vagy ilyet:
youtu.be/387ZDGSKVSg
Már vártam ezt az értelmetlen beszólást.

Rosszul sejtetted, természetesen.tunerman írta: ↑Tegnap, 06:39
Ennek az értelmetlen vitának véget vetve mellékelem az Air Tangent manualt, ahol szépen sorban le van írva az általam is javasolt munkamenet.
Annak a karbakban lévő 3 csavarnak van egy oldalírányú (elfordulást gátló), és a második(!), a tányér felszínével való párhuzamosságot beállító funkciója is.
Tehát az Air Tangent légcsapágyas lineáris karját (és az LP futómű minden részét) ugyanúgy vizszintesen kell beállítani, mint bármely más lemezjátszóét.
TJ.

Rock60 írta: ↑2026.01.13., kedd 23:05Csak most, csak Neked...![]()
![]()
![]()
Nem voltam rest és félórányi keresgélés után előbányásztam a 2b eredeti nyomtatott manual-ját.
1. oldal.
4. A nagy imbusz csavarról azt írja :
" Main Mounting bolt ( underneath ) "
5. A három kis csavarra mutató nyílhoz ez a szöveg tartozik :
" Grip screws ( prevent arm from moving sidevay ) "
Szó nincsen ( itt ) vízszintezésről.
Az fix, hogy íg, gondolják, csak a fotó nem úgy néz ki, mint ahol a falvastagság 0,5mm. De lehet a menetprofil miatt tünik vastagabb falu "csőnek".
A 24 - es lukba kell becsúsztatni a szóban forgó készséget, nem ?
Csak most, csak Neked...
Ja. Nekem is gyanús,hogy ez sztenderddé vált.
Szerintem is.
BÚÉK viszont
Az első mondat egyértelmű - értve vagy - a felszerelést követően, az első teendők között van a bak magasságának beállítása.tunerman írta: ↑2026.01.13., kedd 19:22Az Air Tangent karcsővének a vizszintes poziciójának a beállításához a karbak fűggőleges(!) magasságán kell állítani...értve vagyok?![]()
A komplett légcsapágyas kart pedig a karbakban lévő 3 süllyesztett állítócsavarjával lehet vizszintezni.
(A Te Air Tangent karod is így lett beállítva - ha bevan)
TJ.

Hogy miről írsz és közben mire gondolsz, azt csak Te tudod...

A kar az kar. A légcsapágy meg légcsapágy...
Szó sincsen kapkodásról.tunerman írta: ↑2026.01.13., kedd 17:52
Sajnos a kapkodás jeleit vélem felfedezni a hozzászólásodban.![]()
Az Air Tangent esetében a kar előre/hátra mozgásánál mindegy milyen vastag a hanglemez, a légcsapágy legyen mindenképpen vizszintesen.
(A tányért amúgy remélem szerinted is vizszintesre kell állítani.)
TJ.

Egyrészt, nem vagyok biztos benne, hogy ezt jól tudod...

Bármilyen lemezzel nem lehet elvégezni ?

Amikor lekapcsoljàk az internetet,ùgyis ez lesz.