Azóta visszajött, de csak hirdet:
viewtopic.php?f=64&t=194746
Ha gondolod kérdezz rá privátban.

dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 16:30semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok![]()
semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok
Lehet másnál nem jön ez elő,de ha már rákérdeztél,válaszolok.A canare 2s11-el jóval melegebb a vas mint az ortofon reference spk 200-al.
Nemcsak, én első ijedtségemben egy AM-FM táskarádióval szoktam próbálkozni, indikálni a jelenséget.
Egy tip, kábel kapacitás párosulva valami magas frekis (20kHz feletti) rezonanciával, ami gerjedéshez a kábel kapacitása az egyik tényező.
Ez a jelenség az erősítő nagyfrekvenciás gerjedésekor szokott előfordulni, amit kiválthat a kábel cseréje.
egy nagyon jó ismim ismijeRock60 írta: ↑2023.10.12., csüt. 14:53Persze. Lényegében ugyan azt mondjuk, csak más megközelítésben.alto írta: ↑2023.10.12., csüt. 13:43
Naná hogy vannak különbségek, én sem állítottam mást. Viszont ha egy hangfal alapvetően alkalmatlan a térleképzésre, vagy az akusztika annyira rossz, hogy ezt lehetetlenné teszi, akkor ezen egy erősítő csere már nemigen tud segíteni. A rossz felvételen meg semmi sem.
Egyébként a 90cm már elég szokott lenni.
Én nem kalkuláltam olyan körülményekkel, ahol minden alkalmatlan a zenehallgatásra.
Igazából az a 90 inkább 80 - 85.
Van keresztben egy beltéri ajtó, ami meghatározza a közlekedési utat.
Minden nap előrébb húzom 2 - 3 centivel, de amikor feleségemnek feltűnik, hogy már túl passzentos a hely a futószőnyeg szélénél, mindig megkapom a beosztásom.
Tolhatom vissza az " összespórolt " 10 - 15 centit...![]()
Az van " sajnos " hogy 100 centinél nagyon sokkal jobb, mint 85 - nél.
100 fölött már nem ilyen radikális a változás. / ESL 63 /
A kérdésed átkerült a helyére.
Kérlek ne sértegesd a fórumtársat és a feleségét! A megfelelő részt kivettem.marconi írta: ↑2023.10.13., pén. 16:04OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.Rock60 írta: ↑2023.10.13., pén. 11:50Erről / is / beszéltem.
Nem akarat vagy elhatározás kérdése.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
Neeem, dehogy is - válaszoltam.
Szóval, nem nehéz okosnak lenni egy legénylakásból, vagy bemutatóteremből.
A szoba többi része elég az élet másik feléhez.
Marconi fórumtárs rontotta el az idézést elsőként, ez gyűrűzött tovább. Javítottam az idézési hibákat.
Ehhez csak annyit,hogy az idézet nem tőlem származik,még ha így ebben a formában úgy is tűnik.Kéretik figyelmesebben idézni.pali923 írta: ↑2023.10.14., szomb. 00:10Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is.Jó hangot meg lehet csinálni sokféle módon, még úgy is, hogy a lakótér élhető maradjon mindenkinek. Szerintem.
Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is.
Igazad is van,meg nem is.marconi írta: ↑2023.10.13., pén. 16:04OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.Rock60 írta: ↑2023.10.13., pén. 11:50Erről / is / beszéltem.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
A szoba többi része elég az élet másik feléhez.
OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.Rock60 írta: ↑2023.10.13., pén. 11:50Erről / is / beszéltem.
Szerintem ez így, ebben a formában nem igaz, de mivel ez itt off, így csak annyit mondok, hogy a hangsugárzó falaktól való ideális távolságát, nem lehet akusztikai elnyelőkkel helyettesíteni.
Jogos, mert valakinek esetleg nem tetszik, hogy mondjuk az akusztikus elnyelőtől rövidebb és esetleg még egyenletesebb is lesz a szoba utózengése. Épp ezt említettem a napokban a másik topikban, hogy ebben lehet bőven szubjektivitás, hát íme.