Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

hosszu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hosszu »

Ha én  (vagy bármelyik magyar kábeldreháló)valakinek ajánlok egy hálózati kábelt dachoz, akkor bármelyik dachoz jó lesz az a kábel, nem csak egy bizonyoshoz.
De lelke rajta (ami olyan, amilyen)

Sajnos nem ilyen egyszerű a probléma - pedig nagyon örülnék, ha nem lenne igazam.
Példaként egy konkrét tápkábel összehasonlítási sorozat eredménye négy különböző rendszerben:

Kábelek:
1 - Siltech Ruby Hill / 2 - Siltech SPX 20 / 3 - "Rudolf kábel" / 4 - "bolti" AC-kábel.

A-rendszer (sajátom) sorrend: 3, 1, 2, 4 (nagyságrenddel legjobb a 3-as)
B-rendszer: 4, 1, 2, 3 (az összes kábeltől nagyságrenddel jobb a tulaj saját Zu Audio tápkábele)
C-rendszer: 2, 3, 1, 4 (igazából egyik sem tetszett)
D-rendszer: 1, 2, 4, 3 (mindenféle szempontból az 1-es a legjobb)

Talán érdemes ezen elgondolkodni.

longkft.hu/audioblog/

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

(...a jó csövesek nem torzítanak durván a magashang tartományban...)
és a baszusuk is kiváló......      eddig csak a Nelson Pass féle erősitők tudtak kiváló hangminőséget nyújtani. (nálam)
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Érdekes hang ez az Alisca féle hangsugárzókábel,olyan mintha becsövesítene az ember vele.Telt,dús,meleg,mondjuk az Alisca-nál minden hang ilyen.Akinek ez bejön,az nagyon szeretheti.Mondjuk tényleg elég csúnyák,de ha jó akkor ez nem nagy baj.(
(...a jó csövesek nem torzítanak durván a magashang tartományban...)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Na ez egy jó kérdés. Hányféle tápkábelt készítek? Nagyon sokfélét. A tesztelések során lelehet szűrni bizonyos jó megoldásokat, azok bekerülnek alapként az új kábelekbe, de a huzalok, azok átmérője, száma, szerkezete stb változnak. De nem az a lényeg, hogy tőlem vegyen valaki kábelt, hanem, hogy válogasson. Egy ülésre
Ez az utolsó mondat jócskán ellentmondásos...és akkor finom voltam...
Szerintem nem normális dolog, hogy ha valaki készüléket vált, mindjárt hálózati kábelt is kell váltania (RudiMaestro szerint), és ez nem olcsó mulatság, bármennyire is annak van álcázva, hiszen nem lehet eladni, mert nincs másik Rkábel, amihez eladáskor  lehetne hasonlítani.
Ha én  (vagy bármelyik magyar kábeldreháló)valakinek ajánlok egy hálózati kábelt dachoz, akkor bármelyik dachoz jó lesz az a kábel, nem csak egy bizonyoshoz.
De lelke rajta (ami olyan, amilyen)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Köszi az infókat.
Van itt valaki aki Alisca kábelekről váltott?
Egy éve kb már sok mindent lecseréltem, de a kábelek maradtak....

Érdekes hang ez az Alisca féle hangsugárzókábel,olyan mintha becsövesítene az ember vele.Telt,dús,meleg,mondjuk az Alisca-nál minden hang ilyen.Akinek ez bejön,az nagyon szeretheti.Mondjuk tényleg elég csúnyák,de ha jó akkor ez nem nagy baj.

Sonny

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Nekem is volt P-K-m, de nem sokáig maradt.
Kinézete sem szép, nekem egyáltalán nem jött be  . . .

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: K P »

Kész rejtvény
Segítek, a Paksi Schmidt Feri kék-piros fonott kábeléről van szó, amit minimum 15 éve változatlanul készít, legalábbis nekem azóta van, igaz már csak a fiókban őrizgetem, de azóta is ápoljuk a jó kapcsolatot (ő is Vandersteen 3-ast hallgat)
Legalább olyan árán jóval túl mutató, olcsó és jó all rounder kábel, mint a Félixé (Arzachel)

Köszi az infókat.
Van itt valaki aki Alisca kábelekről váltott?
Egy éve kb már sok mindent lecseréltem, de a kábelek maradtak....

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1659

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: viri »

Ha jól értelmezem, akkor ott van az egyik hozzászóló kolléga rendszer felsorolásában kék magyar betűkkel  Kész rejtvény Segítek, a Paksi Schmidt Feri kék-piros fonott kábeléről van szó, amit minimum 15 éve változatlanul készít, legalábbis nekem azóta van, igaz már csak a fiókban őrizgetem, de azóta is ápoljuk a jó kapcsolatot (ő is Vandersteen 3-ast hallgat)
Legalább olyan árán jóval túl mutató, olcsó és jó all rounder kábel, mint a Félixé (Arzachel)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Milyen "madzag" ez, ha szabad kérdezni?
Ha jól értelmezem, akkor ott van az egyik hozzászóló kolléga rendszer felsorolásában kék magyar betűkkel 

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2137

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Így van. Nem szerkeszteni amit beidézünk egyrészt igénytelenség, másrészt tiszteletlenség a többiekkel szemben.

Itthon monitoron nem gáz, de mobilon brutális.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

Sonny

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Vagy használj IE-t, akkor sem beilleszteni sem idézni nem tudsz

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Tök jó olvasni a hozzászólásokat, de tanuljátok már meg, nem beidézni fél oldalakat. Baromi zavaró.

Így van. Nem szerkeszteni amit beidézünk egyrészt igénytelenség, másrészt tiszteletlenség a többiekkel szemben.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

K P
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 284

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: K P »

Vagyunk ezzel így még egy páran itt. 
Milyen "madzag" ez, ha szabad kérdezni?

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Én is azt használom....kábelek jötttek-mentek...de mindig ez került vissza a helyére oly annyira,hogy a hangfalam belső kábelezése is ez lett.
Vagyunk ezzel így még egy páran itt. 
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2137

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Tök jó olvasni a hozzászólásokat, de tanuljátok már meg, nem beidézni fél oldalakat. Baromi zavaró.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 315

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Rudi bácsi!

Látom tisztelet csak részemről van, de nem baj.
Soha nem írtam, hogy nálam csúcs hang van, vagy lesz valaha is. Nem lesz, mert nincs rá se pénzem, se időm, se elég tapasztalatom.
A hiVOX rendszerem nagyon jó volt, bármikor együtt tudnék élni vele. PJ rendszere pedig most is megvan, gyere el, nézd meg. Nem volt megváltás semmi után, más volt más áron. Te mindig ugyanazt a bort kéred az étteremben ahova vacsorázni mész vagy azért másik is lehet jó? 
És képzeld el van néhány hangsugárzóm is, amiket soha nem fogok eladni: Naim SBL, Epos ES14, stb. És erősítőm is van pár meg kábelem is. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül, sőt, igazából ez semmi néhány fórumtársunkhoz képest.
Dragonweed rendszere példa volt arra, hogy kábeles mizéria nélkül is el lehet jutni igen komoly hanghoz. Illetve példaként említettem az Accu erősítőm, aminek beépített gagyi kábele van, de eszembe nem jutna IEC aljzatot beépíttetni, így is fantasztikusan szól.
Nah, én őszintén is kimerítően válaszoltam Neked, most kérlek szépen, tedd ezt meg Te is. 
Köszönöm,
ákos

Valószínűleg, amikor az Accuphase erősítőd készült, még nem ismerték a tápkábelek fontosságát, más nagynevű cég is van ugyanígy. Nem hiszem, hogy ma is ugyanazt a kábelt használnák, ha ma készülne az a készülék. Egy jó tápkábel meg tudja változtatni egy felvételen a hangszercsoportok arányait, hangtömeget, hangvolument, dinamikát, zenét tud teremteni, oly mértékben, mintha egy másik felvétel szólna.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2384

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Pl erre.
Na ez egy jó kérdés. Hányféle tápkábelt készítek? Nagyon sokfélét. A tesztelések során lelehet szűrni bizonyos jó megoldásokat, azok bekerülnek alapként az új kábelekbe, de a huzalok, azok átmérője, száma, szerkezete stb változnak. De nem az a lényeg, hogy tőlem vegyen valaki kábelt, hanem, hogy válogasson. Egy ülésre

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Arra gondolhatott hogy nem kell mindenhová új kábelt befaragni,mert az is,vagy az a jó ami benne van.
Van itt is pl olyan tuning mester,aki minden jót beletesz egy egy készülékbe,de valamiért a hálózati kábelhez nem nyúl hozzá,pedig elenyésző összeg lenne rá egy iec aljzat.

Ezzel teljesen egyetértek! Akkor már átbuherált lesz a cucc.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Kedves Ákos!

Őszintén szólva nem értem a leveled mely részére kéne válaszolnom. Ha arra, hogy nem számítanak a kábelek egy rendszerben, azzal nagyon nem értek egyet.

Arra gondolhatott hogy nem kell mindenhová új kábelt befaragni,mert az is,vagy az a jó ami benne van.
Van itt is pl olyan tuning mester,aki minden jót beletesz egy egy készülékbe,de valamiért a hálózati kábelhez nem nyúl hozzá,pedig elenyésző összeg lenne rá egy iec aljzat.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kedves Ákos!

Őszintén szólva nem értem a leveled mely részére kéne válaszolnom. Ha arra, hogy nem számítanak a kábelek egy rendszerben, azzal nagyon nem értek egyet.

1. hány féle tápkábelt csinálsz és hány különböző készülék létezik? Vagy ezeket az általad készített kábelszerkezetek szerinti csoportokba lehet sorolni, kategorizálni?
Pl erre.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Kábelezzünk

Dragonweed rendszere példa volt arra, hogy kábeles mizéria nélkül is el lehet jutni igen komoly hanghoz. Illetve példaként említettem az Accu erősítőm, aminek beépített gagyi kábele van, de eszembe nem jutna IEC aljzatot beépíttetni, így is fantasztikusan szól.
Nah, én őszintén is kimerítően válaszoltam Neked, most kérlek szépen, tedd ezt meg Te is. 
Köszönöm,
ákos

Kedves Ákos!

meridián
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 544

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: meridián »

Mesélj.
Ehhez a réz ezüst témához.Nekem van két pár analóg ic párom ami sem nem réz,sem nem ezüst,de a hangja nálam és több más helyen is szuper.
Pár ezrest kért érte a készítő.Nem tudom milyen anyag,ezüstnek néz ki,de valszeg ennyiért nem az,vagy nem tudom,nem kérdeztem.
Igaz hogy nem használom,de soha nem adnám el annyira jó.

Én is azt használom....kábelek jötttek-mentek...de mindig ez került vissza a helyére oly annyira,hogy a hangfalam belső kábelezése is ez lett.
Amikor kivágod az utolsó fát,a folyóból kifogod az utolsó halat,
rájössz arra a pénzed semmit sem ér.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ákos! minden kötekedés nélkül

Iszonyat kedves ember vagy, de az biztos itt az AVX-en neked változik leggyorsabban a véleményed a csúcs hangról.

Pár hónapja a hiVox új rendszere volt a csúcs, a tökéletesség, majd fél év múlva a Puklics J. rendszere volt a megváltás, most épp a Dragonweed van soron. Szerintem érdemes lehiggadni. Sem én, sem a Szabó Zoli, sem a Puklics józsef, sem az ex-Totemes ember, se más babérkoszorús hangász a világon mindentudó. Valamennyien kapisgáljuk az audio misztikumát, rájövünk dolgokra, ha ezt a tudást integrálni lehetne, akkor valószínűleg eljönne a csoda, de ilyen sose lesz.

Rudi bácsi!

Látom tisztelet csak részemről van, de nem baj.
Soha nem írtam, hogy nálam csúcs hang van, vagy lesz valaha is. Nem lesz, mert nincs rá se pénzem, se időm, se elég tapasztalatom.
A hiVOX rendszerem nagyon jó volt, bármikor együtt tudnék élni vele. PJ rendszere pedig most is megvan, gyere el, nézd meg. Nem volt megváltás semmi után, más volt más áron. Te mindig ugyanazt a bort kéred az étteremben ahova vacsorázni mész vagy azért másik is lehet jó? 
És képzeld el van néhány hangsugárzóm is, amiket soha nem fogok eladni: Naim SBL, Epos ES14, stb. És erősítőm is van pár meg kábelem is. Szerintem nem vagyok ezzel egyedül, sőt, igazából ez semmi néhány fórumtársunkhoz képest.
Köszönöm,
ákos

nor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 399

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: nor »

Mesélj.
Ehhez a réz ezüst témához.Nekem van két pár analóg ic párom ami sem nem réz,sem nem ezüst,de a hangja nálam és több más helyen is szuper.
Pár ezrest kért érte a készítő.Nem tudom milyen anyag,ezüstnek néz ki,de valszeg ennyiért nem az,vagy nem tudom,nem kérdeztem.

A készítője szerint ónötvözet  a bevonata. Bizony igencsak jó hangot produkál. Digit IC-nek is azt használom. Én sem mostanában fogom lecserélni.
Lemezjatszó by Szász György, Benz Micro Glider (Malfox), Raspberry Pi4(Volumio), Innacoustic DAC mod., DPA VW 2 phono-előfok, DPA GU 81M SE monoblokkok, Hangsugárzó: Lua con Espressione, kábelek DIY (Malfox), tápkábelek Isotek, fapaci, EWA LS-40 hangfalkábel

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

De jártam Dragonweednél és ott majd minden hifis beidegződésem megrogyott, mint kábelek, ezoterikus alkatrészek, stb.
Aztán itthon bekötöttem egy öregecske Accuphase vasat a vékonyka műanyag tápdrótjával és ez úgy jó.
Mesélj.Ehhez a réz ezüst témához.Nekem van két pár analóg ic párom ami sem nem réz,sem nem ezüst,de a hangja nálam és több más helyen is szuper.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”