Feltételezem, mint itt mindenkinek, neked is megvan a szakterületed, ahol ténykedsz, pénzt keresel, szakembernek vagy mondható.chord_ írta: ↑2025.10.31., pén. 21:17Nézd, ne tegyél úgy, mintha nem lennél benne nyakig az audio bizniszben. Aktív hangdobozokkal nyomulsz. Kereskedő vagy, fejlesztő, mérnök, vagyis, szakértő, nem? Legalábbis reméljük.
Jómagam a szimpla fogyasztó vagyok. Zenehallgató. Akiknek csinálod a dolgaidat. A közönség. Veszem a drótot, amelyik tetszik. Nemhogy nem keresek rajta, de folyamatos veszteséggel üzemeltetem a hifis dolgaimat...
Ez, akárhogyan is számolom, két pólus. Hogy erőltetett?, hidd el, nem, én, pl., ha megfeszülök, akkor sem tudok hangdobozt tervezni... Én pénzt veszítek folyamatosan a hifivel, te pedig pénzt nyersz (ha jók a cuccok) folyamatosan a hifivel.
Nem szívesen jövök itt az életemmel, de ha már ilyesmiket írsz rólam, röviden reagálok. Elsősorban zenésznek tartom magam, aztán vagyok többféle mérnök, fotós, tanár, sportoló, vállalkozóként 3 cég vezetője és tulajdonosa. Kereskedő? Az nem voltam soha, bár gyártok és árulok néhány audio cuccot, viszont egyikkel sem nyomulok, nem is ebből élek, hobbinak tekinthető. Szakértő abban vagyok, amihez igazán értek, de ezek nem, vagy csak érintőleges kapcsolódnak e fórumhoz, ahol szakemberként (pl. hangmérnökként) felszólalni instant seppuku. Bár itt ugye lassan mindenről lehet beszélgetni a bringázástól a kávézásig, néha magam is meglepődöm, milyen topikok nyílnak az egykori HiFi és házimozi fórumon, tehát lassan mindenki szakértő lehet valamilyen témában.
A "két pólus" elméleted sehogy sem stimmel, hiszen mindannyian vásárlók vagyunk, még a kereskedők és "szakemberek" is, egymás által előállított javakat vásárolunk Te is, én is. Attól tartok, van egy erős fenntartásod, frusztrációd a kereskedőkkel és hangtechnikai szakemberekkel szemben, amivel én nem szeretnék foglalkozni. Megvannak a magam démonjai, csak én inkább elkerülöm, mintsem aprókaviccsal dobáljam őket.