Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Optikaik közt is igen nagy eltérések vannak, főleg anyagszerkezetben, hisz van a műanyag és van az üvegszálas...Alapból nem egyforma...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
de ehez képest a csatlakozás sokkal kritikusabb
Mit értesz csatlakozás alatt?
Magát a fizikai csatlakozót, vagy az optikai átalakítót elektronikástul?
Én nemrégiben kerestem At&T csatlakozós optikai kábelt egy csúcs rendszerbe. Több rendszerben teszteltem őket: EMM LABS TSD1-DAC2 /26.000.- Euro/, Metronome Technologie Kalista Reference transport - C2A Signature DAC /56.000.-Euro/.
Ahány kábel, annyiféle hang. Végül az Aural Symphonics Optimism V2.2006-ra esett a választás. És ez még csak nem is az Exelon volt.
Szóval sajnos az optikai kábelek között is van különbség és azok között is a jobbak bizony sokba kerülnek.
Pc alapú audio lejátszás
diszperzió minden optikai kábelnél fellép, mely lehet- kromatikus diszperzió
- módus diszperzió, ill.
- hullámvezető diszperzió
melyek akár egyik jelenléte is károsan befolyásolja a jelet.
igen, de ez szerintem a teljes áteresztőképességre vonatkozik nem pedig egy CDDA szabványú jel adatmennyiségének a továbbítása közti adattorzulást
főleg nem <5m -en
vagy nem?
de ehez képest a csatlakozás sokkal kritikusabb
Pc alapú audio lejátszás
Pont ugyanúgy, mint az optikai kábeleknél.Azoknál miért ne lenne?
én úgy tudom az optikánál maga a csatlakozás a hibaforrás
a kábel része nem
mert míg a fény a kábelbe van az nem változik
viszont amikor a készülékből a kábelbe, és a kábelből a készülékbe megy a fény ott nincs közvetítő, zárt közeg s valamilyen szinten a fény nem úgy érkezik az egyik helyről a másikra
legalábbis én így tudom
diszperzió minden optikai kábelnél fellép, mely lehet
- kromatikus diszperzió
- módus diszperzió, ill.
- hullámvezető diszperzió
melyek akár egyik jelenléte is károsan befolyásolja a jelet.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Pc alapú audio lejátszás
Pont ugyanúgy, mint az optikai kábeleknél.Azoknál miért ne lenne?
én úgy tudom az optikánál maga a csatlakozás a hibaforrás
a kábel része nem
mert míg a fény a kábelbe van az nem változik
viszont amikor a készülékből a kábelbe, és a kábelből a készülékbe megy a fény ott nincs közvetítő, zárt közeg s valamilyen szinten a fény nem úgy érkezik az egyik helyről a másikra
legalábbis én így tudom
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
viszont usb kábelnél már vannak minőségbeli különbségek
Pont ugyanúgy, mint az optikai kábeleknél.
Azoknál miért ne lenne?
Pc alapú audio lejátszás
viszont azt olvasom, hogy USB-vel érdemes összekötni a PC-t a DAC-al...
azt, hogyan érdemes?
hogyan csináljam?
van valami driver?
de majd úgy is visszaolvasok....
ált. az usb -vel jobb, de a kérdés az optikáról szólt
usb-nél szvsz az alaplapi hátsó panelen lévőt érdemes használni
csak simán összedugod
a driver léte nemléte függ az eszköztől hogy van e ill. igényel e drivert
viszont usb kábelnél már vannak minőségbeli különbségek
ár/teljesítmény mutatóba az egyik legjobb a belkin
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Pc alapú audio lejátszás
amúgy biztos hogy ló lesz az
viszont azt olvasom, hogy USB-vel érdemes összekötni a PC-t a DAC-al...
azt, hogyan érdemes?
hogyan csináljam?
van valami driver?
de majd úgy is visszaolvasok....
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Pc alapú audio lejátszás
milyet válasszak?
ha jól tudom az optikai kábelek között nincs különbség
minőségromlás a csatlakozásba van
amúgy biztos hogy ló lesz az
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2160
Pc alapú audio lejátszás
5m optikai kábelre van szükségem,
milyet válasszak?
mennyiért?
ez jó lehet?
http://bestmarkt.hu/optikai-kabel-tosli ... nk-5m.html
köszi a segítséget...
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Pc alapú audio lejátszás
A HDMI audio driver fel van telepítve?
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm a segítséget mindenkinek, én is így gondoltam, de vannak itt okos emberek is Valószínűleg egyébként is jobban járok, ha az erősítőbe viszek hangot inkább külön, de néha jobb az egyerű megoldás.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Pc alapú audio lejátszás
Egy laptopon szeretnék filmet nézni, illetve a képet/hangot kivinném egy plazma tv-re. Mivel a tv-n csak DVI bemenet van, a laptopon meg hdmi kimenet, vettem egy ilyen kábelt, ami mindkettőbe megfelelően bedugható. A kép ok, de a hangra azt írja, hogy nincs csatlakoztatva a hdmi. Érdemes ezzel erőlködni, meg lehet oldani, vagy keressek a hangra más megoldást?
a DVI nem képes hangot közvetíteni
DE át lehet rajta vezetni a hangot!
legalábbis a VGA-kont úgy van megoldva hogy van egy DVI-I dual linkes (ha jól rémlik akkor a DVI csatik úgy vannak megcsinálva hogy nem minden tüske küldi a képet ill. nem mindegyik aktív így az inaktívakat be lehet iktatni audio továbbításra) kimenet
ami önmagába hordozza a képet és egy különálló audio chip küldi a hangot ami ezen csatlakozón keresztül van kivezetve
ha jól tom ez nem hivatalosan elfogadott szabvány
szal ha bemenetként van DVI csatid akkor ott elég nagy valószínűség hogy nem fogsz tudni audio jelet fogni
esetleg rca vagy jack -két nem tud fogadni hangot?
mert vannak olyan adapterek amik hdmi - DVI+rca (s ha már rca megvan akkor abból könnyen lehet jack-et csinálni)
Pc alapú audio lejátszás
Egy laptopon szeretnék filmet nézni, illetve a képet/hangot kivinném egy plazma tv-re. Mivel a tv-n csak DVI bemenet van, a laptopon meg hdmi kimenet, vettem egy ilyen kábelt, ami mindkettőbe megfelelően bedugható. A kép ok, de a hangra azt írja, hogy nincs csatlakoztatva a hdmi. Érdemes ezzel erőlködni, meg lehet oldani, vagy keressek a hangra más megoldást?
Hang csak a HDMI-n megy át, DVI-on nem, márpedig neked DVI kimeneted van.
OFFTOPIC:
Hiába tettem rá a trabira ferrari kipufogót, mégsem ment 280-al , csak 160-al :taps:
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Pc alapú audio lejátszás
Keressél. Nekem is csak optikain ment át a hang.
Pc alapú audio lejátszás
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Pc alapú audio lejátszás
Fit-pc2-vel van valakinek már tapasztalata?
fit-PC2: tapasztalatok a valószínűtlenül apró, teljesértékű PC-vel
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Pc alapú audio lejátszás
kompakt!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Pc alapú audio lejátszás
Fit-pc2-vel van valakinek már tapasztalata?
ITT lehet róla infot találni.
Tetszik a rendkívül kis fogyasztás, az ipari kivitel, zajmentes, távirányítható, wlan is van rajta, stb. Filmet nem néznék rajta egyáltalán, a hang meg usb dacon keresztül hasítana. Napelemmel is lehetne hajtani (akkun keresztül persze)
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Klassz a Mac Mini, de az ára...
237bruttó lesz,nem éppen a belépő kategória.
Bár tuti vuvuzela mentes
Pc alapú audio lejátszás
Klassz a Mac Mini, de az ára...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Aha, automagically... úgy értettem láttam a last.fm kliensben is a play gombot de mint alapvetően konzervatyív ember meg sem nyomtam mert nagy volt, ronda, és nem tudtam, mit csinál. :taps:
Azt még én sem mertem megnyomni. :taps:
(A normál használathoz semmit nem kell nyomkodni.)
Pc alapú audio lejátszás
Neked magától indul a zenelejátszás?
Aha, automagically... :taps: úgy értettem láttam a last.fm kliensben is a play gombot de mint alapvetően konzervatyív ember meg sem nyomtam mert nagy volt, ronda, és nem tudtam, mit csinál. :taps:
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
Pc alapú audio lejátszás
Azért jópofa, remélem minél többen csatlakoznak, szerintem Tris, nyiss ennek egy topicot, h többen észrevegyék.
Aztán mazsolázhatunk egymás kedvenceiből
Rendben, már nyitom is.
Bélával át kellene pakoltatni oda az ehhez tartozó kommenteket...Látod Tris, csak meg fertőztél :taps:)
Ilyen ez, belevisszük egymást a rosszba! ;-)
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Nem bonyolítottam el. Bemásolsz 1 file-ot, bejelölsz egy x-et és 2 mezőt kitöltesz. Csak azért magyaráztam el mert adott volt a dll és fogalmam nem volt mit kell vele csinálni csomót kerestem de dokumentáció sem volt hozzá.
Nekem ez még mindig jobb mint hogy egy külső programot kelljen telepítenem és futtatnom, meg nyomogatnom valami play gombokat vagy mit is csináltok.
Jobb szeretem ha automatikusan csinálja mindenféle külső alkalmazás nélkül.
Az automata tag kitöltést tudja a foobar is (freedb), én inkább winampot használok hozzá mert az jobban ki szokta találni (gracenote).
ps: Ja, látom van egy elég zavaros bejegyzés is lennebb, ha a foobar komponenst használod akkor NEM kell telepíts semmit. Gondolom fordítva is igaz de azt a last.fm kliens programot én csak feltettem, láttam hogy nem fogok tudni együttélni vele és le is szedtem.
A 2 egyszerre akár össze is akadhat, nem látom, miért használná valaki egyszerre őket.
Így már világos. Azt hittem, a kettő együtt megy.
"meg nyomogatnom valami play gombokat vagy mit is csináltok."
Neked magától indul a zenelejátszás?