Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Erre azért nem mernék megesküdni. Ismerek olyan ezüstözött rézkábelt, arany-ezüst kombinációt és platina-ezüst kombinációt is, ahol semmi gond nincs a természetes hangzással.

Én az ezüstözött rézhuzalnál nehezen tudom elképzelni, hogy nem bomlik meg a hangjel alakja, mivel a finom részleteket hordozó nagyfrekvenciás jelösszetevők csak az ezüst "sztrádán" haladnak, míg a többi jelösszetevő a teljes keresztmetszeten, ami javarészt réz.

Az arany-ezüst-platina ötvözetek már más téma, arról nincsenek saját tapasztalataim, ill. vannak még a hőskorból. Amikor még nem készítettem, hanem vettem kábeleket rendre felbukkantak nálam magyar gyártók (neveket nem írnék) akik a legjobb kábeleiket "aranykábel" címen adták volna igen drágán. Mondjuk 15 évvel ezelőtt egy IC kábelt 100 ezerért. Tényleg jól szóltak, az volt a legjobb kábelük, de írreális volt az áruk. Akkor - ismétlem ez jó régen volt - nekem az volt az érzésem, hogy humbug az arany ötvözés. Olyan, ami jól hangzik, de senki sem tudja ellenőrizni. Azóta én nem hiszek az ilyen nemesfém ötvözött történetekben, de akinek bejönnek ezek, ill. megéri nekik az ár azok nyilván megveszik.

Az audio egyébként is jórészt hit kérdése. Van aki azt hiszi, hogy az IC kábelt árnyékolni kell. Én ezt nagyon nem gondolom.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Pl.:Stealth?

Igen, vagy ValhallA AgPt-R.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Erre azért nem mernék megesküdni. Ismerek olyan ezüstözött rézkábelt, arany-ezüst kombinációt és platina-ezüst kombinációt is, ahol semmi gond nincs a természetes hangzással.

Nem is gondolom, hogy lehetne erre általános szabályt felállítani. Pl. nálam a sokkal természetesebb, jelenlét-érzetet adó hangja volt és van az Audioland tesztjén lehordott Excalibur hangfalkábelnek (bár ott sztem inkább az IC volt a ludas, de külön nem lett kipróbálva) - ami ha nem csalnak az infóim valamilyen fajta ezüstözött rézkábel - mint a nagyra becsült AQ Indigo-nak vagy a Furutech U2T-nek.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

pl vallhalla agpt
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1024

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Pl.:Stealth?
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

ahol kétféle fém van egy huzalban ott sohasem lesz természetes a hangzás.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1024

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Szerintem nem a hangsugárzókkal (a jobbakkal) van baj. A magas hangok a kábeleken, főleg a hangfal kábeleken való áthaladásnál vesznek el. Mégpedig azért, mert a teljes hangspektrumot csak nagyon vékony huzalon lehet átvinni. Erre is van igazi megoldás, de inkább a vastag rézhuzal ezüstözését használják, de ahol kétféle fém van egy huzalban ott sohasem lesz természetes a hangzás. Akit részletesen érdekel ez a téma írjon nekem javaslok megoldást, ami nem drága és nagyon sok helyen bevált.

Sajnos ez szép és jól hangzik, de találkoztam már nem egyszer olyan hangfalall ami nem volt partnere az elektronikának. Valoszínű, hogy a keresztváltó illesztésében lehet a magyarázat ...csöves erősitővel szárnyalt stabil tranzisztorossal kegyetlenűl rossz volt. Rakhatunk oda bármilyen kábelt.:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3001

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Szerintem nem a hangsugárzókkal (a jobbakkal) van baj. A magas hangok a kábeleken, főleg a hangfal kábeleken való áthaladásnál vesznek el. Mégpedig azért, mert a teljes hangspektrumot csak nagyon vékony huzalon lehet átvinni. Erre is van igazi megoldás, de inkább a vastag rézhuzal ezüstözését használják, de ahol kétféle fém van egy huzalban ott sohasem lesz természetes a hangzás. Akit részletesen érdekel ez a téma írjon nekem javaslok megoldást, ami nem drága és nagyon sok helyen bevált.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Én is sokat kisérleteztem kábelekkel. A Habia ezüstözöttek lenyűgőztek részletező képességükkel, de az igaz, mind magasba húz. Nálam ez egy darabig jó volt, mivel a szobám akusztikája a mélyeket erősítette. Máshol kipróbálva a kábeleket (főleg összekötőket), sokszor szembesültem a magas felé húzással. Vannak sokkal kiegyenlítetteb kábelek, amik viszont a zenei részleteket kevésbé adják vissza. Sokszor elgondolkodom, vajon hol a hiba:Lehet, hogy a hangsugárzókat csinálják a kevésbé részletező, de általánosabb-olcsóbb kábelekhez?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3660

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Valószínű nálam pont ezért váltak be, mert ellensúlyozzák egy picit a MF-ek 'csövesszerű' hangját, ill. a Chario karakterét.
Én nem érzem soknak a magasakat és aki hallotta a rendszerem még nem panaszkodott a sok magas hangra.
Jelenleg minden Habia, az IC-k, XLR, HF drót és a tápkábelek is.

Nem semmi kábel erdő, legalábbis hozzám képest. Nekem egy digit, egy analóg IC és hangfal, plusz nono-blokkonként egy-egy hálózati, mert a források aksiról mennek.
Minimálisan elegendő hosszakkal, így könnyebb összehozni SIltech ezüstből, és immár 5 éve nincs semmi ingerem újabb kábeleket próbálgatni.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3208

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

A Habia ezüstözöttek lenyűgőztek részletező képességükkel, de az igaz, mind magasba húz.

Az ezüstözött rézkábelek (márkától függetlenül) Nálam is így viselkedtek. Ettől függetlenül biztos beválnak itt-ott. (lásd alább) Sokadjára ugyan, de megint csak leírható, hogy nyilván rendszerfüggő a dolog.
.

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A Habia ezüstözöttek lenyűgőztek részletező képességükkel, de az igaz, mind magasba húz.

Valószínű nálam pont ezért váltak be, mert ellensúlyozzák egy picit a MF-ek 'csövesszerű' hangját, ill. a Chario karakterét.
Én nem érzem soknak a magasakat és aki hallotta a rendszerem még nem panaszkodott a sok magas hangra.
Jelenleg minden Habia, az IC-k, XLR, HF drót és a tápkábelek is.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

pi61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 32

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: pi61 »

Én is sokat kisérleteztem kábelekkel. A Habia ezüstözöttek lenyűgőztek részletező képességükkel, de az igaz, mind magasba húz. Nálam ez egy darabig jó volt, mivel a szobám akusztikája a mélyeket erősítette. Máshol kipróbálva a kábeleket (főleg összekötőket), sokszor szembesültem a magas felé húzással. Vannak sokkal kiegyenlítetteb kábelek, amik viszont a zenei részleteket kevésbé adják vissza. Sokszor elgondolkodom, vajon hol a hiba:Lehet, hogy a hangsugárzókat csinálják a kevésbé részletező, de általánosabb-olcsóbb kábelekhez?

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Most akkor lehet nekem jönni, hogy a kábel dolog kamu! Szép álom!

'Fényév' különbségek vannak a kábelek között. Az más kérdés, hogy nem mindig a drágább bizonyul jobbnak számunkra, sőt...
Hozzáteszem, a készülékek jelentőségét sem lehet eléggé hangsúlyozni. Lehet relatív jó kábeled a 'selejtes' elektronikához! Nem lesz nagy élmény.
.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Kölcsön adtam meghallgatásra a hangfalkábelem. Fiókból kivesz a régi kábel, és elborzad! Az egész rendszerem őssz-vissz kettő kábelből áll! Az egyik kábel kivételével totálisan bóvli kategóriába került a hang!
Most akkor lehet nekem jönni, hogy a kábel dolog kamu! Szép álom!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Csaptam már be barátaimat kábelcserével, hogy közben végig ugyanaz volt a kábel. És mégis másképp szólt:))

A lélektani hatás...
Ezért kell inkább napokig/többfajta zenével hallgatni egy kábelt, mint sem 'pecek alatt' cserélgetni/döntést hozni.
Gyakran az is befolyásolja a véleményünket, hogy éppen milyen az idegállapotunk. Még is csak az agyunk dolgozza fel a beérkező információt...
Javaslatom: NE EGY NAPOT SZÁNJUNK KÁBELTESZTRE, főleg minőségi katagóriákban.
Gyakran a szokás hatalma is erős befolyásoló tényező tud lenni.
.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 321

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

Csaptam már be barátaimat kábelcserével, hogy közben végig ugyanaz volt a kábel. És mégis másképp szólt:))

Gonosz!

earforce
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hát igen, akkor miről is beszélünk? (én voltam az egyik becsapott )

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

Ehhez azért szükséges jól elrejteni, vagy mind a kettőt a készülékhez vezetni (egyiket üres járatba), mivel vizuálisan hamar lelepleződhet a dolog, melyik is van bekötve. Ezek után már csak becsületesen/türelmesen kerülni kell a készülékek hátsó tájékát.

Rögös az út, amin a dudás pokolra megy, de hát ez egy igen-igen kemény, kemény világ.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A legjobb kábelteszt a következő. Meg kell kérni egy velünk egy háztartásban élőt. hogy tudtunkon kivül cserélje ki a drótot, de ne szóljon. Majd egy-két hét múlva cserélje vissza. Persze az emberben még így is benne marad a drukk, hogy vajon már az új drótot hallja-e, ezért másképp fog zenét hallgatni. Sajnos, a világ nem tökéletes.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Meg kell kérni egy velünk egy háztartásban élőt. hogy tudtunkon kivül cserélje ki a drótot, de ne szóljon. Majd egy-két hét múlva cserélje vissza.

Ehhez azért szükséges jól elrejteni, vagy mind a kettőt a készülékhez vezetni (egyiket üres járatba), mivel vizuálisan hamar lelepleződhet a dolog, melyik is van bekötve. Ezek után már csak becsületesen/türelmesen kerülni kell a készülékek hátsó tájékát.
.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég

Kábelezzünk

A legjobb kábelteszt a következő. Meg kell kérni egy velünk egy háztartásban élőt. hogy tudtunkon kivül cserélje ki a drótot, de ne szóljon. Majd egy-két hét múlva cserélje vissza. Persze az emberben még így is benne marad a drukk, hogy vajon már az új drótot hallja-e, ezért másképp fog zenét hallgatni. Sajnos, a világ nem tökéletes.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Sajnos amikor egy ilyen drága és jó kábelt bekötünk akkor a készülékek kezdenek el a saját hangjukon muzsikálni,mert a jó kábel átenged MINDENT magán.

MIndent azért nem enged át egy kábel sem, legfeljebb olyan keveset vesz el, ami már elhanyagolható.

De lenne egy ennél fontosabb megjegyzésem is: Ahhoz, hogy a készülékek a saját hangjukon muzsikáljanak, ahhoz meg kell találni a pontosan nekik való hálózati kábelt.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Akkor így írom: tudom és hallom, hogy jobb, de sajnos nem ilyen áron.
...és innentől kezdve számomra a kábelmizériába nem érdemes belemenni, a belefeccölt időt/energiát (legfőképp pénzt) nem éri meg.

Nagyon nem érdemes mert az AN garnitúra nem occsó móka. És onnan már csak egy lépés a békebeli Kondo mazzagok kergetése.
Igaz hogy a habijja ezek mellett csak búcsús lêggömb spárga:))

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sajnos amikor egy ilyen drága és jó kábelt bekötünk akkor a készülékek kezdenek el a saját hangjukon muzsikálni,mert a jó kábel átenged MINDENT magán.

Ezért nem mindenkinek jó a "jó"!
.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”