Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Viri most én is mondhatnám, hogy a leírtak alapján te is elég tapasztalatlan vagy...Mégpedig mivel a hifiben mindig van valami új amit újra és újra kiszoktak beszélni...Egy fórum nem arról szól, hogy az öregek megbeszéljék mikor min mentek keresztül, és a műszaki dolgokba mennyire jártasak.Helyet kell adni a kezdőknek is, ezzel leszünk naggyá nem azzal ha kitaszítjuk őket az ilyen önző megjegyzésekkel.Annyiban igazat adok, hogy akadnak olyan dolgok amiket megtudnának ha utána olvasnák a fórumot, de sok esetben én is felteszek ilyen kérdéseket.Aki akar válaszol aki nem az nem. :lol!: :lol!:

Remélem ezzel nem bántottalak meg, de másként látom a dolgokat mint te ezek szerint.Ez még persze nem ok a hajbakapásra. :lol!:

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: andorra »

Eszem megáll, hogy valaki képes legyen 30-40 ezer forintot kiadni csak a falban futó vezetékre, meg, hogy illeszkedik-e majd a rendszerembe... :lol!: ............... 

Feltéve, hogy nekem szántad az eszmefuttatásod:

Itt részemről egyelőre semmiféle összegről sem volt szó. Érdeklődtem csupán, milyen hálózati kábelt érdemes választani és azt hogyan lehet kipróbálni.

Természetesen meghallgatva, esetleg rosszabb esetben csak feltételezve a különbséget mindenki maga dönti el, hogy mennyit szán egy ilyen kábelre.

Annélkül, hogy hallottam volna szólni a te berendezésedet, nem tartanám illdomosnak, hogy véleményt mondjak arról, érdemes-e és mennyit abban a felállásban kábelekre költeni.

Pillanatnyilag olyan állapotban van a rendszerem, hogy amit a te példádnál maradva 40.000Ft árú kábelezéssel esetleg elérhetnék, ugyanezt bármely készülékem magasabb szintre cserélésével (nem tervezem egyik esetében sem) csak ennek többszöröséért tehetném meg.

Vendég

Kábelezzünk

A Neotech kábeleire is azt írja tömör vezetők, és van benne vagy 15 szál, hanem több...

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

....elég uncsi lett, hogy a fiatalok (tapasztalatlanok) rég lerágott csontokat rágnak újra, meg hogy 1 db. scan speek hangszóró áráért komplett kínai nagy hangfalaktól várnak csodát.
Miért baj ez? Olcsó cuccokkal is lehet eredményt elérni, ezt segítik a fórumok.

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Olyan próbára gondolsz, hogy kapok valakitől 2-3 féle kábelből 26-26 métert két három hétre kölcsön? Mert ugye ahhoz is idő kell mire "beégnek".

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

Kedves Miki. 
Nálam a tömör kábel a szálanként szigetelt vezetőjű kábel. Ez lehet sodort, csavart, mint pl. a Cat-7 Fali kábel. A sodort kábel pedig, amikor sok vezető egy kötegbe fogva és szigetelve. Pl.: Cat-5 Patch kábel.

Kedves Andorra.

Éppen ezért írtam, hogy nem tudod megkerülni a tesztet. Jelen felállásban a kérdésed olyan jellegű, mintha azt kérdeznéd, hogy melyek a jövő heti 5-ös Lottó nyertes számai. :lol!: A két kábelt egyrészt a kedvező áruk, másrészt mivel sokan próbálták, használják mertem javasolni. A tűzállót pl sok fórumon dicsérik. Ebben a topicban is olvashatsz róla visszább.
Egyébként én is tápkábel csere előtt állok. De én kissebb fába szeretném vágni a fejszét. Előszörcsak a készülékeken szeretném kicserélni a tápkábeleket, és egy hálózati szűrőt fogok készíteni. Egyébként én is a tűzálló kábelen gondolkodom.
A Pirelli gyártmányú kábel, amit én láttam az a hagyományos villanyszerelési kábel, melyet a falban lévő védőcsőbe húznak a villanyászok. A Penna is forgalmaz Pirelli kábelt, de ha jól tudom az másfajta. Ebben Ő az illetékes. Az előbbi sima Pirelli-t a villanyszerelési boltban kell keresni. Az okosok szerint a hifi ösvényhez érdemes vastagabb keresztmetszetűt venni, min.: 4mm2.
De ebben a témában is vannak nálam jártasabbak, itt a fótumon.
Csak azt nem tudom, hogy miért nem szólnak hozzá a témához, kérdésedhez.  :lol!:

Szerintem azért, mert pár hónapja már feltűnően eltűnt az öreg rókák többsége. Én naponta idenéztem, de nélkülük elég uncsi lett, hogy a fiatalok (tapasztalatlanok) rég lerágott csontokat rágnak újra, meg hogy 1 db. scan speek hangszóró áráért komplett kínai nagy hangfalaktól várnak csodát. Lehet, hogy ez törölve lesz, de már hónapok óta így látom ezt a fórumot, pedig régebben kifejezetten szerettem. A témához szólva, én a Magyar Kábel Művekben vettem 10 quadrátos (nem biztos, hogy jól írtam) vezetéket (kb. 8mm2 tömör réz) a kismegszakítótól 10 m, úgy emlékszem 8eft körül volt. Nekem bevállt, nagyobb dinamika, stabilitás, tisztaság. Hosszú a járatási ideje, de megéri. :lol!:
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 83

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: frankie »

Kedves Miki.

Nálam a tömör kábel a szálanként szigetelt vezetőjű kábel. Ez lehet sodort, csavart, mint pl. a Cat-7 Fali kábel. A sodort kábel pedig, amikor sok vezető egy kötegbe fogva és szigetelve. Pl.: Cat-5 Patch kábel.

Kedves Andorra.

Éppen ezért írtam, hogy nem tudod megkerülni a tesztet. Jelen felállásban a kérdésed olyan jellegű, mintha azt kérdeznéd, hogy melyek a jövő heti 5-ös Lottó nyertes számai. :lol!: A két kábelt egyrészt a kedvező áruk, másrészt mivel sokan próbálták, használják mertem javasolni. A tűzállót pl sok fórumon dicsérik. Ebben a topicban is olvashatsz róla visszább.
Egyébként én is tápkábel csere előtt állok. De én kissebb fába szeretném vágni a fejszét. Előszörcsak a készülékeken szeretném kicserélni a tápkábeleket, és egy hálózati szűrőt fogok készíteni. Egyébként én is a tűzálló kábelen gondolkodom.
A Pirelli gyártmányú kábel, amit én láttam az a hagyományos villanyszerelési kábel, melyet a falban lévő védőcsőbe húznak a villanyászok. A Penna is forgalmaz Pirelli kábelt, de ha jól tudom az másfajta. Ebben Ő az illetékes. Az előbbi sima Pirelli-t a villanyszerelési boltban kell keresni. Az okosok szerint a hifi ösvényhez érdemes vastagabb keresztmetszetűt venni, min.: 4mm2.
De ebben a témában is vannak nálam jártasabbak, itt a fótumon.
Csak azt nem tudom, hogy miért nem szólnak hozzá a témához, kérdésedhez. :lol!:
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Kedves Andorra. 
A próbát szerintem nem tudod elkerülni. A tűzállót, és a Pirelli kábelt azért mertem ajánlani, mert nem vészesen drágák, Kb 500Ft/m a 2,5-es. A tűzállóban ugye megkapod ezen az áron a 3 ért, míg a Pirelli-nél sajnos erenként ennyi az ár.
De kétségkívül jobb hangot lehet elérni az átkábelezéssel. Persze nem rögtön, egy kis idő itt is kell, hogy érezni lehessen a hatását.

Vannak itt olyanok, akik használják a tűzállót. Én kikérném az Ő véleményüket is.

Állítólag rendszerfüggő, hogy melyik kábel a megfelelőbb.

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Most akkor mit nevezünk tömör kábelnek? Valami minimális keresztmetszet határozza meg vagy a sodratlanság?

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Andorra.

A próbát szerintem nem tudod elkerülni. A tűzállót, és a Pirelli kábelt azért mertem ajánlani, mert nem vészesen drágák, Kb 500Ft/m a 2,5-es. A tűzállóban ugye megkapod ezen az áron a 3 ért, míg a Pirelli-nél sajnos erenként ennyi az ár.
De kétségkívül jobb hangot lehet elérni az átkábelezéssel. Persze nem rögtön, egy kis idő itt is kell, hogy érezni lehessen a hatását.

Vannak itt olyanok, akik használják a tűzállót. Én kikérném az Ő véleményüket is.
Linn

Vendég

Kábelezzünk

Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy próba nélkül, hogyan is vághatnák bele?

Megszavaztatod a jelölteket itt a fórumon, és mások ízlése szerinti kábellel fogsz együtt élni :lol!: :lol!:

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

Szerintem inkább itt a fórumon sokak által használt tűzálló kábel irányába kellene keresgélni. Ez nem olyan vészes árú kábel. Vagy talán a Pirelli kábeleket kellene keresni a villanyszerelési üzletekben, olykor lehet találni, s tudnak is hozni.
Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy próba nélkül, hogyan is vághatnák bele?
És mi kellene vajon egy megbízható próbához? Csak a teljes szakasz (kb.13méter) kábelezése után derülne ki, hogy az a bizonyos kábel jó az én rendszerembe? Ez tehát a dilemma.

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Andorra.

Ezekkel a kábelekkel szerintem csak egy baj van. Tegyük fel, hogy kapsz próbára 3 kábelt. Mind a három más kategóriát képvisel - alsó, középső, felsőközép.
Neked mondjuk szimpatikus a közép kategóriás, amely szerelt ára pl.:8eFt. Namármost, én személyszerint kétlem, hogy a mai helyzetben Te kiadnál ezen kábel szereletlen változatáért pl.5eFT/m árat, csak azért, hogy a szobába ilyennel húzd át a vezetékrendszert a falban.
Szerintem inkább itt a fórumon sokak által használt tűzálló kábel irányába kellene keresgélni. Ez nem olyan vészes árú kábel. Vagy talán a Pirelli kábeleket kellene keresni a villanyszerelési üzletekben, olykor lehet találni, s tudnak is hozni.
Linn

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szerbusztok.

Én úgy látom Ear-nál olvashatjuk a kulcsszavakat. "Az An és a Kondo ezüstök rendkívül vékony, egyenként szigetelt vezetők sodratából állnak."
Tehát az AN is tömör vezetőket felvonultató kábel, csak a sok szigetelt vezető sodratot alkot! Ezzel szemben egy átlag kábelnél a vezetők sodort szerkezetűek, és ezt a sodratot szigetelik. Ezért valószínű, hogy a vezetők kialakításánál van a kutya elásva. Szerintem ez is meghatárózó a leendő kábel minőségében, és persze a felhasznált alapanyag minősége-tisztasága. :lol!:
Azt is megfigyelhetjük továbbá, hogy a nagy-nevű gyártók, a felsőkategóriás kábeleiket úgy alakítják ki, hogy azok minnél több szigetelt elemi -tömör- szálat tartalmazzonak. Az egy más kérdés, hogy ezen szálakat milyen formában helyezik el a kábelen belül - egyesek fonják, mások sodorják, csavarják.
Linn

Vendég

Kábelezzünk

A kérdésem az, hogy elég-e egy hálózati összekötő kábel cseréje ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, milyen kábellel érdemes kiépítenem a hálózatomat a villanyórától? Tehát arra gondolok, hogy mondjuk kapnék egy-két méteres darabokat próbára ilyen kábelekből.
Jellemzően akkor azt fogod hallani (már ha egyáltalán hallod) hogy egy méteres darabnak milyen a hangja.
Hogy ugyanez a kábel milyen lesz 5-7-10 méteres hosszon, az már egy másik eset :lol!:

andorra
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kábelezzünk

A kérdésem az, hogy elég-e egy hálózati összekötő kábel cseréje ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, milyen kábellel érdemes kiépítenem a hálózatomat a villanyórától? Tehát arra gondolok, hogy mondjuk kapnék egy-két méteres darabokat próbára ilyen kábelekből.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Az An és a Kondo ezüstök kétség kívül drágák, nagy nevűek....
és jók is? :lol!: :lol!:

jók bizony...bizonyos rendszerekben.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kábelezzünk

Az An és a Kondo ezüstök kétség kívül drágák, nagy nevűek....
és jók is? :lol!: :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Igazad van ismételten rosszul fogalmaztam, úgy akartam írni, h egynéhány kivételével tömörek... :lol!:

Vendég

Kábelezzünk

Elég ha megfigyeljük a drágább nagynevű kábelek kivétel nélkül tömör vezetőkből állnak, csak legfeljebb több ér ...Persze ezek ellenére nem lehet általánosítani, hisz biztos vannak sodrott kábelekből is igen jó darabok... :lol!:

turizoli
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: turizoli »

Azért mert csak... :lol!: Jók a tőmondatok. :lol!:

frankie
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szerbusztok.

Jómagam is azt tapasztaltam, hogy a tömör vezetőjű kábel jobb hangot tud produkálni a sodort kábellel szemben. Nekem a tömörből valahogy mindig a sokszálas változatok váltak be, a szimpla egy-egy vezetővel szemben.
Ez persze nem jelenti azt, hogy a sodort vezetőjű kábelek rosszak lennének, csak nálam nem azt nyújtják ami az én ízlésemnek megfelel.
Linn

Vendég

Kábelezzünk

mert azt mondta

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Szerbusztok. 
Ha már itt tartunk. Akkor kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Szerintetek a tömör szálas, vagy a sok elemi szálú kábelek irányába érdemesebb inkább nézelődni. Ez egyaránt vonatkozik az IC, és a hangfalkábelre is.
Én eddig csak a tömörszálas vékonyvezetőjű kábellel kisérleteztem. A sok szálas sodrottat csak az elején használtam gyárit, az is 500Ft/m hangfalkábel volt 2,5-es.
Az első Ic kábeleim is gyári sokszálas sodrottak voltak.
Nyilván ez is rendszer, és ízlésfüggő. De arra gondoltam, hogy aki most kezd el foglalkozni a kábelekkel, annak egy kis támpontot tudnánk adni az elinduláshoz. :lol!:

Csakis tömör.

Miért is?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Szerbusztok. 
Ha már itt tartunk. Akkor kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Szerintetek a tömör szálas, vagy a sok elemi szálú kábelek irányába érdemesebb inkább nézelődni. Ez egyaránt vonatkozik az IC, és a hangfalkábelre is.
Én eddig csak a tömörszálas vékonyvezetőjű kábellel kisérleteztem. A sok szálas sodrottat csak az elején használtam gyárit, az is 500Ft/m hangfalkábel volt 2,5-es.
Az első Ic kábeleim is gyári sokszálas sodrottak voltak.
Nyilván ez is rendszer, és ízlésfüggő. De arra gondoltam, hogy aki most kezd el foglalkozni a kábelekkel, annak egy kis támpontot tudnánk adni az elinduláshoz. :lol!:

Csakis tömör.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”