Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: iistván »

Hasonló zenei palettán mozgok, Obelisk Si+táp+végfokkal. Szerintem 200-ig nagyon jó választás az Obelisk (az egy dobozos verzióval is), az Elixír-t még nem hallgattam.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Tapasztalat valakinél??

idézett szöveg

"Tönkre lehet tenni egy 100W terhelhetőségű hangfalat egy 50W kimenő teljesítményű erősítővel?

A válasz röviden, egyértelműen IGEN. Hogy megértsük, a miértjét, kicsit a fizika és elektrotechnikai fogalmakat is ismernünk kell. Egy dinamikus (a leggyakrabban használt) hangszóró egy állandó mágnesből és egy mozgó tekercsből áll, mely egy speciális elrendezésben képes arra, hogy a rá kapcsolt váltakozó hangmodulált jelet hallható hanggá alakítsa. Mivel a tekercs a mágnes körben, egy igen szűk légrésében helyezkedik el, így viszonylagosan könnyen éri olyan mechanikus sérülés, mely a tekercs szigetelésének sérülésével is járhat. Egy hangfalba szerelt hangszóró terhelhetősége több dologtól függ, de ha csak a gyártó adatlapját vesszük alapul, és ott pl. egy 100/200W-os (névleges 100W, zenei 200W) terhelhetőséget látunk, az nagy vonalakban annyit jelent, hogy a gyártó egy adott szabvány szerinti mérőjellel (általában 1000Hz) megadta azt a terhelő teljesítményt, amit még a hangsugárzó, hangszóró (dobozba építve) károsodás nélkül képes elviselni. (névleges=állandó üzemben, zenei=zenei csúcsokban) egy-egy meghatározott időintervallum (pár ms) erejéig. Igen ám, de fontos paraméter az is, hogy az adott mérőjel tiszta, torzításoktól mentes szinusz formájú jelalakból álljon, hiszen ha ez a jelalak deformálódik akkor a terhelhetőség értéke rohamosan csökken. Ez annak tudható be, hogy a hangszóró, mint mozgó eszköz a szinusz jelek csúcsánál csak egy nagyon rövid ideig tartózkodik végállásokban, de ha a jel "négyszögesedik", akkor ez az idő jelentősen megnő. Ebben az esetben a tekercsen folyó áram jobban melegíti a tekercset, amin a szigetelés a hő hatására kezd megolvadni. Ez menetzárlatokat okoz, és ebből kifolyólag a tekercs ellenállása csökkenni kezd. Ha az ellenállás csökken, akkor a fizika törvényei szerint ugyanolyan feszültség mellett nagyobb áram folyik, mely még több hőt termel, ami egy lavina effektust indít el. Egy bizonyos pont után a tekercs leég, vagy megszakad, és rosszabb esetben az erősítőben is kár keletkezik. Ezt megértve térünk vissza a kérdésre, és a válasz miértjére: Régen élt egy (téves) hifis körökben bevett mondás, miszerint úgy kell megválasztani a hangsugárzó terhelhetőségét, hogy az legalább a duplája legyen az erősítő kimenő teljesítményének. Ez azért rossz megközelítés, mert egy 100-150W terhelhetőségű hangsugárzó (főleg rosszabb érzékenységgel) igényli a nagyobb bemenő teljesítményt ahhoz, hogy egy kellő légköbmétert be tudjon sugározni, főleg forszírozott üzemben (pl. Házimozi). Az erősítők megadott kimenő teljesítménye is általában egy véges adat, de többségében a végpontokon nem érdemes üzemeltetni őket. Nagyon minimális hangerővel kevésbé van baj, (itt régen különböző nulla átmeneti, keresztezési és egyéb torzítások léptek fel, de ez már a mai készülékekre nem jellemző), viszont az erősítő kimenő teljesítményének 3/4-e körül már előfordulnak nagyobb mértékű torzítások, megváltozik a hangkarakter, “felkeményedik” a kapott hang, és “idegessé” válik az előadásmód. Nem nehéz belátni, hogy ha egy 2x50W-os erősítőre a hiedelmek miatt 100, vagy 150w terhelhetőségű hangsugárzót csatlakoztatunk, akkor azt jó esetben is 20-35W tiszta teljesítménynél többel nem tudjuk kiszolgálni, ami még nem biztos, hogy elég az adott hangfal kellő meghajtására. Ez feletti terhelés esetén viszont a hangszórók már káros jeleket kaphatnak, ami hamar a hangsugárzó és akár az erősítő meghibásodásához vezethet! Ezért fontos a megfelelő párosítás, ami sokkal inkább az erősítő kimenő teljesítményének és a hangsugárzó terhelhetőségének közel egyforma számadataival lehetséges. Természetesen ebben az esetben is oda kell figyelni a megfelelő használatra, hiszen túlméretezett erősítővel a hangsugárzók is túlterhelhetőek!"
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

...sokkal többen adnak itt helyet azon véleményüknek, hogy mindent, csak újat ne... 
Biztos, hogy jól érted ezeket a véleményeket? Ezek ugyanis elsősorban vélemények, s ekként is kellene kezelni őket.
Másrészt pedig általában benne szokott lenni a megfogalmazásban, hogy hasonló kvalitású készülékek esetében vagy azonos árfekvésben a használt készülékek általában jobb ár/érték arányt képviselnek.
Ha valakinek pedig újra van szüksége (garancia, szerviz, számla vagy bármi miatt), az úgyis újat fog venni.
A lényeg, hogy derüljön ki valami a vélemények összességéből.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Indy »

Ez a rész viszont szvsz egy ilyen téren semleges terület (kéne, hogy legyen). ...
Részemről nincs durci, csak éltem a véleménnyilvánítás szabadságával.

>

Én nem vagyok kereskedő, de az a helyzet, hogy sokkal többen adnak itt helyet azon véleményüknek, hogy mindent, csak újat ne. Ha ezekből a véleményekből elfér 100, akkor az a pár másik is megtűrhető.  
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

size
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 41

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: size »

Hallottam ezeket a hangfalakat, ott ragadtam előtte hosszan. Nem emlékszem mivel hajtották, de én simán el tudnék képzelni mellé valami csövest. Nyilván egy néhány wattos ide kevés, de ha elég a mostani 10 watt akkor érdemes lehet ezen is elgondolkodni.
Ha jól tudom Human audio a42-el demózták. Ez 2x35 Watt.
Volt pár csövesem, valószínűleg nem volt velük szerencsém, de most nem kérek belőlük egyenlőre.
Szerintem egy jó kis integrált kell nekem.

keszeyp
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: keszeyp »

Esetleg lenne valakinek valami jó ötlete, erre a feltett kérdésre?

Hallottam ezeket a hangfalakat, ott ragadtam előtte hosszan. Nem emlékszem mivel hajtották, de én simán el tudnék képzelni mellé valami csövest. Nyilván egy néhány wattos ide kevés, de ha elég a mostani 10 watt akkor érdemes lehet ezen is elgondolkodni.

size
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Esetleg lenne valakinek valami jó ötlete, erre a feltett kérdésre?

Sziasztok!

Én is tanácsot kérnék feljebb lépés céljából.
Szoba 4.5m*4m a hangfalkak a hosszabbik falon találhatók távolság bő 2m és a hallgatási pozíció 2,5 m.
Forrás készülék Popcorn hour A-410, néha Yamaha cdc 775.
Jelenlegi erősitő egy JLH diy készülék. Rendesen meg van építve, de érzésem szerint már ez a szűk keresztmetszet a rendszerben.
Kábelek Power Air, Radnai Rudolf úrtól.
Hangfalak Do Acoustics / Armoniamundi, ez friss szerzemény. Bejáratás folyamatban.
Amit hallgatok zene elég sokrétű. Megy néha klasszikus is, aztán sok jazz, de bele csúszik némi Metallica, Panterával karöltve
Szóval van ötletetek mivel kellene meghajtani a kis Armoniamundi-kat?
Egyenlőre tájékozódom.
200000ft felé csak indokolt esetbe mennék.
Köszönöm a válaszaitokat!

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Szia!

Szerintem bátran vegyél valamit ennyiért. Sokkal jobb egy olcsó erősítőt hallgatni, mint semmit. Keress egyet ami közel van és szimpatikus és hallgasd otthon boldogan. Nézz olyat, amit utána könnyű továbbadni, hátha lesz lehetőséged feljebb lépni. Addigra már legalább okosabb/tapasztaltabb leszel egy erősítővel.
pár ötlet:
http://www.jofogas.hu/csongrad/Denon_PM ... tm?first=1
http://www.jofogas.hu/somogy/Denon_Eros ... 470277.htm
http://www.jofogas.hu/budapest/Luxman_L ... 610156.htm
http://www.jofogas.hu/veszprem/NAD_701_ ... 665703.htm
http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemp ... 651763.htm

A Luxman különösen jó vétel, ha hibátlanul működik.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Kedves Goodman!

Hát a keret sajna nem lesz több. Sőt, minél tovább húzom annál több egyéb dolog bukkan fel amire el lehet költeni egy valag pénzt, szóval vagy meglepem magam pár napon belül vagy megint shiftelődik a téma hónapokra, mint az elmúlt években...
Időközben egy Harman-Kardon HK3300-on akadt meg a ,,tekintetem" (24k). Ajánlották még a nagytesóját, a 3450-es verziót. Ezeket ismeritek esetleg? Egy külföldi honlapon egy hozzászóló nagyon dícsérte a 3300-at.
http://www.usedottawa.com/classified-ad ... -_17158310
Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv:

Attila

Esetleg ez is szóba jöhet: Nem Menő de Manó - Erősítők - AVX Fórumok

keszeyp
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 25

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: keszeyp »

Szia!

Szerintem bátran vegyél valamit ennyiért. Sokkal jobb egy olcsó erősítőt hallgatni, mint semmit. Keress egyet ami közel van és szimpatikus és hallgasd otthon boldogan. Nézz olyat, amit utána könnyű továbbadni, hátha lesz lehetőséged feljebb lépni. Addigra már legalább okosabb/tapasztaltabb leszel egy erősítővel.
pár ötlet:
http://www.jofogas.hu/csongrad/Denon_PM ... tm?first=1
http://www.jofogas.hu/somogy/Denon_Eros ... 470277.htm
http://www.jofogas.hu/budapest/Luxman_L ... 610156.htm
http://www.jofogas.hu/veszprem/NAD_701_ ... 665703.htm
http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemp ... 651763.htm

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, remélem a csöves erősítők témája után nem lesz ciki feltennem.
Szóval kb. most tudok eljutni odáig, hogy a gyerekkori nyálcsorgatás után meg tudjak vásárolni egy ,,komolyabb" erősítőt. Persze ki fogtok nevetni mert olyan 15-25 eFt-ot tudok rá költeni, de ahogy elnéztem ennyiért azért lehet kapni 20-25 éves gépeket amik nem olyan rosszak. Föleg, ha az ember egy kis semmilyen TDA-s 2*15W-os vacakról vált ami ráadásul a PC-m házába van szerelve annak minden képzelhető mellékhatásával.
45 W-os 8 Ohm-os hangfalaim vannak, szóval alapvetően ilyen 30-40 W-os jószágokat nézegetek, de ha egy jó vételt találok és mondjuk 60 W-os a drága, akkor maximum a köv. 1-2 havi fizumból lecsippentek egy kicsit valami erősebb hangfalpárra.
Rengeteg típussal találkozok a hirdetésekben és nem tudom, hogy mivel érdemes foglalkozni vagy sem. Pl. hasonló árban láttan Harman Kardont és Sony-t is, igaz a Sony vagy 10 évvel fiatalabb meg távirányítós de inkább szóljon szépen.
Hogy mit hallgatok? Alapvetően elektronikus zenéket/rádiót háttérnek. Ha az élményért hallgatok zenét az általában  Mike Oldfield, vagy Jean Michel Jarre, Enigma, Vangelis, különböző ,,világzenék" esetleg egy kis Havasi vagy Kitaro, vagy valamilyen komolyzene.
Találtam jópár típust, ezeket ideírom árral együtt.
Aiwa XA-003E (14k),
Sony TA-F235R (24,9k)
Sony TA F117 R (8k)
Sony F245R (11k)
Sony TA-F345 (15k)
Yamaha AX-500 (24k bár túl erős)
Sansui AU-X117 (12k)
Denon PMA-525R (13,5k)
Yamaha ax-396 (15k)
sajnos egy-kettő már elkelt (pl az említett H-K)

Kérlek adjatok tanácsot melyiket kerüljem, melyiket keressem ezek közül.
Vagy volt-e olyan gyártó, aminek a terméke nincs a listában de jó vétel lehet?
Köszönöm a segítséget és bocsánat a hosszú hozzászólásért.
Üdv:

Attila

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szitaati »

Szia Attila!

Alapvetően egyetértek Kimber válaszával. Valóban sovány az keret amelyet megadtál. Amennyiben ezt kitudod egészíteni kb. 10-15 ezer Ft-al akkor már nagy eséllyel találsz olyan erősítőt amellyel elindulhatsz, és élvezettel hallgathatod zenéid.
Milyen hangfalaid vannak?
Abban az esetben ha nem tudsz többet költeni akkor azt javaslom, hogy 20-25 ezer Ft környékén keresgélj a Denon (PMA 560, PMA-320...), a NAD (3225, 300-as sorozat...) illetve az általad is említett Harman Kardon (610, 620) modelljei között. Alternatívaként említhetném a Dual 1460-as készülékét. Nincs nagyon presztízse és ezt az ára is mutatja, ennek ellenére egy korrekt erősítő.
A wattokat pedig felejtsd el. Nem baj az, ha az erősítő combosabb mint a hangfalad. Ne aggódj tönkre nem fog menni.

Kedves Goodman!

Hát a keret sajna nem lesz több. Sőt, minél tovább húzom annál több egyéb dolog bukkan fel amire el lehet költeni egy valag pénzt, szóval vagy meglepem magam pár napon belül vagy megint shiftelődik a téma hónapokra, mint az elmúlt években...
Időközben egy Harman-Kardon HK3300-on akadt meg a ,,tekintetem" (24k). Ajánlották még a nagytesóját, a 3450-es verziót. Ezeket ismeritek esetleg? Egy külföldi honlapon egy hozzászóló nagyon dícsérte a 3300-at.
http://www.usedottawa.com/classified-ad ... -_17158310
Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv:

Attila

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Oké, eddig azt gondoltam, hogy az néhány kereskedő - köztük én is -  aki még itt van a fórumon, és megosztja tudását, tapasztalatait, az hasznára válik a közösségnek...

És ez így is van. Senki nem a tapasztalatok megosztását kifogásolta. A helyzet az, hogy a készülékek ajánlása igencsak tömören történt: típus, link, és hozzá szinte semmi magyarázat. Vannak, voltak itt olyan gyártók, forgalmazók és kereskedők, akik azzal vívták ki maguknak a tiszteletet és a megbecsülést, hogy valóban közkinccsé tették a tudásukat, legyen szó készülékek hangjának ismeretéről, vagy éppen a műszaki háttérről. Remélem, nem veszed sértésnek, ha azt mondom, hogy a te itteni hozzászólásaidban nem ez dominált. Szerintem ha így bizonyítanád a hozzáértésedet, és nem pusztán az általad forgalmazott készülékek kiajánlásával, akkor nagyobb hasznod is származna ebből, mint így. A brandeket - a kereskedőkét is - fel kell építeni, és nem csak a termék, de a hozzáállás is sokat nyom a latban. A fórumon is van olyan felhasználó, akitől én semmit sem vennék/veszek többet, mert egyszerűen eljátszotta a bizalmamat azzal, ahogyan online és offline viselkedik/viselkedett. Szerintem neked itt fontosabb jelen lenned, mint a saját témáidban, de nem így, ahogy most.

...kereskedőként, annak ellenére hogy a többiekkel ellentétben fizetek a fórum használatáért, kevesebb joggal rendelkezem, mint egy sima felhasználó.

Nem hiszem, hogy az, amit nálad kifogásoltak néhányan, mezei felhasználónak megengedett lenne. Kevesen ajánlgatják publikusan a saját portékájukat. S különben is, a mások ajánlásának mindig nagyobb súlya van, mint az önreklámnak. Én a helyedben nem venném a szívemre a dolgot.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3187
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Természetesen, ha valaki úgy érzi kíváncsi a véleményre, vagy tanácsot szeretne kérni, privátban továbbra is rendelkezésre állok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Mivel ez a fajta direkt marketing szabályellenes, és nem egy fórumtárs kifogásolta már az általános kérdező topikba betett üzleti ajánlatokat, ezért megkérlek, hogy segítő szándékú saját termékes ajánlataiddal -mint üzleti partner- a jövőben inkább privát formában keresd fel az érdeklődőket. Köszönöm megértésed.  

Idézet a szabályzatból:
2.7.4. Adás/vételi ajánlat a fórum egyéb nyilt részein nem tehető.
Reklám és marketing:
A fórumon reklám és marketing tevékenység kizárólag a szerződött üzleti partnereknek megengedett a saját kereskedelmi topicjaikban. A fórum egyéb területein rájuk is az általános szabályok vonatkoznak. Más reklám és marketingeszközzel kizárólag a tulajdonos előzetes engedélyével lehet élni a fórum teljes felületén. Ennek a szabálynak a megsértése akár azonnali kizárást is egyéb jogi konzekvenciákat is vonhat magával.

Oké, eddig azt gondoltam, hogy az néhány kereskedő - köztük én is -  aki még itt van a fórumon, és megosztja tudását, tapasztalatait, az hasznára válik a közösségnek, és persze némi haszna neki is származik az esetleg befutó megrendelésekből. Hozzátenném, a forgalmunk döntő hányada nem innen generálódik. Sajnálom, hogy azt gondoljátok, ez nem érték számotokra, és még szabályellenes is, akkor én ezt befejeztem.
Most azon gondolkodtam még el, hogy kereskedőként, annak ellenére hogy a többiekkel ellentétben fizetek a fórum használatáért, kevesebb joggal rendelkezem, mint egy sima felhasználó, vajon van-e értelme ezt így folytatni. A saját kereskedelmi topickok miatt - mivel azokat alig olvassátok - biztos nincs.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

"kereskedö"nek nem lehet sajat velemenye ...
Véleménye bárkinek lehet, de ha az ajánlás nem áll másból, mint a vételárból és egy webáruházra mutató linkből, akkor az nem nevezhető véleménynek.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Elfogadható, hogy Téged nem zavar, de gondolj bele, mi lenne itt, ha az összes kereskedő, gyártó úgy járna el, mint Alto...
..szélesebb ajanlott kör :-)

viszont Alto leirta, ami szerintem teljesen korrekt: "ezeket ismerem, amit meg nem ismerek, azt nem is tudom ajánlani se pro se contra"  hat mit csinaljunk ? egy kereskedö, jo esetben persze nem csak kereskedik azt sem tudja mivel, hanem erdekli, hallgatja, es az alapjan sajat velemenye van, az alapjan ajanl.  "kereskedö"nek nem lehet sajat velemenye ..ami esetleg sokunkénál megalapozottabb, szelesebb keszülekbazison, ismereten alapul ? azaz adott esetben jobb, korrektebb ajanlast tud tenni, mint forumtarsak, akik 1-2-3.. keszüleket hallgattak, es az alapjan ajanlanak.

nem vitatva, hogy bizonyos "kereskedök" evvel vissza is elhetnenek. ugyanakkor ezen topicban epp erre nincs, nem lattam igazan peldat. Alto szerenyen ajanl, ennyi.

..mondjuk en - amig elt - Ayrton Sennanak is nagyobb sebesseget engedtem volna közuton, mint magamnak, mint "atlagautosoknak".  mert reakcioja, gyakorlata miatt akkor is kisebb veszelyt jelentene (pl. 50 km/h helyett Neki 60 km/h, 130 km/h helyett Neki 145 km/h)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11017
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

en is elgondolkoztam ezen a kerdesen.  ...aztan oda jutottam: szerintem / nekem belefer.  termeszetes, hogy mindenki a maga vilaga/elkepzelese/stb. szerint ajanl.  
Elfogadható, hogy Téged nem zavar, de gondolj bele, mi lenne itt, ha az összes kereskedő, gyártó úgy járna el, mint Alto...

size
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Köszönöm az ajánlatot.
Valamit használtból esetleg tudtok ajánlani?

CAMBRIDGE AUDIO CXA-60 - 239.900 Ft, ha kicsit mehet feljebb a keret
vagy
Exposure 1010- 199.000 FT

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nézd, ezeket ismerem, amit meg nem ismerek, azt nem is tudom ajánlani se pro se contra. Nem titok, hogy kereskedő vagyok, látszik az aláírásomból. Nyilván léteznek jó megoldások azon a körön kívűl is, amit én ismerek, de azt olyannak kell ajánlani, akinek van vele tapasztalata. Azt gondolom, hogy egy átlag felhasználónál nagyságrenddel több készülékről van személyes tapasztalatom és ezzel tudok segíteni, de nyilván nekem sem rossz, ha esetleg rendelés lesz belőle. Szerintem ez tipikus win-win szituáció, de ha ez zavar titeket, semmi gond, befejezem.
Ha csak nekem szúrt szemet, akkor semmi gond, nem vagyok semmi "jónak" elrontója. Én úgy gondolom, hogy mindennek meg van a megfelelő helye. A reklámnak, merketingnek is. Ez a rész viszont szvsz egy ilyen téren semleges terület (kéne, hogy legyen). Van a kereskedésnek is egyfajta etikája, amit szerintem az is jól tükröz, hogy konkurens társaid zöme nem ajánlgatja ITT a holmijait. Persze megtehetnék...csak akkor egész más nevet kéne adni a topiknak. Engem a felhasználók elfogulatlan nézőpontja/ajánlása/tapasztalata érdekel elsősorban az általános HiFi-s beszélgetős részeken. Ha pedig egy konkrét márka/kereskedés új termékei, akkor érdeklődöm az erre a célra létrehozott/fenntartott helyeken.
Részemről nincs durci, csak éltem a véleménnyilvánítás szabadságával.

>
.

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Nézd, ezeket ismerem, amit meg nem ismerek, azt nem is tudom ajánlani se pro se contra. Nem titok, hogy kereskedő vagyok, látszik az aláírásomból. Nyilván léteznek jó megoldások azon a körön kívűl is, amit én ismerek, de azt olyannak kell ajánlani, akinek van vele tapasztalata. Azt gondolom, hogy egy átlag felhasználónál nagyságrenddel több készülékről van személyes tapasztalatom és ezzel tudok segíteni, de nyilván nekem sem rossz, ha esetleg rendelés lesz belőle. Szerintem ez tipikus win-win szituáció, de ha ez zavar titeket, semmi gond, befejezem.

en eddig is igy ertettem.  raadasul most is korrekt, nyugodt hangvetelü, erthetö a beirasod !  szerintem igy tovabb.   ....pedig még nem is voltam Nalad, nem is ismerlek, ...igaz neha kerdeztelek.

nem egyszerü ez a kerdes vasarloi oldalrol sem: ujat garanciaval vs. hasznaltat.  az ujnal jonehany esetben van nyugodt tesztlehetöseg, többfele keszülek összevetesi lehetösege, viszont nagyobb ar.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Off
Tisztelettel megjegyzem, néha ajánlhatnál más portékát is a saját 'háztájin' kívűl! Engem momentán kicsit zavar az eféle egyoldalú reklám az általános beszélgetős topikban.
Ha ficamos a gondolat, vagyis az ilyesmi simán belefér, kérném a moderátorokat, töröljék kommentemet. Köszönöm!
On

>

BARTIMEX AUDIO Honlap

avl2
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

en is elgondolkoztam ezen a kerdesen.  ...aztan oda jutottam: szerintem / nekem belefer.  termeszetes, hogy mindenki a maga vilaga/elkepzelese/stb. szerint ajanl.  

a kerdezök - a legtöbb / jo esetben - sokfele valaszt kapnak es tudjak maguk merlegelni: hasznalt vagy uj, ilyen vagy olyan, mi erdekli

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

CAMBRIDGE AUDIO CXA-60 - 239.900 Ft, ha kicsit mehet feljebb a keret
vagy

Off
Tisztelettel megjegyzem, néha ajánlhatnál más portékát is a saját 'háztájin' kívűl! Engem momentán kicsit zavar az eféle egyoldalú reklám az általános beszélgetős topikban.
Ha ficamos a gondolat, vagyis az ilyesmi simán belefér, kérném a moderátorokat, töröljék kommentemet. Köszönöm!
On

>
.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Én is tanácsot kérnék feljebb lépés céljából.
Szoba 4.5m*4m a hangfalkak a hosszabbik falon találhatók távolság bő 2m és a hallgatási pozíció 2,5 m.
Forrás készülék Popcorn hour A-410, néha Yamaha cdc 775.
Jelenlegi erősitő egy JLH diy készülék. Rendesen meg van építve, de érzésem szerint már ez a szűk keresztmetszet a rendszerben.
Kábelek Power Air, Radnai Rudolf úrtól.
Hangfalak Do Acoustics / Armoniamundi, ez friss szerzemény. Bejáratás folyamatban.
Amit hallgatok zene elég sokrétű. Megy néha klasszikus is, aztán sok jazz, de bele csúszik némi Metallica, Panterával karöltve
Szóval van ötletetek mivel kellene meghajtani a kis Armoniamundi-kat?
Egyenlőre tájékozódom.
200000ft felé csak indokolt esetbe mennék.
Köszönöm a válaszaitokat!

CAMBRIDGE AUDIO CXA-60 - 239.900 Ft, ha kicsit mehet feljebb a keret
vagy
BARTIMEX AUDIO Honlap

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, remélem a csöves erősítők témája után nem lesz ciki feltennem.
Szóval kb. most tudok eljutni odáig, hogy a gyerekkori nyálcsorgatás után meg tudjak vásárolni egy ,,komolyabb" erősítőt. Persze ki fogtok nevetni mert olyan 15-25 eFt-ot tudok rá költeni, de ahogy elnéztem ennyiért azért lehet kapni 20-25 éves gépeket amik nem olyan rosszak. Föleg, ha az ember egy kis semmilyen TDA-s 2*15W-os vacakról vált ami ráadásul a PC-m házába van szerelve annak minden képzelhető mellékhatásával.
45 W-os 8 Ohm-os hangfalaim vannak, szóval alapvetően ilyen 30-40 W-os jószágokat nézegetek, de ha egy jó vételt találok és mondjuk 60 W-os a drága, akkor maximum a köv. 1-2 havi fizumból lecsippentek egy kicsit valami erősebb hangfalpárra.
Rengeteg típussal találkozok a hirdetésekben és nem tudom, hogy mivel érdemes foglalkozni vagy sem. Pl. hasonló árban láttan Harman Kardont és Sony-t is, igaz a Sony vagy 10 évvel fiatalabb meg távirányítós de inkább szóljon szépen.
Hogy mit hallgatok? Alapvetően elektronikus zenéket/rádiót háttérnek. Ha az élményért hallgatok zenét az általában  Mike Oldfield, vagy Jean Michel Jarre, Enigma, Vangelis, különböző ,,világzenék" esetleg egy kis Havasi vagy Kitaro, vagy valamilyen komolyzene.
Találtam jópár típust, ezeket ideírom árral együtt.
Aiwa XA-003E (14k),
Sony TA-F235R (24,9k)
Sony TA F117 R (8k)
Sony F245R (11k)
Sony TA-F345 (15k)
Yamaha AX-500 (24k bár túl erős)
Sansui AU-X117 (12k)
Denon PMA-525R (13,5k)
Yamaha ax-396 (15k)
sajnos egy-kettő már elkelt (pl az említett H-K)

Kérlek adjatok tanácsot melyiket kerüljem, melyiket keressem ezek közül.
Vagy volt-e olyan gyártó, aminek a terméke nincs a listában de jó vétel lehet?
Köszönöm a segítséget és bocsánat a hosszú hozzászólásért.
Üdv:

Attila

Szia Attila!

Alapvetően egyetértek Kimber válaszával. Valóban sovány az keret amelyet megadtál. Amennyiben ezt kitudod egészíteni kb. 10-15 ezer Ft-al akkor már nagy eséllyel találsz olyan erősítőt amellyel elindulhatsz, és élvezettel hallgathatod zenéid.
Milyen hangfalaid vannak?
Abban az esetben ha nem tudsz többet költeni akkor azt javaslom, hogy 20-25 ezer Ft környékén keresgélj a Denon (PMA 560, PMA-320...), a NAD (3225, 300-as sorozat...) illetve az általad is említett Harman Kardon (610, 620) modelljei között. Alternatívaként említhetném a Dual 1460-as készülékét. Nincs nagyon presztízse és ezt az ára is mutatja, ennek ellenére egy korrekt erősítő.
A wattokat pedig felejtsd el. Nem baj az, ha az erősítő combosabb mint a hangfalad. Ne aggódj tönkre nem fog menni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”