Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Üdv!Kis segitségre lenne szükségem.Cardas Quadlink 5-C tápkábel színeit tudja valaki melyik a fázis/nulla/föld?
nem ismerem, de a hálózati kábeleknél a színek nem szabadon választott kérdés. A védőföld az illik zöld-sárgának, a nulla vezető kék, a fázis az vagy fekete vagy barna. A kész kábelen amin dugó is van azt meg lehet mérni.
Kábelezzünk
Üdv!Kis segitségre lenne szükségem.Cardas Quadlink 5-C tápkábel színeit tudja valaki melyik a fázis/nulla/föld?
nem ismerem, de a hálózati kábeleknél a színek nem szabadon választott kérdés. A védőföld az illik zöld-sárgának, a nulla vezető kék, a fázis az vagy fekete vagy barna. A kész kábelen amin dugó is van azt meg lehet mérni.
Kábelezzünk
Milyen színek vannak? Normál esetben fekete/kék/zöld-sárga márkafüggetlenül. Miért fontos?
Üdv,
NL
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Ügyes vagy!
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Kábelezzünk
Acrolinkből megcsináltam ma.Nem volt hiábavaló.Így megint a foobaré a terep.A médialejátszó pihen egy darabig.
Muti, milyen lett? Mekkora hosszban?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
-
Vendég
Kábelezzünk
Acrolinkből megcsináltam ma.Nem volt hiábavaló.Így megint a foobaré a terep.A médialejátszó pihen egy darabig.
-
Vendég
Kábelezzünk
Melyikeket próbáltad? USB kábelt készíteni nem gyerekjáték.
rendeltem aranyozott színű dugókat,de a kábel kérdése még nyitott.van itthol acrolink ezüstözött rézdrót,de ennél azért többet szeretnék.10 pár csatlakozót rendeltem,ehhez fogok készíteni vagy készíttetni kábelt.nem baj ha lesz pár felesleges..
Kábelezzünk
sziasztok!usb ab kábelt szerettem volna venni,de szinte az összes márka kamuskodik.ezüstözött ilyen oyan drótok horror pénzért.ezért a neotech drótja mellett voksoltam aminek kb 11 ezer ft métere.(a vastagabbik fajta upocc ezüst).Ez diy kábel lesz ha megcsinálom.van valakinek tapasztalata ?Köszi!!!!
Szerintem keresd valhallát vagy leho-t
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
sziasztok!usb ab kábelt szerettem volna venni,de szinte az összes márka kamuskodik.ezüstözött ilyen oyan drótok horror pénzért.
Melyikeket próbáltad? USB kábelt készíteni nem gyerekjáték.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
-
Vendég
Kábelezzünk
sziasztok!usb ab kábelt szerettem volna venni,de szinte az összes márka kamuskodik.ezüstözött ilyen oyan drótok horror pénzért.ezért a neotech drótja mellett voksoltam aminek kb 11 ezer ft métere.(a vastagabbik fajta upocc ezüst).Ez diy kábel lesz ha megcsinálom.van valakinek tapasztalata ?Köszi!!!!
Kábelezzünk
Lehet hogy a cd anyaga is fel tud töltődni mivel valami műanyag lehet...
Értem, köszi. És a mágnesezhetőség, hogyan hat az optikai kiolvashatóságra?
Azt gondolom, hogy valószínüleg a CD olvasó lézer fejekben lévő nagyon finom pozicionálást mágneses elven végző tekercsekre hat ez a mágnesesség.
Kábelezzünk
Azt gondolom, hogy valószínüleg a CD olvasó lézer fejekben lévő nagyon finom pozicionálást mágneses elven végző tekercsekre hat ez a mágnesesség.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Kábelezzünk
A CDk borítójának festéke tartalmaz fémoxidokat vagy fémrészecskéket és ezek mágneseződnek fel.
Nem a borító, hanem a magára a cd-re nyomott festék...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11209
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Miért gondolod, hogy erről pusztán méréssel meggyőződhetsz? Mi több, az ezüst és a réz hangjáról legutóbb írt, meglehetősen magabiztosnak tűnő véleményed után kicsit furcsállom, hogy számodra egyáltalán kérdés...
Gondolod, hogy a magam meggyőzése céljából csinálom? A riporter azért kérdezi a beszélgető társát, mert néhány dolgot nem tud? Elég jó viszonyban vagyok a hallásommal már néhány évtizede, de nem mindenki hisz a sajátjának. Ha indítanánk egy szavazást az AVX-en, mennyire van értelme ennek a topicnak, szerintem csúnyán lebőgnénk, mert amit itt néhányan természetesnek gondolunk, sokak számára marhaság. Ha valamilyen publikálható formában is kimutatható a jelenség, akkor talán változik a helyzet. Vagy nem.
Kábelezzünk
A CDk borítójának festéke tartalmaz fémoxidokat vagy fémrészecskéket és ezek mágneseződnek fel. Ahol erről olvastam azt is írták, hogy kisérletképpen függesszünk fel vékony cérnára egy CDt és próbáljuk mágnessel elhúzni. Kipróbáltam, valóban elhúzza a CDt a mágnes.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Elnézést, de azt mondod hogy, a nem mágneses tulajdonságokkal rendelkező polikarbonátot demagnetizálod, vagy az alut?
A CDk borítójának festéke tartalmaz fémoxidokat vagy fémrészecskéket és ezek mágneseződnek fel. Ahol erről olvastam azt is írták, hogy kisérletképpen függesszünk fel vékony cérnára egy CDt és próbáljuk mágnessel elhúzni. Kipróbáltam, valóban elhúzza a CDt a mágnes.
Kábelezzünk
Elnézést, de azt mondod hogy, a nem mágneses tulajdonságokkal rendelkező polikarbonátot demagnetizálod, vagy az alut?
Kábelezzünk
Vajon a demagnetizált cd-ről készült rip jobb lesz-e, illetve ugyanannyian lesznek-e 0-ak és 1-ek ?
Remélem, mielőbb feltalálnak egy módszert a flacok demagnetizalasara is.
azt nem is, de az USB kábelt szokta a ismerősőm demagnetizálni és persze a üres cdt is...
Kábelezzünk
Vajon a demagnetizált cd-ről készült rip jobb lesz-e, illetve ugyanannyian lesznek-e 0-ak és 1-ek ?
Remélem, mielőbb feltalálnak egy módszert a flacok demagnetizalasara is.
-
Vendég
Kábelezzünk
Legalább annak a kezelésnek a hatását ne vonjuk kétségbe, aminél nem kell különleges felbontású műszer a különbség detektálásához.
Kábelezzünk
A Cables által leírt jelenség létezik, és nagyon is jól hallható eredményt ad.
Kábelezzünk
Ez kicsit furcsa nekem, hogy ebben a topikban, ennyi sokat látott/hallott ember között arról beszélünk, hogy érzelmi kérdés vagy sem a kábelek hangminőség javító hatása. Nemcsak kábelek, még egy CD lemágnesezés is jól hallható változást okoz.
Elmesélnék egy kb. egy éve történt esetet. Borbély Mihály aki az egyik legjobb magyar jazz szaxofonos volt nálam CDt venni, belehallgatással. Látta, hogy lejátszás előtt a CD-ket ráteszem valamire (az én barkács lemágnesezőmre). Megkérdezte, hogy mi az. Mondtam, nézett egy nagyot és azt mondta: És ez hallható? Mondtam, hogy igen kb. 10%-al jobb a hang (ex has). Nem nagyon hitte el. Volt nála egy saját CD, ami még sose volt lemágnesezve. Meghallgattuk előtte - utána. Aztán azt mondta ez nem 10%-al szól jobban, hanem 30%-al. Pedig ő nem akarta hallani a javulást.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Kábelezzünk
Tegnap csináltunk egy érdekes tesztet. Adott kér egyforma 2m HT AC10 hálózati egyforma szereléssel dugókkal stb. Már több mint egy éve az egyik átesett egy Soner Audios bejáratáson, aminek hatására a kábel nyíltabb tisztág jobb hangú lett. Az én kábelem maradt „gyári”. Akkor leteszteltük és nagyon hallható volt még a konyhából is az asszonyka által.
Most 1,5 év elteltével újból meghallgattuk…a változás jelentem ugyan úgy megvan. Tehát nem változott a kábelek hangja.
A „gyári”: vastagabb hang.
A beégetet: levegőseb több részlet jobb hangszerhangok.
Lehet filozofálni…nem hinni benn, de ez van.
-
Vendég
Kábelezzünk
Ennek az egésznek maximum annyi értelme van, hogy talán kiderül, érzelmi/hitbeli kérdés-e a kábelek hatása
Miért gondolod, hogy erről pusztán méréssel meggyőződhetsz? Mi több, az ezüst és a réz hangjáról legutóbb írt, meglehetősen magabiztosnak tűnő véleményed után kicsit furcsállom, hogy számodra egyáltalán kérdés...