Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 625

Re: Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Töki »

Én innen nézelődnék hűtőbordát: https://ampul.eu/hu/hutobordak/4781-rez ... y0QAvD_BwE

Ezért is jók a szerver alaplapok. Nekem van vagy7 db PCIE port rajta.
Abból 4 db használatban is van.
USB kártya
LAN kártya
2TB ssd a zenéknek
JCAT Femto ssd csak a rendszernek: https://jcat.eu/product/m-2-femto-ssd/
Mostanság az a perverzióm, hogy a kedvenc albumokat átmásolom a JCAT Femto ssd-re és egy kategóriával jobban szólnak.
Kb olyan a különbség, mint amikor a szoftverek RAM-a betöltve mennek.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 873

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Rendeltem egy hutobordat az alaplapi chipsetre. Szerintem ez nem aluminium mivel meg jobban felforrositotta es tartotta a hot az alaplapon. Kivettem es olyan forro volt, hogy alig lehetett kezben tartani, meg 5 perc mulva is forro volt. Sajnos ezt elb...am az alaplap vasarlast, hogy ilyen mini-t vettem mert egymas felett van a Chipset es az M2 SSD na meg eleg kozel a proci es az usb kartya, egymast melegitik de a Chipset az nagyon forro. Lehet teszek bele egy elemes ventilatort. :)
Lehet veszek valami nagyobb alaplapot ahol ez eloszlodik na meg pl a Jcat usb kartyahoz most mar van netkartya amit ossze lehet kotni OCXO clock-al es ebben az alaplapban csak egy pci-e hely van.

IMG_1919.JPEG
IMG_1916.JPEG
IMG_1922.JPEG
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Egy kis Windows hangtuning, mérésekkel. Sorry ha volt már:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... ate.19438/

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2080

Hozzászólás Szerző: wittao »

tottyi írta:
2025.01.30., csüt. 20:05
wittao írta:
2025.01.30., csüt. 19:40
Alapvetoen nem, de a kerdes: terhelten ad ennyit, vagy terheles nelkul?
Az talan egy sokkal fontosabb kerdes, hogy amikor maximalis terhelese van a tapnak, akkor beszakad-e a minimum ala…
Azert kerdeztem mert kiegett a Jcat usb kartyam es nem szeretnem, hogy az uj kartya is kiegjen. Bar igaz, hogy par honapja kezdett rakoncatlankodni de azelott ment fel evet.
Azt nemtudom hogyan merjem terheles alatt.
Mivel a JCAT-kártyák rendelkeznek feszültség stabilizátorral, így nehéz elképzelni 5.00V helyett 5.20V miatt mentek volna tönkre. Sajnos előfordulnak hibás darabok (főleg erre enged következtetni az is, ha már régebben is volt vele probléma).

Az 5V ágat úgy lehet megmérni, hogy először is megnézed a specifikációt, hogy az az 5VDC-re hány Amper terhelhetőséget ad meg. HA ezzel a terheléssel elkezded megterhelni egy fogyasztóval, akkor közben mérni lehet a feszültséget tartja-e 5V-on a táp, vagy elkezd bezuhanni 5V alá. Amennyiben bezuhan, akkor gond van a TÁPPAL. Ha az 5.2V már terhelve annyi, azt gondolom abból a kártyának még semmi problémájának nem kellett lennie.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

wittao írta:
2025.01.30., csüt. 19:40
Az talan egy sokkal fontosabb kerdes, hogy amikor maximalis terhelese van a tapnak, akkor beszakad-e a minimum ala…
Azert kerdeztem mert kiegett a Jcat usb kartyam es nem szeretnem, hogy az uj kartya is kiegjen. Bar igaz, hogy par honapja kezdett rakoncatlankodni de azelott ment fel evet.
Azt nemtudom hogyan merjem terheles alatt.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

wittao
V.I.P.
V.I.P.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hi, a 4 pin molex 5 es 12 voltot ad az nagy gond ha az 5 volt az 5,2 es a 12 meg 12,2 voltot ad?

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 893

Hozzászólás Szerző: fererencz »

gss írta:
2025.01.26., vas. 22:52
Már megbocsáss de ha nálad az a normális hogy a tanácsaidnak az a lényege hogy a másikat ledegradáld akkor ne adj tanácsot, inkább keress pl vmi jó sportot. :-)
...természetesen nem úgy gondoltam hogy a 192Kbps a csúcs, de legalább ez nem az általános alap 64-96Kbps.
Egyébként pár hétig hallgattam egy Cocktail all in lejátszót Dali hangfallal, és megtetszett az a minőség ami abból szólt,
a régi mini pc jack-denon pma 250- Wharfedale diamond 8.3(vagy BW 601s3) -hoz képest.
A kettő közti különbséget hallva finoman szólva érdekes indíttatásból eredő butaságnak tartom hogy "neked felesleges a marantz"
Nem akarok high end láncot, annyit nem szánok rá, meg persze értelme sem lenne, (80%-ban netrádiót hallgatok) csak picit szeretnék élvezhetőbb minőséget.
Keresem a megoldást, felmerült a Marantz melody, Denon ceol, Bluesound Powernode, Marantz 6007, Nad d3020 megoldásként.
+esetleg egy hangfalcsere (pl Dali oberon-Elac debut...)
Lehet hogy tévedek de úgy sejtem jobban járnék egy jobb erősítővel (pl nad vagy a marantz6007) ami tud digitális jelet fogadni és egy külső usb- hangkártyával mint egy gyengébb de all-in kütyüvel amiben van netrádió és filmnézéshez is jó.
De az is lehet hogy talán nem tudom, vagy ilyesmi. Kb. :-)
A mai 192Kbps tippre a hobbitársak 95%-ának már transzparens, főleg dzsessz zenéken. Hatalmas irodalma van ennek, de nyilván el kevesen fogadják. Szóval, nyugodtan vegyél újabb, jobb szolgáltatást nyújtó eszközöket, de leginkább hangfalakra érdemes költeni (hiába, hogy főleg netrádió a forrás). :smile53:
Nem szotkam hibázni.

gss
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gss »

Már megbocsáss de ha nálad az a normális hogy a tanácsaidnak az a lényege hogy a másikat ledegradáld akkor ne adj tanácsot, inkább keress pl vmi jó sportot. :-)
...természetesen nem úgy gondoltam hogy a 192Kbps a csúcs, de legalább ez nem az általános alap 64-96Kbps.
Egyébként pár hétig hallgattam egy Cocktail all in lejátszót Dali hangfallal, és megtetszett az a minőség ami abból szólt,
a régi mini pc jack-denon pma 250- Wharfedale diamond 8.3(vagy BW 601s3) -hoz képest.
A kettő közti különbséget hallva finoman szólva érdekes indíttatásból eredő butaságnak tartom hogy "neked felesleges a marantz"
Nem akarok high end láncot, annyit nem szánok rá, meg persze értelme sem lenne, (80%-ban netrádiót hallgatok) csak picit szeretnék élvezhetőbb minőséget.
Keresem a megoldást, felmerült a Marantz melody, Denon ceol, Bluesound Powernode, Marantz 6007, Nad d3020 megoldásként.
+esetleg egy hangfalcsere (pl Dali oberon-Elac debut...)
Lehet hogy tévedek de úgy sejtem jobban járnék egy jobb erősítővel (pl nad vagy a marantz6007) ami tud digitális jelet fogadni és egy külső usb- hangkártyával mint egy gyengébb de all-in kütyüvel amiben van netrádió és filmnézéshez is jó.
De az is lehet hogy talán nem tudom, vagy ilyesmi. Kb. :-)

neuroflex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: neuroflex »

Az lemaradt,hogy akkor kerül többe a külső kártya,ha régi a lenovo és nem új gen gép.

neuroflex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Re: Marantz pm6007

gss írta:
2025.01.26., vas. 09:18
A rádiók felbontását nem találom de tudom hogy normális felbontásban adnak. (cafe98, jazzy)
192 kbps.
Ha az nálad a normális,akkor felesleges neked egy marantz. 🙂
Jók a külső kártyák,de egy nomális többe kerül,mint az a pc.
Ha komolyabban érdekel a zenehállgatás pc-n (pláne,ha film is megy róla),akkor csinálj egy htpc-t.
Nem hatalmas összeg.
Ha nem akarsz komoly rendszert mellé,az Edifier-nek vannak jó aktív hangfalai.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6315

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

neuroflex írta:
2025.01.26., vas. 08:01
Nettó hülyeség a sokol rádiós szintű rca.
Ha van egy normális hangkártyád (20 körül) és nem ezek a pár ezer ft-os vackok + normális rca kábel (2 ezer körül/m) és nem a pár száz ft-os vackok,akkor simán jó az rca.
Feltéve,ha a forrás is minőségi.
gss írta:
2025.01.25., szomb. 20:33
Ok, thx.
Az usb-s hangkártyáról hallottam még lehetőségként,(aminek van optikai vagy koax digitális csatlakozója) de nem tudom ez filmnézésnél hogy működne. (késés lehetséges)
Rca-t kihagynám annak a jele a sokol rádió szintjén van, semmi értelme nem lenne a marantz erősítőnek és egy rendes hangfalnak.
gss írta:
Ok, thx.
Az usb-s hangkártyáról hallottam még lehetőségként,(aminek van optikai vagy koax digitális csatlakozója) de nem tudom ez filmnézésnél hogy működne. (késés lehetséges)
Rca-t kihagynám annak a jele a sokol rádió szintjén van, semmi értelme nem lenne a marantz erősítőnek és egy rendes hangfalnak.
A polémia átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

gss
Újonc fórumos
Újonc fórumos

neuroflex írta:
2025.01.26., vas. 08:01
Ha van egy normális hangkártyád (20 körül) és nem ezek a pár ezer ft-os vackok + normális rca kábel (2 ezer körül/m) és nem a pár száz ft-os vackok,akkor simán jó az rca.
gss írta:
Ok, thx.
Szerintem nettó hülyeség látatlanban nettó hülyeségnek titulálni a sokol szintűnek leírt pc analóg hangkimenetet. :-)
Egy lenovo think ventre m73 mini pc-m van.Tényleg pocsék a hangja.
Csak külső hangkártyára van lehetőségem.
+ a Marantz (ezenkívül még a NAD d3020-ban gondolkodom) DAC-jához nagyobb reményeket fűzök mint egy 20eFt-os DAC-ot is tartalmazó kütyühöz. (lehet hogy tévedek)
A rádiók felbontását nem találom de tudom hogy normális felbontásban adnak. (cafe98, jazzy)

neuroflex
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

gss írta:
Ok, thx.

gss
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ok, thx.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 710

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

alto írta:
2025.01.15., szer. 18:34
Biztos tök jól szól, de azért 2025-ben kell egy kis fanatizmus ahhoz, hogy valaki egy konzol alkalmazással játsszon le zenét. :D
Imádom az ilyen programokat. Nem 100MB a telepítője, hordozható is, megy Vistától felfelé, előtelepítési környezetig bezáróan. És nem használ mondjuk Matlabot, mindössze két, párszáz kilós dll van benne. Sajnos a fóruma az csak orosz nyelvű, bár nem néztem a szabályzatot.
Ilyenkor döbben rá az ember, a mai programozók mennyire pazarlóan bánnak az erőforrásokkal.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

zbiro32 írta:
2025.01.15., szer. 17:56
Hiánypótló alkalmazás.
Letöltöttem, a Windows is tiltakozik, ennek ellenére továbbléptem, akkor az AVAST vírusírtó kezdett kiabálni, megvizsgálta, és kiírta, hogy a vizsgálat hosszabb időt vesz igénybe...
Azóta semmi.
Felmerül bennem, hogy esetleg a .ru zavarja őket?
Én Bitdefendert használok, az csak az ASIO Info nevű segédeszközükre izgult rá, azonnal karanténba helyezte, mondván beágyazott szkript van benne. Visszarakattam, azóta csönd van.
Aránylag újdonság, kevesen használják, a virológusok még nem ismerik.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3219
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

La_Valse írta:
2025.01.14., kedd 21:34
Bő egy éve fejlesztgeti O. Samsonov a Pure Audio Player nevű ingyenes konzol alkalmazást. Azt kell hogy mondjam,
mára félelmetes lett. Lejátszik minden vackot, SACD.ISO, DSF, DFF, WAV, FLAC, APE, ALAC, WavPack, CAF, MP3 (MP4,
M4A, AIFF) CUE fájllal, és az M3U/M3U8 lejátszási listákat. (Nekem eddig cue listából nem sikerült szóra bírni.)
Ügyesen megkeresi az érvényes lejátszó eszközt, de lehet konfigurálni is. Van telepíthető és hordozható változat,
helyi menü. Egy Fájlkezelővel és egy indítóikonnal könnyedén elboldogulhatunk.
Biztos tök jól szól, de azért 2025-ben kell egy kis fanatizmus ahhoz, hogy valaki egy konzol alkalmazással játsszon le zenét. :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

zbiro32
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 157

Hozzászólás Szerző: zbiro32 »

La_Valse írta:
2025.01.14., kedd 21:34
Bő egy éve fejlesztgeti O. Samsonov a Pure Audio Player nevű ingyenes konzol alkalmazást. Azt kell hogy mondjam,
mára félelmetes lett. Lejátszik minden vackot, SACD.ISO, DSF, DFF, WAV, FLAC, APE, ALAC, WavPack, CAF, MP3 (MP4,
M4A, AIFF) CUE fájllal, és az M3U/M3U8 lejátszási listákat. (Nekem eddig cue listából nem sikerült szóra bírni.)
Ügyesen megkeresi az érvényes lejátszó eszközt, de lehet konfigurálni is. Van telepíthető és hordozható változat,
Hiánypótló alkalmazás.
Letöltöttem, a Windows is tiltakozik, ennek ellenére továbbléptem, akkor az AVAST vírusírtó kezdett kiabálni, megvizsgálta, és kiírta, hogy a vizsgálat hosszabb időt vesz igénybe...
Azóta semmi.
Felmerül bennem, hogy esetleg a .ru zavarja őket?
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3782

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

wittao írta:
2025.01.13., hétf. 15:24
Most csak egy sima 1 gepes rendszerrol beszeltem, nincsenek szetkapva a rendszer elemei kulonbozo alegysegekre.
1 gep, amit a felhasznalo feltesz a polcara, azt tavvezerli, max. a hatuljaba bedug egy tarhelyet, vagy idealisabb esetben a halozatan log meg egy NAS.
A felhasznaloink nagy resze ezt az “IT deep diving” reszt inkabb kihagyja, nem akar kabelezni, ezt is megtapolni, azt is, ide egy kis optika, oda az, egyik a poncebe, masik a padlasra stb.
1 keszulek a rack-en, es szoljon a zene a DAC-on keresztul, lehessen egy telefonrol vagy tabrol iranyitani. Ugy latom az egyszeruseites fele megy el inkabb az irany.
Nehany ember mereszkedik mar ennel tovabb, es a kinlodasi faktor vs. hangzasbeli nyereseg par eves merlegelese utan tovabb lep vmi 1 gepes megoldas fele.
Az egyszerűség jó irány.
Mégis egyre több DAC-ban (főképpen a kínaiakban) van valamilyen nagyon egyszerű DLNA, Roon végponti szerepet ellátó megoldás is. Sőt már sok DAP-ban is van Roon végponti üzemmód, megbízhatóan működő wifivel, még csak nem is Ethernet kábelezéssel.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Most csak egy sima 1 gepes rendszerrol beszeltem, nincsenek szetkapva a rendszer elemei kulonbozo alegysegekre.
1 gep, amit a felhasznalo feltesz a polcara, azt tavvezerli, max. a hatuljaba bedug egy tarhelyet, vagy idealisabb esetben a halozatan log meg egy NAS.
A felhasznaloink nagy resze ezt az “IT deep diving” reszt inkabb kihagyja, nem akar kabelezni, ezt is megtapolni, azt is, ide egy kis optika, oda az, egyik a poncebe, masik a padlasra stb.
1 keszulek a rack-en, es szoljon a zene a DAC-on keresztul, lehessen egy telefonrol vagy tabrol iranyitani. Ugy latom az egyszeruseites fele megy el inkabb az irany.
Nehany ember mereszkedik mar ennel tovabb, es a kinlodasi faktor vs. hangzasbeli nyereseg par eves merlegelese utan tovabb lep vmi 1 gepes megoldas fele.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3782

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

bezse írta:
2025.01.13., hétf. 13:31
(Így a partvonalról) szabad megkérdezni, mi a baj a Linuxal ilyen célra?

A jelenlegi végponton is egy Ubuntu Server + Roon Bridge fut és végleges végpontra is csak próbaképpen fogok multiboot környezetet telepíteni, hogy ki tudjam próbálni mit tud a többi - pld az említett Windows.

Válaszaitokat köszönöm!
Nekem nagyon erősen lebutított Ubuntu Szerveren fut a Roon Core és Audirvana is, előtte évekig sima Ubuntu desktoppal ment a Roon Core. Az októberi Hifi Show óta nem volt kikapcsolva, nincs rajta monitor sem. Az egyik kollégám írt hozzá egy nagyon egyszerű webes távvezérlő felületet, de arra sincs szükség.

Most éppen ezen a gépen megy a lejátszás is, ide van csatlakoztatva a DAC, de sokat használom Roon végponti eszközökkel, amilyenek a streamerek (HIfiman, Fiio, Gustard, stb). Egyáltalán nem kell vele foglalkozni. Elvan magában.
A képen a földön látható eszközről beszélek.

Kép

bezse
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 80

Hozzászólás Szerző: bezse »

wittao írta:
2025.01.13., hétf. 14:33
MacOS es Win10-11 nalunk napi hasznalatban, Synology/QNAP OS napi hasznalvtban...
Évtizedek óta én is ezen a vonalon mozgok, de ilyen célra, ahol max néha egy "apt get" ami elkél...

A multi boot pont ezt a célt fogja szolgálni, össze tudjam hasonlítani és kiválasztani azt ami végül marad.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Alapvetoen szerintem semmi gond nincsen vele :)
Inkabb megszokas kerdese es elettapasztalat. Legtobb felhasznalo napi szinten Win kornyezetben dolgozik, igy egy audio rendszerbol erkezo visszajelzesek ha ehhez hasonlitanak, akkor egy esetleges problemat nagyobb hatekonysaggal oldhat meg egy felhasznalo, mint Linux eseten.

Mi szallitunk gepet Euphony Linux-szal is, de oszinten megvallva szemely szerint mar a hasznalatatol is kiraz a hideg. MacOS es Win10-11 nalunk napi hasznalatban, Synology/QNAP OS napi hasznalatban, felhasznaloink 95%-anal… hozzateszem ugyan regen csinaltam mar osszehasonlitast, de nekem ugyanazon a gepen a Win hangzasvilag jobban tetszett, amit a szerverunk produkalt.

A Server vs. “Alap” Win kerdest mar joideje elengedtuk, mert annyit bajlodtunk a szerverekkel, egyszeruen nem eri meg. Raadasul ha kerneltol pakoljuk ossze az oprendszert, akkor szinte mindegy.

Nalam szoftveresen egyebkent tovabbra is a legnagyobb problemam a JPlay instabilitasa, egyszeruen nem ertem hogy nem tudjak megcsinalni normalisan. Ahogy az Optimizer 4.0 fejlesztese is megragadt naluk, lehet mar ujabb JPlay sem nagyon varhato, hirtelen nem is tudom a JPLAY Femto hany eves….

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”