Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Kimber,ha még is lenne keret a KHS154-re én azt javallanám.Nekem ez van és nagyon megéri az árát.A dugót nem egyszerű találni rá ,de a kácsában segítettek
ezügyben.Én sem akartam venni rá, gyári 9mm-es kábelt fogadó rca dugót, ezer fölötti áron.Akkor javasolták,hogy az RP-28GBT csatlakozójukat(691Ft) használjam
a törésgátló nélkül,mert akkor belemegy a 9mm kábel is.De lehet,hogy az RP-29GBT (569Ft) ba is belemenne.Ez a kábel tényleg jó!Az árát többszörösen megéri.
Én odaadnám egy próbára az enyémet,de csak az egyik végén van rca,a másikon nagy mono Jack van.(tudod hangkártyába megy)
Kábelezzünk
1,5 m-es kábelt keresek a TV és az erősítő közé, a mostani villanyzsinór gyári kábel helyére, de nem kívánok sokat szánni rá, olyan 2-5000,- között keresek megoldást, ami azért hallhatóan jobb, mint a mostani vezeték, már ha van ennyiért ilyen.
Tv és erősitő közé, de milyen kábelt?
Sztereó IC kábelt keresek. Nézegettem a KSH 441-est, az feldugózva, szerelve szerintem belefér, kérdés, hogy megéri-e... A KSH-154-es sem drága, de dugókkal szereléssel már kilóg az elképzelt árkategóriából. (én nem tudom megforrasztani, kétbalkéz, és eszköz híján... )
Jó az a Neotech , de van arra olcsóbb dugó is, nem kell méregdrága dugót tenni.Bár ha jól emlékszem 1000 ft/db. körül van a legolcsóbb ami ezt a vastagságot fogadni tudja. Nézz körbe szokott lenni a használt piacon ez a típus...
Kábelezzünk
1,5 m-es kábelt keresek a TV és az erősítő közé, a mostani villanyzsinór gyári kábel helyére, de nem kívánok sokat szánni rá, olyan 2-5000,- között keresek megoldást, ami azért hallhatóan jobb, mint a mostani vezeték, már ha van ennyiért ilyen.
Tv és erősitő közé, de milyen kábelt?
Kábelezzünk
Sziasztok!Két kérdés(mivel nem vagyok villamossági zseni ):
-a tűzálló kábelekről miért kell lebontani a külső szigetelést?
-láttam a belinkelt oldalakon,hogy többeresek.Egy kábellel megoldható a bi-wire?
Kösz!
A narancs szigetelést lebontod, és igen megoldható a bikábelezés vele...Csak a belső ereket használod fel.
Kábelezzünk
Sziasztok!
Két kérdés(mivel nem vagyok villamossági zseni ):
-a tűzálló kábelekről miért kell lebontani a külső szigetelést?
-láttam a belinkelt oldalakon,hogy többeresek.Egy kábellel megoldható a bi-wire?
Kösz!
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó
Kábelezzünk
Erősítsetek meg vagy cáfoljatok meg!Jól gondolom hogy egy bizonyos szint alatt egy rendszerre nézve nem érdemes a méregdrága kábelre beruházni mert nem fogom kihallani a különbségeket csak egy nívosabb rendszerbe?
Konkrétan az én rendszerembe szerintetek van értelme Kimber 8TC kábelt beletenni vagy elég a 4TC is mert nem high end láncról van szó és nem nyújtana többet a 8TC nálam?
Vagy ez nem annyira az ártól hanem az egyes komponensek adottságaitól függ inkább?
Üdv:
zsocc
Meghallgatás nélkül ne vedd meg, kérd kölcsön. Ha nálad és szerinted jó irányban mozdítja el a hangképet és megtudod venni a méreg drága kábelt, ne gondolkodj rajta és ne foglalkozz más véleményével, úgy is te hallgatod. A későbbiékben legalább a kábellel már nem kell foglalkozni.
Gyengébb rendszerben is jól lehet hallani a kábelek minőségbeli különbségét, de ebbe aztán úgy bele lehet csavarodni .....
pont azért amit te is leírtál:
"Vagy ez nem annyira az ártól hanem az egyes komponensek adottságaitól függ inkább?"
- zsocc
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 4
Kábelezzünk
Erősítsetek meg vagy cáfoljatok meg!
Jól gondolom hogy egy bizonyos szint alatt egy rendszerre nézve nem érdemes a méregdrága kábelre beruházni mert nem fogom kihallani a különbségeket csak egy nívosabb rendszerbe?
Konkrétan az én rendszerembe szerintetek van értelme Kimber 8TC kábelt beletenni vagy elég a 4TC is mert nem high end láncról van szó és nem nyújtana többet a 8TC nálam?
Vagy ez nem annyira az ártól hanem az egyes komponensek adottságaitól függ inkább?
Üdv:
zsocc
ProAc Studio 110 -Zu Audio Mission mkI - Pioneer X-HM76
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
Köszi a felvilágosítást !
Természetesen a teszt beszámolót már olvastam !
Lacy csendben bevallom Neked , én is az oldalankénti 3db zsinórra gondoltam !
Kábelezzünk
ATC !
JSPC-01-L ...................................20000 ..........14000
JSPC-01-M................................... 20000 .........14000
JSPC-01-H ...................................20000 .........14000
Ezeknél a kábeleknél a " Low " , a " Medium " és a " High " jelölések mit jelölnek , vágást , vagy kiemelést , vagy , valami mást ???
És ezek is biwire-k
Ezt ma írták be a Jungson topicba:
Most már kialakult bennem egy vélemény, melyik kábel hogy illeszkedik az én készülékeimhez, melyek a következők:
Marantz DV 7600 DVD-SACD játszó,CAV T5881 csöves erősítő, Swans M6002F hangsugárzó.
Tesztlemeznek Dvorak Újvilág szimfóniáját és Csajkovszkij 1812 Overture-ját használtam,
néha pihentetőnek pár lemezt Patricia Barbertől és Diana Kralltól is bedobtam. Midegyik SACD kivitel.
A következő kábeleket dugdostam-hallgattam-ízlelgettem 2 napon át:
1. CAV THX-600/3 3m
2. Jungson Beauty Deity (SC-05) 2.5m
3. Jungson JSPC-01-M 2.5m
4. Jungson Monitor Copper No.1 (SC-03) 2.5m
5. Jungson Monitor Silver (SC-01) 2.5m
Lássuk hát sorban őket!
1. CAV THX-600/3 Ez a CAV kék gumiszerű köpennyel bevont masszív kábele, jó minőségű aranyozott banándugókkal szerelve.
A a magasakat kicsit visszafogja, a hangszerek nagyobb helyet foglanak el a térben, kevésbé pozicionáltak.
2. Jungson Beauty Deity A Jungson egyik legolcsóbb kábele, egyszerű, de esztétikus kivitelű. A banándugó kissé gyenge, könnyedén csúszkál ki-be a csatlakozóba.
Ezen a zene a CAV- hoz képest könnyedébben szólal meg, a hangszerek csillogóbbak, térben jól pozicionáltak, a basszusa lehetne kicsit több.
Hosszú távon is kellemes hallgatni.
3. Jungson JSPC-01-M Ez a Jungson kinézetre és átmérőre ugyanaz, mint a CAV, de fél méterrel rövidebb és aranyozott villás csatlakozója van.
Hangja meglepetés volt számomra: átvitele kiegyensúlyozott, nem forszíroz semmit, tere és dinamikája a drágább kábelekével vetekszik.
4. Jungson Monitor Copper A két nagyágyú közül ez az olcsóbbik. A kivitele mindkettőnek gyönyörű, kígyóbőrre emlékeztető köpenybe bújtatták őket.
Tere nagyon jó, határozott, éles kontúrt kapnak a kórus tagjai és a hangszerek, a zene lendületesen, nagy dinamikával szólal meg.
5. Jungson Monitor Silver Ez a legdrágább kábel. Mikor legelőször megkaptam, tévedésből, a kisöccsének hittem. Elámultam a hangján.
Nagyságrendbeli különbséget éreztem a régebbiekhez képest!
A Copperhez hasonlítva: A tere ennek még tökéletesebb, a dinamikája kicsivel nagyobb,
ami lenyűgözően jobb, az a hangzás tisztasága: ehhez képest minden más kábel torzít!
Furcsa, de midig ezt éreztem, akárhányszor hallgattam, akármelyik után.
Pontozásos eredményt is kreáltam magamnak, ahola plafon a Silver, a többi pedig íme:
......................................Kivitel......tér.....hangzás..dinamika
1. CAV THX ........................6...........4..........4............4
2. Jungson Beauty...............5...........7..........5.............5
3. Jungson JSPC ..................6...........8..........6............7
4. Jungson Monitor Copper..10..........9..........7.............9
5. Jungson Monitor Silver....10........10.........10...........10
Nos, ez az én saját véleményem, de az is, hogy lehetséges, hogy egy másik rendszeren, mások által más eredmények születhetnek,
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Kábelezzünk
ATC !
Ezeknél a kábeleknél a " Low " , a " Medium " és a " High " jelölések mit jelölnek , vágást , vagy kiemelést , vagy , valami mást ???
És ezek is biwire-k
Az M az álltalános kivitel.
A másik kettő az kiemel magas és mély frekin.
Nem biwire.
Webáruház:
Kábelezzünk
Ezek roppant modern kábelek, beépített hangváltó van bennük.
Így a low a mély, a medium a közép, és a high a magashangokhoz jó.
Sajnos ha a teljes sávot át szeretné az ember vinni, akkor (üzletpolitikai érdekből valószinű) 3 pár kábel kell...
- JENŐ
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 2
Kábelezzünk
ATC !
És ezek is biwire-k
Kábelezzünk
Sziasztok!
Hallott már valaki a XINDAK SC-01B hangfalkábelről valamit?
Kínai cuccnak tűnik a neve alapján
Köszi!
Olvasgass bele a Jungson topicba.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=11688
Elég jókat írnak ezekről a kábelekről.
A hétvégi szegedi találkozóról is olvass .
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=10722
Ez a választék:
Speaker Cable 2,5 m......................................Akciós Árak
Beauty Deity (SC-05) ....................9900 ............6930Ft/pár
JSPC-01-L ..................................20000 ..........14000
JSPC-01-M.................................. 20000 .........14000
Monitor copper No.1 (SC-03).......... 65000 ..........45500
Monitor Silver( SC-01) ..................140000 .........98000
Super signal( SC-06)......................128000.........89600
Super signal( SC-08)........................99000.........69300
Super signal( SC-09)........................48000.........33600
Beauty Deity (SC-05) kábel így néz ki:
Webáruház:
Kábelezzünk
Sziasztok!
Hallott már valaki a XINDAK SC-01B hangfalkábelről valamit?
Kínai cuccnak tűnik a neve alapján
Köszi!
Kábelezzünk
Valszeg a hangfal is ludas abban,hogy így kell kompenzálni,mármint kábellel.
De most csak ez van.
Kábelezzünk
Az interconnectem nem CAT5 ,hanem Neotech KHS-154 es.
A VDH First összekötő kábelt csak példának hoztam,összehasonlításnak
és én is tudom ,hogy az jobb.(most is van belőle, már mint Firstből itthon)Azért nem az van bekötve mert messze van a számítógép azerősítőtől.Persze,hogy az lenne a jobb! Eddig a cd játékossal azt használtam.
A Cat 5 csak hangfalkábelként műxik nálam és az is úgy ,hogy vele párhuzamosan megy egy VDH D352-es.(magában írtam már,hogy nem jó!)
Na, szóval a jobb kábelek hangját én is észreveszem(még ilyen egyszerű,"kisfelbontásu" )rendszerben is ami nekem van.De ár/érték arányban ez most nagyon is rendben van.
Nekem ! Hangsúlyozom Nekem.
Kábelezzünk
Interconnectben pedig a következő jött be, nagyon:
Neotech KHS-154 a maga olcsó árával(kb.2500 pénz/ métere).
A számítógép és erősitő között használok egy,2×2métert és szinte hibátlan hangja van.Részletek,tér,magasak,basszus minden ott van.Még a VDH First -el összemérve is remek.Pedig hát az áruk nem egyforma.
Na majd ha jobb felbontású lesz a rendszer,akkor majd lesznek külömbségek is.Ez is jól példázza azt hogy nem érdemes olcsó rendszerekbe drága kábelt használni,mert mindig az olcsó kábel lesz a jobb,a drágábbat meg szidják hogy nem is ér annyit,meg hogy átverés ez az egész kábelmizéria,stb.
A vdh-nak is van teteje,csak esetleg több a mélye mint a cat kábeleknek és azért tünik magashiányosnak,megfelelő rendszerbe kell tenni és jó lesz.Ez a közösítés meg gyanítom több kárt tehet a hangban mint amennyit első hallásra használ,de ez csak az én személyes véleményem,tőlem ha tettszik hallgathatod.
Kábelezzünk
Majd a Cat5-ös is kap szép aranyozott kábelsarut a KÁCSÁ-ból,ha egyszer eljutok oda is.
Ha már kisérletezel, akkor próbáld ki a CAT 7 -et is...
Majd szeretném azt is ,csak most ez volt ingyen itthon
Kábelezzünk
Nekem ilyen vdH Orchid XLR összekötöm van a CD-S2000 és az A-S2000 között ez a legjobb kábelem!
Kábelezzünk
Majd a Cat5-ös is kap szép aranyozott kábelsarut a KÁCSÁ-ból,ha egyszer eljutok oda is.
Ha már kisérletezel, akkor próbáld ki a CAT 7 -et is...
Kábelezzünk
Interconnectben pedig a következő jött be, nagyon:
Neotech KHS-154 a maga olcsó árával(kb.2500 pénz/ métere).
A számítógép és erősitő között használok egy,2×2métert és szinte hibátlan hangja van.Részletek,tér,magasak,basszus minden ott van.Még a VDH First -el összemérve is remek.Pedig hát az áruk nem egyforma.
Kábelezzünk
Kisérleteztem egy kicsit kábelekkel,mert a mostani hangfalammal és a mostani erősítőmmel a van Den Hul M.C.D352 Hybrid kábelt nem tartottam elég jónak.
Nagyon jó tere van a kábelnek ,de valahogy magas hiányosnak tartottam. A fejhallgatón sokkal több részlet és magas volt ,mint a hangfalban.
Ezért kicseréltem egy CAT5-ös (sokak álltal favorizál) budget kábelre.
A hiányolt magasak megjöttek, a tér is egészen elfogadható volt de mély az szinte semmi.
Valahogy a kettőből kellett volna ez is az is ,tehát a VDH tere és simasága ,jó baszusa és a CAT 5 friss magasai.És itt kezdődött a kisérlet ,párhuzamosan kötöttem a két kábel,gondolva arra,hogy hátha a kábelek jó karakterei megmaradnak és egymás hibáit kiegészítik.(mármint kijavítják úgyértem)
Tényleg így történt. Így együtt, szinte minden meg van.
Ajánlom mindenkinek ezt a próbát aki VDH D352-őt használ és kicsit hiányolja a
"csillogást" a hangból.
Hasonló ez mint a kettős kábelezés hatása ,csak attól eltekintve, hogy itt nincs a
hangfalnál külön választva a magas és mély.Nekem ez nagyon bejött.