Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Már átpakoltam. Jobban szól a szőnyegen.
Me kicsi a szoba nem tudom átpakolni olyan könnyen.
Ha nem tetszik a hangja a szőnyegen, visszarakod az asztalra
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
Me kicsi a szoba nem tudom átpakolni olyan könnyen.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
De a hangja jobb lesz vagy rosszabb???
Miért nem próbálod ki?
De a hangja jobb lesz vagy rosszabb???
Hát gondolod hogy nem direkt rugdosom... Csak kicsi a hely. De mindjá átrendezem a dolgokat.Az nem baj ha a mélynyomó ilyen vastagabb szőnyegen van?
nem, kicsit jobban lesz csillapítva de semmi gond nem lesz vele.
Hát gondolod hogy nem direkt rugdosom... Csak kicsi a hely. De mindjá átrendezem a dolgokat.Az nem baj ha a mélynyomó ilyen vastagabb szőnyegen van?
óvatosan üljél le, nem rugdosnivaló
Szóval akkor felejtsem el ezt a mélynyomót az asztalra ötletet? Csak iyen fura asztalom van és mindig belerúgok ha leülök.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
És mi az a koppanásgátló?
Ez egyfajta hangszóró védelem. Amikor az erősítő áram alá kerül, néhány másodpercig fura dolgok történnek benne. A hangszórónak nem tesz jót, ha ezeket a lökéseket megkapja. Ezért normális cuccokban egy időkapcsolós relé a bekapcsolást követően csak néhány szekundum után kapcsolja rá a hangszórót a kimenetre.
Ja. És az nagy gond lenne ha a mélynyomót elraknám a számítógépasztalra felém fordítva jobb oldalamra? Nagy az asztalom.
Mélynyomót asztalra? (bármilyen pici is)
Ez olyan, mintha a sportkocsit földúton használnád...
Ja. És az nagy gond lenne ha a mélynyomót elraknám a számítógépasztalra felém fordítva jobb oldalamra? Nagy az asztalom.
ok.
Nekem ilyen gondom nincs. Panelházban lakok. De azt a védelmet hogy kell megcsinálni?
És mi az a koppanásgátló?
Hátul a hangfalam kapcsolóját mindig le kell kapcsolni ha nem használom a hangfalat, vagy nem tesz kárt benne ha folyamatosan be van kapcsolva?
Nem lesz baja de nekem mikor kikapcsoltam a gépet mindig pukkant egy nagyot. Én mindig kikapcsoltam.
Érdemes kikapcsolni mert ezekbe nincs koppanásgátló minthogy az enyémben sincs és hosszútávon nem tesz jót a hangsugárzóknak.
Például az enyém azt is észreveszi ha ha a hűtő gép elindúl majd leáll, sajnos egy körön van és sz erősítőben lévő szűrés ezt nem tudja kiküszöbölni, én épp ezért megpróbálkozom egy finomvédelem beiktatásával.
Neked milyen van?
Hátul a hangfalam kapcsolóját mindig le kell kapcsolni ha nem használom a hangfalat, vagy nem tesz kárt benne ha folyamatosan be van kapcsolva?
Nem lesz baja de nekem mikor kikapcsoltam a gépet mindig pukkant egy nagyot. Én mindig kikapcsoltam.
x-fi xtreme music, clarus callisto front, genius ht 5005
Rájöttem közben:Dneked milyen hangfalaid vannak?
Klipsch RF15
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Rájöttem közben:Dneked milyen hangfalaid vannak?
Mi az a jelvezeték?
Ami nem tápkábel (230-as), hanem hangfalkábel (az első nagyobbat ráz, az utóbbi jobban szól)
Marantz SR6004 + Heed Canopus, Dactilus3, Onkyo DX7222 cd, Klipsch RP-8000F, Klipsch RC35, Klipsch RB25
Mi az a jelvezeték?
Nos az enyém szerintem zenében jobb elsősorban de ne felejtsük el a Tied fele annyiba került mint az enyém.
A hangfal szinkódólt vezetékei persze hogy nem szerencsés ha a táp kábel mellett fut, de ettől ami sokkal rosszabb vagy zavaró lehet az ha a jelvezeték halad a tápvezeték mellett, a hangszoróvezeték kevésbé érzékeny a nagyobb kimeneti feszülsége miatt, a jelvezeték pedig sokkal hamarabb összeszedi a 230V 50Hz-es zaját.
Kössz megcsináltam. Jó kis hangfalak a tieid. Sztem jobbak mint az enyéim. Azt akartam kérdezni, mert azt hallottam valahol hogy a hangfalnak a színkódolt kábelét nem szabad az AC (vagy milyen) kábel mellé. Ez igaz?
Én azt javaslom neked a számitógép kimeneti jelszintje menjen max 75%-ig , ott még nem torzít tovább ne mert utána a hangkártya is torzíthat és akkor már az elején rossz Utána emeld a 2.1-es rendszereden a hangerőt amíg nem torzít, persze ha a szomszédokat is idegesíteni akarod.
De ha egyszer a 2.1 rendszereden beállítottad a hangerőt a potival én azt javaslom ne tekergesd egyrészt az mechanikus hamarabb tönkremehet, mondjuk fél év leghamarabb, és ha ezután a számítógépen csökkented vagy növeled az "örök" életű hangerőszabályzó.
Az enyémről mit szeretnál tudni?
2x14W rms-t tud ezt biztosan állíthatom a 2 db TDA 2030A végfok miatt.
van benne hangsugárzóként egy 12cm 20W rms mély és egy 3 cm 10W rms magas.
Hátsó reflex típus.
Genius.hu adatai alapján:
SP-HF 2.0 1250 hangfal
Az SP-HF 2.0 1250-es hangfal a modern tartalmat ötvözi a ’60-as évek formavilágával. A közel 12 literes fekete fadobozokban krómozott gyűrűk veszik körül a hangszórókat. Ezek, maximálisan 36 Watt-on (RMS) szólaltatják meg a kristálytiszta hangokat. Az előlapon ki- és bekapcsoló gomb, hangerő-, basszus- és hangszínszabályzó valamint fejhallgató csatlakozó található.
Az SP-HF2.0 hangfal ideális PC audió, CD- MP3-, VCD-, DVD lejátszókhoz vagy rádióhoz.
Tulajdonságok:
* Teljesítmény: RMS: 36 Watt (P.M.P.O.: 1250 Watt, aktív hangfal)
* 2-utas rendszer: 5 1/4”-es mélyközép és 1,85” magas
* Kiváló PC audió, CD-, MP3-, VCD- és DVD lejátszókhoz vagy rádióhoz
* Fekete MDF fadobozok
* Be/kikapcsoló, hangerő-, hangszín szabályzó, fejhallgató csatlakozó
* A gumilábak megakadályozzák a berezonálást
* Méretek: 180 x 330 x 200 mm (Szé x Ma x Mé)
Kössz. Azt még azért megkérdezném hogy szted meddig tekerhetem a volume tekerőt? És a tiedről hol találok vmit???