Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SOL Kolibri fan club
SOL Kolibri fan club
Kicsit ülepítve a dolgot, ha valóban ezt "kellett" hallanom, akkor hallottam valamit..., de számomra gyakorlati jelentősége nincs, hisz zenét így nem lehet hallgatni.
Kb arra hasonlít a dolog, mintha folyamatosan maximális erőfeszítéssel kéne pl 60m-es sprintet futni, vagy többször egymás után maximális erőt kifejteni. Belátható könnyen, hogy erre nem sokáig képes az ember... Persze lehet másnak nem kell ekkora erőfeszítés ennek érzékelésére. Egy érdekes kísérletnek jó volt.
Amelyik "tesztnél" így kell "erőlködni" annak sok értelme nincs. Ilyenkor amikor erősen koncentrál az ember biztosan bebeszél magának valamit, mert hallani akarja. Lényegében ezért próbálkozik. Én általában kábelekkel voltam így sokszor, nagyon sok vaktesztet bebuktam volna. Mára már megutáltam az ilyen erőltetett próbálkozásokat, nem kínzom vele az idegrendszerem.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
A bázis távolság kb. 2,2méter, a hallgatási pozíció kb 2,5 méter. A szoba méretei miatt kevés a lehetőség a variálásra, de az ideális pozíciót a következőképp a legkönnyebb megtalálni (beforgatási szög, pár centi előre-hátra... stb): írtam ki egy mono cd-t, azt lejátszva akkor az ideális a pozíció, anikor teljesen középről szól, és a hangszerek is egy kupacban vannak. Ez a módszer vált be a legjobban, és roppant 1szerű
Nah, ezt kipróbálom a hétvégén.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7672
SOL Kolibri fan club
A bázis távolság kb. 2,2méter, a hallgatási pozíció kb 2,5 méter. A szoba méretei miatt kevés a lehetőség a variálásra, de az ideális pozíciót a következőképp a legkönnyebb megtalálni (beforgatási szög, pár centi előre-hátra... stb): írtam ki egy mono cd-t, azt lejátszva akkor az ideális a pozíció, anikor teljesen középről szól, és a hangszerek is egy kupacban vannak. Ez a módszer vált be a legjobban, és roppant 1szerű
Nah, ezt kipróbálom a hétvégén.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5228
SOL Kolibri fan club
Arra nincsen, nálam Bosch-ok vannak a lakásban. De ha már akkor már..... a falban milyen kábelen megy a kismegszakítóktól a konnyektorig?? Vagy hogy még gonoszabb legyek: a helyi trafóállomástól a lakásig?
Az első méter nem Paksról indul, hanem a készülékek hálózati trafóitól. De ezt szerintem te is tudod
SOL Kolibri fan club
Köszi a képeket! Akkor Nálad festett fehérek vannak. Mennyire könnyen sikerült megtalálnod a helyüket a szobában, illetve milyen távolságról hallgatod?
Köszi.
Így sokkal könnyebb, ha tudom mit kell csinálni......
Néhány fotó elrettentésnek (fotó művész sem vagyok....)
Köszi a képeket! Akkor Nálad festett fehérek vannak. Mennyire könnyen sikerült megtalálnod a helyüket a szobában, illetve milyen távolságról hallgatod?
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Köszi.
SOL Kolibri fan club
Szia!
Küldöm püben.
Fotóra jobb egér -> szerkesztés -> átméretezés ( a nagyobbik oldal legyen 1024 pixel)- > mentés másként
ákos
Köszi.
Szia!
Köszönöm a választ. És ilyen kábelhez hogyan lehet hozzá jutni?
Fotókat megpróbálok kicsinyíteni a feltöltés előtt, csak még ez nem jött össze...
Szia!
Küldöm püben.
Fotóra jobb egér -> szerkesztés -> átméretezés ( a nagyobbik oldal legyen 1024 pixel)- > mentés másként
ákos
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Szia!
Fotókat megpróbálok kicsinyíteni a feltöltés előtt, csak még ez nem jött össze...
Szia!
Küldöm püben.
ákos
SOL Kolibri fan club
Szia!
Üdv a klubban! Itt nincs , itt mindenki egy . Amúgy tényleg nagyon jó brigád jött itt össze.
Mi csak örülünk, ha sokféle környezetből kapunk infokat és esetleg olyanban is beválik, amiben mi sem bíztunk. Amúgyis soktényezős dolog ez is, nem lehet minden esetre kiterjedő szabályokat hozni (szerencsére).
Azért egy dologgal még adós vagy és azok a fotók.
Bár a kérdés nem nekem szólt, de én illeszkedve a kiváló ár-érték arányba és a magyar készítéshez Schmidt Ferenc kábeleket nyugodt szívvel ajánlom. Én már kifizettem a magyar DIY-er piacon a kábelpénzt bőven (a darabonként 80-120e Ft-os kategóriáig) és bátran állítom, ezek a kábelek töredék áruk ellenére bármelyik ellenében állják a sarat, mitöbb....
ákos
Szia!
András! A Totemes Nyurgákon miért sárga pötyi van?
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
András! A Totemes Nyurgákon miért sárga pötyi van?
SOL Kolibri fan club
Ha már ingoványos talaj..
Kismegszakítóra valakinek tuti tippje?
SOL Kolibri fan club
Sajnos most nem hallgatok/hallgathatok Kolibriket, a hangya meg még amúgy sincs nálam Egy barátomnál vagyok Egerben, ma itt alszunk családostól, mert holnap megyünk Salgótarjánba átvenni az új autónkat
Hétvégén azonban én is pöttyözök!
Majd próbálkozok még.
Tul szaktárs hangyázik?
Lehet ha legközelebb "csak úgy" leveszed vagy visszarakod nagyobb lesz a különbség (mindegy milyen irányba) mert vannak napok én úgy tapasztaltam amikor aztán minden mindegy... és vannak olyanok amikor sokkal jobban észrevehetőek az apró különbségek
Majd próbálkozok még.
Tul szaktárs hangyázik?
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Lehet ha legközelebb "csak úgy" leveszed vagy visszarakod nagyobb lesz a különbség (mindegy milyen irányba) mert vannak napok én úgy tapasztaltam amikor aztán minden mindegy... és vannak olyanok amikor sokkal jobban észrevehetőek az apró különbségek
Majd próbálkozok még.
Tul szaktárs hangyázik?
SOL Kolibri fan club
Kicsit ülepítve a dolgot, ha valóban ezt "kellett" hallanom, akkor hallottam valamit..., de számomra gyakorlati jelentősége nincs, hisz zenét így nem lehet hallgatni.
Kb arra hasonlít a dolog, mintha folyamatosan maximális erőfeszítéssel kéne pl 60m-es sprintet futni, vagy többször egymás után maximális erőt kifejteni. Belátható könnyen, hogy erre nem sokáig képes az ember... Persze lehet másnak nem kell ekkora erőfeszítés ennek érzékelésére. Egy érdekes kísérletnek jó volt.
Hát, azt azért lehet (?) el kellett volna mondanom, hogy nem "Áááá Úúúú, Hú.....meg" szintű változásra kell, ill. lehet számítani.
Remélem ez azért lejött... mint Körte Vilmos . Ha lesz javulás, az valóban valahol a magasaknál, ill. a tisztaságban érzékelhető.
Ettől nem fog egy oktávval mélyebbre menni a Kolibri... .
Tekintve a beavatkozás költségét, sok vesztenivaló nincs vele, csak a ráfordított idő.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Hát, azt azért lehet (?) el kellett volna mondanom, hogy nem "Áááá Úúúú, Hú.....meg" szintű változásra kell, ill. lehet számítani.
Remélem ez azért lejött... mint Körte Vilmos . Ha lesz javulás, az valóban valahol a magasaknál, ill. a tisztaságban érzékelhető.
Ettől nem fog egy oktávval mélyebbre menni a Kolibri... .
Tekintve a beavatkozás költségét, sok vesztenivaló nincs vele, csak a ráfordított idő.
Én nem tudom, mit kellett volna hallanom az elmélet szerint, a Darvas cikket se olvastam még el. Ti miben hallottátok jobbnak?
( Halkan mondom, az asszony azóta is rajtam röhög és azt mondja közben, hogy bocs.... meglett férfi emberek... )
Közbe leesett Körte Vilmos.... tényleg lefáradtam...
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Én nem tudom, mit kellett volna hallanom az elmélet szerint, a Darvas cikket se olvastam még el. Ti miben hallottátok jobbnak?
( Halkan mondom, az asszony azóta is rajtam röhög és azt mondja közben, hogy bocs.... meglett férfi emberek... )
Közbe leesett Körte Vilmos.... tényleg lefáradtam...
Felragasztottam. Jobb lett. Ebben egyetértettünk barátommal, Körte Vilmossal. Holnap a kéket tesztelem.Sajnos Vili nem ér rá, de Dzsek Denielsz ígérte, hogy eljön.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Felragasztottam. Jobb lett. Ebben egyetértettünk barátommal, Körte Vilmossal. Holnap a kéket tesztelem.Sajnos Vili nem ér rá, de Dzsek Denielsz ígérte, hogy eljön.
SOL Kolibri fan club
A jó Hi-Fi...az varázslat.
No kérem, tudományos kísérlet vége.
Háááát, attól már nem félek, hogy hülyének fognak nézni vagy hogy hitelemet vesztem, az már régebben megtörént.
A kiválasztott nótát CD-ről játszottam le 4x egymás után. Csukott szemmel, minden idegszálammal odakoncentrálva, próbáltam a térinformációkat, hangszerek pozícióját is letárolni, illetve a lecsengéseket is memorizálni. Bot füleimmel az összes különbség, amit érzékeltem, az is csak talán, hogy a magas hangok tisztábbak a pötyivel. Vakteszten valószínű elbuknék. Majd leszedtem a pötyiket, mintha megintcsak vesztettek volna a tisztaságból a magasak. Valójában azért szedtem le, mert a bal oldalin a felülete picit sérült a hordozófelületről való levételnél a jobb oldali pedig nem volt 100% középen és az viszont nyitott szemmel igen zavart.
Pöttyök maradnak, így autentikus a Kolibri, attól függetlenül, én hallom-e. Mintha hallanám.
Rendesen elfáradtam fejben az iszonyat koncentrációtól. csak a kéket próbáltam ki, a lilát amit kivágtam már nem, a fáradtságtól már nem lett volna ennyire se objektív a teszt. Hétvégén még próbálkozok majd, pötyi még van. De csak azt hogy kék pötyivel vagy nélküle, ez is nagyon kimerítő... nekem.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
No kérem, tudományos kísérlet vége.
Háááát, attól már nem félek, hogy hülyének fognak nézni vagy hogy hitelemet vesztem, az már régebben megtörént.
A kiválasztott nótát CD-ről játszottam le 4x egymás után. Csukott szemmel, minden idegszálammal odakoncentrálva, próbáltam a térinformációkat, hangszerek pozícióját is letárolni, illetve a lecsengéseket is memorizálni. Bot füleimmel az összes különbség, amit érzékeltem, az is csak talán, hogy a magas hangok tisztábbak a pötyivel. Vakteszten valószínű elbuknék. Majd leszedtem a pötyiket, mintha megintcsak vesztettek volna a tisztaságból a magasak. Valójában azért szedtem le, mert a bal oldalin a felülete picit sérült a hordozófelületről való levételnél a jobb oldali pedig nem volt 100% középen és az viszont nyitott szemmel igen zavart.
Pöttyök maradnak, így autentikus a Kolibri, attól függetlenül, én hallom-e. Mintha hallanám.
Rendesen elfáradtam fejben az iszonyat koncentrációtól. csak a kéket próbáltam ki, a lilát amit kivágtam már nem, a fáradtságtól már nem lett volna ennyire se objektív a teszt. Hétvégén még próbálkozok majd, pötyi még van. De csak azt hogy kék pötyivel vagy nélküle, ez is nagyon kimerítő... nekem.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9190
SOL Kolibri fan club
Amennyiben egy kék papírpötty képes változást előidézni, képzeljük el, mit tesz egy hangszóróselyem.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Melegítem a rendszert és a fülemet, keresem az ideális nótát.
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Még most mondjátok meg, ha ez az egész csak szivatás!
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Ki lehet azokat is próbálni, de nálunk anno azok voltak amik nem igazán nyertek.
Van-e esetleg zenében olyan, aminél jobban kijön? Gondolom valami akusztikus, jó felbontású felvétel, mondjuk arról a lemezről, amit küldtél?
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
Ki lehet azokat is próbálni, de nálunk anno azok voltak amik nem igazán nyertek.
Van-e esetleg zenében olyan, aminél jobban kijön? Gondolom valami akusztikus, jó felbontású felvétel, mondjuk arról a lemezről, amit küldtél?
rajtad a világ szeme
szegény Darvas miket kapott ezért annak idején. ha emlékezetem nem csal, ő hallotta a PWB hatásokat.
Nem veszem fel ezt a terhet és kérek mindenkit aki olvassa majd, ne vonjon le semmiféle következtetést abból, amit én írok, tapasztalok. Köszönöm!
- asebestyen
- V.I.P.
SOL Kolibri fan club
rajtad a világ szeme
szegény Darvas miket kapott ezért annak idején. ha emlékezetem nem csal, ő hallotta a PWB hatásokat.
Nem veszem fel ezt a terhet és kérek mindenkit aki olvassa majd, ne vonjon le semmiféle következtetést abból, amit én írok, tapasztalok. Köszönöm!