Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Virinek tök igaza van,lerágott csontokat csócsáltok újra és újra a hálózati kábelektől kezdve a cat kábelekig.Konkrét kérdésekre szívesen válaszol mindenki aki tud segíteni,de az ezerszer leírt és könnyen utána olvasható infókat ne kelljen már hetente újra és újra a kérdezők szájába rágni.Azért van a neten kereső hogy használjuk emberek.
Na most biztos utálni fognak egyesek,de sebaj túlélem. :lol!:
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Viri most én is mondhatnám, hogy a leírtak alapján te is elég tapasztalatlan vagy...Mégpedig mivel a hifiben mindig van valami új amit újra és újra kiszoktak beszélni...Egy fórum nem arról szól, hogy az öregek megbeszéljék mikor min mentek keresztül, és a műszaki dolgokba mennyire jártasak.Helyet kell adni a kezdőknek is, ezzel leszünk naggyá nem azzal ha kitaszítjuk őket az ilyen önző megjegyzésekkel.Annyiban igazat adok, hogy akadnak olyan dolgok amiket megtudnának ha utána olvasnák a fórumot, de sok esetben én is felteszek ilyen kérdéseket.Aki akar válaszol aki nem az nem. :lol!: :kiraly:
Remélem ezzel nem bántottalak meg, de másként látom a dolgokat mint te ezek szerint.Ez még persze nem ok a hajbakapásra.
Nem akartam megbántani senkit, csak arra céloztam, hogy feltűnően esett a fórum színvonala azzal, hogy akik még az út elején járnak, és inkább figyelniük, kérdezniük kellene egy ilyen fórumon, már tanácsokat adnak. Tulajdonképpen éppen rád céloztam (boccs :lol!: ) meg egy-két srácra. Én érzem a jószándékodat, de azzal, hogy minden topicot teleírtok, és egy Hifi fórumon pl. ilyen alapvető témáknál leragadtok, hogy kell-e járatni egy kábelt? Hát nem tudom... Majd talán valaki visszaigazol, egy személyes barátom szintén látogatja ezt a fórumot, és ugyanez a véleménye. Ha nem volna egyértelmű mire gondolok, példaként nézd meg Ear hozzászólását. Az ilyen válaszokért szeretem én a fórumot. Szóval boccs, de a kevesebb néha több... :lol!:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
Pillanatnyilag olyan állapotban van a rendszerem, hogy amit a te példádnál maradva 40.000Ft árú kábelezéssel esetleg elérhetnék, ugyanezt bármely készülékem magasabb szintre cserélésével (nem tervezem egyik esetében sem) csak ennek többszöröséért tehetném meg.
Hmm, lehet én vagyok tapasztalatlan, vagy nem fogékony az ilyesmire, de olyan nehéz elhinni, hogy egy vezeték(jelen esetben tápkábel) akkora változást hoz, mint ha lecserélnéd pl az erősítődet egy eggyel nagyobbra. Vagy még drágábbra se kell, csak egy másikra, aminek más a kapcsolása, más a koncepció, más alkatrészekből áll, tök más lesz a hang, míg a kábelcserénél azért ekkora változás nem szokott lenni.
Kábelezzünk
Viri most én is mondhatnám, hogy a leírtak alapján te is elég tapasztalatlan vagy...Mégpedig mivel a hifiben mindig van valami új amit újra és újra kiszoktak beszélni...Egy fórum nem arról szól, hogy az öregek megbeszéljék mikor min mentek keresztül, és a műszaki dolgokba mennyire jártasak.Helyet kell adni a kezdőknek is, ezzel leszünk naggyá nem azzal ha kitaszítjuk őket az ilyen önző megjegyzésekkel.Annyiban igazat adok, hogy akadnak olyan dolgok amiket megtudnának ha utána olvasnák a fórumot, de sok esetben én is felteszek ilyen kérdéseket.Aki akar válaszol aki nem az nem. :lol!: :lol!:
Remélem ezzel nem bántottalak meg, de másként látom a dolgokat mint te ezek szerint.Ez még persze nem ok a hajbakapásra. :lol!:
Kábelezzünk
Eszem megáll, hogy valaki képes legyen 30-40 ezer forintot kiadni csak a falban futó vezetékre, meg, hogy illeszkedik-e majd a rendszerembe... :lol!: ...............
Feltéve, hogy nekem szántad az eszmefuttatásod:
Itt részemről egyelőre semmiféle összegről sem volt szó. Érdeklődtem csupán, milyen hálózati kábelt érdemes választani és azt hogyan lehet kipróbálni.
Természetesen meghallgatva, esetleg rosszabb esetben csak feltételezve a különbséget mindenki maga dönti el, hogy mennyit szán egy ilyen kábelre.
Annélkül, hogy hallottam volna szólni a te berendezésedet, nem tartanám illdomosnak, hogy véleményt mondjak arról, érdemes-e és mennyit abban a felállásban kábelekre költeni.
Pillanatnyilag olyan állapotban van a rendszerem, hogy amit a te példádnál maradva 40.000Ft árú kábelezéssel esetleg elérhetnék, ugyanezt bármely készülékem magasabb szintre cserélésével (nem tervezem egyik esetében sem) csak ennek többszöröséért tehetném meg.
Kábelezzünk
A Neotech kábeleire is azt írja tömör vezetők, és van benne vagy 15 szál, hanem több...
Kábelezzünk
....elég uncsi lett, hogy a fiatalok (tapasztalatlanok) rég lerágott csontokat rágnak újra, meg hogy 1 db. scan speek hangszóró áráért komplett kínai nagy hangfalaktól várnak csodát.
Miért baj ez? Olcsó cuccokkal is lehet eredményt elérni, ezt segítik a fórumok.
Kábelezzünk
Olyan próbára gondolsz, hogy kapok valakitől 2-3 féle kábelből 26-26 métert két három hétre kölcsön? Mert ugye ahhoz is idő kell mire "beégnek".
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Kedves Miki.
Nálam a tömör kábel a szálanként szigetelt vezetőjű kábel. Ez lehet sodort, csavart, mint pl. a Cat-7 Fali kábel. A sodort kábel pedig, amikor sok vezető egy kötegbe fogva és szigetelve. Pl.: Cat-5 Patch kábel.
Kedves Andorra.
Éppen ezért írtam, hogy nem tudod megkerülni a tesztet. Jelen felállásban a kérdésed olyan jellegű, mintha azt kérdeznéd, hogy melyek a jövő heti 5-ös Lottó nyertes számai. :lol!: A két kábelt egyrészt a kedvező áruk, másrészt mivel sokan próbálták, használják mertem javasolni. A tűzállót pl sok fórumon dicsérik. Ebben a topicban is olvashatsz róla visszább.
Egyébként én is tápkábel csere előtt állok. De én kissebb fába szeretném vágni a fejszét. Előszörcsak a készülékeken szeretném kicserélni a tápkábeleket, és egy hálózati szűrőt fogok készíteni. Egyébként én is a tűzálló kábelen gondolkodom.
A Pirelli gyártmányú kábel, amit én láttam az a hagyományos villanyszerelési kábel, melyet a falban lévő védőcsőbe húznak a villanyászok. A Penna is forgalmaz Pirelli kábelt, de ha jól tudom az másfajta. Ebben Ő az illetékes. Az előbbi sima Pirelli-t a villanyszerelési boltban kell keresni. Az okosok szerint a hifi ösvényhez érdemes vastagabb keresztmetszetűt venni, min.: 4mm2.
De ebben a témában is vannak nálam jártasabbak, itt a fótumon.
Csak azt nem tudom, hogy miért nem szólnak hozzá a témához, kérdésedhez. :lol!:
Szerintem azért, mert pár hónapja már feltűnően eltűnt az öreg rókák többsége. Én naponta idenéztem, de nélkülük elég uncsi lett, hogy a fiatalok (tapasztalatlanok) rég lerágott csontokat rágnak újra, meg hogy 1 db. scan speek hangszóró áráért komplett kínai nagy hangfalaktól várnak csodát. Lehet, hogy ez törölve lesz, de már hónapok óta így látom ezt a fórumot, pedig régebben kifejezetten szerettem. A témához szólva, én a Magyar Kábel Művekben vettem 10 quadrátos (nem biztos, hogy jól írtam) vezetéket (kb. 8mm2 tömör réz) a kismegszakítótól 10 m, úgy emlékszem 8eft körül volt. Nekem bevállt, nagyobb dinamika, stabilitás, tisztaság. Hosszú a járatási ideje, de megéri. :lol!:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
Kedves Miki.
Nálam a tömör kábel a szálanként szigetelt vezetőjű kábel. Ez lehet sodort, csavart, mint pl. a Cat-7 Fali kábel. A sodort kábel pedig, amikor sok vezető egy kötegbe fogva és szigetelve. Pl.: Cat-5 Patch kábel.
Kedves Andorra.
Éppen ezért írtam, hogy nem tudod megkerülni a tesztet. Jelen felállásban a kérdésed olyan jellegű, mintha azt kérdeznéd, hogy melyek a jövő heti 5-ös Lottó nyertes számai. :lol!: A két kábelt egyrészt a kedvező áruk, másrészt mivel sokan próbálták, használják mertem javasolni. A tűzállót pl sok fórumon dicsérik. Ebben a topicban is olvashatsz róla visszább.
Egyébként én is tápkábel csere előtt állok. De én kissebb fába szeretném vágni a fejszét. Előszörcsak a készülékeken szeretném kicserélni a tápkábeleket, és egy hálózati szűrőt fogok készíteni. Egyébként én is a tűzálló kábelen gondolkodom.
A Pirelli gyártmányú kábel, amit én láttam az a hagyományos villanyszerelési kábel, melyet a falban lévő védőcsőbe húznak a villanyászok. A Penna is forgalmaz Pirelli kábelt, de ha jól tudom az másfajta. Ebben Ő az illetékes. Az előbbi sima Pirelli-t a villanyszerelési boltban kell keresni. Az okosok szerint a hifi ösvényhez érdemes vastagabb keresztmetszetűt venni, min.: 4mm2.
De ebben a témában is vannak nálam jártasabbak, itt a fótumon.
Csak azt nem tudom, hogy miért nem szólnak hozzá a témához, kérdésedhez. :lol!:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Linn
Kábelezzünk
Kedves Andorra.
A próbát szerintem nem tudod elkerülni. A tűzállót, és a Pirelli kábelt azért mertem ajánlani, mert nem vészesen drágák, Kb 500Ft/m a 2,5-es. A tűzállóban ugye megkapod ezen az áron a 3 ért, míg a Pirelli-nél sajnos erenként ennyi az ár.
De kétségkívül jobb hangot lehet elérni az átkábelezéssel. Persze nem rögtön, egy kis idő itt is kell, hogy érezni lehessen a hatását.
Vannak itt olyanok, akik használják a tűzállót. Én kikérném az Ő véleményüket is.
Állítólag rendszerfüggő, hogy melyik kábel a megfelelőbb.
Kábelezzünk
Most akkor mit nevezünk tömör kábelnek? Valami minimális keresztmetszet határozza meg vagy a sodratlanság?
Kábelezzünk
Kedves Andorra.
A próbát szerintem nem tudod elkerülni. A tűzállót, és a Pirelli kábelt azért mertem ajánlani, mert nem vészesen drágák, Kb 500Ft/m a 2,5-es. A tűzállóban ugye megkapod ezen az áron a 3 ért, míg a Pirelli-nél sajnos erenként ennyi az ár.
De kétségkívül jobb hangot lehet elérni az átkábelezéssel. Persze nem rögtön, egy kis idő itt is kell, hogy érezni lehessen a hatását.
Vannak itt olyanok, akik használják a tűzállót. Én kikérném az Ő véleményüket is.
Linn
Linn
Kábelezzünk
Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy próba nélkül, hogyan is vághatnák bele?
Megszavaztatod a jelölteket itt a fórumon, és mások ízlése szerinti kábellel fogsz együtt élni :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
Szerintem inkább itt a fórumon sokak által használt tűzálló kábel irányába kellene keresgélni. Ez nem olyan vészes árú kábel. Vagy talán a Pirelli kábeleket kellene keresni a villanyszerelési üzletekben, olykor lehet találni, s tudnak is hozni.
Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy próba nélkül, hogyan is vághatnák bele?
És mi kellene vajon egy megbízható próbához? Csak a teljes szakasz (kb.13méter) kábelezése után derülne ki, hogy az a bizonyos kábel jó az én rendszerembe? Ez tehát a dilemma.
Kábelezzünk
Kedves Andorra.
Ezekkel a kábelekkel szerintem csak egy baj van. Tegyük fel, hogy kapsz próbára 3 kábelt. Mind a három más kategóriát képvisel - alsó, középső, felsőközép.
Neked mondjuk szimpatikus a közép kategóriás, amely szerelt ára pl.:8eFt. Namármost, én személyszerint kétlem, hogy a mai helyzetben Te kiadnál ezen kábel szereletlen változatáért pl.5eFT/m árat, csak azért, hogy a szobába ilyennel húzd át a vezetékrendszert a falban.
Szerintem inkább itt a fórumon sokak által használt tűzálló kábel irányába kellene keresgélni. Ez nem olyan vészes árú kábel. Vagy talán a Pirelli kábeleket kellene keresni a villanyszerelési üzletekben, olykor lehet találni, s tudnak is hozni.
Linn
Linn
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Én úgy látom Ear-nál olvashatjuk a kulcsszavakat. "Az An és a Kondo ezüstök rendkívül vékony, egyenként szigetelt vezetők sodratából állnak."
Tehát az AN is tömör vezetőket felvonultató kábel, csak a sok szigetelt vezető sodratot alkot! Ezzel szemben egy átlag kábelnél a vezetők sodort szerkezetűek, és ezt a sodratot szigetelik. Ezért valószínű, hogy a vezetők kialakításánál van a kutya elásva. Szerintem ez is meghatárózó a leendő kábel minőségében, és persze a felhasznált alapanyag minősége-tisztasága. :lol!:
Azt is megfigyelhetjük továbbá, hogy a nagy-nevű gyártók, a felsőkategóriás kábeleiket úgy alakítják ki, hogy azok minnél több szigetelt elemi -tömör- szálat tartalmazzonak. Az egy más kérdés, hogy ezen szálakat milyen formában helyezik el a kábelen belül - egyesek fonják, mások sodorják, csavarják.
Linn
Linn
Kábelezzünk
A kérdésem az, hogy elég-e egy hálózati összekötő kábel cseréje ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, milyen kábellel érdemes kiépítenem a hálózatomat a villanyórától? Tehát arra gondolok, hogy mondjuk kapnék egy-két méteres darabokat próbára ilyen kábelekből.
Jellemzően akkor azt fogod hallani (már ha egyáltalán hallod) hogy egy méteres darabnak milyen a hangja.
Hogy ugyanez a kábel milyen lesz 5-7-10 méteres hosszon, az már egy másik eset :lol!:
Kábelezzünk
A kérdésem az, hogy elég-e egy hálózati összekötő kábel cseréje ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, milyen kábellel érdemes kiépítenem a hálózatomat a villanyórától? Tehát arra gondolok, hogy mondjuk kapnék egy-két méteres darabokat próbára ilyen kábelekből.
Kábelezzünk
Az An és a Kondo ezüstök kétség kívül drágák, nagy nevűek....
és jók is? :lol!: :lol!:
jók bizony...bizonyos rendszerekben.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Az An és a Kondo ezüstök kétség kívül drágák, nagy nevűek....
és jók is? :lol!: :lol!:
Kábelezzünk
Igazad van ismételten rosszul fogalmaztam, úgy akartam írni, h egynéhány kivételével tömörek... :lol!:
Kábelezzünk
Elég ha megfigyeljük a drágább nagynevű kábelek kivétel nélkül tömör vezetőkből állnak, csak legfeljebb több ér ...Persze ezek ellenére nem lehet általánosítani, hisz biztos vannak sodrott kábelekből is igen jó darabok... :lol!:
Kábelezzünk
Szerbusztok.
Jómagam is azt tapasztaltam, hogy a tömör vezetőjű kábel jobb hangot tud produkálni a sodort kábellel szemben. Nekem a tömörből valahogy mindig a sokszálas változatok váltak be, a szimpla egy-egy vezetővel szemben.
Ez persze nem jelenti azt, hogy a sodort vezetőjű kábelek rosszak lennének, csak nálam nem azt nyújtják ami az én ízlésemnek megfelel.
Linn
Linn