, vagy akár Pókember 2 HD-nak (a természetfilmeket hogy ne is említsem) nagyon tudnék örülni...
üdv: mangob
Nem tőlem hallottad, de a file-cserélők (pl. eDonkey) tele vannak ilyen filmekkel. Egyik ismerősöm ( ) onnan szedte le a Shreket 1080p-ben, a Matrix trilógiát 720p-ben valamint a Star Wars II.-őt szintén 720p-ben. De megtalálható pár sorozat is (pl. Band of Brothers) 720p-ben és van jópár Imax film is 1080-ban. Ezekhez nagyon könnyű feliratot is illeszteni (az ismerősömnek is van), sőt mondjuk a Shrek-re a szinkront sem nehéz feltenni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Az nvidia 6600 gt m elvileg valami video scaler funkcióval bir a drivere révén, csak azt nem tudom hogy ezt automatikusan csinálja e, mert külön nem találtam beállitási lehetőséget a driverben.
Lcd, Led, Oled TV-k
egyébként beléptem én is a 40"-os Samsung "klubba"
YEAHHHHH Üdv a klubban :kiraly:
Egy naonn régi reklám szlogen jutott eszembe: EEZ AZ AMIT NEM LEHET MEGUNNI :taps:
Most már csak jó kis HD anyagokat kéne szerezni hozzá.
ftp.dvdcenter.hu -> innen leszedted a demókat már?
Onnan már 1000 éve... Egy keveset máshonnan is. De komplett filmem még nincs, főleg nem olyan, ami érdekelni is.
Hát jah, valahogy így vagyok sajna én is vele... Múltkor torrenten a Mátrix HD ripjét megtaláltam, de nagyon lassan jött, úgyhogy feladtam. Egy jó kis Star Wars, Gyűrűk Ura, vagy akár Pókember 2 HD-nak (a természetfilmeket hogy ne is említsem) nagyon tudnék örülni...
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Egy naonn régi reklám szlogen jutott eszembe: EEZ AZ AMIT NEM LEHET MEGUNNI :taps:
Onnan már 1000 éve... Egy keveset máshonnan is. De komplett filmem még nincs, főleg nem olyan, ami érdekelni is.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Lcd, Led, Oled TV-k
/emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Van egy szép nagy LCD TV-m, sokféle bemenettel (pl. HDMI).Van egy DVD lejátszóm (Philips 963SA), amin mincs HDMI kimenet.
De nincs még kábelem a képhez. És ez lenne a kérdésem, milyet vegyek?
1., Scart (RGB-vel)
2., komponens (Pr Pb Y)
Azért nem vennék 2 jóféle kábelt, hogy összehasonlítsam őket...
a komponensnek mindenképp jobb a képe, én is azzal kötöttem össze az LCD-m a házimozival
üdv.: mangob
ui: egyébként beléptem én is a 40"-os Samsung "klubba"
Lcd, Led, Oled TV-k
Van egy szép nagy LCD TV-m, sokféle bemenettel (pl. HDMI).
Van egy DVD lejátszóm (Philips 963SA), amin mincs HDMI kimenet.
De nincs még kábelem a képhez. És ez lenne a kérdésem, milyet vegyek?
1., Scart (RGB-vel)
2., komponens (Pr Pb Y)
Azért nem vennék 2 jóféle kábelt, hogy összehasonlítsam őket...
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is ilyen dvd játszót vettem (Denon 1920). Sztem figyelni kellett volna az lcd-nél hogy legyen HDMI bemenete. Az én HDMI kábelem rendelés alatt van még sajna.
Én is DENON DVD-1920 lejátszót szeretnék venni.
Megnéznéd nekem, hogy a Divx/Xvid-es filmeknél megjeleníti valahogyan az srt vagy sub feliratot?
Szerintetek hol a legolcsóbb ez a játékos? Mostanság 75000 Huf körül nézegettem, de ha lehet valahol olcsóbban is kapni, akkor az még jobb.
Ha valaki tud ennél jobb árú és tudású lejátszót, akkor az írjon, bár szerintem jelenleg nincsen. :kiraly:
Én is ez alapján választottam, hogy tudjon HDMI-t, és a legolcsóbb legyen de jó minőségű, és szűkült a kör és ez maradt. 75000-ért vettem a satsystemben, ott a legolcsóbb.
Kérdésedre nem tudok válaszolni, mert én inkább sztereo hi-fi-ben vagyok járatos, ezek a dvd-s dolgok nem nagyon érdekelnek, csak eddig a szintig, és amit kérdeztél, bár értem, de nem tudom megnézni.
Lcd, Led, Oled TV-k
Én is ilyen dvd játszót vettem (Denon 1920). Sztem figyelni kellett volna az lcd-nél hogy legyen HDMI bemenete. Az én HDMI kábelem rendelés alatt van még sajna.
Én is DENON DVD-1920 lejátszót szeretnék venni.
Megnéznéd nekem, hogy a Divx/Xvid-es filmeknél megjeleníti valahogyan az srt vagy sub feliratot?
Szerintetek hol a legolcsóbb ez a játékos? Mostanság 75000 Huf körül nézegettem, de ha lehet valahol olcsóbban is kapni, akkor az még jobb.
Ha valaki tud ennél jobb árú és tudású lejátszót, akkor az írjon, bár szerintem jelenleg nincsen. :kiraly:
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim
Lcd, Led, Oled TV-k
Erősiteném némiképpen a "T" samsung pozitiv jellemzését. / nekem a 27" van/. Nem vártam sokat a kabel tv adásoktól, de kellemes meglepetés ért milyen szépen, részletgazdagon jönnek az adások, föleg a jobb jeleknél. Semmiféle utánhuzás nem tapasztalható, gyönyörü szinek, éles kép. Nem gondoltam volna hogy a pal adás alacsony felbontását ilyen szépen felskálázza hogy az apró részletek /bőr ráncai, stb/ ennyire láthatóak lesznek, azért ilyen kép egyik eddigi crt tv men sem volt, pedig volt pár 100hz, philips, grundig.
Nekem is egy Samsung LE-27T51B-s LCD TV-m van. Én csak sima V alakú 2 rádióantennára emlékeztető TV antennám van. A kép ehhez képest jó. Én sokkal rosszabbra számítottam, mivel az LCD érzékeny a bejövő jelekre. Győrben a helyi gerincadóról pár km-en belül is van zavar. A kábel TV-n sokkal szebb a képe, mivel annak nagyobb "bikája" van. Nem 6-10 dB, hanem kb.20-30 dB.
A DVD lejátszáshoz egy OPPO DivX-es Faroudja DCDi upconvertes DVD játékost tervezek venni, mivel azzal jó minőségben lehet filmet nézni. (DVI-DVI)
A mostani Yamada 6700-ammal elmegy kategóriás a kép. 2,5 méterről a DivX is nézhető. (Bár régebbieknél látszanak a "részletek")
Én is elégedett vagyok maximálisan, játékkonzolon is próbáltam /ps2/, és nagyon szép, utánhúzásmentes képet kaptam, RGB n keresztül.
Ez a felskálázás nem egészen világos nekem...nyilván a tv ben van ilyen funkció a nagyobb felbontás miatt, miek kell akkor a dvd lejátszóba, hiszen a megjelenitő ezt ugyis elvégzi, bár gondolom az jobb minőségben.
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó reggelt.
Vettem 1 lg lz55-ös lcd tv-t.Leírása szerint kompozit bemeneten fogadni tudja a nagy felbontású jeleket/480,576,720,1080/.Kérdesem pedig az lenne, milyen csatlakozót kell vennem ahoz,hogy nézni tudjam a hd műsorokat.Sajnos nincs rajta hdmi csatlakozó,csak dvi.A dvi-t viszon pc összekötésre írja a kezelési útmutató.Jelenleg pio 575 dvd lejátszóval rendelkezem.
Ui:Légyszíves segítsetek,mert nagyon járatlan vagyok az lcd és a hdmi témában.
Megpróbáltam nagy felbontású mpegeket lejátszani,de vagy nem indult el a pio,vagy csak 576i felbontásig sikerült lejátszanom a filmeket.A válaszokat előre is köszönöm.
Nagyon röviden: a kompozit az komponens. 3x RCA. Azon tudod átvinni a HD jeleket. Pio 575-ről azonban azon sem, mivel az 575 nem képes HD jelek kiadására.
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat.
Még 1 kérdés:Létezik olyan kábel,hogy hdmi/komponens?
Gondolok arra,ha vennék 1 hdmi-s lejátszót/denon1920/akkor rátudjam kötni a tv-m re/lg rz lz 55 nincs rajta hdmi bemenet csak komponens/. :kiraly: :taps:
Esetleg ha jobban megnéznéd,mindjárt kiderülne,hogy van rajta DVI bemenet,amin átalakítóval,vagy HDMI-DVI kábellel fogad jelet..Én már csak tudom,höhö...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Lcd, Led, Oled TV-k
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó reggelt.
Vettem 1 lg lz55-ös lcd tv-t.Leírása szerint kompozit bemeneten fogadni tudja a nagy felbontású jeleket/480,576,720,1080/.Kérdesem pedig az lenne, milyen csatlakozót kell vennem ahoz,hogy nézni tudjam a hd műsorokat.Sajnos nincs rajta hdmi csatlakozó,csak dvi.A dvi-t viszon pc összekötésre írja a kezelési útmutató.Jelenleg pio 575 dvd lejátszóval rendelkezem.
Megpróbáltam nagy felbontású mpegeket lejátszani,de vagy nem indult el a pio,vagy csak 576i felbontásig sikerült lejátszanom a filmeket.A válaszokat előre is köszönöm.
Nagyon röviden: a kompozit az komponens. 3x RCA. Azon tudod átvinni a HD jeleket. Pio 575-ről azonban azon sem, mivel az 575 nem képes HD jelek kiadására.
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat.
Még 1 kérdés:Létezik olyan kábel,hogy hdmi/komponens?
Gondolok arra,ha vennék 1 hdmi-s lejátszót/denon1920/akkor rátudjam kötni a tv-m re/lg rz lz 55 nincs rajta hdmi bemenet csak komponens/. :kiraly:
Lcd, Led, Oled TV-k
Erősiteném némiképpen a "T" samsung pozitiv jellemzését. / nekem a 27" van/. Nem vártam sokat a kabel tv adásoktól, de kellemes meglepetés ért milyen szépen, részletgazdagon jönnek az adások, föleg a jobb jeleknél. Semmiféle utánhuzás nem tapasztalható, gyönyörü szinek, éles kép. Nem gondoltam volna hogy a pal adás alacsony felbontását ilyen szépen felskálázza hogy az apró részletek /bőr ráncai, stb/ ennyire láthatóak lesznek, azért ilyen kép egyik eddigi crt tv men sem volt, pedig volt pár 100hz, philips, grundig.
Nekem is egy Samsung LE-27T51B-s LCD TV-m van. Én csak sima V alakú 2 rádióantennára emlékeztető TV antennám van. A kép ehhez képest jó. Én sokkal rosszabbra számítottam, mivel az LCD érzékeny a bejövő jelekre. Győrben a helyi gerincadóról pár km-en belül is van zavar. A kábel TV-n sokkal szebb a képe, mivel annak nagyobb "bikája" van. Nem 6-10 dB, hanem kb.20-30 dB.
A DVD lejátszáshoz egy OPPO DivX-es Faroudja DCDi upconvertes DVD játékost tervezek venni, mivel azzal jó minőségben lehet filmet nézni. (DVI-DVI)
A mostani Yamada 6700-ammal elmegy kategóriás a kép. 2,5 méterről a DivX is nézhető. (Bár régebbieknél látszanak a "részletek")
TV: Samsung LE-27T51B LCD TV Lejátszók: CyberHome CH-DVD635S, Oppo OPDV971H Hang: Sony PMC-DR45L mikrotorony
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó reggelt.
Ha HD filmeket akarsz nézni, akkor kösd össze a videokártyád DVI kimenetét az LCD TV DVI bemenetével. Így valószínű már meg fogod tudni jeleníteni a nagyfelbontású filmeket a TV képernyőjén.
Sajnos a mai Divx/Xvid lejátszók nem képesek megjeleníteni a 720p, 1080i felbontású filmeket.
A DVD lejátszom (Philips DVP720SA) még a 800x448-as felbontású filmeket sem bírja megjeleníteni, nemhogy az ennél is nagyobbakat. 720x576 felbontás felett egyelőre a PC-t tudom ajánlani, mint lejátszó.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó reggelt.
Lcd, Led, Oled TV-k
Jó reggelt.
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
... Alapvetöen kábelt (UPC) néz vele, szerintem a közeljövöben nem várható, hogy DVD filmeket nézzen...Ti mit gondoltok?
Nincs egy hete, hogy LCD-t vettem. Ezért lehet, hogy meglepő lesz amit ajánlok.
De ha tényleg csak TV-t néz és még DVD-t nem is tervez, akkor én egy Panasonic plazmát vennék.
De kifejezetten csak akkor, ha mondjuk 5 éven belül nem tervez semmi mást csak TV-t akar nézni.
Ha viszont a TV nézésen kívűl más is szóba kerül, akkor vegyen LCD TV-t.
Ez a szubjektív véleményem.
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért az LCD t nem nevezném valami forradalmian uj technológiának, mikor már az x generációs panelek vannak forgalomban, és mára a kép tulajdonságaiban bőven lekörözte a crt t ...
Mi a helyzet a kontrasztban? A legjobb bravia-nál is csak 1300:1-et olvasok, hol van ez a tízszer ekkora CRT-hez képest?
Lcd, Led, Oled TV-k
Azért az LCD t nem nevezném valami forradalmian uj technológiának, mikor már az x generációs panelek vannak forgalomban, és mára a kép tulajdonságaiban bőven lekörözte a crt t /szinhüségben már ugyanott van/, de mivel más jellegü képet ad, előfordulhat hogy ez van akinek nem nézhető, nekem bejön..
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Kicsit visszaolvastam, de vhogy nem találtam egyértelmü véleményt az alábbiakkal kapcsolatban - persze lehet, hogy nincs is egyértelmü vélemény.
Egy rokonom tv-t szeretne vásárolni, elsöre a 107cm körüli méretben. Alapvetöen kábelt (UPC) néz vele, szerintem a közeljövöben nem várható, hogy DVD filmeket nézzen. A hely nála nem akadály, bár azért a projektoros tévéket kiejteném.
Szerintetek ha ugyanazt a méretet nézzük, akkor csupán a fent említett adásokra használt kép minösége ill. élettartam szempontjából mit érdemes vásárolni:
- lapos CRT (nem is tudom, ez létezik-e 107cm-ben)
- plazma
- LCD
LCD-vel kapcsolatban sokan riogatnak, hogy ha besüt a nap vagy oldalról nézi az ember semmit nem lehet látni ill. egybefolyhatnak a gyors mozgások. Plazmával kapcsolatban pedig hogy hamar beéghet ill. kicsi az élettartama. A CRT-t azt ugye nagyjából ismerjük.
Ahogy néztem egy 82cm-es lapos CRT kb. a fele egy ugyanilyen LCD-nek és egy 82cm-es LCD-vel van egy 107cm-es plazma egy árban. De ez egy másik kérdés.
Ti mit gondoltok?
Akkor sorban:
CRT tv-t max. 36"-ban kap, ami bőven a 107-es plazma képmérete alatt van..., meg haláli szar áron jutna legföljebb hozzá.
Plazma és LCD: a plazmánál tényleg nagy az esélye a beégésnek, LCD-nél ilyen veszély nem áll fennt. A láthatóság egyébként az LCD-nél is hidd el tökéletes (általában 170-180 közötti látószög), ezt tapasztalatból mondom. Élettartamról meg annyit, hogy ha nem megy tönkre időközben, akkor a plazmának és az lcd-nek is olyan 20-30 év körül van, az lcd-nek a több. De addig biztos nem fogja bírni egyik sem... Erről a lapos CRT-ről én már olvastam elég negatív kritikát (egyik srác megvette, és egy hét múlva már fülzsibbasztóan sípolt a készüléke). Talán a legjobban most egy 32"-os CRT-vel jártok (pl.: egy Sony vagy Pana) ár alapján - főleg UPC-hez, ha meg nagyobb kell, akkor egy jobb Plazma (Pana Viera, LG, stb..)
Lcd, Led, Oled TV-k
Sziasztok!
Kicsit visszaolvastam, de vhogy nem találtam egyértelmü véleményt az alábbiakkal kapcsolatban - persze lehet, hogy nincs is egyértelmü vélemény.
Egy rokonom tv-t szeretne vásárolni, elsöre a 107cm körüli méretben. Alapvetöen kábelt (UPC) néz vele, szerintem a közeljövöben nem várható, hogy DVD filmeket nézzen. A hely nála nem akadály, bár azért a projektoros tévéket kiejteném.
Szerintetek ha ugyanazt a méretet nézzük, akkor csupán a fent említett adásokra használt kép minösége ill. élettartam szempontjából mit érdemes vásárolni:
- lapos CRT (nem is tudom, ez létezik-e 107cm-ben)
- plazma
- LCD
LCD-vel kapcsolatban sokan riogatnak, hogy ha besüt a nap vagy oldalról nézi az ember semmit nem lehet látni ill. egybefolyhatnak a gyors mozgások. Plazmával kapcsolatban pedig hogy hamar beéghet ill. kicsi az élettartama. A CRT-t azt ugye nagyjából ismerjük.
Ahogy néztem egy 82cm-es lapos CRT kb. a fele egy ugyanilyen LCD-nek és egy 82cm-es LCD-vel van egy 107cm-es plazma egy árban. De ez egy másik kérdés.
Ti mit gondoltok?
- battlestar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Lcd, Led, Oled TV-k
Tudna segíteni valaki, hogy PC-n (PowerStrip) milyen frissítési értékeket kell beállítani az alábbi üzemmódokhoz?
Úgy is feltehetném a kérdést, hogy az alábbi üzemmódok esetében mi a szabvány frissítési frekvencia HDMI bemeneten.
480i (640x480)
480p (640x480)
576i (720x576)
576p (720x576)
720p (1280x720)
1080i (1920x1080)
DVI-HDMI kábellel próbálkoztam, most volt egy kis időm.
Radeon nem ad ki képet. (Illetve nem jeleníti meg az LCD a HDMI-n keresztül.)
Az a gáz, hogy a DVI mindig az elsődleges monitor.
VGA D-sub pedig a másodlagos. Most én a digitális jelet szeretném nagyfelbontásban elővarázsolni, DA ---- AD átalakítás nélkül. Tehát nem az LCD VGA bemenetén keresztül, hanem a HDMI csatlakozón keresztül.
Matrox esetében a 480p az ami HDMI esetén gond nélkül megjelenik.
Az 1080i mód esetén van kép, de szétesik, talán a frissítéssel van gondja.
A TV ezt írja ki: 1080i/50
A többi jelnél nincs is kép.
Most jutott eszembe, hogy lehet egy BIOS upgrade nem ártana a grafikus kártyának sem.
Árhat a hibás frissítési freki az LCD TV-nek?
Mármint ezek a próbálkozások.
Lcd, Led, Oled TV-k
A kérdés, hogy léteznek már Magyarországon nagyfelbontású .ts, .avi (HD-Xvid, HD-DivX), .wmv (Microsoft) fájlokat lejátszani képes HD játékosok?
Összesen a világon ezek kaphatóak:
http://www.videohelp.com/dvdplayers?wmvhd=1
Hogy ezek közül itthon melyek kaphatóak azt nem tudom. (A Pixmanián KiSS-t lehet kapni az biztos.) Én a Blu-ray kapujában nem ruháznék be 100 rugót egy félmegoldásra.
A zajra én is csak azt reagálnám, hogy nemrég hallottam egy Sony HDD-s DVD felvevőt és kb. háromszor volt hangosabb, mint a PC-m.