Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Kábelezzünk
Az égvilágon semmi!Én Type4-et vettem méterre plusz banándugók kb.20000 forint a gyári szerelve 47000 lett volna Ugyan az a helyzet vele mint a DIY dobozokkal ha otthon készült sosem veheti fel a versenyt a drága gyárival
Ez így ebben a formában nem valós ebben a helyzetben.
A gyári szerelten az Aq DBS technológiájú dobozkája is helyet kap, ami jelentősen javítja a kábel hangját. Az, hogy ez mennyit ér meg, az már más kérdés.
S óvatosan a nem a Kácsátől váráolt Gibraltarokkal, mert sok helyen láttam már hamisat.
Nekem is volt egy ideig nem gyári szerelt.
Naim-ZU
-
Vendég
Kábelezzünk
Meg tudná valaki mondani, hogy az audioquest gibraltar szerelt hangfalkábel mitől kerül 80%-al többe, mintha az ember ugyanazt a hosszúságú gibraltál kábelt szereletlenül veszi, vesz hozzá akár 8eFt körüli darab áron dugókat és összeszerelteti?
Milyen előnye lehet, ami miatt 80%-ban megdrágítja az árat?
A gyári szereléstől. Ami semmi extrát nem jelent.
Kábelezzünk
Meg tudná valaki mondani, hogy az audioquest gibraltar szerelt hangfalkábel mitől kerül 80%-al többe, mintha az ember ugyanazt a hosszúságú gibraltál kábelt szereletlenül veszi, vesz hozzá akár 8eFt körüli darab áron dugókat és összeszerelteti?
Az égvilágon semmi!Én Type4-et vettem méterre plusz banándugók kb.20000 forint a gyári szerelve 47000 lett volna Ugyan az a helyzet vele mint a DIY dobozokkal ha otthon készült sosem veheti fel a versenyt a drága gyárival
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Ok, köszönöm a válaszokat. Az erősítőhöz én se akartam hozzányulni. Excalibur káleket használok a frontokhoz, centerhez, koax, és az IC is az. A baj az, hogy Nyíregyházi vagyok, és itt nincs olyan bolt ahol letét ellenében kipróbálhaték hálózati kábelt.
Excalibur tápkábellel próbáltad már?
Kábelezzünk
Ok, köszönöm a válaszokat. Az erősítőhöz én se akartam hozzányulni. Excalibur káleket használok a frontokhoz, centerhez, koax, és az IC is az. A baj az, hogy Nyíregyházi vagyok, és itt nincs olyan bolt ahol letét ellenében kipróbálhaték hálózati kábelt.
-
Vendég
Kábelezzünk
Nem csak az erősítőre. Viszont ami fix, én nem bolygatnám. Mármint az erősítőt szerintem se bántsd. A Piohoz meg ki tudod könnyen próbálni, pl a Kácsában letét ellenében hazavihetsz mondjuk egy Audioquestet.
Kábelezzünk
Sziasztok!
A jobb minőségű hálózati kábel, csak az erősítőre hat pozítivan? Ugyanis az Onkyo NR 609-nél nem lehet cserélni. Viszont van egy Pioneer Dv LX50-em ahol lehet. Ha a dvd-nél kicserélem, akkor tudok javulást elérni hangban/képben?
Előre is köszönöm. István
A hálózati kábelt hagyd a legvégére. Először összekötő majd hangfalkábel upgrade aztán esetleg, ha jól választottad az első kettőt, akkor esélyed lesz arra, hogy meghallod a tápkábel hatását. Mivel az Onkyo fixen van bekötve ezért az meg külön problémás. A belsejében levő kábelezést is bolygatod, amivel jópár napra tönkrevágod a hangot és nem is fogsz emlékezni arra, hogy milyen volt előtte amire lenyugszik.
Szóval szerintem hagyd, egyelőre.
Üdv,
NL
Kábelezzünk
Sziasztok!
A jobb minőségű hálózati kábel, csak az erősítőre hat pozítivan? Ugyanis az Onkyo NR 609-nél nem lehet cserélni. Viszont van egy Pioneer Dv LX50-em ahol lehet. Ha a dvd-nél kicserélem, akkor tudok javulást elérni hangban/képben?
Előre is köszönöm. István
-
Vendég
Kábelezzünk
Neutrikból van 500 Ft körül, vagy ha drágábbat is megveszel, Furutech 1600-érz.
Kábelezzünk
Még egy szavazat a Klotz mellett. :-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Kábelezzünk
Klotz MC5000. És még olcsóbb is. Elimexnél keresd, ott van is.
Na ebben egyetértünk.
köszi!
s milyen dugókat ajánlotok hozzá? asszem az xlr már meg lett rendelve (Neutrik NC3MXX-HE), az rca még biztos nincs
-
Vendég
Kábelezzünk
Klotz MC5000. És még olcsóbb is. Elimexnél keresd, ott van is.
Na ebben egyetértünk.
Kábelezzünk
RCA - XLR zsineghez milyen kábelt érdemes használni? <1000ft/m ért
ezeket néztem eddig: Gotham GAC-2 V1; Gotham GAC-3
-
Vendég
Kábelezzünk
újra köszönöm. és Őt hol találom? Egy linket kérek szépen ha nem gond? "Valhalla-tól komolyabb darabot is rendelhetsz."
Ő az.
Kábelezzünk
Nincs otthon olcsó HDMI kábeled? Azzal kipróbálhatnád, s ahhoz képest jobb lenne egy Aq Carbon- Chocolate.
Koax-ból lehetne Gotham, amit a fórumon fapacitól be tudsz szerezni, vagy Valhalla-tól komolyabb darabot is rendelhetsz.
Én valószínűleg HDMI-t vennék, mert az mozira és sztereóra is jó.
Egy jó coax drágább, s valamennyivel jobb hangot hozna elő, de szerintem nem sokkal.
újra köszönöm. és Őt hol találom? Egy linket kérek szépen ha nem gond? "Valhalla-tól komolyabb darabot is rendelhetsz."
Kábelezzünk
Üdv., NEM!
Nem tudom, hol olvastad, vagy ki mondta ezt a bekötést, de ez alapvetően egy ¼” TS phone plug, azaz ¼” MONO JACK bekötésének a módszere! Azaz egy 3-tűs XLR dugónak egy ¼ inches mono jack dugóhoz történő kötésének EGYIK szokásos módja a tű3(-) hidegpont és a tű1 jelföld EGYESÍTÉSE, és KÖZÖS forrasztása a jack ujjához (Sleeve). A tű2(+) melegpontot pedig a dugócsúcs csatornához (Tip) forrasztjuk. Ezért is nevezik az ¼ inches mono jack dugót TS (Tip Sleeve) dugónak.
Viszont egy 3-tűs XLR dugónak egy ¼” TRS phone plug, azaz ¼” STEREO JACK dugóhoz kötésének a módszere a következő:
a tű1 jelföldet a jack ujjához (Sleeve), a tű2(+) melegpontot a dugócsúcs csatornához (Tip), a tű3(-) hidegpontot pedig a dugógyűrű (Ring) csatornához forrasztjuk! Ezért hívják TRS (Tip Ring Sleeve) dugónak. Lásd. kép;
>
Köszi a segítséged!
Bekötöttem úgy, ahogy írtad és valóban jobb lett, erősebb lett a jel, bár még így is összeszed némi zajt.
Nem tudom, hogy az számít e, de ez 3,5mm-es jack és a laptop beépített mic input bemenetére csatlakozik.
Nem olvastam sehol ezt a bekötést, csak a mono jack félét. Abból indultam ki, hogy a számítógép vonali bemenete aszimmetrikus sztereo jack. Azt hittem a mikrofon bemenet is az, de ezek szerint az mono szimmetrikus.
Üdv!
robuan
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I
Kábelezzünk
Üdv!
Volna egy problémám, amit a pro audiós topikban már feltettem, de azt jóval kevesebben kisérik figyelemmel.
Egy kondenzátor hangszermikrofon (AV-Jefe PMM-42M) XLR kábelének végére kellene egy sztereo jack csatlakozót szerelni, amit a számítógép mikrofonbemenetébe szeretnék dugni.
Úgy oldottam meg, hogy a hidegpontot és az árnyékolást a jack dugó testéhez forrasztottam, a meleg eret pedig hozzáforrasztottam a jack dugó mindkét csatornájához. Ez működőképes így?
Bedugva a számítógépbe szól mindkét csatorna, de elég gyenge és zajos a jel.
Köszönöm!
Üdv., NEM!
Nem tudom, hol olvastad, vagy ki mondta ezt a bekötést, de ez alapvetően egy ¼” TS phone plug, azaz ¼” MONO JACK bekötésének a módszere! Azaz egy 3-tűs XLR dugónak egy ¼ inches mono jack dugóhoz történő kötésének EGYIK szokásos módja a tű3(-) hidegpont és a tű1 jelföld EGYESÍTÉSE, és KÖZÖS forrasztása a jack ujjához (Sleeve). A tű2(+) melegpontot pedig a dugócsúcs csatornához (Tip) forrasztjuk. Ezért is nevezik az ¼ inches mono jack dugót TS (Tip Sleeve) dugónak.
Viszont egy 3-tűs XLR dugónak egy ¼” TRS phone plug, azaz ¼” STEREO JACK dugóhoz kötésének a módszere a következő:
a tű1 jelföldet a jack ujjához (Sleeve), a tű2(+) melegpontot a dugócsúcs csatornához (Tip), a tű3(-) hidegpontot pedig a dugógyűrű (Ring) csatornához forrasztjuk! Ezért hívják TRS (Tip Ring Sleeve) dugónak. Lásd. kép;
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Üdv!
Volna egy problémám, amit a pro audiós topikban már feltettem, de azt jóval kevesebben kisérik figyelemmel.
Egy kondenzátor hangszermikrofon (AV-Jefe PMM-42M) XLR kábelének végére kellene egy sztereo jack csatlakozót szerelni, amit a számítógép mikrofonbemenetébe szeretnék dugni.
Úgy oldottam meg, hogy a hidegpontot és az árnyékolást a jack dugó testéhez forrasztottam, a meleg eret pedig hozzáforrasztottam a jack dugó mindkét csatornájához. Ez működőképes így?
Bedugva a számítógépbe szól mindkét csatorna, de elég gyenge és zajos a jel.
Köszönöm!
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Kábelezzünk
Köszönöm a választ. Hangminőségben a koax, vagy HDMI? Stereo hangra is gondolok.
Nincs otthon olcsó HDMI kábeled? Azzal kipróbálhatnád, s ahhoz képest jobb lenne egy Aq Carbon- Chocolate.
Koax-ból lehetne Gotham, amit a fórumon fapacitól be tudsz szerezni, vagy Valhalla-tól komolyabb darabot is rendelhetsz.
Én valószínűleg HDMI-t vennék, mert az mozira és sztereóra is jó.
Egy jó coax drágább, s valamennyivel jobb hangot hozna elő, de szerintem nem sokkal.
Naim-ZU
Kábelezzünk
A digitális hangot HDMI-n is át lehet vinni, kb egy szinten lehet a belső DAC-uk szerintem, így nem érdemes külön analógon vinni a lejátszóból a jelet. Az erősítőd tud HDMI-n is hangot fogadni, így én azzal próbálkoznék, s Nordost-ot, vagy Audioquestet vennék, így a HD hangokat is át tudod vinni, ami mozi szempontból is lényeges. Sztereóban pedig a lejátszó keveri le 2 csatornára, s azt küldi ki az erősítőnek ugyanezen kábelen.
Olcsóbb megoldás lehet egy koax kábel, de az nem viszi át a HD mozihangot.
Köszönöm a választ. Hangminőségben a koax, vagy HDMI? Stereo hangra is gondolok.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Kábelezzünk
Ezt úgy érted hogy ha pl a csupaszított kábelvég csatlakoztatva van a hangfalba ,akkor a banándugós nem lehet bedugva vele egyszerre?
Vagy hogyan ?
G
Igen, úgy. Vagy az egyik, vagy a másik erősítőbe kötöd be.
Naim-ZU
Kábelezzünk
Csak úgy működhet, ha 2 teljesen külön kábelt dugdosol a hangfalba, de semmiképpen sem egyszerre.
Ezt úgy érted hogy ha pl a csupaszított kábelvég csatlakoztatva van a hangfalba ,akkor a banándugós nem lehet bedugva vele egyszerre?
Vagy hogyan ?
G
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham