Az első mondat egyértelmű - értve vagy - a felszerelést követően, az első teendők között van a bak magasságának beállítása.tunerman írta: ↑2026.01.13., kedd 19:22Az Air Tangent karcsővének a vizszintes poziciójának a beállításához a karbak fűggőleges(!) magasságán kell állítani...értve vagyok?![]()
A komplett légcsapágyas kart pedig a karbakban lévő 3 süllyesztett állítócsavarjával lehet vizszintezni.
(A Te Air Tangent karod is így lett beállítva - ha bevan)
TJ.
A második erősen véleményes.
Ha a karbak közepén lévő benga nagy - M8 - imbusz csavart rendesen meghúzod, a körülötte elrendezett három kis kihegyezett hernyócsavarral vajmi keveset tudsz állítani. Lehetetlen, ezt könnyű belátni.
Abban az esetben lehet, ha a nagy imbusz nincsen kellően meghúzva. Akkor, a kis hegyes csavar feszítő hatására a talp valamelyik éle elemelkedik a kardeszkától, tehát nem fekszik fel tökéletesen.
Nekem ez nem tetszik.
Én finoman, csak egy kis erővel húztam meg - egyenlő mértékben - a három kihegyezett csavart, az elfordulás biztos megakadályozására.
Ez a legfőbb funkciója.
A kar töve véletlenűl sem fordulhat el - azért hegyesek a csavarok - mert abban az esetben már nem futna párhuzamosan a hangszedő a lemez sugarával.
A tökéletes vízszintet a kardeszka állításával tudom prezentálni - ha kell - nem a talp feszítéses gyötrésével/nyomorgatásával...
Értve vagyok ?