Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1290

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Bár én SoundID-t használok, de ott, ha belenyúlok a flat-re korrigált görbébe, akkor a progi automatikusan lehúzza a magasrekvenciás értékeket, azt hiszem, 15KHz fölött. Nem tudom miért csinálja, de akkor is ez van, ha azt jelölöm be, hogy kizárólag a mélyeket módosíthassam 500Hz alatt. Érdemes ránézni, hátha ez valami egyezményes kiszúrás :D

Azt viszont, amit Fapaci mondott, hogy használjátok az A8 EQ-ját, nem tartom célszerűnek, mert úgy aztán tényleg nem lehet összehasonlítani a két eszközt.
tamagaba írta:
2026.02.05., csüt. 14:51
Viszek Umik-1-et + laptopot Rew-el és csinálunk egy Fir filtert Alex
Hogy villantson valamit az A8-as
Az a helyzet, hogy én ezt a másik lakásban kipróbáltam, a mélytartomány bajait parádésan elrendezte. Pislogtam, mint a bagoly
Viszont észrevettem iletve meghallottam, hogy valami nem frankó az egész tartományban. Úgy állítottam be, hogy csak 500Hz -ig matekozzon, afelett ne. És mégis valami fátylat rárak a dsp ic szerintem, de lehet, hogy valamit rosszul csináltam. Jól követhető az eremény, még ha nem is használ ki az ember minden opciót (nem tudom mit jelent)
Nekifutunk mégegyszer nálad

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 684
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Viszek Umik-1-et + laptopot Rew-el és csinálunk egy Fir filtert Alex
Hogy villantson valamit az A8-as
Az a helyzet, hogy én ezt a másik lakásban kipróbáltam, a mélytartomány bajait parádésan elrendezte. Pislogtam, mint a bagoly
Viszont észrevettem iletve meghallottam, hogy valami nem frankó az egész tartományban. Úgy állítottam be, hogy csak 500Hz -ig matekozzon, afelett ne. És mégis valami fátylat rárak a dsp ic szerintem, de lehet, hogy valamit rosszul csináltam. Jól követhető az eremény, még ha nem is használ ki az ember minden opciót (nem tudom mit jelent)
Nekifutunk mégegyszer nálad
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Alex_Aston írta:
2026.02.05., csüt. 08:55
djtarajos írta:
2026.02.04., szer. 22:23

Ha lesz majd esetleg időd, szívesen olvasnék (lehet, hogy többen is) az összehasonlításról az oldalad Blogján.
Én inkabb itt olvasnám szívesen, vagy ide is másolva, mert a fórum szempontjából szerintem az a szerencsésebb, ha minél több érdekes tartalommal bővül.
Támogatom a javaslatot. Itt... 🙂

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 939

Hozzászólás Szerző: tottyi »

st81 írta:
2026.02.05., csüt. 13:49
Azért nem véletlenül van audio pc topik is... Az egybekütyü előnye, hogy nem kell a számítástechnikához/informatikához érteni. Ha belenéz az ember egy ilyen gép belsejébe, gyakran ismerős részegységeket lát, ami megfeleltető egy átalakított pc-nek. Ugyanakkor egy desktop gépet jól be kell tudni állítani hw és sw szinten is, hogy hozza egy hálózati lejátszó szintjét.
Ha valakinek nincs affinitása alaplap, proci cseréhez, vizes hűtő vagy passzív ház kialakításhoz, win vagy linux beállításhoz, akkor jobban jár(hat) egy "sima" lejátszóval.
Az időtállóság esetében a hálózati lejátszó egyik fontos "tulajdonsága", hogy a gyártó cég milyen hosszú távú szoftveres támogatást biztosít. Úgy gondolom, hogy a desktop géppel ez könnyebben hozható.
Nekem abszolut nem okoz gondot osszerakni egy pc-et es felinstalalni barmilyen programot beleertve a system renszert is. Ennek ellenere szeretnek egyszerusiteni ha megéri es teljesulnek a sajat preferenciaim. Azt el tudom engedni, hogy audio pc-rol menyjen a youtube klippek es a 4k-as HDR filmek. Arra veszek egy 80 euros kinai mindenttudo lejatszot. :) Bar lehet egy-ket honapon belul eldol minden mikor nalam kiporbalhatom az egybeminden keszuleket. Meg van par dolog amit még meg szeretnek beszelni de azok mar aprosagok.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wasiliy888 írta:
2026.02.05., csüt. 13:26
tottyi írta:
2026.02.05., csüt. 12:54
mishow írta:
2026.02.05., csüt. 11:55

Ha ezt úgy érted, hogy még 20 évet kibír, akkor az a digitális világban szinte esélytelen. A hardware még csak-csak, de a software/firmware oldal aligha lesz ennyire jövőtálló. Szerintem ... gondolkodik.gif
Ugy ertem, ha ujan veszek egyet es az kibir 20 evet. Egyebkent a formatumok nem igen valtoztak, jott egy kis DSD de mindennek alapja a flac. Nem is igen hallgatok mast, kiprobaltam a DSD-et de nem is tudom, nem hozott annyit vagy csak en nem hallok akkora kulonbseget. A flac meg mar eleg regota letezik a hardwerek teren tortent-e elorelepes, hm. gondolkodik.gif Sokkal tobb funkciot beleraktak ez igaz de egy regi DAC talan meg ma is megallna a helyet. Talan egy kicsit olcsobbak lettek a termekek meg annyi lehet a dologban. A gond ott lehet ha kitalalnak egy uj szabvanyt es a regi eszkozre nem lesz frissites, talan akkor vesziti el a letjogosultsagat az eszkoz.
Talan ezert jobb egy audio pc mert ott csak alaplap, processzor es memoria csere kell a haz es tapegyseg megmaradhat + dac es szemelyemben az eloerosito. Hangfalat is ugy valasztottam, hogy szamomra kielegito hangot adjon es jo legyen a supportja hosszu evekre.
De ennek ellenere kivancsi vagyok egy egybekutyure es most lesz ra lehetosegem kiprobalni sajat rendszerben. Persze azert jo az egybekutyu ha olcso mert egy 20 ezer euros dolgot azert nem igen szeretnel cserelgetni 5-8 evente.
Ezert is hezitalok az uj auton mert ott is 20+ evre szeretnek venni.
Hát ez lényeg! Pont ezért jó egy audio pc, amit te is leírtál. Bármi elromlik benne, magad ki tudod cserélni, vagy ha fejleszteni akarod, pl egy jobb usb vagy lan kártyát, órajel stb. tuningot, mind meg tudod csinálni. Ha szoftveresen kell változtatni, az is egyszerűen megy. Nem értem miért izgat egyáltalán egy egybe készülék?
Mert tetszik az egy eszkoz es ketto hangfal felallas. Joval kevesebb draga kebel kellene hozza. Mar csak ez az idotallosag es hangminoseg kerdeses.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 294

Hozzászólás Szerző: st81 »

Azért nem véletlenül van audio pc topik is... Az egybekütyü előnye, hogy nem kell a számítástechnikához/informatikához érteni. Ha belenéz az ember egy ilyen gép belsejébe, gyakran ismerős részegységeket lát, ami megfeleltető egy átalakított pc-nek. Ugyanakkor egy desktop gépet jól be kell tudni állítani hw és sw szinten is, hogy hozza egy hálózati lejátszó szintjét.
Ha valakinek nincs affinitása alaplap, proci cseréhez, vizes hűtő vagy passzív ház kialakításhoz, win vagy linux beállításhoz, akkor jobban jár(hat) egy "sima" lejátszóval.
Az időtállóság esetében a hálózati lejátszó egyik fontos "tulajdonsága", hogy a gyártó cég milyen hosszú távú szoftveres támogatást biztosít. Úgy gondolom, hogy a desktop géppel ez könnyebben hozható.
Erősítő: Accuphase, Denon, Audio-gd
Forrás: Lindemann
Hangsugárzók: Quadral, Audioquest (fejhallgató)
Kábelek: Ricable, Crystal Cable

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 241

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

tottyi írta:
2026.02.05., csüt. 12:54
mishow írta:
tottyi írta:
2026.02.05., csüt. 11:10
Ez engem nagyon erdekel mivel egy olyan lejatszot keresek ami kibir legalabb 20 evet es a tied ugy nez ki, hogy kozelit hozza. :) Kivancsi leszek mennyire allja meg a helyet az ujak kozott.
Ha ezt úgy érted, hogy még 20 évet kibír, akkor az a digitális világban szinte esélytelen. A hardware még csak-csak, de a software/firmware oldal aligha lesz ennyire jövőtálló. Szerintem ... gondolkodik.gif
Ugy ertem, ha ujan veszek egyet es az kibir 20 evet. Egyebkent a formatumok nem igen valtoztak, jott egy kis DSD de mindennek alapja a flac. Nem is igen hallgatok mast, kiprobaltam a DSD-et de nem is tudom, nem hozott annyit vagy csak en nem hallok akkora kulonbseget. A flac meg mar eleg regota letezik a hardwerek teren tortent-e elorelepes, hm. gondolkodik.gif Sokkal tobb funkciot beleraktak ez igaz de egy regi DAC talan meg ma is megallna a helyet. Talan egy kicsit olcsobbak lettek a termekek meg annyi lehet a dologban. A gond ott lehet ha kitalalnak egy uj szabvanyt es a regi eszkozre nem lesz frissites, talan akkor vesziti el a letjogosultsagat az eszkoz.
Talan ezert jobb egy audio pc mert ott csak alaplap, processzor es memoria csere kell a haz es tapegyseg megmaradhat + dac es szemelyemben az eloerosito. Hangfalat is ugy valasztottam, hogy szamomra kielegito hangot adjon es jo legyen a supportja hosszu evekre.
De ennek ellenere kivancsi vagyok egy egybekutyure es most lesz ra lehetosegem kiprobalni sajat rendszerben. Persze azert jo az egybekutyu ha olcso mert egy 20 ezer euros dolgot azert nem igen szeretnel cserelgetni 5-8 evente.
Hát ez lényeg! Pont ezért jó egy audio pc, amit te is leírtál. Bármi elromlik benne, magad ki tudod cserélni, vagy ha fejleszteni akarod, pl egy jobb usb vagy lan kártyát, órajel stb. tuningot, mind meg tudod csinálni. Ha szoftveresen kell változtatni, az is egyszerűen megy. Nem értem miért izgat egyáltalán egy egybe készülék?
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mishow írta:
tottyi írta:
Ez engem nagyon erdekel mivel egy olyan lejatszot keresek ami kibir legalabb 20 evet es a tied ugy nez ki, hogy kozelit hozza. :) Kivancsi leszek mennyire allja meg a helyet az ujak kozott.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2632

Hozzászólás Szerző: mishow »

tottyi írta:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

andarson írta:
2026.02.04., szer. 18:45
tottyi írta:
2026.02.04., szer. 14:05

Ha sikerul akkor vigyen valaki egy Eversolo A-10-et meg egy Linn Selekt DSM-et is. :)
Én bátorkodnék elmenni Alexhez az ősrégi 2008-as Linn Majik DS-emmel, tekintve, hogy az alap funkciói - hálózati lejátszás, DAC, hangerő szabályzás/közvetlen végfokra kötés - adott itt is. Alapvetően kiváncsi lennék arra, hogy a régi Linn hálózati lejátszó mennyire állná meg a helyét egy új technológia mellett, ugyanakkor ha elfárad a társaság a másik két lejátszó hallgatásában, nem fog gondot okozni ha a Linn végül nem kerül bekötésre.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Alex_Aston írta:
2026.02.04., szer. 11:10
Kíváncsi leszek a végeredményre, bár látatlanban nagyjából a forma-formák lesznek szerintem, esetleg ízlésekben való eltéréseket vizionálok. Aztán persze ki tudja.
Mivel a két készülék közt generációs különbségek vannak, így mindenképp izgalmas lesz a végeredmény. A magam részéről többre tippelek az egyszerű ízlésbeli eltérésnél, de ez csak tipp, és kíváncsi leszek a tapasztalatokra! :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

tollact írta:
2026.02.05., csüt. 09:22
pjm írta:
2026.02.05., csüt. 09:12
Audio Settings -> Coax Output Resolution: Itt állítsd be a maximumot, amit a DAC-od még kezelni tud (általában 192 kHz / 24-bit). Ez nem fixálja a jelet, csak egy "plafont" szab meg, hogy mi a legtöbb, amit a kábelen kiküldhet. Ez utóbbi pont egy régebbi dacnál lehet fontos, akkor ugye a kisebbet - a te esetedben a 96kHz-t adod meg.
Fixed Resolution: Ezt KIKAPCSOLTAM (OFF). Így a WiiM mindig az adott zenefájl eredeti mintavételezési frekvenciáján küldi a jelet.
Én még fixáltam a kimeneti hangerőt is, valamint fontos, hogy a streamint is legyen amxra állítva (Settings -> Quality -> Streaming: "Max").
Köszönöm szépen ezeket az infókat is. Mindenképpen ki fogom próbálni ezeket a beállításokat.
Pontos leírás, nálam is így működött :smile32: A "Coax Output Resolution" értéket nyugodtan állítsd 24/96-ra, és akkor elvileg mindennek megfelelően kell működnie.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2026.02.05., csüt. 10:38-kor.

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Hozzászólás Szerző: tollact »

pjm írta:
2026.02.05., csüt. 09:12
tollact írta:
2026.02.05., csüt. 08:30

Röviden összefoglalom a bénázásomat a Wiim Pro streamerrel. Elöljáróban annyit, hogy minden probléma ( vagyis majdnem minden) megoldódott. Írtam egy ticketet a supportnak és válaszoltak , pontokba szedve, mit kell ellenőriznem. Ez vezetett a megvilágosodáshoz :smile53: DAC-ként egy Dactilus II-t használok a géphez, ami egy régebbi gép és max 24/96-os fájlokkal tud megbirkózni. Igen ám, de én a Wiim digit kimenetét a max-ra állítottam (24/192). Ezért szakadozott. Visszaállítva
24/44,1-re tökéletesen működik. Megszünt az említett búgás is. Nem gondoltam volna, hogy a tömörített spoty is a 192-es szélességet akarja használni. Mert egyelőre még nincs Tidal előfizetésem...viszont a számítógépem szerverként való használatát még mindig nem jöttem rá, hogyan tudnám alkalmazni ( hogy a rajta lévő zenéket is elérje a Wiim).
Nem tudom, volt e már így leírva bárki által, ha nem, akkor hiánypótló lehet.

Írásod alapján jutott eszembe, hogy érdemes lehet leírni pár olyan dolgot, amit ki lehet próbálni, ha bejön, hallgassátok örömmel.

A Wiim és Tidal lejátszásához én az alábbi gondolatmenetet követtem a beállításoknál:

Nem fixáltam a felbontást (Resolution), hagytam az eredeti (Native) értéken, elvileg így "Bit-perfect" módon továbbítja, nem módosítja (a Wiim).

Miért nem használom a "Fixed Resolution" módot? Mert ha bekapcsolom, a WiiM minden beérkező digitális jelet kényszerítve átkonvertál (resampling) egyetlen választott értékre (pl. 96 vagy 192 kHz-re). Ez a digitális utómunka (resampling) elméletileg apró torzításokat vagy kerekítési hibákat vihet a jelbe.

A célom az volt, hogy a 44.1 kHz-es CD-minőség 44.1-en, a 96 kHz-es Hi-Res pedig 96-on megy ki a DAC felé, változtatás nélkül. Az meg csak játsza le.

Beállítás, ha valaki nem találná WiiM Home appban:

Audio Settings -> Coax Output Resolution: Itt állítsd be a maximumot, amit a DAC-od még kezelni tud (általában 192 kHz / 24-bit). Ez nem fixálja a jelet, csak egy "plafont" szab meg, hogy mi a legtöbb, amit a kábelen kiküldhet. Ez utóbbi pont egy régebbi dacnál lehet fontos, akkor ugye a kisebbet - a te esetedben a 96kHz-t adod meg.

Fixed Resolution: Ezt KIKAPCSOLTAM (OFF). Így a WiiM mindig az adott zenefájl eredeti mintavételezési frekvenciáján küldi a jelet.

Én még fixáltam a kimeneti hangerőt is, valamint fontos, hogy a streamint is legyen amxra állítva (Settings -> Quality -> Streaming: "Max").

Így elméletileg egy valódi bit-perfect rendszered van: a WiiM csak a "szállító", a digitális jelet pedig érintetlenül kapja meg a DAC-od.
Én így csináltam, nekem tetszik. Persze az is lehet, hogy másnak más jön be. Ez egy ilyen hobbi.
Köszönöm szépen ezeket az infókat is. Mindenképpen ki fogom próbálni ezeket a beállításokat.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: pjm »

tollact írta:
2026.02.05., csüt. 08:30

Röviden összefoglalom a bénázásomat a Wiim Pro streamerrel. Elöljáróban annyit, hogy minden probléma ( vagyis majdnem minden) megoldódott. Írtam egy ticketet a supportnak és válaszoltak , pontokba szedve, mit kell ellenőriznem. Ez vezetett a megvilágosodáshoz :smile53: DAC-ként egy Dactilus II-t használok a géphez, ami egy régebbi gép és max 24/96-os fájlokkal tud megbirkózni. Igen ám, de én a Wiim digit kimenetét a max-ra állítottam (24/192). Ezért szakadozott. Visszaállítva
24/44,1-re tökéletesen működik. Megszünt az említett búgás is. Nem gondoltam volna, hogy a tömörített spoty is a 192-es szélességet akarja használni. Mert egyelőre még nincs Tidal előfizetésem...viszont a számítógépem szerverként való használatát még mindig nem jöttem rá, hogyan tudnám alkalmazni ( hogy a rajta lévő zenéket is elérje a Wiim).
Nem tudom, volt e már így leírva bárki által, ha nem, akkor hiánypótló lehet.

Írásod alapján jutott eszembe, hogy érdemes lehet leírni pár olyan dolgot, amit ki lehet próbálni, ha bejön, hallgassátok örömmel.

A Wiim és Tidal lejátszásához én az alábbi gondolatmenetet követtem a beállításoknál:

Nem fixáltam a felbontást (Resolution), hagytam az eredeti (Native) értéken, elvileg így "Bit-perfect" módon továbbítja, nem módosítja (a Wiim).

Miért nem használom a "Fixed Resolution" módot? Mert ha bekapcsolom, a WiiM minden beérkező digitális jelet kényszerítve átkonvertál (resampling) egyetlen választott értékre (pl. 96 vagy 192 kHz-re). Ez a digitális utómunka (resampling) elméletileg apró torzításokat vagy kerekítési hibákat vihet a jelbe.

A célom az volt, hogy a 44.1 kHz-es CD-minőség 44.1-en, a 96 kHz-es Hi-Res pedig 96-on megy ki a DAC felé, változtatás nélkül. Az meg csak játsza le.

Beállítás, ha valaki nem találná WiiM Home appban:

Így elméletileg egy valódi bit-perfect rendszered van: a WiiM csak a "szállító", a digitális jelet pedig érintetlenül kapja meg a DAC-od.
Én így csináltam, nekem tetszik. Persze az is lehet, hogy másnak más jön be. Ez egy ilyen hobbi.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3921

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

djtarajos írta:
2026.02.04., szer. 22:23

Ha lesz majd esetleg időd, szívesen olvasnék (lehet, hogy többen is) az összehasonlításról az oldalad Blogján.
Én inkabb itt olvasnám szívesen, vagy ide is másolva, mert a fórum szempontjából szerintem az a szerencsésebb, ha minél több érdekes tartalommal bővül.
Csak a Marantz! :-D

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 730

Hozzászólás Szerző: tollact »

tollact írta:
2026.01.28., szer. 07:29
mishow írta:
2026.01.27., kedd 17:52
tollact írta:
2026.01.27., kedd 10:07

Arzachel drót. De egy másik árnyékolttal is ugyanaz a helyzet.
Egyetértek @tamagaba fórumtárssal, földhuroknak tűnik. Habár pont én ajánlottam a lan kábeles bekötést, próbáld ki a streamert wifivel, meg optikai kábellel, hogy úgy is csinálja-e? Ha a routerhez más készülék is csatlakozik, javaslom azoknak a kábeleit is ellenőrizni, nálam egyszer egy olyan kavart be, ami a tv-hez ment, nem a hifihez.
Megpróbáltam optikaival is. Sajnos ugyanaz a búgás. A tápegységre gyanakszom. A sima gyári dugós tápja van csak egyelőre. Ráadásul most a DAC-asl is gond van, szakadozik a jel. Az lehet hogy a DAC hibája lesz, de az optikaival a TV hibátlanul működik....
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

djtarajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Hozzászólás Szerző: djtarajos »

Luxor Audio írta:
2026.02.04., szer. 16:01
tamagaba írta:
2026.02.04., szer. 14:35
Asszem tud az A8 Deezert is (remélem)
Ráadásul az A8 és A10 annyira eltérő hangkarakter, hogy már ezeket is nehéz összevetni rövid időben. Én hetekig használtam őket párhuzamosan, mire kialakult a véleményem. Emlékeim szerint a Lindemann pedig egy teljesen más világ.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 457

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Alex_Aston írta:
2026.02.04., szer. 18:09

Lindemann esetében nincs semmi ilyen, az egy teljesen flat eszköz. Így talán pont, hogy nem lenne célszerű használni a másik eszköz beépített korrekcióit. Legalább is, ha a valós alap képességekre vagyunk kíváncsiak. Mert én arra.
Nem lennék meglepve, ha a Lindemann le(mos..)zenélné az A8-ast. gondolkodik.gif
Külső HDD-ről is mehetne teszt, nem csak streamingről. :smile32:

Azt még meg lehetne próbálni, ha jól hallható a difi, pl. A8-at a Lindemannra kötni, futóműként hogyan szól ill. fordítva.
Pl. nálam a Lumin U1 Mini(ugye ez csak futómű) + Matrix Mini I4 dac módban jobban szólt, mint a Mini I4 önállóan.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 623

Hozzászólás Szerző: andarson »

tottyi írta:
2026.02.04., szer. 14:05

Ha sikerul akkor vigyen valaki egy Eversolo A-10-et meg egy Linn Selekt DSM-et is. :)
Én bátorkodnék elmenni Alexhez az ősrégi 2008-as Linn Majik DS-emmel, tekintve, hogy az alap funkciói - hálózati lejátszás, DAC, hangerő szabályzás/közvetlen végfokra kötés - adott itt is. Alapvetően kiváncsi lennék arra, hogy a régi Linn hálózati lejátszó mennyire állná meg a helyét egy új technológia mellett, ugyanakkor ha elfárad a társaság a másik két lejátszó hallgatásában, nem fog gondot okozni ha a Linn végül nem kerül bekötésre.
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3921

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Luxor Audio írta:
2026.02.04., szer. 16:01
....számomra logikus mindegyik készüléket teljes fegyverzetben használni, így pl. az Eversolo-nál átnézni a nem kevés beállítási lehetőséget, kipróbálni a beépített DSP-t, bemérő automatikát, szobakorrekciót...
Lindemann esetében nincs semmi ilyen, az egy teljesen flat eszköz. Így talán pont, hogy nem lenne célszerű használni a másik eszköz beépített korrekcióit. Legalább is, ha a valós alap képességekre vagyunk kíváncsiak. Mert én arra.
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tamagaba írta:
Asszem tud az A8 Deezert is (remélem)
Az összes népszerű streaming szolgáltatást tudja, de kétlem, hogy izmos különbséget hallanátok köztük.

A teszt lebonyolításába nyilván nem ugatok bele, de ilyen esetekben számomra logikus mindegyik készüléket teljes fegyverzetben használni, így pl. az Eversolo-nál átnézni a nem kevés beállítási lehetőséget, kipróbálni a beépített DSP-t, bemérő automatikát, szobakorrekciót (ami Alexnél esetleg indokolt is lehet), hiszen a felhasználók is alkalmazzák ezeket, vásárlásnál sokaknál komoly szempont volt ezek megléte. De ha csak a hardverek közötti eltérés a kérdés, akkor Roon rendszerben egymás mellé fűzve ugyanazzal a műsorral lehetne etetni őket.

Egy A10-est bedobhatok a közösbe, de nem lenne értelme sok készüléket gyorsan egymás után hallgatni, már a kettő is túl sok. Ráadásul az A8 és A10 annyira eltérő hangkarakter, hogy már ezeket is nehéz összevetni rövid időben. Én hetekig használtam őket párhuzamosan, mire kialakult a véleményem. Emlékeim szerint a Lindemann pedig egy teljesen más világ.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 241

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

tamagaba írta:
Kicsit lassítsunk, ne markoljunk sokat - magunkat a végén, egymást ne :ohnoohnoohno:
Figyelnünk kell az azonos szolgáltató forrás zene összehasonlításra. Nekem Tildám van, Alexnek Dizije. Asszem tud az A8 Deezert is (remélem) - ezt valahogy össze kell hoznunk.
Rakhatok, illetve van offline zene is a belső HDD-n. Vihetek vinyaut is ..
A két eszköz közel sem hasonló felépítésü, már a DAC ic-ket leszámítva.
Szerintem a hangsugárzó-szoba szintet mutató hallgatózás lesz, nem sok hallható különbségre tippelek a zenebit zsonglőrök tekintetében.
Ahogy néztem a netes felsorolások közt szerepel a deezer is az a8 szintén széles szolgáltatás palettájában.
A Musicbook Source I eredeti ára egykor mennyi volt nem tudom, viszont a fellelhető fotók alapján, ami a belső tartalmakat tárja föl, nekem az Eversolo dmp-a8 komolyabb megépítésnek tűnik, pedig hát valószínűleg olcsóbb.
Viszont, és ez egy nagy viszont, nemrég hallgathattam Alexnél zenét, és azt kell mondjam, hogy a Lindemann tökéletes forrást és dac/előfokot ad, az egyébként kiváló rendszeréhez.
DIY Cu-R(DAC)
ValhallA Raindrops, CuAgSS8/3(SRC), 8HC(PWR)
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Meg annyit szeretnek itt leirni amit mar jo idelye nezegetek es nem ertettem eddig, hogy a Linn Selekt DSM-et hogyan lehet "epiteni". Aztan ez az oldal mindent megvalaszolt. Azt nem ertettem, hogyan kerul bele az Organik Dac a Linn-be. Ezen a linken aztan mutatja, hogy magaba a kazetta modulokba kerul bele kis modulkent a Dac.

https://ripcaster.co.uk/build/selekt-builder

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 684
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Kicsit lassítsunk, ne markoljunk sokat - magunkat a végén, egymást ne :ohnoohnoohno:
Figyelnünk kell az azonos szolgáltató forrás zene összehasonlításra. Nekem Tildám van, Alexnek Dizije. Asszem tud az A8 Deezert is (remélem) - ezt valahogy össze kell hoznunk.
Rakhatok, illetve van offline zene is a belső HDD-n. Vihetek vinyaut is ..
A két eszköz közel sem hasonló felépítésü, már a DAC ic-ket leszámítva.
Szerintem a hangsugárzó-szoba szintet mutató hallgatózás lesz, nem sok hallható különbségre tippelek a zenebit zsonglőrök tekintetében.
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Alex_Aston írta:
2026.02.04., szer. 11:10

Eversolo A8-as modell, hogyan viszonyul a Musicbook Source-hoz.

Az egyforma körülmények pedig:
- Dynaudio Contour 20 dobozok, gyári állványon
- Heed Thesis sztereó végfok
- Csatlakozó nélküli AQ Rocket 88 hangsugárzó kábel
- HiDiamond D1 XLR kábel
- Valhalla tápkábelek CuAu Reference V2 és AgPt AMP
- Valamennyire akusztikailag kezel 34nm-es nappali, valahol a tökéletlen és a tökéletes között félúton.

Ha érdekel valakit a dolog, korlátozott létszámmal szívesen látok bárkit.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”