Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Nézd, ezeket ismerem, amit meg nem ismerek, azt nem is tudom ajánlani se pro se contra. Nem titok, hogy kereskedő vagyok, látszik az aláírásomból. Nyilván léteznek jó megoldások azon a körön kívűl is, amit én ismerek, de azt olyannak kell ajánlani, akinek van vele tapasztalata. Azt gondolom, hogy egy átlag felhasználónál nagyságrenddel több készülékről van személyes tapasztalatom és ezzel tudok segíteni, de nyilván nekem sem rossz, ha esetleg rendelés lesz belőle. Szerintem ez tipikus win-win szituáció, de ha ez zavar titeket, semmi gond, befejezem.

en eddig is igy ertettem.  raadasul most is korrekt, nyugodt hangvetelü, erthetö a beirasod !  szerintem igy tovabb.   ....pedig még nem is voltam Nalad, nem is ismerlek, ...igaz neha kerdeztelek.

nem egyszerü ez a kerdes vasarloi oldalrol sem: ujat garanciaval vs. hasznaltat.  az ujnal jonehany esetben van nyugodt tesztlehetöseg, többfele keszülek összevetesi lehetösege, viszont nagyobb ar.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3192
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: alto »

Off
Tisztelettel megjegyzem, néha ajánlhatnál más portékát is a saját 'háztájin' kívűl! Engem momentán kicsit zavar az eféle egyoldalú reklám az általános beszélgetős topikban.
Ha ficamos a gondolat, vagyis az ilyesmi simán belefér, kérném a moderátorokat, töröljék kommentemet. Köszönöm!
On

>

Nézd, ezeket ismerem, amit meg nem ismerek, azt nem is tudom ajánlani se pro se contra. Nem titok, hogy kereskedő vagyok, látszik az aláírásomból. Nyilván léteznek jó megoldások azon a körön kívűl is, amit én ismerek, de azt olyannak kell ajánlani, akinek van vele tapasztalata. Azt gondolom, hogy egy átlag felhasználónál nagyságrenddel több készülékről van személyes tapasztalatom és ezzel tudok segíteni, de nyilván nekem sem rossz, ha esetleg rendelés lesz belőle. Szerintem ez tipikus win-win szituáció, de ha ez zavar titeket, semmi gond, befejezem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: avl2 »

en is elgondolkoztam ezen a kerdesen.  ...aztan oda jutottam: szerintem / nekem belefer.  termeszetes, hogy mindenki a maga vilaga/elkepzelese/stb. szerint ajanl.  

a kerdezök - a legtöbb / jo esetben - sokfele valaszt kapnak es tudjak maguk merlegelni: hasznalt vagy uj, ilyen vagy olyan, mi erdekli

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: audioline »

CAMBRIDGE AUDIO CXA-60 - 239.900 Ft, ha kicsit mehet feljebb a keret
vagy
Exposure 1010- 199.000 FT

Off
Tisztelettel megjegyzem, néha ajánlhatnál más portékát is a saját 'háztájin' kívűl! Engem momentán kicsit zavar az eféle egyoldalú reklám az általános beszélgetős topikban.
Ha ficamos a gondolat, vagyis az ilyesmi simán belefér, kérném a moderátorokat, töröljék kommentemet. Köszönöm!
On

>
.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Én is tanácsot kérnék feljebb lépés céljából.
Szoba 4.5m*4m a hangfalkak a hosszabbik falon találhatók távolság bő 2m és a hallgatási pozíció 2,5 m.
Forrás készülék Popcorn hour A-410, néha Yamaha cdc 775.
Jelenlegi erősitő egy JLH diy készülék. Rendesen meg van építve, de érzésem szerint már ez a szűk keresztmetszet a rendszerben.
Kábelek Power Air, Radnai Rudolf úrtól.
Hangfalak Do Acoustics / Armoniamundi, ez friss szerzemény. Bejáratás folyamatban.
Amit hallgatok zene elég sokrétű. Megy néha klasszikus is, aztán sok jazz, de bele csúszik némi Metallica, Panterával karöltve
Szóval van ötletetek mivel kellene meghajtani a kis Armoniamundi-kat?
Egyenlőre tájékozódom.
200000ft felé csak indokolt esetbe mennék.
Köszönöm a válaszaitokat!

CAMBRIDGE AUDIO CXA-60 - 239.900 Ft, ha kicsit mehet feljebb a keret
vagy
Exposure 1010- 199.000 FT
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, remélem a csöves erősítők témája után nem lesz ciki feltennem.
Szóval kb. most tudok eljutni odáig, hogy a gyerekkori nyálcsorgatás után meg tudjak vásárolni egy ,,komolyabb" erősítőt. Persze ki fogtok nevetni mert olyan 15-25 eFt-ot tudok rá költeni, de ahogy elnéztem ennyiért azért lehet kapni 20-25 éves gépeket amik nem olyan rosszak. Föleg, ha az ember egy kis semmilyen TDA-s 2*15W-os vacakról vált ami ráadásul a PC-m házába van szerelve annak minden képzelhető mellékhatásával.
45 W-os 8 Ohm-os hangfalaim vannak, szóval alapvetően ilyen 30-40 W-os jószágokat nézegetek, de ha egy jó vételt találok és mondjuk 60 W-os a drága, akkor maximum a köv. 1-2 havi fizumból lecsippentek egy kicsit valami erősebb hangfalpárra.
Rengeteg típussal találkozok a hirdetésekben és nem tudom, hogy mivel érdemes foglalkozni vagy sem. Pl. hasonló árban láttan Harman Kardont és Sony-t is, igaz a Sony vagy 10 évvel fiatalabb meg távirányítós de inkább szóljon szépen.
Hogy mit hallgatok? Alapvetően elektronikus zenéket/rádiót háttérnek. Ha az élményért hallgatok zenét az általában  Mike Oldfield, vagy Jean Michel Jarre, Enigma, Vangelis, különböző ,,világzenék" esetleg egy kis Havasi vagy Kitaro, vagy valamilyen komolyzene.
Találtam jópár típust, ezeket ideírom árral együtt.
Aiwa XA-003E (14k),
Sony TA-F235R (24,9k)
Sony TA F117 R (8k)
Sony F245R (11k)
Sony TA-F345 (15k)
Yamaha AX-500 (24k bár túl erős)
Sansui AU-X117 (12k)
Denon PMA-525R (13,5k)
Yamaha ax-396 (15k)
sajnos egy-kettő már elkelt (pl az említett H-K)

Kérlek adjatok tanácsot melyiket kerüljem, melyiket keressem ezek közül.
Vagy volt-e olyan gyártó, aminek a terméke nincs a listában de jó vétel lehet?
Köszönöm a segítséget és bocsánat a hosszú hozzászólásért.
Üdv:

Attila

Szia Attila!

Alapvetően egyetértek Kimber válaszával. Valóban sovány az keret amelyet megadtál. Amennyiben ezt kitudod egészíteni kb. 10-15 ezer Ft-al akkor már nagy eséllyel találsz olyan erősítőt amellyel elindulhatsz, és élvezettel hallgathatod zenéid.
Milyen hangfalaid vannak?
Abban az esetben ha nem tudsz többet költeni akkor azt javaslom, hogy 20-25 ezer Ft környékén keresgélj a Denon (PMA 560, PMA-320...), a NAD (3225, 300-as sorozat...) illetve az általad is említett Harman Kardon (610, 620) modelljei között. Alternatívaként említhetném a Dual 1460-as készülékét. Nincs nagyon presztízse és ezt az ára is mutatja, ennek ellenére egy korrekt erősítő.
A wattokat pedig felejtsd el. Nem baj az, ha az erősítő combosabb mint a hangfalad. Ne aggódj tönkre nem fog menni.

size
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 41

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: size »

Sziasztok!

Én is tanácsot kérnék feljebb lépés céljából.
Szoba 4.5m*4m a hangfalkak a hosszabbik falon találhatók távolság bő 2m és a hallgatási pozíció 2,5 m.
Forrás készülék Popcorn hour A-410, néha Yamaha cdc 775.
Jelenlegi erősitő egy JLH diy készülék. Rendesen meg van építve, de érzésem szerint már ez a szűk keresztmetszet a rendszerben.
Kábelek Power Air, Radnai Rudolf úrtól.
Hangfalak Do Acoustics / Armoniamundi, ez friss szerzemény. Bejáratás folyamatban.
Amit hallgatok zene elég sokrétű. Megy néha klasszikus is, aztán sok jazz, de bele csúszik némi Metallica, Panterával karöltve
Szóval van ötletetek mivel kellene meghajtani a kis Armoniamundi-kat?
Egyenlőre tájékozódom.
200000ft felé csak indokolt esetbe mennék.
Köszönöm a válaszaitokat!

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: szitaati »

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, remélem a csöves erősítők témája után nem lesz ciki feltennem.
Szóval kb. most tudok eljutni odáig, hogy a gyerekkori nyálcsorgatás után meg tudjak vásárolni egy ,,komolyabb" erősítőt. Persze ki fogtok nevetni mert olyan 15-25 eFt-ot tudok rá költeni, de ahogy elnéztem ennyiért azért lehet kapni 20-25 éves gépeket amik nem olyan rosszak. Föleg, ha az ember egy kis semmilyen TDA-s 2*15W-os vacakról vált ami ráadásul a PC-m házába van szerelve annak minden képzelhető mellékhatásával.
45 W-os 8 Ohm-os hangfalaim vannak, szóval alapvetően ilyen 30-40 W-os jószágokat nézegetek, de ha egy jó vételt találok és mondjuk 60 W-os a drága, akkor maximum a köv. 1-2 havi fizumból lecsippentek egy kicsit valami erősebb hangfalpárra.
Rengeteg típussal találkozok a hirdetésekben és nem tudom, hogy mivel érdemes foglalkozni vagy sem. Pl. hasonló árban láttan Harman Kardont és Sony-t is, igaz a Sony vagy 10 évvel fiatalabb meg távirányítós de inkább szóljon szépen.
Hogy mit hallgatok? Alapvetően elektronikus zenéket/rádiót háttérnek. Ha az élményért hallgatok zenét az általában  Mike Oldfield, vagy Jean Michel Jarre, Enigma, Vangelis, különböző ,,világzenék" esetleg egy kis Havasi vagy Kitaro, vagy valamilyen komolyzene.
Találtam jópár típust, ezeket ideírom árral együtt.
Aiwa XA-003E (14k),
Sony TA-F235R (24,9k)
Sony TA F117 R (8k)
Sony F245R (11k)
Sony TA-F345 (15k)
Yamaha AX-500 (24k bár túl erős)
Sansui AU-X117 (12k)
Denon PMA-525R (13,5k)
Yamaha ax-396 (15k)
sajnos egy-kettő már elkelt (pl az említett H-K)

Kérlek adjatok tanácsot melyiket kerüljem, melyiket keressem ezek közül.
Vagy volt-e olyan gyártó, aminek a terméke nincs a listában de jó vétel lehet?
Köszönöm a segítséget és bocsánat a hosszú hozzászólásért.
Üdv:

Attila

ttamas
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 45

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ttamas »

Úgy gondolom egy ilyen kísérlet ritkán szokott jól végződni.Csak úgy bedobni egy készüléket egy jól összeállított rendszerbe nekem nagyon ritkán  jött össze.Van rá esély, hogy jó lesz, de szerintem ehhez nagy szerencse kell.Kell egy irányt meghatározni és következetesen a cél felé haladni.Kelleni fog egy előerősítő, anélkül bármilyen csöves végfok félkarú óriás.Egyik barátom AN P1-et használ, de mikor megvette az AN M1-et megdöbbent mennyivel jobb lett az egész rendszer.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Vágyom egy csöves végfokra, de lehet integrált is. Ár/minőség arányuk miatt, főleg a magyar fejlesztők termékei vonzanak.
Amikkel szemezek:
DÉNES PÉTER 300B PROFESSIONAL EDITION 
DÉNES PÉTER TRIODE CLASSIC 211 ERŐSÍTŐ
AVA 2B
POINTE EXCEPTION MKII

Szinte csak akusztikus zenét hallgatok, és Audio Physic Scorpio hangfalakat kellene hajtaniuk.
Várom segítő javaslataitokat és véleményeteket!
Köszönöm!

A szervíz hátteret mindenképpen érdemes leellenőrizni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Köszönöm a tippet, de ez nem annyira egyszerű. Egyrészt igen ritkán érek rá. Akkor se hosszan. El nem tudom képzelni, hogy bejelentkezzem valakihez csak úgy, hallgatózni. Másrészt ott van a rendszer többi eleme, ami szintén jelentősen befolyásolja a hangot. Ami viszont a legfontosabb, hogy szerintem csak többnapos önfeledt hallgatózással lehet mérvadó véleményt formálni. Ez utolsó indok okán (is), egyre inkább a Pointe felé hajlok.Egyebként nem is fogsz vele mellé.
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: petriko »

"Menj el minél több helyre, ahol ilyeneket használnak, hallgatózni."
Köszönöm a tippet, de ez nem annyira egyszerű. Egyrészt igen ritkán érek rá. Akkor se hosszan. El nem tudom képzelni, hogy bejelentkezzem valakihez csak úgy, hallgatózni. Másrészt ott van a rendszer többi eleme, ami szintén jelentősen befolyásolja a hangot. Ami viszont a legfontosabb, hogy szerintem csak többnapos önfeledt hallgatózással lehet mérvadó véleményt formálni. Ez utolsó indok okán (is), egyre inkább a Pointe felé hajlok.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Fogalmam nincs, melyik milyen karakterű. Ebben is kérném a segítségetek.
Azt sem tudnám megfogalmazni, milyen karakterű felelne meg az ízlésemnek. Szerény tapasztalatom szerint, egy szint fölött már nem nagyon lehet melléfogni.
Nem jellemző rám, hogy a hibát keressem zenehallgatás közben. Igyekszem élvezni ami szól. A különbséget inkább abban tapasztalom, mennyire hosszan tudok belefeledkezni.

"Menj el minél több helyre, ahol ilyeneket használnak, hallgatózni."

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Többek között ezért vetettem fel a kérdésem.
Fogalmam nincs, melyik milyen karakterű. Ebben is kérném a segítségetek.
Azt sem tudnám megfogalmazni, milyen karakterű felelne meg az ízlésemnek. Szerény tapasztalatom szerint, egy szint fölött már nem nagyon lehet melléfogni.
Nem jellemző rám, hogy a hibát keressem zenehallgatás közben. Igyekszem élvezni ami szól. A különbséget inkább abban tapasztalom, mennyire hosszan tudok belefeledkezni.

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

még vlmi:a listán szreplő készülékek,sztem igen-igen eltérő hangkarakterrel rendelkeznek majd ,a felhasznált csőkészletek végett: 211 vs 300B vs KT90KT99 vs EL34/84,SE vs PP..ezen nem ártana egy kicsit elgondolkodni,hogy mégis merre lenne az arra
Többek között ezért vetettem fel a kérdésem.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

még vlmi:a listán szreplő készülékek,sztem igen-igen eltérő hangkarakterrel rendelkeznek majd ,a felhasznált csőkészletek végett: 211 vs 300B vs KT90KT99 vs EL34/84,SE vs PP..ezen nem ártana egy kicsit elgondolkodni,hogy mégis merre lenne az arra
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
A triódás kérdés egyelőre megoldódott, mert a hirdetés reggelre eltűnt.
Nem gondoltam, hogy a csöves erősítőkkel ennyi macera van. Erősen lankadt a kiváncsiságom   
A Pointeval lehet, hogy teszek egy kísérletet. Majd beszámolok.

Köszönöm!

Es meg mennyi mindent nem tudsz roluk, en is azert hagytam el mert szoktam ugy is zenet halgatni mikor reggel keszulodok meloba akkor szol a zene na de csovessel megvarni azt a par orat mire uzem kepes lesz?!
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
A triódás kérdés egyelőre megoldódott, mert a hirdetés reggelre eltűnt.
Nem gondoltam, hogy a csöves erősítőkkel ennyi macera van. Erősen lankadt a kiváncsiságom   
A Pointeval lehet, hogy teszek egy kísérletet. Majd beszámolok.

Köszönöm!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

volt szerencsém DP211-shez,szimpla sztereo végfogként,és "duplázott" mono vátozatban is ahol a hangszoró egy Tannoy D700-as volt (névleges 6 Ohm,min.3Ohm 350Hz-en),nagy méretes szobában,semilyen meghajtási gondja nem volt a DP211-snek a sima változatban sem még St.Germain,vagy Guru's Jazzmatazz felvételein...cimbimnél amely Unison Simply 845-est használt,komoly fejvakarást okozott egy D211-s egy másik rendszerben egy pár éve,a szoba ott se volt "gyufásoboz"...

Az Exception II-sel nem lehet gond szintén,4 Ohmos hangzoróval lett fejlesztve (és emlékeim szerint van 4-8Ohmos csatlakozása is?)..

És ahogyan jelezék,konzultálnék esetleg HG-vel/Limar...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Sztereó erősitők

Vágyom egy csöves végfokra, de lehet integrált is. Ár/minőség arányuk miatt, főleg a magyar fejlesztők termékei vonzanak.
Amikkel szemezek:
AVA 2B
POINTE EXCEPTION MKII

Szinte csak akusztikus zenét hallgatok, és Audio Physic Scorpio hangfalakat kellene hajtaniuk.
Köszönöm!

A csöves erősítők - és ezen belül a single ended típusúak főleg - érzékenyek a terhelésre, nem szeretik az ingadozó impedancia menetű, bonyolult váltójú hangfalakat. Nem volt még szerencsém Audio Physichez, esetleg meg kellene kérdezni a Limart, hogy mennyire bírja a csöves hajtást. A specifikációja alapján (3 utas, 4 ohmos, 91 dB érzékenység) én azt mondanám, a single ended hajtást felejtsd el, ide egy izmosabb push-pull erősítő kellene. Ha csak ebből a négyből lehet választani, akkor leginkább a Pointe.  
BARTIMEX AUDIO Honlap

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Ritkán van lehetőségem nagyobb hangerőn hallgatózni, így akár a triódás erősítő is működhet.

Azt azért tudni kell, hogy a triódás erősítők a csöves világon belül is külön kasztot jelentenek, mondhatni egy teljesen külön szubkultúra. Azokhoz fel kell nőni. Olyan, mint egy Ferrari - aki az oktatóautóból egyenesen egy Ferrariba ül át, az nem élvezni fogja, hanem csak összetöri magát vele. De hozhatnék boros hasonlatot is: ha egy kocsmában vébékázó fiatal elé leteszel egy deci barrikolt Kopárt, nem fog neki tetszeni, azt fogja mondani, hogy "savanyú." A zenében az opera műfaja ilyen: hiába tartják a zene királynőjének, odáig el kell azért jutni. Nem úgy van az (vagy csak ritkán), hogy egyik nap Avicii-t hallgatunk, másnap meg a Lohengrint Callas-szal.

Szóval a triódákkal óvatosan, mert hiába az a végső tökély, egy Gainclone után egyszerűen túl nagy ugrás lehet.

És még egyszer: az sem teljesen úgy van, hogy fogok egy triódás monoblokkot, elé rakok egy laptopot, mögé egy benga nagy, többutas hangsugárzót, aztán jön a mennyek országa. A triódák "természetes" partnerei a komoly lemezjátszók ("ami zenei információ nem megy be az erősítőbe, az nem is fog onnan kijönni") és a szélessávú ("egyutas," keresztváltó nélküli) hangsugárzók.

Amúgy a DP-erősítőkkel úgy érdemes eljárni, hogy kérünk az eladótól nagyfelbontású fotókat a készülék belsejéről, különös tekintettel a trafókra, és azt megmutatjuk a csövezős topikokban. Mint említettem, Péter bárkinek bármit megépít, utólag csak a felhasznált alkatrészek, anyagok alapján lehet belőni, mennyit érhet egy konkrét erősítője. A 200 ezerért árult triódás monoblokk pár lehet őrülten nagy vétel (ugye csak a csövek alaphangon majdnem annyit érnek - ha új állapotúak), de lehet olyan is, amitől okosabb tartózkodni.

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Köszönöm a gyors és részletes elemzést.
Aránylag nagy helyiségben, egy PS Audio Perfectwave dacról táplálva hallgatok zenét. A DAC tud előfokként is működni, és pusztán a hangerőszabályozás miatt, indokolatlannak látom még egy eszköz beiktatását.

Nem gondolom, hogy ez jó lesz a csöves végfok elé, nem véletlenül kérdezett rá Rooibos sem. A csöves előfok nem csak hangerőt szabályoz, hanem illeszt és meghajt is.

tollact
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Aránylag nagy helyiségben, egy PS Audio Perfectwave dacról táplálva hallgatok zenét. A DAC tud előfokként is működni, és pusztán a hangerőszabályozás miatt, indokolatlannak látom még egy eszköz beiktatását.
Ritkán van lehetőségem nagyobb hangerőn hallgatózni, így akár a triódás erősítő is működhet. A csövek élettartamáról fogalmam sincs. Temészetesen hajlandó vagyok rá áldozni. Ezt inkább a felelségemnek lesz nehezebb megindokolni, miért kell nekem olyan erősítő, ami folyton elromlik, holott a korábbiak üzembiztosan működtek évekig
Az AVA-t még az is bonyolítja, hogy előfokkal kínálja a hirdető.
A Pointe-t lehet már elhoztam volna egy fülelésre, ha közelebb lenne. Ekkora távolságnál viszont, illik biztosra menni.

Aktuálisan egy ilyen hajtja a hangfalakat:
Audio Zone Amp-1, ami lényegében egy hivatalos gainclone. Cseppet sem vagyok elégedetlen, csak hajt a csöves világ iránti kiváncsiság.
Egyelőre köszönöm, és várom a további váleményeket.
Ha csak a kiváncsiság hajt a csöves hang után, akkor nem kell venned, csak menj el minél több helyre, ahol ilyeneket használnak, hallgatózni.

petriko
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Ritkán van lehetőségem nagyobb hangerőn hallgatózni, így akár a triódás erősítő is működhet. A csövek élettartamáról fogalmam sincs. Temészetesen hajlandó vagyok rá áldozni. Ezt inkább a felelségemnek lesz nehezebb megindokolni, miért kell nekem olyan erősítő, ami folyton elromlik, holott a korábbiak üzembiztosan működtek évekig
Az AVA-t még az is bonyolítja, hogy előfokkal kínálja a hirdető.
A Pointe-t lehet már elhoztam volna egy fülelésre, ha közelebb lenne. Ekkora távolságnál viszont, illik biztosra menni.

Aktuálisan egy ilyen hajtja a hangfalakat:
Audio Zone Amp-1, ami lényegében egy hivatalos gainclone. Cseppet sem vagyok elégedetlen, csak hajt a csöves világ iránti kiváncsiság.
Egyelőre köszönöm, és várom a további váleményeket.

Rooibos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 179

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Rooibos »

Amikkel szemezek:
AVA 2B
POINTE EXCEPTION MKII

Köszönöm!

Szerintem nagyon helyes, hogy a magyar konstruktőrök termékeit preferálod. Biztosan ezzel jársz a legjobban.

A Dénes Péterek triódás üzemmódú erősítők. Ez egyrészt nagyon finom hangot jelent, másrészt felveti a kétséget, hogy a 4 ohm impedanciájú, 91 dB érzékenységű hangsugárzóidat meg tudják-e hajtani. Erősen határeset, bár kicsi szoba és kizárólag akusztikus zene esetén működhet a dolog.

A Dénes Péter erősítők legnagyobb hibája, hogy nem készültek sorozatok, szinte nincs két egyforma erősítő. Péter mindig is "mérték utáni szabóságot" üzemeltetett, azaz az ügyfél elmondta, nagyjából mit szeretne és nagyjából mennyiért, Péter pedig gyártott egy költségvetéshez szabott erősítőt. Első ránézésre a 200 ezres ár a 300B csövön alapuló erősítőre eszméletlenül kedvező. Kérdés, honnan lesz előfokod. Mert az kell ehhez. A másik kérdés, hogy mihez kezdesz, ha aktuális a csőcsere. A 300B csövek darabja legjobb esetben 25-30 ezer forint, és akkor még mindig alap JJ és EH csövekről beszélünk.

Az AVA itt linkelt készülékét nem ismerem. Más AVA készülékekkel mindig az volt a benyomásom, hogy bár jól néznek ki és műszakilag csodálatosak, a hangjukból mégis hiányzik az élet. A legkevésbé csöves hangú csöves készülékek

A Pointe Exception valóban kivételes erősítő, 200 ezerért valóságos lopás megvenni. Még befektetési célra is megfelel: az itt elment készülékek tipikusan 300 ezer körül keltek el, és ez is ott indult. Én egyszer hallottam Exception-t, a tulaj Metallicát demózott rajta, aztán váltott valami basszusban erős dubstep-re: elég lehengerlő volt!

Viszont ha már Pointe, érdemes megnézni a gyártó AVX-es fórumát. A linken írnak egy ex-demo Pointe Sima 20 erősítőről 350.000 alatt. Ez sem egy erőgép, de a DP-féle trióda teljesítményének másfélszeresét tudja, a 91dB érzékenységű hangsugárzó elég lehet neki. Kifejezetten szép készülék, ráadásul távirányítható. Ha akusztikus zenét hallgatsz, kérj erre egy demót.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”