Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

SOL Kolibri fan club

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Kicsit ülepítve a dolgot, ha valóban ezt "kellett" hallanom, akkor hallottam valamit..., de számomra gyakorlati jelentősége nincs, hisz zenét így nem lehet hallgatni.
Kb arra hasonlít a dolog, mintha folyamatosan maximális erőfeszítéssel kéne pl 60m-es sprintet futni, vagy többször egymás után maximális erőt kifejteni. Belátható könnyen, hogy erre nem sokáig képes az ember... Persze lehet másnak nem kell ekkora erőfeszítés ennek érzékelésére. Egy érdekes kísérletnek jó volt. 

Amelyik "tesztnél" így kell "erőlködni" annak sok értelme nincs. Ilyenkor amikor erősen koncentrál az ember biztosan bebeszél magának valamit, mert hallani akarja. Lényegében ezért próbálkozik. Én általában kábelekkel voltam így sokszor, nagyon sok vaktesztet bebuktam volna. Mára már megutáltam az ilyen erőltetett próbálkozásokat,  nem kínzom vele az idegrendszerem.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7671

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A bázis távolság kb. 2,2méter, a hallgatási pozíció kb 2,5 méter. A szoba méretei miatt kevés a lehetőség a variálásra, de az ideális pozíciót a következőképp a legkönnyebb megtalálni (beforgatási szög, pár centi előre-hátra... stb): írtam ki egy mono cd-t, azt lejátszva akkor az ideális a pozíció, anikor teljesen középről szól, és a hangszerek is egy kupacban vannak. Ez a módszer vált be a legjobban, és roppant 1szerű
Nah, ezt kipróbálom a hétvégén.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Arra nincsen, nálam Bosch-ok vannak a lakásban. De ha már akkor már..... a falban milyen kábelen megy a kismegszakítóktól  a konnyektorig??   Vagy hogy még gonoszabb legyek: a helyi trafóállomástól a lakásig?
Az első méter nem Paksról indul, hanem a készülékek hálózati trafóitól. De ezt szerintem te is tudod

Igor69
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 74

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Igor69 »

Köszi a képeket! Akkor Nálad festett fehérek vannak.    Mennyire könnyen sikerült megtalálnod a helyüket a szobában, illetve milyen távolságról hallgatod?
A bázis távolság kb. 2,2méter, a hallgatási pozíció kb 2,5 méter. A szoba méretei miatt kevés a lehetőség a variálásra, de az ideális pozíciót a következőképp a legkönnyebb megtalálni (beforgatási szög, pár centi előre-hátra... stb): írtam ki egy mono cd-t, azt lejátszva akkor az ideális a pozíció, anikor teljesen középről szól, és a hangszerek is egy kupacban vannak. Ez a módszer vált be a legjobban, és roppant 1szerű

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Köszi.

Így sokkal könnyebb, ha tudom mit kell csinálni......

Néhány fotó elrettentésnek (fotó művész sem vagyok....)

Köszi a képeket! Akkor Nálad festett fehérek vannak.    Mennyire könnyen sikerült megtalálnod a helyüket a szobában, illetve milyen távolságról hallgatod?

Igor69
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SOL Kolibri fan club

Szia!

Küldöm püben.
Fotóra jobb egér -> szerkesztés -> átméretezés ( a nagyobbik oldal legyen 1024 pixel)- > mentés másként

ákos

Köszi.

Így sokkal könnyebb, ha tudom mit kell csinálni......

Néhány fotó elrettentésnek (fotó művész sem vagyok....)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Szia!

Köszönöm a választ. És ilyen kábelhez hogyan lehet hozzá jutni?

Fotókat megpróbálok kicsinyíteni a feltöltés előtt, csak még ez nem jött össze...

Szia!

Küldöm püben.
Fotóra jobb egér -> szerkesztés -> átméretezés ( a nagyobbik oldal legyen 1024 pixel)- > mentés másként

ákos

Igor69
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

SOL Kolibri fan club

Szia!

Üdv a klubban! Itt nincs  , itt mindenki egy  . Amúgy tényleg nagyon jó brigád jött itt össze. 
Mi csak örülünk, ha sokféle környezetből kapunk infokat és esetleg olyanban  is beválik, amiben mi sem bíztunk. Amúgyis soktényezős dolog ez is, nem lehet minden esetre kiterjedő szabályokat hozni (szerencsére).
Azért egy dologgal még adós vagy és azok a fotók.
Bár a kérdés nem nekem szólt, de én illeszkedve a kiváló ár-érték arányba és a magyar készítéshez Schmidt Ferenc kábeleket nyugodt szívvel ajánlom. Én már kifizettem a magyar DIY-er piacon a kábelpénzt bőven (a darabonként 80-120e Ft-os kategóriáig) és bátran állítom, ezek a kábelek töredék áruk ellenére bármelyik ellenében állják a sarat, mitöbb....

ákos

Szia!

Köszönöm a választ. És ilyen kábelhez hogyan lehet hozzá jutni?

Fotókat megpróbálok kicsinyíteni a feltöltés előtt, csak még ez nem jött össze...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

András! A Totemes Nyurgákon miért sárga pötyi van?

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1257

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Tul »

Ha már ingoványos talaj..
Kismegszakítóra valakinek tuti tippje?

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1257

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Tul »

Sajnos most nem hallgatok/hallgathatok Kolibriket, a hangya meg még amúgy sincs nálam Egy barátomnál vagyok Egerben, ma itt alszunk családostól, mert holnap megyünk Salgótarjánba átvenni az új autónkat
Hétvégén azonban én is pöttyözök!

Majd próbálkozok még.
Tul szaktárs hangyázik?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Lehet ha legközelebb "csak úgy" leveszed vagy visszarakod nagyobb lesz a különbség (mindegy milyen irányba) mert vannak napok én úgy tapasztaltam amikor aztán minden mindegy... és vannak olyanok amikor sokkal jobban észrevehetőek az apró különbségek
Majd próbálkozok még.
Tul szaktárs hangyázik?

TMP
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 199

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: TMP »

Kicsit ülepítve a dolgot, ha valóban ezt "kellett" hallanom, akkor hallottam valamit..., de számomra gyakorlati jelentősége nincs, hisz zenét így nem lehet hallgatni.
Kb arra hasonlít a dolog, mintha folyamatosan maximális erőfeszítéssel kéne pl 60m-es sprintet futni, vagy többször egymás után maximális erőt kifejteni. Belátható könnyen, hogy erre nem sokáig képes az ember... Persze lehet másnak nem kell ekkora erőfeszítés ennek érzékelésére. Egy érdekes kísérletnek jó volt. 

Lehet ha legközelebb "csak úgy" leveszed vagy visszarakod nagyobb lesz a különbség (mindegy milyen irányba) mert vannak napok én úgy tapasztaltam amikor aztán minden mindegy... és vannak olyanok amikor sokkal jobban észrevehetőek az apró különbségek

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Hát, azt azért lehet (?) el kellett volna mondanom, hogy nem "Áááá Úúúú, Hú.....meg" szintű változásra kell, ill. lehet számítani.
Remélem ez azért lejött... mint Körte Vilmos . Ha lesz javulás, az valóban valahol a magasaknál, ill. a tisztaságban érzékelhető.
Ettől nem fog egy oktávval mélyebbre menni a Kolibri... .
Tekintve a beavatkozás költségét, sok vesztenivaló nincs vele, csak a ráfordított idő.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Én nem tudom, mit kellett volna hallanom az elmélet szerint, a Darvas cikket se olvastam még el. Ti miben hallottátok jobbnak?

( Halkan mondom, az asszony azóta is rajtam röhög és azt mondja közben, hogy bocs.... meglett férfi emberek... )

Közbe leesett Körte Vilmos.... tényleg lefáradtam...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Felragasztottam. Jobb lett. Ebben egyetértettünk  barátommal, Körte Vilmossal. Holnap a kéket tesztelem.Sajnos Vili nem ér rá, de Dzsek Denielsz ígérte, hogy eljön.
Én nem tudom, mit kellett volna hallanom az elmélet szerint, a Darvas cikket se olvastam még el. Ti miben hallottátok jobbnak?

( Halkan mondom, az asszony azóta is rajtam röhög és azt mondja közben, hogy bocs.... meglett férfi emberek... )

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Glider »

Felragasztottam. Jobb lett. Ebben egyetértettünk  barátommal, Körte Vilmossal. Holnap a kéket tesztelem.Sajnos Vili nem ér rá, de Dzsek Denielsz ígérte, hogy eljön.

A jó Hi-Fi...az varázslat.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

No kérem, tudományos kísérlet vége. 
Háááát, attól már nem félek, hogy hülyének fognak nézni vagy hogy hitelemet vesztem, az már régebben megtörént.
A kiválasztott nótát CD-ről játszottam le 4x egymás után. Csukott szemmel, minden idegszálammal odakoncentrálva, próbáltam a térinformációkat, hangszerek pozícióját is letárolni, illetve a lecsengéseket is memorizálni. Bot füleimmel az összes különbség, amit érzékeltem, az is csak talán, hogy a magas hangok tisztábbak a pötyivel. Vakteszten valószínű elbuknék. Majd leszedtem a pötyiket, mintha megintcsak vesztettek volna a tisztaságból a magasak. Valójában azért szedtem le, mert a bal oldalin a felülete picit sérült a hordozófelületről való levételnél a jobb oldali pedig nem volt 100% középen és az viszont nyitott szemmel igen zavart.
Pöttyök maradnak, így autentikus a Kolibri, attól függetlenül, én hallom-e. Mintha hallanám.
Rendesen elfáradtam fejben az iszonyat koncentrációtól. csak a kéket próbáltam ki, a lilát amit kivágtam már nem, a fáradtságtól már nem lett volna ennyire se objektív a teszt. Hétvégén még próbálkozok majd, pötyi még van. De csak azt hogy kék pötyivel vagy nélküle, ez is nagyon kimerítő... nekem. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9181

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Amennyiben egy kék papírpötty képes változást előidézni, képzeljük el, mit tesz egy hangszóróselyem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Melegítem a rendszert és a fülemet, keresem az ideális nótát. 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Még most mondjátok meg, ha ez az egész csak szivatás! 

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

SOL Kolibri fan club

Hozzászólás Szerző: Glider »

Én is vágtam pöttyöket...
A jó Hi-Fi...az varázslat.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

Ki lehet azokat is próbálni, de nálunk anno azok voltak amik nem igazán nyertek.
Van-e esetleg zenében olyan, aminél jobban kijön? Gondolom valami akusztikus, jó felbontású felvétel, mondjuk arról a lemezről, amit küldtél?

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

SOL Kolibri fan club

rajtad a világ szeme 
szegény Darvas miket kapott ezért annak idején. ha emlékezetem nem csal, ő hallotta a PWB hatásokat.

Nem veszem fel ezt a terhet és kérek mindenkit aki olvassa majd, ne vonjon le semmiféle következtetést abból, amit én írok, tapasztalok. Köszönöm! 

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”