Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 912

Re: Hifi mánia - hobbi tudatos kontrollja kényszerbetegség nélkül

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Alex_Aston írta:
2023.09.13., szer. 11:14
-CB- írta:
2023.09.13., szer. 10:46
Az elmúlt 5 évben kb. 30 pár hangfal volt nálam. De nem vagyok beteg, csak kíváncsi...
Mindenki ezt mondja... :rolleyes: ;)
Nézőpont kérdése. Ha nem megy semmi rovására, mi a gond vele? :rolleyes:
Nagyon kevés olyan bor van, amiből 2x us vásároltam. Nem azért, mert nem voltak jók, amiket próbáltam, inkább csak a változatosság. Kirándulni sem szeretnek mindig ugyan oda menni az emberek. Lakni már mondjuk a többség ugyan ott szeret. :D
Nem szotkam hibázni.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1286

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Alex_Aston írta:
2023.09.13., szer. 11:14
-CB- írta:
Az elmúlt 5 évben kb. 30 pár hangfal volt nálam. De nem vagyok beteg, csak kíváncsi...
Nem mindenki hisz a Marancista-Leindemanista eszmékben :-)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3719

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

-CB- írta:
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Snipi írta:
2023.09.13., szer. 11:08
Én 2007 óta kb. ugyanazzal a rendszerrel (rendszerekkel) élek. Csere max. tönkremenés miatt volt.
Most gondolkodom, hogy le kéne cserélni a fő hangsugárzómat de nem merem. Félek, hogy amit kinéztem helyette és kb. 20-szor annyiba kerülne nem szól olyan jól. Meg kéne hallgatni, csak sajnos nem tudom hol tudnám. Nem vagyok nagyon mobil. Így lehet, hogy hagyom a francba és marad ami van.
Előtte nekem is 16 évig egy belépő kategóriájú szett volt, amit nagy megelégedéssel hallgattam...

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

fererencz írta:
2023.09.13., szer. 10:58
-CB- írta:
No meg a változatosság gyönyörködtet.
Nálam is hasonlóak a számok (az árszínvonal alacsonyabb volt viszont), bár az utóbbi 1-2 évben szinte már leálltam. Hasonló diagnózist is állapítottam meg magamon. :D
Viszont, a mai napig rendszeresen nézem a hirdetéseket, hátha felkelti valami az érdeklődésem (hiába tekintem magamat "megérkezettnek" azokhoz az évekhez képest).
Úton lenni boldogság, ahogy mondani szokták. Emellett még elmentem meghallgatni is kb. ugyanennyit, de azt kell mondanom a hifisták javarészénél csapnivalóak az akusztikus körülmények a rendszer értékétől függetlenül, vagy az eladni kívánt motyót nem is tudtam rendes körülmények közt meghallgatni, mert már ki volt kötve.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 627

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én 2007 óta kb. ugyanazzal a rendszerrel (rendszerekkel) élek. Csere max. tönkremenés miatt volt.
Most gondolkodom, hogy le kéne cserélni a fő hangsugárzómat de nem merem. Félek, hogy amit kinéztem helyette és kb. 20-szor annyiba kerülne nem szól olyan jól. Meg kéne hallgatni, csak sajnos nem tudom hol tudnám. Nem vagyok nagyon mobil. Így lehet, hogy hagyom a francba és marad ami van.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 912

Hozzászólás Szerző: fererencz »

-CB- írta:
Nálam is hasonlóak a számok (az árszínvonal alacsonyabb volt viszont), bár az utóbbi 1-2 évben szinte már leálltam. Hasonló diagnózist is állapítottam meg magamon. :D
Viszont, a mai napig rendszeresen nézem a hirdetéseket, hátha felkelti valami az érdeklődésem (hiába tekintem magamat "megérkezettnek" azokhoz az évekhez képest).
Nem szotkam hibázni.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Csatolmányok
20230913_083846.jpg

Retrofuturista
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 343

Hozzászólás Szerző: Retrofuturista »

Elejétől hangsúlyoztam, hogy a topic nem helyettesíti a szakembert. Csak az önreflexió volt a cél, hogy egy másfajta megvilágításból szemléljük a hobbit, mint amikor éppen egy vágyott készülék bűvöletében úszunk.

A jelenkori gazdasági válság viszont tud hasznos lenni ebből a szempontból. Az is lejön az adok-veszek vonatról, aki nem akar.
- Retrofuturista hifista blog szerzője - Szubjektív barangolás a hifi és a zene világában

https://retrofuturistahifista.blog.hu

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2962

Hozzászólás Szerző: earforce »

Sosztakovics írta:
2023.06.18., vas. 10:53
Az élet erdejében könnyű eltévedni, amit tovább súlyosbíthat a 40 körüli kiégés. Ahány ember, annyi életút. Persze mellette vannak nagy mítoszok is rendesen. Ja. Összességében azt tudom tanácsolni, hogy aki rosszul érzi magát a bőrében, inkább forduljon szakemberhez, és csak utána hifizzen vagy vásároljon hűtőt!
leborulok.gif

Pont erről szól ez a topik! (ill. az ezo topik is, ami szerencsére nem frissül, legalábbis itt nem)
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

fülelek írta:
2023.06.16., pén. 22:25
A stílusból sejtettem, hogy visszatértél. Csak az okot nem értem, mi végett, hiszen itt semmi sem változott, mondjuk ez a topik akkor még nem létezett, és most sem arról szól, ami a neve, mert annak szerintem se füle, se farka. Ha valami mániává válik, nem lehet kontrollálni, mert akkor már nem mánia... A mánia szót ki kellett volna hagyni, hát így sikerült.
(Ez itt valószínűleg offba megy, azért megjegyzem, örömet szerzünk és nem okozunk, a bánatot okozzuk meg a csalódást.)
Szomorúzenei ajánlásaidat szívesen vennénk, szerintem két dudás is megfér egy csárdában, még ha az egyik volt profi, a másik meg sok ismeretre szert tett lelkes amatőr.
Szerintem sem szerencsés a hifizéssel összekötni a mániát. Először ismerni kellene ezt a pszichiátriai kórképet, és csak aztán kellene topikot nyitni róla. A mánia nem fog elmúlni attól, ha valaki visszafogja elszabadult vásárlási szokásait. Ez csak egy a mánia lehetséges kísérő tünetei közül, ráadásul nem is hifi specifikus. Ma Gryphon elektronikákat veszel, holnap Gaggenau hűtőket.
Amúgy a világ minden pénzét el tudnám költeni elektonikákra és hangsugárzókra. Fejben már össze is raktam egy álom rendszert dedikált zeneszobával. A szoba lenne a drágább. Remélem egyszer majd összejön a projekt. Amúgy meg egy olyan HD600-at használok 5 éve, amelynek a pántjait laposfogóval hajtogattam meg, hogy kiegyenlítettebb és erősebb legyen a szorítása.
Az élet erdejében könnyű eltévedni, amit tovább súlyosbíthat a 40 körüli kiégés. Ahány ember, annyi életút. Persze mellette vannak nagy mítoszok is rendesen. Ja. Összességében azt tudom tanácsolni, hogy aki rosszul érzi magát a bőrében, inkább forduljon szakemberhez, és csak utána hifizzen vagy vásároljon hűtőt!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6467

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2023.06.17., szomb. 21:03
tonee73 írta:
2023.06.17., szomb. 13:36

Ha valaki infot keres mondjuk pld. lemezjátszókról akkor végül is tök logikus, hogy a sztereó erősítők között találja, ugye? Már ha megtalálja... :smile51:
Én értem, amit mondasz és biztosan úgy van, ahogy mondod, de hadd kérdezzem meg a kötelező tisztelettel :
INFÓT KERES ?
Nekem még sosem jutott eszembe, hogy infót keressek, arra ott van a Gugli, vagy egy lexikon, vagy egyszerűen megkérdezem a MEGFELELŐ topicban. :rolleyes:
Nem lexikális vagy guglizható info-ról beszélek, hanem esetleges felhasználói tapasztalatról, vagy korábbi segítségkérésről, problémáról ami megoldásra került. Igen a kulcsszót pedig te is leírtad: a megfelelő topikban.Ennyi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1468

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

tonee73 írta:
2023.06.17., szomb. 13:36

Ha valaki infot keres mondjuk pld. lemezjátszókról akkor végül is tök logikus, hogy a sztereó erősítők között találja, ugye? Már ha megtalálja... :smile51:
Én értem, amit mondasz és biztosan úgy van, ahogy mondod, de hadd kérdezzem meg a kötelező tisztelettel :
INFÓT KERES ?
Nekem még sosem jutott eszembe, hogy infót keressek, arra ott van a Gugli, vagy egy lexikon, vagy egyszerűen megkérdezem a MEGFELELŐ topicban. :rolleyes:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ok... :napsut:

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6467

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2023.06.17., szomb. 09:59

Ezzel nem értek teljesen egyet. Nagyon nem pörögnek a topicok, örüljünk annak, ha valahol kialakul egy összefüggő diskurzus. Miért ne lehetne az AVX - en ilyesmiről társalogni? Nem értem.
Az áthelyezésekről - általában - azt gondolom, hogy nem feltétlenűl mindig célravezetőek.
Ha kialakul egy párbeszéd, pl a lemezjátszós topicban, és pár mondat erejéig a phonókra, vagy az erősítőkre terelődik a szó, nem tartom jó ötletnek átpaterolni a diskurzust rögtön a Sztereo erősítők tpicba. / Csak példa volt. /
1. Legtöbbször nem mennek a téma után a fórumozók, tehát elakad a kialakult párbeszéd, elvarratlanak maradnak a gondolatok.
2. A másik helyre teleportált téma az éppen ott társalgók számára irreveláns, nem témába vágó, az ott kialakult gondolatokat megzavarja, megakasztja, ott libegnek külön egységet alkotva, mint egy olajfolt a víz tetején.

Nyilván fontos a topicokra osztott szerkezet betartása - :smile53: - de néha egy kicsit nagyobb rugalmasság szerintem nem lenne hátrányos.
Miért nem csodálkozok ezen? Szerintem a fórum történetében rekord idő alatt állítottad be a legtöbb off generálását. bravo.gif
A topikok nem útmutatónak vannak: ezt hívják tematikának. Ha valaki infot keres mondjuk pld. lemezjátszókról akkor végül is tök logikus, hogy a sztereó erősítők között találja, ugye? Már ha megtalálja... :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6214

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cables írta:
2023.06.16., pén. 22:48
LIMAR írta:
2023.06.16., pén. 21:01

... az emberiség fejlődését sohasem az "átlag" vitte előre, hanem a zsenik, akik messze túlmutattak műveltségben, képzettségben, tehetségben a koruk átlagánál. Igaz ez a tudomány, technika, kultúra fejlődésére.
Ez lehet, de napjainkban szerintem nem lehet a kultúra fejlődéséről beszélni. Mintha valami ördögi hatalom vinné a világot nagyon rossz irányba a silányság a felületesség, a közönségesség felé.
Semmi újat nem mondtál, ezt már a babilóniak is megállapították: régen minden jobb volt.
:noproblemo:
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pärt írta:
2023.06.16., pén. 22:27

Annyi történt, hogy át lett mozgatva az off oda, ahova való. Oldalak óta verjük a habot, igen, Te is, én is, mások is. Ennek a témának nincs dedikált topikja, de szerintem nem is kell az AVX-re (ha mégis, kezdeményezze, akinek fontos). De ide semmiképp, még ha az indítógondolat, meg néhány reakció valóban témába is vágott.
Remélem, ez is megy off-ba, a többi nem idevaló poszttal, bocs, hogy ezt is idepötyögtem, de a begyemben volt. :smile53:
Ezzel nem értek teljesen egyet. Nagyon nem pörögnek a topicok, örüljünk annak, ha valahol kialakul egy összefüggő diskurzus. Miért ne lehetne az AVX - en ilyesmiről társalogni? Nem értem.
Az áthelyezésekről - általában - azt gondolom, hogy nem feltétlenűl mindig célravezetőek.
Ha kialakul egy párbeszéd, pl a lemezjátszós topicban, és pár mondat erejéig a phonókra, vagy az erősítőkre terelődik a szó, nem tartom jó ötletnek átpaterolni a diskurzust rögtön a Sztereo erősítők tpicba. / Csak példa volt. /
1. Legtöbbször nem mennek a téma után a fórumozók, tehát elakad a kialakult párbeszéd, elvarratlanak maradnak a gondolatok.
2. A másik helyre teleportált téma az éppen ott társalgók számára irreveláns, nem témába vágó, az ott kialakult gondolatokat megzavarja, megakasztja, ott libegnek külön egységet alkotva, mint egy olajfolt a víz tetején.

Nyilván fontos a topicokra osztott szerkezet betartása - :smile53: - de néha egy kicsit nagyobb rugalmasság szerintem nem lenne hátrányos.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1291

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

cables írta:
2023.06.16., pén. 23:38
fapaci írta:
2023.06.16., pén. 16:14

... Előfordult velem, hogy technikailag nem éppen felsőpolcos berendezések is nagy örömet okoztak, mert lehet, hogy nem volt elég dögös basszusuk, nagy hangterük, vagy kegyetlenül részletező hangzásuk, de valamiért jó volt rajtuk zenét hallgatni. Nem tudom sajnos, ez műszaki nyelvre fordítva mit jelent, milyen magyarázatot lehetne rá adni...

Műszaki szemmel nézve ennek egyetlen oka lehet, hogy azokban a rendszerekben kevéssé torzul el a zenét képviselő hangjel (plusz a dobhártyádig eljutó levegő hullám) más szóval nagyjából azt hallod, ami a felvételnél elhangzott.

Vagy inkább annyira elmosódnak a zavaró dolgok, sok más hasznos dologgal együtt, hogy ennek ellenére nem fárasztja annyira az agyat.
De ez attól még nem jó és nagyon nem azt hallod ami a felvételnél elhangzott!

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1088

Hozzászólás Szerző: chord_ »

cables írta:
2023.06.16., pén. 22:48
LIMAR írta:

... az emberiség fejlődését sohasem az "átlag" vitte előre, hanem a zsenik, akik messze túlmutattak műveltségben, képzettségben, tehetségben a koruk átlagánál. Igaz ez a tudomány, technika, kultúra fejlődésére.
Ez lehet, de napjainkban szerintem nem lehet a kultúra fejlődéséről beszélni. Mintha valami ördögi hatalom vinné a világot nagyon rossz irányba a silányság a felületesség, a közönségesség felé.
Minden korban megvolt ez, vagy valami hasonló siránkozás. Hosszabb távon viszont a silányság és a felületesség mégsem öntött el mindent. Ma sem. Valamiféle egyensúly volt és van. A nagyvolumenű szerzők mindig is a III.o. vállain kapaszkodtak fel. És a mai értékítéletünk is a hasonlításokon alapul.
A haranggörbe szélei mindig ott lesznek, meg a közepe is.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2383

Hozzászólás Szerző: cables »

fapaci írta:
2023.06.16., pén. 16:14

... Előfordult velem, hogy technikailag nem éppen felsőpolcos berendezések is nagy örömet okoztak, mert lehet, hogy nem volt elég dögös basszusuk, nagy hangterük, vagy kegyetlenül részletező hangzásuk, de valamiért jó volt rajtuk zenét hallgatni. Nem tudom sajnos, ez műszaki nyelvre fordítva mit jelent, milyen magyarázatot lehetne rá adni...

Műszaki szemmel nézve ennek egyetlen oka lehet, hogy azokban a rendszerekben kevéssé torzul el a zenét képviselő hangjel (plusz a dobhártyádig eljutó levegő hullám) más szóval nagyjából azt hallod, ami a felvételnél elhangzott.

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 611

Hozzászólás Szerző: diagnet »

LIMAR írta:
2023.06.16., pén. 17:38
A fiatalok, akik ma rajonganak az ő korosztályukhoz szóló előadókért (Azahriah, GWM és társai...) már egyiket sem ismerik, nemhogy a zenei stílusaikat (már, ha annak lehet nevezni).
A kultikus zenei stílusok és azokat meghatározó zeneszerzők ha névtelenenül is, de mindig itt lesznek.
Azahriah nem csak a szövegei miatt közkedvelt. Okosan a szerzeményeibe kódolták az elmúlt 60 év legnagyobb -főként rock- előadóinak alapjait, riffjeit. Így bár fogalma sincs a közönségnek, hogy mit hallanak és az honnét származik, mégis a hatásuk alá kerülnek. Éppúgy mint az elődeik 40 évvel ezelőtt.
Az aviciia meg David Guetta-ra veretők sem tudják, hogy az eki mellé nyomokban Bethoovent is fogyasztanak.
Mint minden, a zene is újra lett csomagolva.

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2383

Hozzászólás Szerző: cables »

LIMAR írta:

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5215

Hozzászólás Szerző: pärt »

Sosztakovics írta:
2023.06.16., pén. 21:31

Mióta nem lehet kétségbe vonni az adminok véleményét, mindig Gui jut róluk az eszembe. Bocsánat, hogy kinéztem a fórumozókból Umberto Eco művének ismeretét. Hiba volt. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! :)

Annyi történt, hogy át lett mozgatva az off oda, ahova való. Oldalak óta verjük a habot, igen, Te is, én is, mások is. Ennek a témának nincs dedikált topikja, de szerintem nem is kell az AVX-re (ha mégis, kezdeményezze, akinek fontos). De ide semmiképp, még ha az indítógondolat, meg néhány reakció valóban témába is vágott.
Egyébként miből sikerült leszűrni, hogy itt senkinek fogalma sincs, hogy kiről írsz, de még rákeresni sem képes? És miért tekinted műveltségi minimumnak az általad kedvelt/ismert személyek, művek ismeretét? Egyáltalán: mi értelme ennek a folyamatos, intellektuális pöcsméregetésnek?
Érdekes és fontos gondolatok szoktak itt felmerülni, de pár napig mellőzöm a helyet.
Remélem, ez is megy off-ba, a többi nem idevaló poszttal, bocs, hogy ezt is idepötyögtem, de a begyemben volt. :smile53:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A stílusból sejtettem, hogy visszatértél. Csak az okot nem értem, mi végett, hiszen itt semmi sem változott, mondjuk ez a topik akkor még nem létezett, és most sem arról szól, ami a neve, mert annak szerintem se füle, se farka. Ha valami mániává válik, nem lehet kontrollálni, mert akkor már nem mánia... A mánia szót ki kellett volna hagyni, hát így sikerült.
(Ez itt valószínűleg offba megy, azért megjegyzem, örömet szerzünk és nem okozunk, a bánatot okozzuk meg a csalódást.)
Szomorúzenei ajánlásaidat szívesen vennénk, szerintem két dudás is megfér egy csárdában, még ha az egyik volt profi, a másik meg sok ismeretre szert tett lelkes amatőr.

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

fülelek írta:
2023.06.16., pén. 20:57
Sosztakovics írta:
2023.06.16., pén. 20:04
tonee73 írta:
2023.06.16., pén. 19:51

Szerintem pont te kezdtél a magas lóról eltartott kisujjal zenehallgatási meg képzettségi dolgokról beszélni (az életvezetést is érintve).Az off az azért off mert nem a megfelelő helyen folyik a diskurzus.Nem kell ebbe többet belelátni. ;peace;
Bernard Guinek mindig igaza van! Melyik volna szerinted a megfelelő topik az Off-on kívül? :)
Talán nem kellene az avx adminisztrátort egy inkvizítorhoz hasonlítani, viccnek nem jó, műveltség fitogtatás meg errefelé igen kontraproduktív, igen nagy valószínűséggel a mai általános iskolát ön sem tudná kitűnőre elvégezni. :smile29:
Szabad megtudnunk, hol szokott komolyzenei írásokat közreadni akár online akár nyomtatott formában? Egyáltalán képes felvételről úgy megítélni előadásokat, hogy nem hallotta eredetiben? Mert igen csúszós a terep, a mai rögzítés technika és hangmókolás igen kifinomult eszközökkel rendelkezik, amiket csak igen jó minőségű reprodukciós berendezésekkel megfelelő hallgatási akusztikai térben lehet fülön csípni. Milyen berendezéseket használ munka/szórakozás folyamán? Én szívesen megosztom inkognitómat (Szabó Zoltánnak hívnak), tegye meg ön is, evvel is az általános zenekultúra széleskörű elterjedéséhez vezető lépcsőhöz tesz egy-két fokot.
Mióta nem lehet kétségbe vonni az adminok véleményét, mindig Gui jut róluk az eszembe. Bocsánat, hogy kinéztem a fórumozókból Umberto Eco művének ismeretét. Hiba volt. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! :)

Meg aztán én már bemutatkoztam neked pár éve, privát is leveleztünk, kezet is fogtunk, és jó hangulatban váltunk el egymástól. Pár lemezajánlót jegyzek a társalgódban. Egy ideje máshová csinálom a művészetemet. Csomóan olvassák az AVX-ről. Majd megadják neked az elérhetőségét. Ez itt nem a reklám helye. :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”