Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: pali923 »

wittao írta:
2021.11.18., csüt. 09:14
Szerintem itt valahol valami gond van.
EGY dologban tévedtél: havi 7$. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3453

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

vkz írta:
2021.11.18., csüt. 08:28
Alex_Aston írta:
2021.11.17., szer. 22:17
Ma kíváncsiságból tesztelgettem kicsit a citromfát.
Beraktam remastered kiadású CD-t, és ugyanazt a felvételt megkerestem Deezerenis. Egyszerre elindítottam őket, majd megkértem feleségem, hogy amikor szólok, váltson forrást.
Azt kell mondjam, nem hallottam különbséget, saját hallásom szerint ugyanaz volt a kettő. Ugyanolyan sz@r :D
A CD-t mivel hallgattad?
Csak azért kérdezem mert ha nem ugyanarról a forrásról (azt hiszem a LimeTree-hez lehet USB-n csatlakoztatni CD meghajtót) akkor ha nem volt különbség érdekes. Ugyanis közel sem ugyanazok a DA átalakítok vannak a CD lejátszóban és a citromfában, a körítésük is más. Tapasztalatom szerint ha nem is rosszabbul, de legalább kicsit másképp szoktak a különböző DAC-ok. Így pedig lehet hogy nem is a források egyformák, hanem a CD-CD lejátszó kombináció egyenértékű a Deezer-LimeTree kombóval.
Ennek az összehasonlításnak úgy lenne értelme hogy mindkét forrást ugyanazon a DAC-on hallgatod meg. Tehát CD digit kimenet a DAC-ba, és a hálózati futómű (tied nem ilyen, mert nincs digit kimenet rajta) ugyanahhoz a DAC-hoz csatlakozik digitálisan.
Marantz CD17MKIII, ez is dupla DAC-os, mint a citromfa.
Én nem a forrás minőségre gondoltam, hogy van e különbség, mert egy Remastered CD és a Deezeren is Remastered FLAC valószínű "ugyanaz" lehet.
Én a két készülékre voltam kíváncsi egymás mellett, vagy egymáshoz képest.
Persze az RCA nem ugyanaz volt a kettő esetében, mert a CD egy 18 éves, Kácsa szerelésű ezüstös Neotech kábellel van rákötve az erősítőre, 2003-ban kb. 15e Ft-os kategória volt ez újonnan. A Limetree pedig Wireworld Equinox 8-al. Bár elvileg nagy különbség nem kéne, hogy legyen ezen kábelez között.

Szóval arra voltam kíváncsi, hogy a két lejátszó között van e érdemi különbség számomra.
Mivel nincs, így a CD-re mondhatni nem is lenne mostantól szükségem... De sem eladni, sem kidobni nem szándékozom azért. Meg a lemezek is jók, ha megvannak, mert csak. Aztán lehet meggondolom magam egy idő múlva. Nem tudom... gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: vkz »

Alex_Aston írta:
Beraktam remastered kiadású CD-t, és ugyanazt a felvételt megkerestem Deezerenis. Egyszerre elindítottam őket, majd megkértem feleségem, hogy amikor szólok, váltson forrást.
Azt kell mondjam, nem hallottam különbséget, saját hallásom szerint ugyanaz volt a kettő. Ugyanolyan sz@r :D
A CD-t mivel hallgattad?
Csak azért kérdezem mert ha nem ugyanarról a forrásról (azt hiszem a LimeTree-hez lehet USB-n csatlakoztatni CD meghajtót) akkor ha nem volt különbség érdekes. Ugyanis közel sem ugyanazok a DA átalakítok vannak a CD lejátszóban és a citromfában, a körítésük is más. Tapasztalatom szerint ha nem is rosszabbul, de legalább kicsit másképp szoktak a különböző DAC-ok. Így pedig lehet hogy nem is a források egyformák, hanem a CD-CD lejátszó kombináció egyenértékű a Deezer-LimeTree kombóval.
Ennek az összehasonlításnak úgy lenne értelme hogy mindkét forrást ugyanazon a DAC-on hallgatod meg. Tehát CD digit kimenet a DAC-ba, és a hálózati futómű (tied nem ilyen, mert nincs digit kimenet rajta) ugyanahhoz a DAC-hoz csatlakozik digitálisan.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
2021.11.18., csüt. 00:33

Érdekes lett volna egy jó/neked tetsző felvétellel is letesztelni.
Az volt, hisz saját CD. Csak olyan lemezeim vannak, ami nekem tetszik :rolleyes:

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1113

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Alex_Aston írta:

De valahogy nem akarom kidobni se a lemezeket, se a lejátszót. Ha más nem, emlék, vagy nem is tudom, mi miatt. Még szeretem ha megvan kézben a felvétel. Vagy csak öregszen? gondolkodik.gif
Érdekes lett volna egy jó/neked tetsző felvétellel is letesztelni.

Én is szeretem a CD-t a mai napig, jól esik megfogni és elindítani a lemezt, a hangminősége nekem teljesen megfelel (streaming előfizum sem az ettől "jobb" hang reménye miatt van), ráadásul vannak olyan lemezeim, amit semelyik online szolgáltató kínálatában sem találtam meg, de még fájl formában sem bukkantam rájuk sehol. Elnézést a kissé off-ért! :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

De valahogy nem akarom kidobni se a lemezeket, se a lejátszót. Ha más nem, emlék, vagy nem is tudom, mi miatt. Még szeretem ha megvan kézben a felvétel. Vagy csak öregszen? gondolkodik.gif

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

PgSpa írta:
2021.11.16., kedd 21:43
Ha nem zavarlak, holnap írok privátban, nem akarom itt untatni a nagyérdeműt.
Persze, szívesen válaszolok amire tudok.
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Ha nem zavarlak, holnap írok privátban, nem akarom itt untatni a nagyérdeműt.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

3 “egység” van mint a roon-nál:

1. szerver - ez kb mindenen IS tud futni :napsut: https://downloads.slimdevices.com/night ... hp?ver=7.7

2. player - squeezelite ez is sokmindenen.

3. kontrol appok - többféle, ezeket leginkább mobil eszközökről érdemes

Ha maradunk az sms-200-nál ezen futhat egyszerre a szerver és a player is, akkor csak egy kontrol app kell valamilyen mobil eszközre.(ios/android)
(De jobb lehet a végeredmény ha a szerver külön hardveren fut.)
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

A Logitech Media Server milyen platformon működik, illetve milyen eszközről vezérelhető ? Csak PC, vagy Android, esetleg IOS ?

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

PgSpa írta:
2021.11.13., szomb. 15:35
s4tch írta:
2021.11.10., szer. 21:10
https://www.avstore.ro/streamer/sotm-sms-200-neo/

Hátha valakinek van Romániában ismerőse, és ilyesmit keres. Az ár nagyjából verhetetlen, alatta van az itthoni használt piaci árakkal. Az oldalon több, hasonlóan brutális akció is van, meg tudnék itt spórolni egy csinosabb összeget. :smile29:
Nagyon érdkes ez az eszköz, csak pár dolgot nem tudok:
1. Roon nélkül is hallgatható rajt a Tidal?
2. Webrádiók -konkrétan a Bartók- futnak rajta?
3. A mobil applikációja jól működik, egyszerűen használható?
Amit a kolléga az előző válaszban leírt az mind korrekt.

+

a Bartók elérhető Logitech Media Serverben :
544EB111-E47C-418B-9B33-705CF24788FA.jpeg
544EB111-E47C-418B-9B33-705CF24788FA.jpeg (59.93 KiB) Megtekintve 1777 alkalommal
A mobil app (Eunhasu Browser) az eszköz beállíására való , nem azon “szörfölsz” nem azon választod ki a lejátszandó dalt.
A kiválasztott protokolnak(LMS,DLNA,hqplayer,roon) megfelelő lejátszó appot kell használni. Én konkrétan az iPeng-et szeretem ios-en LMS-hez.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszönöm!

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

PgSpa írta:
2021.11.13., szomb. 15:35
Nem használtam az eszközt, csak olvastam és hallottam róla.
1. DLNA-n keresztül bármit rá tudsz küldeni, így tidalt is. Ezen kívül fut rajta a Logitech Media Server (Squeezelite), az pedig támogatja a tidalt (leírás itt), úgyhogy kétféle módon is lehet vele tidalt hallgatni. Tidal connect tudtommal nincs.
2. A squeezelite-on belül van webrádió támogatás is. Régen volt Squeezebox Duet otthon, azon el lehetett érni az összes hazai rádiót.
3. Őszintén szólva ezzel vagyok én is bajban, amikor erről az eszközről van szó. A hivatalos oldal az Eunhasu Browsert ajánlja hozzá, ami ránézésre elég fapados. Én is alapvetően a squeezelite-ba épített funkciókat használnám, úgy mint tidal, webrádiók és nason tárolt fájlok lejátszása, erre pl. a Squeezer jónak tűnik. Ezt mondjuk használtam régen a Squeezbox Duettel, és ahogy visszaemlékszem rá, kényelmet tekintve nincs azon a szinten, ahol egy modernebb rendszer, pl. a BluOS, vagy pláne a tidal connectet támogató lejátszók.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Bocsánat a betűhibákért, csak most vettem őket észre...

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

s4tch írta:
2021.11.10., szer. 21:10

Hátha valakinek van Romániában ismerőse, és ilyesmit keres. Az ár nagyjából verhetetlen, alatta van az itthoni használt piaci árakkal. Az oldalon több, hasonlóan brutális akció is van, meg tudnék itt spórolni egy csinosabb összeget. :smile29:

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3191
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

vlaca írta:
2021.11.09., kedd 22:24
alto írta:
2021.11.09., kedd 13:47
szj4 írta:
2021.11.09., kedd 11:28
Az Ifi táp nem is akar többnek látszani mint ami: egy normál kapcsolóüzemű táp, tisztességesen megépítve. Nem versenyképes egy lineáris táppal, de azt nem is lehet ennyiből kihozni.
“egy normál kapcsolóüzemű táp, tisztességesen megépítve.”
Mizu az ANC-vel?

4A4C2C93-4878-47ED-840A-4ED6A1B6912B.jpeg

(Ez persze csak a marketing ábra.)
A tisztességes megépítettség alatt épp azt értem, hogy nem termel olyan bődületes mennyiségű elektromágneses zajt, mint az 5 dolláros gagyi társai. Megfizethető áron kiválthatók vele a zajforrásként viselkedő filléres DC tápok, legyenek azok routerek, olcsó dacok, médialejátszók áramforrásai. Komolyabb, audiofil kategóriájú eszközökhöz nyilván már nem ez, hanem a hatszámjegyű összegbe kerülő lineáris tápok valók.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Pacsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Pacsek »

mishow írta:
2021.11.09., kedd 19:59

Ez itt kicsit tényleg OFF, majd megkérek egy modit, tegye át a hálózati lejátszós topicba.
Szóval: itt valami illesztési probléma lehet, vagy az M20-nál van egyedi gond (érdekes, a múltkor is volt valakinek gondja egy vacsiúj M20-al)
Szia!

Akkor le is zárom a témát. Köszönöm a biztató hozzászólásokat, hogy nem lehet ez rossz.
Egy gyári visszaállítás megoldotta a lelki világát, meg lehet bejáratás sem ártott neki.
Amúgy mindkét kimeneten torzított valamiért a magastartomány nem volt tiszta.
Már csak a firmware frissítésével küzdök.

Pacsek.

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

alto írta:
Az Ifi táp nem is akar többnek látszani mint ami: egy normál kapcsolóüzemű táp, tisztességesen megépítve. Nem versenyképes egy lineáris táppal, de azt nem is lehet ennyiből kihozni.
Itt egy teszt, ahol szintén méltatják az iFit egy igen erős mezőnyben.
https://alpha-audio.net/review/multites ... -supplies/

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

alto írta:
szj4 írta:
2021.11.09., kedd 11:28
szj4 írta:
2021.11.09., kedd 10:51

20 ezer forint az kb egy 50 ezres kínai táp anyagköltsége ha össze tudsz rakni magad egyet. Ifi ránézésre is gagyi.
“egy normál kapcsolóüzemű táp, tisztességesen megépítve.”
Mizu az ANC-vel?
4A4C2C93-4878-47ED-840A-4ED6A1B6912B.jpeg
4A4C2C93-4878-47ED-840A-4ED6A1B6912B.jpeg (15.87 KiB) Megtekintve 2573 alkalommal
(Ez persze csak a marketing ábra.)
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2554

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mishow »

Pacsek írta:
2021.11.09., kedd 14:35
vkz írta:
2021.09.08., szer. 20:29
Esetleg érdemes lehet elgondolkodni egy Ieast m20 és sima erősítő kombinációján.
Megvan az Ieast M20, és első körben (az erősítő helyett) lett egy könnyebben mozdítható még emészthető árú aktív dobozom is mellé.
Vettem egy Wavemater Cube Mini Neo-t, és itt jöttek számomra az érdekességek ... meglepett, hogy az Ieast M20-as nem brillírozik hangminőségben.
A Xiaomi Mi10 Lite mobilom saját jack kimenetén laikus füllel is tisztán hallhatóan sokkal letisztultabb, részletesebb és szebb hangzást produkál
Ez itt kicsit tényleg OFF, majd megkérek egy modit, tegye át a hálózati lejátszós topicba.
Szóval: itt valami illesztési probléma lehet, vagy az M20-nál van egyedi gond (érdekes, a múltkor is volt valakinek gondja egy vacsiúj M20-al) Nekem M30 volt, aminek a hangi része dettó ugyanez, és én is kipróbáltam, mit tud az SPDIF -> HEED DA hangzással szemben a saját audio kimenetén. Egy AudioQuest Pearl jack-rca kábelt használtam, ami az AQ lista legalja, de a noname gagyinál nagyságrenddel jobb. A sokszoros árarány ellenére nem vallott szégyent az M20, nyilván más liga, de hallgatható, egyáltalán nem éreztem gagyinak.
Esetleg próbáld ki optikai kábellel rákötni a hangdobozra, mert úgy látom, van saját DAC-ja. Ha ott jó hangot kapsz, akkor sanszos, hogy az analóg kinemettel van valami gond. Az sem kizárt, hogy az iEast applikációban van valami elállítva, abban is van EQ meg mindenféle állítási lehetőség (ha jól emkékszem) annak is nézz utána.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11020
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Alex_Aston írta:
2021.11.09., kedd 09:06
Ránézésre sem egy 1500Ft-os sima bedugós gyári táp jár hozzá.
Ránézésre? Képzeld el, hogy ugyanezt a tápegységet berakják egy jóval nagyobb, szépséges szálcsiszolt aluházba, azt meg díszcsomagolásba, máris el lehet kérni érte 1999 dollárt és persze sokan jobbnak is hallanák.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Limetree-m volt, azt ismerem, Cocktail Audióval viszont nincs tapasztalatom.
.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

audioline írta:
2021.11.09., kedd 15:02
Van valakinek tapasztalata? Coctail Audio N15 vs Lindemann Limetree Network.

Hangzásvilágban szubjektíve :) ~ mi a különbség?
Ha szerzel koktélt, nálam össze lehet hasonlítani a citromfával :smile29:

Talán már van olyan szinten a rendszerem, hogy ez megtehető.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Hozzászólás Szerző: audioline »

Van valakinek tapasztalata? Coctail Audio N15 vs Lindemann Limetree Network.

Hangzásvilágban szubjektíve :) ~ mi a különbség?
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”