Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1414

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ja, néha magamra terítem a farsangon... :D
Egyébként az egy kertigarnitúra - kárpitanyag.
Iszonyat strapabíró és víztaszító, még az újházi tyúkleves, és a céklalé is leszalad róla. :rolleyes: Vettem belőle még két másik színösszeállításút is és mindegyikhez kis 30x40 centis egyszemélyes terítőgarnitúrát is varattam.
Volt egy üzlet kőbányán, rengeteg mindennel foglalkoztak, aztán felszámolták magukat és a készleteiket is. Fillérekért lehetett sok mindenhez hozzájutni.
Hifit nem tartottak... :smile51:

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Snipi írta:
2022.11.17., csüt. 09:58
Rock60 írta:
2022.11.16., szer. 20:11
Köszi...
A terítő nekem is nagyon tetszik, és az legalább nem garázsmanufaktúra sufnitunning műhelyben készült... :fekverohog:
Eddig nem is néztem a terítőt, mert a lemezjátszóra figyeltem ami nagyon szép, de télleg tök jó az is.
Melyik skót nemesi családhoz tartozol? 31_1_21.gif
Milyen terítő??? Az ott egy kilt,és egyértelműen a McRock-klán színeit viseli!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 550

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Rock60 írta:
2022.11.16., szer. 20:11
Köszi...
A terítő nekem is nagyon tetszik, és az legalább nem garázsmanufaktúra sufnitunning műhelyben készült... :fekverohog:
Eddig nem is néztem a terítőt, mert a lemezjátszóra figyeltem ami nagyon szép, de télleg tök jó az is.
Melyik skót nemesi családhoz tartozol? 31_1_21.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Köszi...

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég

dixie-chicken írta:
2022.11.15., kedd 18:27
József1960 írta:
2022.11.15., kedd 16:47
Mivel,és hogyan lehet egyszerűen házilag eltávolítani a plexin lévő enyhe karcokat?
https://www.youtube.com/watch?v=ufBQtakBAi0
Köszönöm!

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 607

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

Rock60 írta:
2022.11.11., pén. 08:51
Nem akarnak összejönni a képek. Talán most.
Brutal jó az asztalterítő, színek, minden, kockás, de mégsem retró...
Ja a masina rajta, azért az sem rossz :D :D
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC/Ethosz phono, Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Előkotortam...

Plexi és polikarbonát
Szenátor '93 Bt.
Bp. IV. Attila u. 143. / Fóti út majdnem-sarok, közel a Diegóhoz./
Telefonon egyeztetni kell, sokszor nincs bent a tulaj.
06309314487

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2712

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

József1960 írta:
2022.11.15., kedd 16:47
Mivel,és hogyan lehet egyszerűen házilag eltávolítani a plexin lévő enyhe karcokat?
https://www.youtube.com/watch?v=ufBQtakBAi0
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég

frankoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 155

Hozzászólás Szerző: frankoo »

Szia,

Engem (is) érdekelne az elérhetősége!
Köszi! leborulok.gif

Rock60 írta:
2022.11.15., kedd 13:10
Ja, elfelejtettem mondani, hogy - szerintem - nagyon jó plexi-tető gyártó forrást találtam.
Futottam egy pár kört, mire rá akadtem. Máshol 35 - 40 ezres árajánlatokkal és két - három hét átfutási idővel riogattak.
Az enyém a négyes anyagból 19 ezerbe került, és harmadik napra elkészült.
Azt is fontos tudni - ez sem jellemző - hogy 45 fokban vannak illesztve az élek. Csak simán oldallapolva még kedvezőbb az ár egy pár ezressel.
Nem ajánlom, mert úgy kevésbbé stabil a ragasztás, és csúnyább is.
Újpesten található a plexis, a pontos cím most nem jut eszembe, de ha érdekel valakit, előkotrom.
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Sonofer SF6 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ja, elfelejtettem mondani, hogy - szerintem - nagyon jó plexi-tető gyártó forrást találtam.
Futottam egy pár kört, mire rá akadtem. Máshol 35 - 40 ezres árajánlatokkal és két - három hét átfutási idővel riogattak.
Az enyém a négyes anyagból 19 ezerbe került, és harmadik napra elkészült.
Azt is fontos tudni - ez sem jellemző - hogy 45 fokban vannak illesztve az élek. Csak simán oldallapolva még kedvezőbb az ár egy pár ezressel.
Nem ajánlom, mert úgy kevésbbé stabil a ragasztás, és csúnyább is.
Újpesten található a plexis, a pontos cím most nem jut eszembe, de ha érdekel valakit, előkotrom.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Köszönjük !
Másfél napig nem volt internet. Se TV, se telefon, se laptop. / Két hét alatt már a harmadik alkalom./
Mondtam is a családnak, na eljött az én időm, most csak lemezeket hallgathattok ! Volt nagy pislogás... :D ... :smile52:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2022.11.11., pén. 08:51
Minden elismerésem! Nagyon szép gép!
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Csatolmányok
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_1025.JPG (4.08 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_1015.JPG (3.76 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_1009.JPG (2.91 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_1004.JPG (2.92 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_0996.JPG (4.14 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_0957.JPG (3.35 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_0946.JPG (4.36 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_0945.JPG (4.28 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock Reference
T. Rock Reference
DSC_0930.JPG (4.29 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal
T. Rock reference
T. Rock reference
DSC_0929.JPG (4.47 MiB) Megtekintve 2005 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Na, összeállt végre a " gőzmozdony ".
A majd' 40 éves szerkezet 20 év kényszerpihenő után egy kis frissítésen, aktaulizáláson átesve újra vígan pörgeti a lemezeket.
Már el is felejtettem, mekkora élmény hallgatni.
Néhány fórumtárs jelezte, hogy szívesen látna pár képet róla.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Végül is igen, ez lenne a lényeg. Csak be kell nyomni a loudnesst... :fekverohog:
Te szoktál aludni ?

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2022.11.07., hétf. 22:57
Ez igaz, bár én a "jól szóló" lemezek köre alatt nem csak a demo-és spec lemezekre gondoltam.
Példának okáért a napokban egy fórumtárstól boltólt három Simon and Garfunkel lemezt - pl. A csend hangjai - nagy örömmel hallgattam végig.
Bár tetszik ahogy szólnak ezek az '58-'70 - es felvételek, azért nem állítanám hogy spec. lemezek lennének.
Nálam ezek simán a "jól szól" kategóriába esnek, bár hallatszik, hogy nem én húztam le róluk a celofánt. / Ötször annyiért, már nem biztos, hogy tetszene./
Egyébként vadásztam hétvégén 15 lemezt összesen 1500 kemény magyar forintért, na, arra kíváncsi vagyok, óriási elvárásaim nincsenek - :D - még nem jutottam hozzájuk.
/ Magyar, orosz és bulgár lemezek, majd beszámolok./
Nem kizárt, hogy ugyanarról beszélünk, csak másképp... De igen, ezért kell a jó rendszer, hogy ezeket a 15lemez/1500 ft is nagyon tudja élvezni a tulajdonosa. Sajnos gyenge rendszeren ez nem valósul meg. Legalábbis számomra nem. Ilyen az általad említett Képzelt ripot is, ami nagyon jó lemez lesz/jó lemezzé válik egy jó rendszeren. És szerimtem ez a cél..... Ettől még megmarad a lemezel közöti hanminőség eltérés, "de kit érdekel" innéttől...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ez igaz, bár én a "jól szóló" lemezek köre alatt nem csak a demo-és spec lemezekre gondoltam.
Példának okáért a napokban egy fórumtárstól boltólt három Simon and Garfunkel lemezt - pl. A csend hangjai - nagy örömmel hallgattam végig.
Bár tetszik ahogy szólnak ezek az '58-'70 - es felvételek, azért nem állítanám hogy spec. lemezek lennének.
Nálam ezek simán a "jól szól" kategóriába esnek, bár hallatszik, hogy nem én húztam le róluk a celofánt. / Ötször annyiért, már nem biztos, hogy tetszene./
Egyébként vadásztam hétvégén 15 lemezt összesen 1500 kemény magyar forintért, na, arra kíváncsi vagyok, óriási elvárásaim nincsenek - :D - még nem jutottam hozzájuk.
/ Magyar, orosz és bulgár lemezek, majd beszámolok./

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2022.11.06., vas. 20:42
Laci, Laci ... Már vártam, hogy valaki bekapja a horgot... :D
Az enyémet (horgot) is bekaphatná valaki ;peace; :napsut: :D
A gondolkodás nem megerőltető...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2022.11.07., hétf. 19:41
Persze, a jó hangszedővel minden jobb, de ne vitassuk el - többedjére - a lemezek közötti nem kis különbséget sem.
Nyilván egy nagyon jó, ráadásul "megbocsájtó" stílusú rendszeren /AN /nagyon élvezetesen, meggyőzően hangozhat egy objektíven akár fahangúra sikeredett lemez is.
Hallottam több olyan drága rendszert, ahol a legjobb felvételek iszonyat jól szóltak, a gyengék sokkal rosszabbul.
Lehet, hogy ezeknek van "igazuk", de az biztos, hogy az AN varázslatosan hozza azt a trükköt, hogy minden felvételt igazán élvezetes hallgatni rajta.
Azért lehet szükség jó rendszerre, hogy a máson gyengének tűnő lemezek is nagyon jóvá váljanak. Mert azokat is szeretnénk élvezettel hallatni, nem csak a demó/spec lemezeket. Túl szűk lenne a választék és drága is lenne a kollekció.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Persze, a jó hangszedővel minden jobb, de ne vitassuk el - többedjére - a lemezek közötti nem kis különbséget sem.
Nyilván egy nagyon jó, ráadásul "megbocsájtó" stílusú rendszeren /AN /nagyon élvezetesen, meggyőzően hangozhat egy objektíven akár fahangúra sikeredett lemez is.
Hallottam több olyan drága rendszert, ahol a legjobb felvételek iszonyat jól szóltak, a gyengék sokkal rosszabbul.
Lehet, hogy ezeknek van "igazuk", de az biztos, hogy az AN varázslatosan hozza azt a trükköt, hogy minden felvételt igazán élvezetes hallgatni rajta.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2022.11.07., hétf. 18:37
SoundMania írta:
2022.11.07., hétf. 18:22
Bebeszélted magadnak!
Nem kizárt. Ezért fogalmaztam úgy, ahogy ;)
Kell egy jó hangszedő, ami nem csak nagyjából követi le a barázdát és rájön az ember, hogy mennyi minden ott van még!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2553

Hozzászólás Szerző: mishow »

SoundMania írta:
2022.11.07., hétf. 18:22
Bebeszélted magadnak!
Nem kizárt. Ezért fogalmaztam úgy, ahogy ;)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2022.11.07., hétf. 18:06
Rock60 írta:
2022.11.06., vas. 18:51
" A képzelt riport elég soványnak tűnik "
Igen, lehetne testesebb, de nem rossz.
Ilyenkor fel szoktam tekerni koppig a mélyet, és benyomom a loudnesst.
Tudom, hogy viccnek szántad, de ...
Az elmúlt időszakban eléggé rákattantam a '70-es évek magyar LP-ire, pop-rock szinte válogatás nélkül. Részben nosztalgiából, részben azért, mert sok olyan zenét fedezek fel, amit akkor kissrácként nem szerettem (pl a Bergendyvel ki lehetett űzni a világból anno, most meg szájtátva hallgatom, mekkora zene, és így tovább) de most nem a zenei része a lényeg.
Megfigyeltem, hogy mindnek van egy jellegzetes "bödönhangja" ami csak részben ered a használatból, szerintem direkt úgy vágták őket, hogy a középsáv domináljon, némi felsőbasszus kiemeléssel, nyomott dinamikával. Azért gondolom (TIPPELEM) szándékosnak, mert ekkoriban a lemezjátszó állomány, amit itthon hallgatott a nagy átlag, többnyire alap Supraphon, később Tesla, vagy Unitra volt, jó ha sztereo egyáltalán (nekünk összcsukható társka-Supraphonunk volt, csak mondom ...) A menőbbek is hasonlókkal tolták, csak esetleg nyugati rokontól kapott, szerencsésebbek kiküldetésen vett Philipsen, Grundigon - műszaki tartalom ott se volt jobb: kristályhangszedő zafírtűvel.
A legeslegmenőbbeknél a top ekkoriban a VT Prometheus rádió Vidi Minimaxszal, Tesla NC430-al, később Aida/Cleopatra.
Ezekben bizony alap volt a loudness, az Aidában/Cleoban ki se lehetett kapcsolni, a Prometheuson talán volt Linear gomb - tehát nem BEkapcsolni, hanem KIkapcsolni lehetett a loudnesst.
Még mielőtt azt hinnénk, magyar találmány, tessék megnézni a tegtöbb akkori nagy nyugati fekvő óriás-receivert (amikről a Cleot is koppintották) - bizony ezeken TÖBBNYIRE nem loudness gomb van, hanem szintén linear.
Nem véletlenül írtam nyugatit, mert a japánok ezt (is) fordítva csinálták, ott már loudness kapcsoló volt, sőt a Yamahákon egyenesen potméterrel lehetett a kiemelés erősségét szabályozni.
Szóval szerintem akkoriban nálunk tuti belekalkulálták a loudnesst a lemezek hangjába, meg azt is, hogy 90%-ban tényleg lemezGYALU volt a legtöbb LP lejátszó.

Jó lenne erről valakitől olyantól hallani, aki akkoriban a lemezgyártás közelében volt, hátha csak én beszélem be magamnak gondolkodik.gif
Be beszélted magadnak! :)
Vagy a rendszered győzött meg, te meg elhiszed neki.... Kezeld fenntartással az "állításait".

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2553

Hozzászólás Szerző: mishow »

Rock60 írta:
2022.11.06., vas. 18:51
" A képzelt riport elég soványnak tűnik "
Igen, lehetne testesebb, de nem rossz.
Ilyenkor fel szoktam tekerni koppig a mélyet, és benyomom a loudnesst.
Tudom, hogy viccnek szántad, de ...
Az elmúlt időszakban eléggé rákattantam a '70-es évek magyar LP-ire, pop-rock szinte válogatás nélkül. Részben nosztalgiából, részben azért, mert sok olyan zenét fedezek fel, amit akkor kissrácként nem szerettem (pl a Bergendyvel ki lehetett űzni a világból anno, most meg szájtátva hallgatom, mekkora zene, és így tovább) de most nem a zenei része a lényeg.
Megfigyeltem, hogy mindnek van egy jellegzetes "bödönhangja" ami csak részben ered a használatból, szerintem direkt úgy vágták őket, hogy a középsáv domináljon, némi felsőbasszus kiemeléssel, nyomott dinamikával. Azért gondolom (TIPPELEM) szándékosnak, mert ekkoriban a lemezjátszó állomány, amit itthon hallgatott a nagy átlag, többnyire alap Supraphon, később Tesla, vagy Unitra volt, jó ha sztereo egyáltalán (nekünk összcsukható társka-Supraphonunk volt, csak mondom ...) A menőbbek is hasonlókkal tolták, csak esetleg nyugati rokontól kapott, szerencsésebbek kiküldetésen vett Philipsen, Grundigon - műszaki tartalom ott se volt jobb: kristályhangszedő zafírtűvel.
A legeslegmenőbbeknél a top ekkoriban a VT Prometheus rádió Vidi Minimaxszal, Tesla NC430-al, később Aida/Cleopatra.
Ezekben bizony alap volt a loudness, az Aidában/Cleoban ki se lehetett kapcsolni, a Prometheuson talán volt Linear gomb - tehát nem BEkapcsolni, hanem KIkapcsolni lehetett a loudnesst.
Még mielőtt azt hinnénk, magyar találmány, tessék megnézni a tegtöbb akkori nagy nyugati fekvő óriás-receivert (amikről a Cleot is koppintották) - bizony ezeken TÖBBNYIRE nem loudness gomb van, hanem szintén linear.
Nem véletlenül írtam nyugatit, mert a japánok ezt (is) fordítva csinálták, ott már loudness kapcsoló volt, sőt a Yamahákon egyenesen potméterrel lehetett a kiemelés erősségét szabályozni.
Szóval szerintem akkoriban nálunk tuti belekalkulálták a loudnesst a lemezek hangjába, meg azt is, hogy 90%-ban tényleg lemezGYALU volt a legtöbb LP lejátszó.

Jó lenne erről valakitől olyantól hallani, aki akkoriban a lemezgyártás közelében volt, hátha csak én beszélem be magamnak gondolkodik.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”