Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

La_Valse írta:
2023.10.16., hétf. 16:36

Nem jut eszembe a márka, trane volt ennek a tudója, csak lelécelt.
Azóta visszajött, de csak hirdet:
viewtopic.php?f=64&t=194746
Ha gondolod kérdezz rá privátban. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2120

Hozzászólás Szerző: Shimano »

dixie-chicken írta:
2023.10.16., hétf. 16:30
Shimano írta:
2023.10.16., hétf. 16:03
Alon írta:
2023.10.16., hétf. 15:55
Mi volt a két kábel? Melyik melyik?
Lehet másnál nem jön ez elő,de ha már rákérdeztél,válaszolok.A canare 2s11-el jóval melegebb a vas mint az ortofon reference spk 200-al.
Hangzásban mindkettő jó,én azt hogy torzítana,vagy valami nem észleltem,csak fura volt hogy most nem melegszik annyira.
semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok :D

És milyen,mármint a 4s11?
Lehet az is hogy tévedek,beképzelem,vagy most hogy hűvösebb a nappali,hűvösebb a vas is, :D de ma meghajtottam rendesen a cuccost,és alig melegedett.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Legalább ennyire fontos lehet a vas is. Volt egy angolszász erősítő, amelyik érzékeny volt a kábelre.
Nem jut eszembe a márka, trane volt ennek a tudója, csak lelécelt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Shimano írta:
2023.10.16., hétf. 16:03
Alon írta:
Lehet másnál nem jön ez elő,de ha már rákérdeztél,válaszolok.A canare 2s11-el jóval melegebb a vas mint az ortofon reference spk 200-al.
Hangzásban mindkettő jó,én azt hogy torzítana,vagy valami nem észleltem,csak fura volt hogy most nem melegszik annyira.
semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Alon írta:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

La_Valse írta:
2023.10.16., hétf. 14:42
Shimano írta:
2023.10.16., hétf. 14:07
Urak,szakik.Az mitől lehet hogy még az egyik hangfalkábellel alig melegszik nagyobb hangerőn sem az erősítő,addig egy másikat használva érezhetően "forróbb" lesz a helyzet?
Ez a jelenség az erősítő nagyfrekvenciás gerjedésekor szokott előfordulni, amit kiválthat a kábel cseréje.
Ok,köszi.A kábelcsere megvolt,és feltűnt hogy kevésbé melegszik ezzel a vas,ezért gondoltam rákérdezek már hogy mi okazhatta.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

tamagaba írta:
2023.10.16., hétf. 15:02
Ezt a jelenséget csak szkóppal lehet megfogni?
Nemcsak, én első ijedtségemben egy AM-FM táskarádióval szoktam próbálkozni, indikálni a jelenséget.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Hűha, ha oszcillál az erősítő ribbonokra vigyázni (ha az van)
Ezt a jelenséget csak szkóppal lehet megfogni?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3453

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Shimano írta:
Urak,szakik.Az mitől lehet hogy még az egyik hangfalkábellel alig melegszik nagyobb hangerőn sem az erősítő,addig egy másikat használva érezhetően "forróbb" lesz a helyzet?
Egy tip, kábel kapacitás párosulva valami magas frekis (20kHz feletti) rezonanciával, ami gerjedéshez a kábel kapacitása az egyik tényező.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Shimano írta:
Ez a jelenség az erősítő nagyfrekvenciás gerjedésekor szokott előfordulni, amit kiválthat a kábel cseréje.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2638

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2023.10.12., csüt. 14:53
alto írta:
2023.10.12., csüt. 13:43

Naná hogy vannak különbségek, én sem állítottam mást. Viszont ha egy hangfal alapvetően alkalmatlan a térleképzésre, vagy az akusztika annyira rossz, hogy ezt lehetetlenné teszi, akkor ezen egy erősítő csere már nemigen tud segíteni. A rossz felvételen meg semmi sem.
Egyébként a 90cm már elég szokott lenni.
Persze. Lényegében ugyan azt mondjuk, csak más megközelítésben.
Én nem kalkuláltam olyan körülményekkel, ahol minden alkalmatlan a zenehallgatásra. :D
Igazából az a 90 inkább 80 - 85.
Van keresztben egy beltéri ajtó, ami meghatározza a közlekedési utat.
Minden nap előrébb húzom 2 - 3 centivel, de amikor feleségemnek feltűnik, hogy már túl passzentos a hely a futószőnyeg szélénél, mindig megkapom a beosztásom.
Tolhatom vissza az " összespórolt " 10 - 15 centit... sad.gif
Az van " sajnos " hogy 100 centinél nagyon sokkal jobb, mint 85 - nél.
100 fölött már nem ilyen radikális a változás. / ESL 63 /
egy nagyon jó ismim ismije :D ,amúgy kökemény rockzenész a csávókám,az ismim ismije, (főleg Iron Maiden,Metallica
rajongó + '60/'70 évekbeli rockzene, + ma "americana" alá kategorizált zenék a fő csapásai ),rockbanda dobosa,most vásárolt egy full Quad rendszert (2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva.. :smile29: ...megnéztem a 2912 használatiját:

https://www.quad-hifi.co.uk/wp-content/ ... 5-2005.pdf

9-edik oldal,60 cm távolságot ad meg ma a gyártó,a hátfalhoz viszonyitva

:smile49:
Csatolmányok
IMG-b76df100300584544cec5771bd918e04-V.jpg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Re: Musical Fidelity M3i integrált erősítő eladó

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Foticsávó írta:
2023.10.14., szomb. 17:53
Szia
Megkérdezhetném hogy mi a külömbség az i és az si modelek között?
Köszönöm
Zsolt
A kérdésed átkerült a helyére.
A választ itt nagyjából megtalálod:
3i: https://www.musicalfidelity.com/support ... series/m3i
https://www.hifichoice.com/content/musi ... %C2%A31000

3si: https://www.musicalfidelity.com/products/m3series/m3si
https://www.analogueseduction.net/integ ... ifier.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Foticsávó
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Re: Musical Fidelity M3i integrált erősítő eladó

Hozzászólás Szerző: Foticsávó »

Szia
Megkérdezhetném hogy mi a külömbség az i és az si modelek között?
Köszönöm
Zsolt

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7526

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

marconi írta:
2023.10.13., pén. 16:04
Rock60 írta:
2023.10.13., pén. 11:50
Erről / is / beszéltem.
Nem akarat vagy elhatározás kérdése.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
Neeem, dehogy is - válaszoltam.
Szóval, nem nehéz okosnak lenni egy legénylakásból, vagy bemutatóteremből.
OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.
A szoba többi része elég az élet másik feléhez.
Kérlek ne sértegesd a fórumtársat és a feleségét! A megfelelő részt kivettem.
2.12. A Fórum Moderátorai mindent megtesznek azért, hogy a Fórumon megjelenő jogot, törvényt, becsületet sértő, vagy az érzelmeket szándékosan sértő hozzászólások haladéktalanul törlésre kerüljenek.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7526

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Shimano írta:
2023.10.14., szomb. 08:27
Ehhez csak annyit,hogy az idézet nem tőlem származik,még ha így ebben a formában úgy is tűnik.Kéretik figyelmesebben idézni.
Marconi fórumtárs rontotta el az idézést elsőként, ez gyűrűzött tovább. Javítottam az idézési hibákat. ;)
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
2023.10.14., szomb. 00:10
marconi írta:
OFF: Ilyen esetben én asszem elválnék, vagy meg sem házasodtam volna. :)
Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is. :rolleyes: Jó hangot meg lehet csinálni sokféle módon, még úgy is, hogy a lakótér élhető maradjon mindenkinek. Szerintem.
Ehhez csak annyit,hogy az idézet nem tőlem származik,még ha így ebben a formában úgy is tűnik.Kéretik figyelmesebben idézni.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1321

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Hogy visszakanyarodjak az eredeti felvetéshez - tényleg túloffolódott a téma - az elmúlt 2 hétben három kb. hasonló kategóriájú integrált erősítőt hallgattam a rendszeremen.
Nem adásvételi szándékkal. Kettő a sajátom - az egyik amolyan vésztartalék - a harmadik erősítő egy barátomé, aki áthozta fülelni egy kicsit.
Függetlenül a hangsugárzó elhelyezésétől - előrehúzva, vagy sem - meglepően különböző módon reprodukálták - vagy produkálták - a teret az erősítők.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Hozzászólás Szerző: pali923 »

marconi írta:
OFF: Ilyen esetben én asszem elválnék, vagy meg sem házasodtam volna. :)
Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is. :rolleyes: Jó hangot meg lehet csinálni sokféle módon, még úgy is, hogy a lakótér élhető maradjon mindenkinek. Szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:08-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Rock60
Őslakos
Őslakos

Shimano látja jól.
Ezt a hangsugárzót régi életemből " örököltem ", és tartottam is tőle, hogy necces lesz az elhelyezése az új helyén.
Végül is nem sokon múlott... :D
Nem adom el, mert ebben a kicsontozott, lemeztelenített, modifikált, tunningolt állapotában amit kapnék érte, azt az árat minimum megháromszorozhatnám, hogy ezt a szintű hangot visszakapjam.
Házasság adási tanácsokat nem kérek, köszi. :smile53:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.10.13., pén. 22:06-kor.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

marconi írta:
Rock60 írta:
Erről / is / beszéltem.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.
Igazad is van,meg nem is. :D Ez azért nagyban függ a szoba elrendezésétől is,mert pl ha kifejezetten útban van egy előretolt hangsugárzó,akkor nem várhatjuk el hogy ezt nagy kegyesen állandóan és óvatosan kerülgetjék,szerintem.Nálam pl ha elhúzom 1m-re a hátsó faltól,akkor benne van a bejáratban,tehát még lehet én is nekimennék, :D de hála az égnek így is jól szól a cuccos ahol van,tehát ilyen késztetésem sincs.
Ezt adott esetben előre mérlegelni kell,és olyan hangsugárzót kell választani ami nem érzi magát nagyon kényelmetlenül falközelben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:08-kor.

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 349

Hozzászólás Szerző: marconi »

Rock60 írta:
Erről / is / beszéltem.

A személyeskedő részt kivettem. asebestyen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:07-kor.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

denesdr írta:
2023.10.13., pén. 08:59
/off
A hangsugárzók előrehúzása helyett, hasonló eredménnyel alkalmazhatók szélessávú akusztikus elnyelők.
/on
Szerintem ez így, ebben a formában nem igaz, de mivel ez itt off, így csak annyit mondok, hogy a hangsugárzó falaktól való ideális távolságát, nem lehet akusztikai elnyelőkkel helyettesíteni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Őslakos
Őslakos

Erről / is / beszéltem.

Egyébként a Quad nem szereti a hangelnyelőket, diffúzorokat - tapasztalatom szerint.
Korábbi /legény/lakásomban volt alkalmam kisérletezni vele eleget, igazából azt szereti, ha van mögötte legalább 1 méter.
Amúgy sem túl nagy hatásfokát megfojtja, ha a visszavert hang nagy részét elnyeletem.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

fapaci írta:
2023.10.13., pén. 09:02
denesdr írta:
2023.10.13., pén. 08:59
/off
A hangsugárzók előrehúzása helyett, hasonló eredménnyel alkalmazhatók szélessávú akusztikus elnyelők.
/on
Jó, de az "akusztikai variálás". Marad a napi tologatás.
Jogos, mert valakinek esetleg nem tetszik, hogy mondjuk az akusztikus elnyelőtől rövidebb és esetleg még egyenletesebb is lesz a szoba utózengése. Épp ezt említettem a napokban a másik topikban, hogy ebben lehet bőven szubjektivitás, hát íme. :smile32:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”