Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Kábelezzünk
Pont gyengébb rendszerek esetén van szükség arra, hogy kábelekkel hangolgassuk a rendszert (ott az egyéb alkotóelemek gyengeségeiből fakadóan rosszabb is lehet egy olyan kábel ami nem fed el bizonyos hibákat), ami aztán belevihet a sötét erdőbe, ahol aztán - mivel kábeleket csereberélni a legegyszerűbb, borzasztó túlzásokba lehet esni - a végén a kábelezés többe kerül majd, mint az aktív alkotóelemek. Ez pedig elég beteg dolog, persze van aki élvezi. Aki nem, annak javaslom, hogy cseréljen jobbra a rendszerében valami aktív alkotóelemet, aztán átértékeli a kábelcserebere értékét.
Nem tudom nekem szól-e, de akár igaz is lehet(ne) rám. : ) Amikor a Siltech hf és ic kábelem volt meg, és a "hogyantovåbbról" gondolkodtam, akkor hallgattam pl. 2,1MFt-os ùj árû vėgfokot az én erősítőm mellett és nem voltam tőle túl boldog. Vagy használtan 1,9MFt-os csöves integráltat, ami nekem egyáltalán nem volt reális, de egy barátom jóvoltából rá tudtam füleleni. Mi van akkor, ha egy többszörös árú, továbblépésre alkalmasnak tűnő erősítő olyan világba viszi az embert, amiről rájön, hogy nem neki való? És mi van akkor, ha rájön, hogy a jelenlegi készülėkei sajnos csak drágább kábelekkel teljesednek ki, csak azok nem fogják (csak kicsit) vissza? Amikor a Limarban egy demo alkalmával azt mondták a horror árû kábelezésre, hogy csak azért kell, hogy ne fogja vissza a rendszert, akkor magamban anyáztam ės úgy éreztem, hogy át akarnak verni. Nem olyan rég jöttem rá, hogy nem volt igazam. De ezek csak az én preferenciáim, lehet, hogy 5 év múlva Naim rendszert hallgatok ék egyszerű kábelezéssel... : )
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA
Kábelezzünk
Sajnos ez nagyon rendszer függő de ha van egy jó rendszered akkor biztos nem az alap kábelek fognak jól szólni ebben biztos vagyok, de azt hozzátenném a csatlakozó is sokat számít de ebbe a vitába nem mennék most bele.
De a táp hsz vagy ic hdmi kábellal remekül lehet hangolni a rendszert az biztos ....kábelra fel :-)
Pont gyengébb rendszerek esetén van szükség arra, hogy kábelekkel hangolgassuk a rendszert (ott az egyéb alkotóelemek gyengeségeiből fakadóan rosszabb is lehet egy olyan kábel ami nem fed el bizonyos hibákat), ami aztán belevihet a sötét erdőbe, ahol aztán - mivel kábeleket csereberélni a legegyszerűbb, borzasztó túlzásokba lehet esni - a végén a kábelezés többe kerül majd, mint az aktív alkotóelemek. Ez pedig elég beteg dolog, persze van aki élvezi. Aki nem, annak javaslom, hogy cseréljen jobbra a rendszerében valami aktív alkotóelemet, aztán átértékeli a kábelcserebere értékét.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- gianni321
- V.I.P.
- Értékelés: 825
Kábelezzünk
Amíg nem hallgatott meg valaki min. vagy fél tucat DIY csodát hasonló árú gyáriakkal összevetve, addig nehéz e témában eligazodni.
Szerintem a dolog egyszerű: van jó gyári és van jó DIY kábel is, és mindkettőből van felejtős is. Az ár/érték arány mérlege - a jóval olcsóbb "sufni" költségek okán - általában a DIY irányába dől. A drágább kategóriákban (kb 50e-től felfelé) pedig általában borul a képlet... Az eladhatóság/értéktartás egy jó nevű gyári terméknek - akármilyen is valójában - mindig is előnye lesz a "fabrikálthoz" képest. A kivétel pedig erősíti a "szabályt"!
Nem találkoztam még olyan DIY kábellel, ami igazán jó lenne ės olyannal sem, ami akár csak kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyûjtana. A 20eFt-os kategóriában hallottam olyat, ami érte az árát, de a 100eFt-osban mår nem. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mind hallgathatalan, (nem mondhatom, hogy minden hazai gyártó kåbelét próbáltam, de miután a leginkább ajnårozott és agyon ünnepelt gyártók kábeleiből hallottam néhányat, úgy gondolatam, ennyi nekem ezekből bőven elég volt) de néhány próbálkozás után az érett meg bennem, hogy ha tisztelem azt a pénzt, amit kerestem és (több) szåzezres nagyságrendű kábelekre költöm, akkor tegyem ezt olyannal, ami nagy valószínűség szerint 5 év múlva is pénzt ér, akár itthon, akár külföldön.
Másfelől közelítve ez az egész hifizés, zenehallgatás egy nagy fejlődési folyamat, ės sajnos hatalmas önismeret is szükségeltetik hozzá. Amikor 5 ėve teljesen vaktában, totál hibás feltételezésekből kiindúlva elkezdtem építgetni a rendszeremet, teljesen jók voltak a DIY kábelek. Aztán amikor kb. 1 éve olcsósítani akartam, mert túlzónak éreztem az összeget ami a gyári kábelekben állt, (pláne a többi készülékem és hangfalam árához képest) akkor próbáltam 1-2 agyon hype-olt DIY darabot, siralmas eredménnyel. Az eredmény még drágább gyári kåbelek lettek és bizony volt a folyamat során olyan pont, amikor majdnem kib@sztam az udvarra az egész motyót, mert annyira kiszólt a rendszerből 1-1 darab. Igen-igen, ez már megint a párosítás művészetéről szól, és mindezt tudva is majdnem elgurult a gyógyszerem. : )))
Az első részben leírtakat úgy vegyétek figyelembe, hogy nem szeretem az igazán semleges hangú kábeleket, (bár a hangfalkábelem épp ilyen, -ekkor landolt majdnem az udvaron a cucc- : ))) ezért nagyon nehéz volt megfelelő IC kábelt találnom hozzá) inkább az élményt keresem úgy, hogy számomra az hihető és hiteles legyen.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezzünk
De azért akad olyan olcsó diy fabrikált,amit nem is akarunk eladni,mert úgy jó ahogy van.Tudod miről beszélek.
Igen, tudom!
.
Kábelezzünk
Sajnos ez nagyon rendszer függő de ha van egy jó rendszered akkor biztos nem az alap kábelek fognak jól szólni ebben biztos vagyok, de azt hozzátenném a csatlakozó is sokat számít de ebbe a vitába nem mennék most bele.
De a táp hsz vagy ic hdmi kábellal remekül lehet hangolni a rendszert az biztos ....kábelra fel :-)
"Az igazi barát szemből támad."
Kábelezzünk
A kábelezés tekintetében egyébként sokaknál van az a tévhit,hogy az olcsó az nem is lehet olyan jó,holott aki tapasztalta már ennek az ellenkezőjét,az már nem is keres drága kábeleket,ha nem a rendszerébe illő olcsóbb de jó megoldások után fog kutakodni.Sokszor a drágább kábel tesz kifejezetten rosszat egy rendszernek,az olcsó rendszerbe illővel meg boldogan lehet zenét hallgatni.
Szerintem sem általános, mert sosem készült olyan statisztika, hogy mennyit költ egy "átlagos hifista" kábelezésre. Esetedben azt is mondhatnánk, hogy nem az egyes kábelek drágák, hanem a sok készülékedből eredő végösszeg teszi a kábelezést azzá. Amit esetleg te soknak tartasz, azt valaki meg sem veszi, mert túl olcsó a számára és ebből arra következtet, hogy az a kábel bizony eleve rossz.
Hát ja,van akinek az "olcsó" is drága,és van akiknek a drága sem elég drága.Vajon kiből lehet több kis hazánkban?
Kábelezzünk
Szerintem sem általános, mert sosem készült olyan statisztika, hogy mennyit költ egy "átlagos hifista" kábelezésre. Esetedben azt is mondhatnánk, hogy nem az egyes kábelek drágák, hanem a sok készülékedből eredő végösszeg teszi a kábelezést azzá. Amit esetleg te soknak tartasz, azt valaki meg sem veszi, mert túl olcsó a számára és ebből arra következtet, hogy az a kábel bizony eleve rossz.
Hát ja,van akinek az "olcsó" is drága,és van akiknek a drága sem elég drága.Vajon kiből lehet több kis hazánkban?
Kábelezzünk
Nem hinném hogy ez általános lenne,viszont tényleg nagyon drágák Ákos belépő szintű tápkábelei is már.Nekem az öt készülék kábelezése 300000ft-ba fájna,és ez is csak az alap lenne.Még jó hogy egy fórumtárs ajánlására (köszönet is érte) találtam olyat amivel maximálisan meg vagyok elégedve,és szinte bagóért elkészíthető.
Kábelezzünk
Amíg nem hallgatott meg valaki min. vagy fél tucat DIY csodát hasonló árú gyáriakkal összevetve, addig nehéz e témában eligazodni.
Szerintem a dolog egyszerű: van jó gyári és van jó DIY kábel is, és mindkettőből van felejtős is. Az ár/érték arány mérlege - a jóval olcsóbb "sufni" költségek okán - általában a DIY irányába dől. A drágább kategóriákban (kb 50e-től felfelé) pedig általában borul a képlet... Az eladhatóság/értéktartás egy jó nevű gyári terméknek - akármilyen is valójában - mindig is előnye lesz a "fabrikálthoz" képest. A kivétel pedig erősíti a "szabályt"!
Szerintem nem olyan bonyolult ez. Egy kis nyitottság, hajlandóság és elhatározás szükségeltetik a témában. Az itt jelenlévő "DIY-kábelesek"-től letét ellenében lehet kérni kábeleket próbára. Néhány kereskedőnél szintén adott az a lehetőség, hogy "gyári" kábeleket is hazavihessünk megfülelni. Az eladhatóság/értéktartás nem szempont akkor, ha a kábel annyira beválik, hogy nem akarok tőle megválni. Drágább kategóriában (ahol már előjön a misztikum és ezotéria) meg szerintem fordítva borul az a képlet. A kivétel meg erősítse csak azt a szabályt.
Miközben ez egy "nagy átlag" sokkal szívesebben költ (a kommersz készülékei ellenére) jóval nagyobb összeget "gyári" kábelezésre.
Nem hinném hogy ez általános lenne,viszont tényleg nagyon drágák Ákos belépő szintű tápkábelei is már.Nekem az öt készülék kábelezése 300000ft-ba fájna,és ez is csak az alap lenne.Még jó hogy egy fórumtárs ajánlására (köszönet is érte) találtam olyat amivel maximálisan meg vagyok elégedve,és szinte bagóért elkészíthető.
Kábelezzünk
Miközben ez egy "nagy átlag" sokkal szívesebben költ (a kommersz készülékei ellenére) jóval nagyobb összeget "gyári" kábelezésre.
De azért akad olyan olcsó diy fabrikált,amit nem is akarunk eladni,mert úgy jó ahogy van.Tudod miről beszélek.
Kábelezzünk
Kábelezzünk
A "vérlázítás" valóssága akkor igazolódik, vagy sem, ha meg is hallgatod a "DIY termékeket" a "gyáriak" ellenében.
.
Kábelezzünk
Csak elmondanám a véleményemet a diy gyártókkal kapcsolatban. Először is ők nem kábelgyártók hanem csak kábel kísérletezők akik a végeredményt itt adják el a fórumon nekünk. Nem mondom azt, hogy rossz kábelek de vajon miért teszik bombabiztos csomagolásba és vajon miért nem látunk semmiféle jelzést sem a kábelokon? Azért mert ha szétszeded akkor rájössz, hogy töredék áron meg tudnád venni a boltban. A csatikra meg meg , hogy ilyen olyan kezelt, de a technikai háttér még az országban talán csak néhány adott de sztem az se foglalkozna ilyen kis tétellel.
Aki diy kábelt vesz az legtöbbször nem tudja összehasonlítani egy jobb gyári kábellal sajnos persze, hogy a másik kábel lesz a nyerő.
Kellő odafigyeléssel azért használtban már igen jó áron lehet venni gyári kábelt amit el tudunk adni továbblépés esetén. Volt már nálam elég sok diy kábel neveket nem írók de az igazi jó kábelt ők is igen borsos áron adják amiért a boltban is kapok jó kábelt és ha el akarom adni akkor nem csak egy zárt közösségnek tudom ajánlani.
Nem akarok senkit sem megbántani de ez a személyes véleményem a diy kábel kapcsolatban.
....:-)
"Az igazi barát szemből támad."
Kábelezzünk
Ákos kábelei jók,csak sajnos már az alapkábelei is szinte a megfizethetetlen kategòriába esnek a nagy átlag számára.
Kábelezzünk
Valamit nagyon nem értek!!!!!!
Ezer éve hallgatok Zenét....ilyen és olyan rendszerben.
Nagyon "divatba" jött a saját készítésű kábelek.
Itt már mindenki kábelgyártó kisiparos!!!
Minden házilag gyártott kábel,minimum lealázza.megveri a hasonló kategóriájú kábeleket.
Valamit nagyon nem tudnak a cégek,és valamit nagyon tudhatnak a kábelgyártó guruk!
Lehet,hogy tévedek,de elképzelhető,hogy saját kábelgyártó soruk van.......
Félelmetes összegek repkednek,,,,
Már régóta leakartam írni......lehet minuszolgatni.....
Kicsit vérlázítónak tartom...
A "vérlázítás" valóssága akkor igazolódik, vagy sem, ha meg is hallgatod a "DIY termékeket" a "gyáriak" ellenében.
Én most adtam el egy Valhalla AgIV-est fórumon kívülinek az új ára 70%-áért 4 év használat után. Örült, mint majom a farkának. Ha valami jó és meghallgatva is tetszik valakinek, akkor el lehet adni.
Ákos kábelei jók,csak sajnos már az alapkábelei is szinte a megfizethetetlen kategòriába esnek a nagy átlag számára.
Kábelezzünk
Én most adtam el egy Valhalla AgIV-est fórumon kívülinek az új ára 70%-áért 4 év használat után. Örült, mint majom a farkának. Ha valami jó és meghallgatva is tetszik valakinek, akkor el lehet adni.
Kábelezzünk
Ejjj , de negatívok vagytok! Olvassátok már végig a topicokat. Ennyi elégedett ember egy fórumon sincs. Mindenhová jó, aztán lehet "márkán belül" feljebblépni.
Tessék csak az apróra pillantani. ( de szigorúan csak itt, máshol ismeretlen - eledhatatlan.)
Kábelezzünk
Ejjj , de negatívok vagytok! Olvassátok már végig a topicokat. Ennyi elégedett ember egy fórumon sincs. Mindenhová jó, aztán lehet "márkán belül" feljebblépni.
Tessék csak az apróra pillantani. ( de szigorúan csak itt, máshol ismeretlen - eledhatatlan.)
Kábelezzünk
Teljesen hasonló gondolatok zaklattak engem is egy ideje.Ennek hangot is adtam egy eladó kábel topicban.
Rettentő kevés egy magyar gyerek van akinek sikerül is a komoly gyártók jó kábeleit megközelítenie is.
Konkrétan eggyel találkoztam de azok a kábelek nem is ezen a filléres kutasd fel és burkold majd dugozd fel és adj hozzá egy kis ideologiát kábelguruk terméke.
Az alapanyagot kiválasztani egy dolog attól még senki sem lesz sem kábelgyártó sem guru itt a nagy forumon és kivűl.
Néha sikerülhet is a dolog egyeseknek de ugye az addig tart míg kap alapanyagot a szarjához amit jó sok pénzért el is ad majd a kutya nem veszi meg 4-5 év múlva míg az ismert gyártók kábeleit akár 10év után is megveszik mert a neve és az amit lerakott az asztalra azt egy sufnis sosem éri el akármit is farikcsál otthon.
Biztos van ahova jó a magyar diy kábelek de az alapanyag az egyik legfontosabb.Aztán már csak a saját kitalált nézetéhez kell igazítani a "terméket" amiért Ő maga hatalmas pénzeket elkér.
Grat és nagy taps minden kábelkészítőnek mert annak vallják magukat holott egy feldugózó egyszemélyes pénz hajhaász ember.
Sokan meglepődnének hogy mennyire olcsó alapanyagokat használnak fel a nagy dugózó mesterek majd mennyi is a vége és a dolog mekkora átb....
Persze ugye számla meg ilyenek nélkül.
És akkor lehet tiltakozni de ne menjünk bele mert nagyon sok kellemetlenségtől mentenék meg magukat a guruk meg 150-500 Forint/m kábeleiket.
Neveket szándékosan nem írok.
Akkor kezdjük azzal, hogy értem, mit akarsz mondani, egy részével egyet is értek...
De idéznélek:
" Az alapanyagot kiválasztani egy dolog attól még senki sem lesz sem kábelgyártó..."
"Biztos van ahova jó a magyar diy kábelek de az alapanyag az egyik legfontosabb..."
Szerintem az itteni gyártók között is ugyanúgy megvan a különbség, mint az élet minden területén.
Van, aki igényes arra, hogy még az alapanyagot is saját maga felügyelje, van olyan, akiről fogalmad nincs, hogy miből gazdálkodik (garázdálkodik)...
Számlaügyben csak annyit mondanék, hogy engem nem zavar, ha olyan gyártótól vásárolhatok, aki fejben és műszakilag otthon van, visszaveszi az árut, ha nem tetszik, stb.
Ja és ha tudom, mit veszek! Ez a része nem fül kérdése...
Kábelezzünk
Teljesen hasonló gondolatok zaklattak engem is egy ideje.Ennek hangot is adtam egy eladó kábel topicban.
Rettentő kevés egy magyar gyerek van akinek sikerül is a komoly gyártók jó kábeleit megközelítenie is.
Konkrétan eggyel találkoztam de azok a kábelek nem is ezen a filléres kutasd fel és burkold majd dugozd fel és adj hozzá egy kis ideologiát kábelguruk terméke.
Az alapanyagot kiválasztani egy dolog attól még senki sem lesz sem kábelgyártó sem guru itt a nagy forumon és kivűl.
Néha sikerülhet is a dolog egyeseknek de ugye az addig tart míg kap alapanyagot a szarjához amit jó sok pénzért el is ad majd a kutya nem veszi meg 4-5 év múlva míg az ismert gyártók kábeleit akár 10év után is megveszik mert a neve és az amit lerakott az asztalra azt egy sufnis sosem éri el akármit is farikcsál otthon.
Biztos van ahova jó a magyar diy kábelek de az alapanyag az egyik legfontosabb.Aztán már csak a saját kitalált nézetéhez kell igazítani a "terméket" amiért Ő maga hatalmas pénzeket elkér.
Grat és nagy taps minden kábelkészítőnek mert annak vallják magukat holott egy feldugózó egyszemélyes pénz hajhaász ember.
Sokan meglepődnének hogy mennyire olcsó alapanyagokat használnak fel a nagy dugózó mesterek majd mennyi is a vége és a dolog mekkora átb....
Persze ugye számla meg ilyenek nélkül.
És akkor lehet tiltakozni de ne menjünk bele mert nagyon sok kellemetlenségtől mentenék meg magukat a guruk meg 150-500 Forint/m kábeleiket.
Neveket szándékosan nem írok.
Minden házilag gyártott kábel,minimum lealázza.megveri a hasonló kategóriájú kábeleket.
Valamit nagyon nem tudnak a cégek,és valamit nagyon tudhatnak a kábelgyártó guruk!
Kábelezzünk
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.
- madibalage
- Fórumlakó
- Értékelés: 231
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak,
Megosztanám Veletek az elmúlt hónap során tett tapasztalásaimat a különböző ethernet kábelek hangzásra tett hatásával kapcsolatosan.
Egy hónapja beüzemeltem a nasomat egy Synology ds214play készüléket. Részben ennek hatására ebben és több más topikban visszaolvastam az ethernet kábelekkel és azok saját hangjával kapcsolatos hsz-okat. Mit ne mondjak, igen megosztott a hallgatóság. Java részük azt írja, hogy ott nem lehet különbséget hallani és ennek alátámasztására fizikai, IT és egyéb törvényszerűségeket sorolnak. A másik részük éppen ellenkezőleg nyilatkozik; "ez is számít, mint minden más a Hifi-ben".
Gondoltam utánajárok ennek és hamar beszereztem egy AQ Carbon ethernet kábelt, majd egy magyar kábelgyártó termékeit is fülügyre vettem.
Amint bedugtam elsőként az AQ Karbont az egyébként jó minőségű Conrad-os után - 1 perc elég volt, hogy egyértelművé váljon, ugyanúgy számít itt is hova, milyen kábelt teszünk, mint összekötő vagy tápkábelek terén. Olyannyira, hogy azóta többféle tápkábellel próbálkozom a nas gyári kapcsolóüzemű tápjánál, ahol szintén átjön az egyes tápkábelek saját karaktere. Sőt, két elosztót használok; egyik egy ösvény végén egy falba épített zavarszűrős, túlfesz védelemmel ellátott Kontaset (ebbe van dugva a router, Wifi, hd-boksz stb), az audio komponensek egy külön vonalon jóféle kábellel táplált kapcsolót, zavarszűrőt, biztosítékot mellőző elosztóba csatlakoznak. Azt is simán meghallani, hogy a nas tápkábele melyikbe van bedugva. Először a Kontasetbe volt, hogy ne tudja megszórni meg az audio komponenseket a kapcsitápja, de miután átdugtam a Hifis elosztóba, minden jobb lett (tér, levegősség, dinamika). Itt direkt egy átlagnál hosszabb (3m Soner dac) tápkábelt használtam, mert tudtommal a nagyobb hossz csökkenti a zavarszennyezést.
A hallottak olyannyira meggyőztek, hogy itt nem is állok meg – már megvannak a nas-hoz készülő lineáris tápegység alkatrészei, mely egy fixen beépített, jó minőségű dc kábelen fogja táplálni a nas-t.
Egyébként lehet kapni kész tápokat is nashoz pl. a Lumin-okhoz készített (DIY.) tápegységeiről elhíresült Kenneth Lau is kínál Synology-hoz is vagy akár a Core Audio.
Akiknek van lehetőségük/kedvük fejleszteni, javaslom tegyenek próbát, az semmibe sem kerül. Legtöbbünknek van a szekrényben egy-egy rég nem használt, nem pc-s tápzsinór, hátha…
T
Kíváncsiságból én is vettem 2db 1 méteres AQ Pearl cat7 kábelt, amik át is estek egy Hydrás beégetésen, és bizony tényleg más lett a zene! Akivel eddig erről beszéltem mindenki furcsán és rosszallóan nézett rám, hogy értsem meg: vagy átmegy az adat, vagy nem, semmi más nem történhet!!!!!!!! SEbaj, örülök, hogy nem vagyok egyedül az ilyen jellegű "problémáimmal" és van aki mellém áll ebben az érdekes hobbyban
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak,
Megosztanám Veletek az elmúlt hónap során tett tapasztalásaimat a különböző ethernet kábelek hangzásra tett hatásával kapcsolatosan.
Egy hónapja beüzemeltem a nasomat egy Synology ds214play készüléket. Részben ennek hatására ebben és több más topikban visszaolvastam az ethernet kábelekkel és azok saját hangjával kapcsolatos hsz-okat. Mit ne mondjak, igen megosztott a hallgatóság. Java részük azt írja, hogy ott nem lehet különbséget hallani és ennek alátámasztására fizikai, IT és egyéb törvényszerűségeket sorolnak. A másik részük éppen ellenkezőleg nyilatkozik; "ez is számít, mint minden más a Hifi-ben".
Gondoltam utánajárok ennek és hamar beszereztem egy AQ Carbon ethernet kábelt, majd egy magyar kábelgyártó termékeit is fülügyre vettem.
Amint bedugtam elsőként az AQ Karbont az egyébként jó minőségű Conrad-os után - 1 perc elég volt, hogy egyértelművé váljon, ugyanúgy számít itt is hova, milyen kábelt teszünk, mint összekötő vagy tápkábelek terén. Olyannyira, hogy azóta többféle tápkábellel próbálkozom a nas gyári kapcsolóüzemű tápjánál, ahol szintén átjön az egyes tápkábelek saját karaktere. Sőt, két elosztót használok; egyik egy ösvény végén egy falba épített zavarszűrős, túlfesz védelemmel ellátott Kontaset (ebbe van dugva a router, Wifi, hd-boksz stb), az audio komponensek egy külön vonalon jóféle kábellel táplált kapcsolót, zavarszűrőt, biztosítékot mellőző elosztóba csatlakoznak. Azt is simán meghallani, hogy a nas tápkábele melyikbe van bedugva. Először a Kontasetbe volt, hogy ne tudja megszórni meg az audio komponenseket a kapcsitápja, de miután átdugtam a Hifis elosztóba, minden jobb lett (tér, levegősség, dinamika). Itt direkt egy átlagnál hosszabb (3m Soner dac) tápkábelt használtam, mert tudtommal a nagyobb hossz csökkenti a zavarszennyezést.
A hallottak olyannyira meggyőztek, hogy itt nem is állok meg – már megvannak a nas-hoz készülő lineáris tápegység alkatrészei, mely egy fixen beépített, jó minőségű dc kábelen fogja táplálni a nas-t.
Egyébként lehet kapni kész tápokat is nashoz pl. a Lumin-okhoz készített (DIY.) tápegységeiről elhíresült Kenneth Lau is kínál Synology-hoz is vagy akár a Core Audio.
Akiknek van lehetőségük/kedvük fejleszteni, javaslom tegyenek próbát, az semmibe sem kerül. Legtöbbünknek van a szekrényben egy-egy rég nem használt, nem pc-s tápzsinór, hátha…
T
Köszönjük az értékes beszámolót! Uppoltam is, remélem, sokan tanulnak belőle. Itt a gyakorlati tapasztalat, lassan elkezdhetnek hozzá elméletet gyártani a szuperprofi-hozzáértők. Addig mi, teeeeljesen unqualified zenehallgatók csak örülünk az eredménynek.
Kis örömök vezetnek a nagy boldogsághoz.
Kábelezzünk
Kedves Fórumtársak,
T
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
- madibalage
- Fórumlakó
- Értékelés: 231
Kábelezzünk
Van valakinek tapasztalata azzal, hogy subnál milyen változást hoz az, ha 1 rca+Y elosztó helyett 2 rca kerül a rendszerbe. Az erősítőn - Sony Str Db 930 QS - 2 db rca kimenet van, a subon - Monitor Audio - 2 db bemenet. Gondolom magasabb jelszintet kap, ezért hangosabb lesz, de a már eleve közösített "mono sub jel" beduplázva nem okoz belassulást, pontatlanabbá válást?