Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Virtuális föld

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: GTomi »

hangosan gondolkodom:

a virtuális föld vs audiophile ösvény, vagy éppen zajszűrő hogyan illeszkedik össze? 

vagy ha van egy jól kiépített hálózatod (nem olcsóért), akkor kipróbálja-e? (már aki ezen gondolkodna )
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3459

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

(Amatőr és költői kérdés... Egy panelban -ahol tombol az elektroszmog- az újabb befogó antennák helyett nem az árnyékolást kéne inkább fokozni?)
De bizony. Ha szabadna javasolnom a praktikussági, befektetés/haszon elvű sorrendet. Előbb a hálózati árammal, feszültséggel kell foglalkozni, (passzív, aktív szűrő, leválasztó trafó, ösvény, hálózati kábel, elosztók, dugók, aljzatok), azután árnyékolás/sodrás (az árnyékolás mindig a védővezető betápláláshoz közelebbi helyen, illetve nagyobb teljesítményű (végerősítő oldal) legyen lekötve, ügyelve itt is a csillag pontszerű struktúrára, ellenkező esetben az árnyékoló képez földhurkot) és ezek után ha van még igény-szükség lehet a gyengécske védővezető-GND referencia megsegítése Virtuális Föld izével.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

(Amatőr és költői kérdés... Egy panelban -ahol tombol az elektroszmog- az újabb befogó antennák helyett nem az árnyékolást kéne inkább fokozni?)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Sziasztok!

A barátom tegnap délelőtt elvitte a dobozkát. Most hívott, hogy csináljak magamnak még egyet, mivel ezt nem adja vissza. Persze ez csak vicc volt, de rögtön szóba került, hogy beszáll a költségvetésbe és építsek neki is. Az igazság, hogy magamnak is akarok egy nagyobbacskát, aminél majd méregetek is, hogy ha esetleg az is sikeres lenne, akkor meg tudjam majd ismételni a "levest".

A hatás, amit érez, az kísértetiesen hasonló az általam tapasztaltakkal. Szóval van valami ebben a VF dologban. Természetesen megy a doboz tovább, aztán meglátjuk.... Ha ez így "jó", akkor milyen lehet maga az Entreq. Feltehetően csak jobb, sokszor jobb.

Igen, sokszor jobb.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 860

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Sziasztok!

A barátom tegnap délelőtt elvitte a dobozkát. Most hívott, hogy csináljak magamnak még egyet, mivel ezt nem adja vissza. Persze ez csak vicc volt, de rögtön szóba került, hogy beszáll a költségvetésbe és építsek neki is. Az igazság, hogy magamnak is akarok egy nagyobbacskát, aminél majd méregetek is, hogy ha esetleg az is sikeres lenne, akkor meg tudjam majd ismételni a "levest".

A hatás, amit érez, az kísértetiesen hasonló az általam tapasztaltakkal. Szóval van valami ebben a VF dologban. Természetesen megy a doboz tovább, aztán meglátjuk.... Ha ez így "jó", akkor milyen lehet maga az Entreq. Feltehetően csak jobb, sokszor jobb.

Valahova rakhatnal fel kepeket illusztralva mit hogyan kezdjunk hozza.  En is szivesen kipobalnam mert en ugy veszem eszre valami van a halozattal mert mar minden mast csereltem probaltam.
Es panelban lakom nem tudok leutni 3 meteres vasat a foldbe mert a szomszedom pipa lenne.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Lacipeti
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 249

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: Lacipeti »

Sziasztok!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Azért,ezi itt lehet néhányan másképp gondoljuk.nem volt rég kb 35 éve Kondo bá elkezdett a kábelezéssel foglalkozni ,addig,és még jó pár évig a trend az volt ,hogy villanykábellel összekötik az eszközöket és kész,aztán kiderül,hogy a japánnak igaza van..Én most ,a tapasztalataim alapján azt hallom és gondolom,hogy a vf nem ezotéria, hanem aktiv torzitás szürő rendszer,Az egy másik kérdés ,hogy alacsonyabb költségvetésű rendszereknek a hangképének természetes és elfogadott része a kisebb,nagyobb torzitás,és ha ezt a hangkép részét képező,kellemes torzitást ,egy eszköz csoport megszüntetheti,az kellemetlen lehet a gyártónak    ,ezért van,hogy esetleg gyártók megpróbálják még a topikot is eltüntettetni,szerintem ez morálisan kissé ingoványos,
"aktív torzítás szűrő rendszer"??
Honnan tudja a rendszer, mi a torzítás mentes állapot, és mekkora beavatkozást igényel?
Hogy lehet aktív, amikor semmilyen külsőleg bevitt energiát/tápot nem használ?
Csak az olcsó hifivel működik, a drágával már nem?

Semmiben nem különbözik az alábbi cuccoktól:
olajjal töltött unikumos üveg 
hangzó 
csengettyűcskék,
cd pakkok irányítottsága
az égtájak tudatos (Vaszati) alkalmazása
Blackbody
és még sorolhatnám...
Mindegyiknek van hatása a hallottakra, de az átviteli lánc elektroakusztikai jellemzőit nem befolyásolják.
A kábel részese az átviteli láncnak, kábelek nélkül nincs zenehallgatás, és a kábelek közötti hallható különbségek -ha nem is a hagyományos mérési módszerekkel és főleg analízissel, de mérhetők. 

Lacipeti
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 249

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: Lacipeti »

Egy kedves fórumtárssal levelezgetünk és szóba került a VF kikötése, amiről korábban már írtam, hogy majd megpróbálom. Egyéb okból ennél tovább kellett mennem, azaz (durván, amit neki is írtam):

Ismét volt pár órám fülelésre. Közben jött egy ismerősöm, aki hangfalat vásárolt és kábel kellett neki hozzá, hát kihúztam a Beldent és pár napra átpattintottam próbára. Majd eldönti, hogy az jó lesz-e a rendszerében vagy sem. Innen pedig elgondolkodtam, hogy most mi is legyen. A VDH Nova belső kábelem még meg van, gondoltam mehet a szokott helyére, azaz alulra. Hirtelen viszont csak fordítva tudtam bekötni a csatik és a gyorsan összedobott jumperek miatt. Rettenet is lett. A VDH már fél éve nem volt bekötve és fordítva is állt, a jumperek pedig még soha nem jártak a hasznosítás útján. A VF ki volt kötve. A kapott hang borzasztó lett a megszokotthoz képest. A balansz elment a felső regiszter felé, az ének és hangszerhangok elvékonyodtak, a teteje reszelős és mindent elborítóvá vált. A basszusból szinte csak az a középmély tartomány maradt meg, amit nagyon nem szeretek, ha csak azt lehet hallani. Nyilván, ha meg van minden, akkor abszolút nem zavaró, hiszen az is zenéhez tartozik. 

Meghallgattam - megismételtem - így jó pár számot, de egyik rosszabb volt, mint a másik. Gondoltam sebaj, hiszen úgy sem leszek otthon, addig meg majd visszajön a kábelem. Aztán eszembe jutotta VF, hogy a "műtét" előtt kikötöttem. Kíváncsi lettem. Gondoltam, hogy no akkor most kösd fel a gatyád tákolmányom. Visszakötöttem. Nyilván a kapott eredmény elmaradt a megszokott kábellel való hallottakhoz, azonban: jött némi alsó basszustartomány is, ami már hallgathatóbbá tette a zene alját. Tisztább lett az egész hang, a középtartomány húsosabb lett, a magasak teljesen letisztultak. Az egésznek a balansza úgy-ahogy helyre állt. Inkább úgy jellemezném, hogy azok a zavaró hangmegszólalások, amitől szinte azonnal rosszul voltam, szinte eltűntek. Megszelídült a hangzás és ugyan azt nem mondom, hogy hű, de jó lett, de tűrhetővé vált. Nyilván sz....-ból várat nem lehet építeni, de meglepően letisztult és kiegyenlítettebb balanszú lett a hang. Ha lett volna időm, akkor a VDH-t megfordítottam volna, csak el kellett jönnöm. Majd legközelebb, ha még nem lesz otthon a Belden. Nyilván a kapott javulással is biztos vagyok abban, hogy hosszú távú zenehallgatásnál feltehetően a falra másznék az idegességtől, ugyan is nálam ez a jellemző. Ha valami nem jó azt érzem, hogy egyre feszültebb leszek és abszolút nem tudom magam kipihenni a zenehallgatással. Ki, hogy!

Még mielőtt kérdés lenne, hogy miért került a VDH eleve fordítva a rendszerbe: nagyon nincs helyem a hangfalak és az állvány között. Így jelentős tornamutatvány, nem kevés verejték cseppek kíséretében a kábelcsere. Egyszerűbb volt ideiglenesen a jumpereket a terminálba bedugni, mint tekergetni alá vagy még csatlakozókkal bíbelődni, illetve erre időm sem volt már, ha még meg is akartam fülelni. A VDH pedig a hangfal oldalon "Z" dugós, így oda már nem fért volna be. Pancser-munka volt, de úgyszólván csak az hajtott, hogy a még otthon töltendő 1-2 óra alatt valami duruzsoljon. Persze ehhez a szóhoz olyan kellemes érzet társul, legalább is nálam. Inkább 1-2 óra alatt valami szóljon.

Tehát van valami ebben a VF dologban. Kell, hogy készítsek még egyet, hogy megtapasztaljam, lesz-e különbség és, ha igen, akkor mennyi a kettő között. Elvileg, mivel semmit nem mértem, kellene lennie. Az Entreq-ről is azt olvastam, hogy hangolják. Gondolom a fém felületek nagysága, fajtája és a töltelék anyag összetétele lehet a kulcs, ami ugye titok. Meglátjuk, pontosabban meghalljuk?

Hogy a VF voodoo eszköz vagy sem, nem tudom megítélni, de inkább arra hajlok, hogy nem. Sok mindent kipróbáltam már a hifiben és volt, nem is egy, amire azt mondtam, hogy nálam nem jön ki az erénye(i) vagy talán nincs is, csak a nagy várakozás során úgy véltem, hogy talán itt, ott érezhető, de ez csak önszuggesztió volt. Aztán volt olyan is - ez a gyakoribb -, hogy negatív irányba fordult a történet. Kevés eszköz van, amire egyértelműen azt mondtam, hogy ez jó és maradhat is. Még az is előfordulhat, hogy a VF-nek is mennie kell majd, de eddig örömmel tölt el a hatása.

Én mindenkinek csak azt kívánom, hogy találja meg a saját örömét a zenehallgatásban és ezáltal a zenében is! Hogy ezt hogyan éri el, az teljesen szubjektív. Vannak azért fő irányok, szabályok, amit érdemes szem előtt tartani, a többi viszont egyéni történések sokasága, elegye.

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: olaf »

A "virtuális föld" bármely formája nem szükséges a minőségi zenehallgatáshoz.
Tudományosan nem megalapozott a működése.
Hallható hatását ugyan senki sem vitatja, (ami ráadásul nem egyértelműen pozitív), de ez a hatás nem a készülékekre hat, hanem a hallgatóra, vagy a hallgatási térre. 
Ezért indítványozom a témát a Hifi gyűjtőtopikból áttenni az "Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló eszközök topikba. Ott éppúgy lehet passzírozni a témát tovább az ezres szitán...

Azért,ezi itt lehet néhányan másképp gondoljuk.nem volt rég kb 35 éve Kondo bá elkezdett a kábelezéssel foglalkozni ,addig,és még jó pár évig a trend az volt ,hogy villanykábellel összekötik az eszközöket és kész,aztán kiderül,hogy a japánnak igaza van..Én most ,a tapasztalataim alapján azt hallom és gondolom,hogy a vf nem ezotéria, hanem aktiv torzitás szürő rendszer,Az egy másik kérdés ,hogy alacsonyabb költségvetésű rendszereknek a hangképének természetes és elfogadott része a kisebb,nagyobb torzitás,és ha ezt a hangkép részét képező,kellemes torzitást ,egy eszköz csoport megszüntetheti,az kellemetlen lehet a gyártónak    ,ezért van,hogy esetleg gyártók megpróbálják még a topikot is eltüntettetni,szerintem ez morálisan kissé ingoványos,

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Csak nem a megélhetési kisipari magyar underground audiofil kábeleket és kiegészítőket gyártó manufaktúrákra gondol Sir?

Engedje el a tényt, hogy valaki jobban teret enged szólás szabadságának.

Elvégre egy fórumon vagyunk nem? Itt mindenki leírhatja a saját véleményét.

Vagy nem???!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A "virtuális föld" bármely formája nem szükséges a minőségi zenehallgatáshoz.
Tudományosan nem megalapozott a működése.
Hallható hatását ugyan senki sem vitatja, (ami ráadásul nem egyértelműen pozitív), de ez a hatás nem a készülékekre hat, hanem a hallgatóra, vagy a hallgatási térre. 
Ezért indítványozom a témát a Hifi gyűjtőtopikból áttenni az "Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló eszközök topikba. Ott éppúgy lehet passzírozni a témát tovább az ezres szitán...

aeternum
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 174

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: aeternum »

:DDItt bekapcsolva maradt a bullshit generátor.7x180 csillagászati egység ideéig.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű.

Bohumil Hrabal

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: earforce »

OFF.

Csak nem a megélhetési kisipari magyar underground audiofil kábeleket és kiegészítőket gyártó manufaktúrákra gondol Sir?

Engedje el a tényt, hogy valaki jobban teret enged szólás szabadságának.

Elvégre egy fórumon vagyunk nem? Itt mindenki leírhatja a saját véleményét.

Vagy nem???!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Virtuális föld

Szegény gyereket is hogy letámadták aki az Entreq-et bemérte, hogy csak növeli a zajt, ami ráadásul csak a bekötő kábele hosszától függ, elektronok nem áramlanak. Nem akarok én ilyet. Ugyanakkor tényleg érdekel minden aminek jó hatása van, csak laikusként mindig elgondolkodom... pl. miért nem látni ólomlapokkal árnyékolt erősítőket, vagy fémcsőben vezetett kábeleket, vagy legalább egy alufólia csákót a hallgató fején
speciel nálam a hálózati kábel részben rézcsőben fut, ez a legjobb árnyékoló, ha ilyet szeretnél látni ... csak el nem mond itt mindenkinek, többségük úgy tudja, a hálózati kábelről is le kell fejteni a meglévő gyári árnyékoló harisnyát, mert úgy jobban hallják.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Virtuális föld

Egyszerű, veszel egyet (most már álnéven), szétvágod és meglátod hogy van-e benne mosott homok, ennyit megér? Vagy nem

Szegény gyereket is hogy letámadták aki az Entreq-et bemérte, hogy csak növeli a zajt, ami ráadásul csak a bekötő kábele hosszától függ, elektronok nem áramlanak. Nem akarok én ilyet. Ugyanakkor tényleg érdekel minden aminek jó hatása van, csak laikusként mindig elgondolkodom... pl. miért nem látni ólomlapokkal árnyékolt erősítőket, vagy fémcsőben vezetett kábeleket, vagy legalább egy alufólia csákót a hallgató fején

olaf
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: olaf »

Lefordítom amit erről írtál, kicsit más környezetben:

Akit ennyire érdekel a "ürtávcső" téma, az csináljon magának xy lírása alapján saját eszközt. Ha lát érdemi új információt, akkor lehetőségei szerint érdemes nagyobb összeget is befektetnie, ha nem, akkor ne foglalkozzon vele tovább és ne győzködje   az "űrtávcső" eszközöket használó-, vagy megtapasztaló fórumtársakat arról, hogy mekkora átverés résztvevői.

Tudod, engem rettenetesen érdekel ez a fajta űrkutatás laikus szinten is, el vagyok képedve amit főleg a Hubble Space Telescope-al a világ felé tártak. Ennek tükrében nagy izgalommal várom Hubble teleszkópot felváltó sokkal nagyobb érzékenységű James Webb teleszkóp felbocsátást és majd érkező képeit. És teszem ezt úgy, hogy eszem ágában sincs űrtávcsövet barkácsolni, vásárolni, pláne föld-körüli pályára juttatni.

Köszönjük István,hogy leforditottad ,vagy inkább kiforgattad Hollóházi mondatait. De az eredeti szöveg nekem sokkal szimpatikusabnak és értelmesebbnek tünik. 

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Virtuális föld

Engem az érdekelne, hogy egy RCA dugónyi VF-ben vagy hálózati dugónyi VF-ben mi van, ami pozitív hatást eredményezhet ? egy kis ferrit gyűrű? vagy 3 centi mélyfagyasztott és megszentelt rézdrót? 

Mert hát ha ez van és jó akkor mennyivel egyszerűbb már, mint ládákat szögelni és sóval töltögetni... 

Egyszerű, veszel egyet (most már álnéven), szétvágod és meglátod hogy van-e benne mosott homok, ennyit megér? Vagy nem

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég

Virtuális föld

Engem az érdekelne, hogy egy RCA dugónyi VF-ben vagy hálózati dugónyi VF-ben mi van, ami pozitív hatást eredményezhet ? egy kis ferrit gyűrű? vagy 3 centi mélyfagyasztott és megszentelt rézdrót? 

Mert hát ha ez van és jó akkor mennyivel egyszerűbb már, mint ládákat szögelni és sóval töltögetni... 

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2934

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: earforce »

Lefordítom amit erről írtál, kicsit más környezetben:Akit ennyire érdekel a "ürtávcső" téma, az csináljon magának xy lírása alapján saját eszközt. Ha lát érdemi új információt, akkor lehetőségei szerint érdemes nagyobb összeget is befektetnie, ha nem, akkor ne foglalkozzon vele tovább és ne győzködje   az "űrtávcső" eszközöket használó-, vagy megtapasztaló fórumtársakat arról, hogy mekkora átverés résztvevői.
Tudod, engem rettenetesen érdekel ez a fajta űrkutatás laikus szinten is, el vagyok képedve amit főleg a Hubble Space Telescope-al a világ felé tártak. Ennek tükrében nagy izgalommal várom Hubble teleszkópot felváltó sokkal nagyobb érzékenységű James Webb teleszkóp felbocsátást és majd érkező képeit. És teszem ezt úgy, hogy eszem ágában sincs űrtávcsövet barkácsolni, vásárolni, pláne föld-körüli pályára juttatni.
:DD
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Virtuális föld

Nekem az lenne a javaslatom, hogy akit ennyire érdekel a vf téma, az csináljon magának lacipeti leírása alapján egy, vagy két dobozt, kösse rá rendszerének elejére. Ha hall érdemi változást, akkor lehetőségei szerint érdemes nagyobb összeget is befektetnie, ha nem, akkor ne foglalkozzon vele tovább és ne győzködje a vf eszközöket használó-, vagy megtapasztaló fórumtársakat arról, hogy mekkora átverés résztvevői.
Lefordítom amit erről írtál, kicsit más környezetben:

Akit ennyire érdekel a "ürtávcső" téma, az csináljon magának xy lírása alapján saját eszközt. Ha lát érdemi új információt, akkor lehetőségei szerint érdemes nagyobb összeget is befektetnie, ha nem, akkor ne foglalkozzon vele tovább és ne győzködje   az "űrtávcső" eszközöket használó-, vagy megtapasztaló fórumtársakat arról, hogy mekkora átverés résztvevői.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3574

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Csak a történelmi hűség miatt irom le itt immár sokadszor, hogy nem foglalkozom hifis kereskedelemmel már 4 éve, sőt a jövőben sem szándékozom, így aztán nem tudom a marketingsegges kifejezést értelmezni sem. 4 éve már nem dolgozom a Pennánál és más hifis kereskedőnél sem.

OFF
(Televíziós adásrendszereket, media management-archiváló rendszereket, UHD tévé stúdiókat, film produkciós rendszereket, sok kamerás (automatizált) közvetítő rendszereket, valós idejű virtuális és kitejesztett valóság alapú televiziós adásgrafikai rendszereket, hangutómunka és hangosító rendszereket tervezek, telepítek és üzemeltetek és kereskedek például a Canon cinema kameráival és prime objektívjeivel, továbbá projekt managerként dolgozok hazai szoftverfejlesztőkkel több féle fejlesztésben jelenleg is.

(Egy hazai audio találmány gyártásba kerülésében, külpiacra jutásában segitettem szabad időmben, 3 és fél évig, tök ingyen, fizetés, jutalék és minden egyéb anyagi jellegű érdekeltség nélkül, de már nem foglalkozom ezzel több, mint egy éve))
ON

OK, spongya rá, csak pont egy fiatal fórumtársunk posztjára ugrottak páran, hogy mámeginkavararudibácsi, meg a csúúúúnya beszólogatások, amivel persze mindenki magát minősíti elsősorban, aztán meg jössz Te és a 10m-es toronyból ugrasz egy jó nagy marketingseggest az amúgy is háborgó VF topik jacuzzijába. Simán nyomhatnád ezt a Pennásban pl.

Ezt írta: "Milyen érdekes, pl Fapaci, Fülelek stb..., amikor hozzászól valamihez, az csak is szakmailag teszi, és építőleg teszi mindazt".

Ennek megítélése mindenkinek a saját dolga, de szeretném, ha lassacskán visszakanyarodnánk a VF-hez, az eddigi offot meg elnyelné pl. a mocsár.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

Nekem az lenne a javaslatom, hogy akit ennyire érdekel a vf téma, az csináljon magának lacipeti leírása alapján egy, vagy két dobozt, kösse rá rendszerének elejére. Ha hall érdemi változást, akkor lehetőségei szerint érdemes nagyobb összeget is befektetnie, ha nem, akkor ne foglalkozzon vele tovább és ne győzködje a vf eszközöket használó-, vagy megtapasztaló fórumtársakat arról, hogy mekkora átverés résztvevői.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: lehoako »

nem akarnék tovább offolni, ezért megjegyzések csak cimszavakban:

- ezek nem pro hanem otthoni zenehallgatásra ajánlott igen egyszerű és egyben igen nagyszerű rendszerek (még a Wireworld kábelek is), leginkább pro elemekből épitkezve, mert ott az ár/érték arányok valamivel jobban magyarázhatóak, mint a hifiben

OK, spongya rá, csak pont egy fiatal fórumtársunk posztjára ugrottak páran, hogy mámeginkavararudibácsi, meg a csúúúúnya beszólogatások, amivel persze mindenki magát minősíti elsősorban, aztán meg jössz Te és a 10m-es toronyból ugrasz egy jó nagy marketingseggest az amúgy is háborgó VF topik jacuzzijába. Simán nyomhatnád ezt a Pennásban pl.

Ezt írta: "Milyen érdekes, pl Fapaci, Fülelek stb..., amikor hozzászól valamihez, az csak is szakmailag teszi, és építőleg teszi mindazt".

Ennek megítélése mindenkinek a saját dolga, de szeretném, ha lassacskán visszakanyarodnánk a VF-hez, az eddigi offot meg elnyelné pl. a mocsár.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3574

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

nem akarnék tovább offolni, ezért megjegyzések csak cimszavakban:

- ezek nem pro hanem otthoni zenehallgatásra ajánlott igen egyszerű és egyben igen nagyszerű rendszerek (még a Wireworld kábelek is), leginkább pro elemekből épitkezve, mert ott az ár/érték arányok valamivel jobban magyarázhatóak, mint a hifiben

- nincsenek használt árak, mert az ajánlott főbb eszközök (RME, PMC, Hedd) az elmúlt pár hónapokban bemutatott legutolsó generációs eszközök. Ráadásul én igen ritkán veszek használt dolgokat és ritkán ajánlom is őket, igy gőzöm sincs mi mennyibe kerül használtan.

- a pennás számok tapasztalati értékek, 14 év hifi kereskedelemben (is) eltöltött idő után, nem én találtam ki őket, hanem a vásárlók igényeiből jött ki.

- az ezüstözött kábelek használhatóságáról különösen nem szeretnék itt vitába keveredni, a megadott rendszerek ismert, általam hallott rendszerek, minden szempontból kiegyenlitett, azonos ár/érték arányt mutató elemekből összerakva és kiegyenlített, mindennapos, minden műfajon és akár nagyon halkan akár nagyon hangosan igényes zenehallgatást produkálva.

Nem kell senkinek sem követni az ajánlást vagy ha valami mégis felkeltette a figyelmét, akkor úgy módosítja, ahogy csak kedve tartja, csupán a kontraszt állítás volt a célom, a már említett kontextus megemlítése mellett. 

ON

OFF.

Bocsáss meg, véletlenül sem akarnék korán reggel offcsatát és köszönöm, hogy perspektívatágítás céljából leírtad, h mi újság milyen áron a stúdiós világban, de most arról van szó ebben a topikban, h mit tegyen az, akinél a VF hoz egy kicsit a rendszer hangján és szerencsére van egy fórumtárs, aki beszámolt a saját kísérletéről, ami kb 2 ezer Forintért hallható és pozitívan értékelhető változást hozott.

Az ezüstözött rézkábeleknek szvsz. semmi keresnivalójuk az audiofil kultúrában, stúdiókba az ottani sztenderdeknek lehet, h megfelel. Aki csomagban kéri a problémákat, a stúdiós cuccokkal csomagban megkapja.

"Anno a pennás évek alatt, kb az az ökölszabály alakult ki bennem, hogy az un kiegészítők (Shakti, FoQ, Acoustic Revive, SAEC, stb) egy igényesebb, drágább rendszerben átlagosan kb a rendszer teljes bekerülési költségének max 5-10%-t tették ki (kb nagyon durva becsléssel 60-65% eszköz, 25% kábelezés, 5% tápellátás, 5-10% kiegészítők, akusztika)."

Próbáld a hifista szempontjából vizsgálni a dolgokat, légy szíves...
A legtöbbünk nem egyszerre vesz stúdiós rendszert, hanem fokról-fokra fejleszti, akár DIY-erkedéssel, nálam pl. a kábelezés aránya jóval magasabb, mint az említett ökölszabály, és igen, sokkal hallgathatóbb, mintha mindig futnék a legújabb stúdiós egyberendszer után. 

Sztem ezek az ökölszabályok nem állják meg a helyüket, posztoltam képet 40 ezer Forintos Hivox Lupusból kilógó ezüstkábelekről, és nem, nem a Lupus a szűk keresztmetszet, pont a Vz mutatta meg, h még jó ideig maradhat.

Jó lenne, ha néha az általad említett komponensek használt árát is indikálnád, sokunk használtan vásárol audiofil szintű cuccokat, a jobb ár-érték arány kedvéért, könnyebb lenne a valódi összehasonlítás.

ON.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Virtuális föld

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Szépen sorjában előkerül minden fóbia érzékeny téma itt a stúdiós eszközöktől a kábeleken át a megélhetésig. Nekem leginkább a botox kezelés és a szilikonos ajakfeltöltés jut eszembe e topikot olvasva. Meg az ismerősöm, aki a szakadt Opel GT-jére égetett el sok millió forintot és több száz munkaórát (meg egy családot), aztán mikor a gyorsulási versenyeken alulmaradt az övénél olcsóbb gyári megoldásokkal szemben, sértődötten mondogatta, hogy ja, annyi pénzből könnyű...

Igen, a VF-topikban vagyunk.

Nem itt kéne saleselni komplett stúdióláncokat, bár a szilikonos ajakfeltöltés és a botox biztos inkább határterület. :-)))

Igen, van, aki egybe megveszi a rendszerét és jól jár vele, meg olyan is, aki összeDIY-erkedi és nem jár jól vele. Meg pont az ellenkezőjére is van millió példa, mint ahogy józanul meg kevésbé józanul költekező emberekre egyaránt.

Amúgy érdekelne, hogy az autóversenyből ideemelve a hifizésben mely szempont felel meg a

1.) gyorsaságnak
2.) vezetési élménynek
3.) versenyrutinnak.

Mert szerintem pont sikerült jó példát hoznod a "totál semmi közük egymáshoz"-ra :-)))

Lezárt

Vissza: “Hifi”