Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2023.05.07., vas. 13:26
Szép kis időutazás.
A kerek Audiotex szerkezet mire szolgál ?
A Doki által feltöltött képen, az összes eszköz ugyanazon funkcióval rendelkezik.

Ez éppen egy kuriózum...
s-l1600.jpg
s-l1600.jpg (407.26 KiB) Megtekintve 1605 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1514

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szép kis időutazás.
A kerek Audiotex szerkezet mire szolgál ?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1478

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Egy hobby hozadékaként összejött "gyűjtemény":
tűnyomás.JPG
tűnyomás.JPG (624.56 KiB) Megtekintve 1608 alkalommal
36_1_11.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8021

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Uraim! Visszatérhetnénk a topic témájához? :rolleyes:
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Rock60 írta:
2023.05.06., szomb. 18:17
Látjátok feleim, szemtökkel, mik vagymuk ? Isá por és hamu vagymuk... :D
Azért az " alkalmazás " ennyire nem vészes. :napsut:
Viszont igaz, hogy három betűt kényelmesebb bepötyögni, mint tízet. Ha a magyar kifejezés lenne a rövidebb, mindenki azt használná.
Az alkalmazás és az applikáció pont egyforma számú betű. Az app helyett lehetne alk is, de az előbbi menőbb?
A gondolkodás nem megerőltető...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Látjátok feleim, szemtökkel, mik vagymuk ? Isá por és hamu vagymuk... :D
Azért az " alkalmazás " ennyire nem vészes. :napsut:
Viszont igaz, hogy három betűt kényelmesebb bepötyögni, mint tízet. Ha a magyar kifejezés lenne a rövidebb, mindenki azt használná.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2912
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

gomolalaci írta:
2023.05.04., csüt. 20:41
KI

App, app, app, mindenhol app :smile51:
Pedig az ,,alkalmazás" szó mennyivel szebb lehetne :smile53:
Lassan az eddig általam ,,komolynak" tartott fórumtársak is elamerikálózodnak sajnos sad.gif
Tudom, zárt kapukat döngettem.... :smile32:

BE
Legközelebb érdemes volna majd akkor a boltban helyi területi hálózathoz való kábelt kérned, közvetlenül azután, hogy beszéltél az internet szolgáltatás biztosítóddal, hogy melyik az, amin keresztül tud menni egy másodperc alatt egymilliárd harapás. Aztán ha ez mind megvan és működik a rendszer, akkor este nyugodtan ülhetsz le hallgatni a zenét az internetfolyamról.

A magyar nyelvben számtalan jövevényszót használunk nem évek, hanem évtizedek, évszázadok óta. Ha ez nem tetszik, visszatérhetsz nyugodtan ezer évvel ezelőttre, maximum a kutya sem fogja érteni, hogy miről beszélsz. De egy próbát megérne, hogy mobilszerződés hosszabbításkor ómagyarul beszéled meg az ügyintézővel a dolgokat :D
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5308

Hozzászólás Szerző: pärt »

gomolalaci írta:
2023.05.04., csüt. 20:41
KI

Lassan az eddig általam ,,komolynak" tartott fórumtársak is elamerikálózodnak sajnos sad.gif

BE
Jogos, applikálni fogom az alkalmazás kifejezést a szókészletbe. ;)

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60 írta:
2023.05.05., pén. 14:39
KI
Igazad van Laci !
Végre nekem is sikerült letöltenem az ALKALMAZÁST.
Egy hat és egy nyolcjegyű kódot kért tőlem a TÁVBESZÉLŐ / :D / a letöltéshez, amit nem tudtam, de már kiutaltak központilag egy vadi újat.
Holnap rápróbálom a tányérra, csak ki ne derüljön, hogy visszafelé forog. :yingyang:
BEEE
bravo.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

KI
Igazad van Laci !
Végre nekem is sikerült letöltenem az ALKALMAZÁST.
Egy hat és egy nyolcjegyű kódot kért tőlem a TÁVBESZÉLŐ / :D / a letöltéshez, amit nem tudtam, de már kiutaltak központilag egy vadi újat.
Holnap rápróbálom a tányérra, csak ki ne derüljön, hogy visszafelé forog. :yingyang:
BEEE

konok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: konok »

fülelek írta:
2023.05.04., csüt. 22:14
Ha minden lemezjátszó/kar/pickup/motor/tányér/kimeneti drót "színez", akkor mi az "etalon"? És honnan biztos valaki az etalonban?
A BG kadarka ha nem is minden évben, de többnyire nagyszerű bor, én is szeretem :smile29:
BG kadarkája sem etalon a fajta jellegét tekintve, de tényleg szép tételek általában. :)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ha minden lemezjátszó/kar/pickup/motor/tányér/kimeneti drót "színez", akkor mi az "etalon"? És honnan biztos valaki az etalonban?
A BG kadarka ha nem is minden évben, de többnyire nagyszerű bor, én is szeretem :smile29:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2726

Hozzászólás Szerző: supravox »

szfi írta:
2023.05.04., csüt. 18:16
supravox írta:
2023.05.03., szer. 21:15
Rock60 írta:
2023.05.03., szer. 20:56
Supravox

Nem állítottam, hogy létezik színezésmentes hangzás.
De, végignézve az árcédulákon, és meghallgatva ezt - azt, mégis azt az összefüggést fedezhetjük fel, hogy a drágább készülékek ezt az irányt próbálják követni.
Minden viszonylagos, persze.
Azt mondod, hogy Snipivel értesz egyet, már mint hogy kedveled a színezett hangzást.
Látva a készülékeidet, kíváncsi lennék rá, hogy a tiednek a tizedébe kerülő rendszer hangját hallva azt mondanád - e, hogy pont ilyen színezett hangzásra vágytam eddig ?!

Tuttira nem, de még találgatni sem kell, csak visszalapozni egy párat és téged idézni...
Vagy rosszul fogalmaztam vagy rosszul értelmeztem Snipi hszólását.
Én igyekszem kerülni a színezett hangzást bármit is jelentsen ez.
De MINDEN készüléknek van KARAKTERE.
De ez off.
Épp lemezjáccók vannak terítéken😀
Sokkal "gyérebb" berendezésről hallgatok lemezt.
De ami furi van, hogy az antik DD MM hangszedővel sodróbb, életszerűbb, tehát élvezetesebb... :rolleyes:
Lehet Balla Géza miatt van de egy kukkot nem értek...
Ja BG borász.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó

KI

BE

alfaati

Hozzászólás Szerző: alfaati »

Köszönöm! A tisztelet egyébként kölcsönös! Szeretem ha van hivatkozási alap amikor állítunk valamit.

Bár ez egy dedikált Apple app és nem az itt kitárgyalt app de én elfogadom mint választ! Viszont ha jobban megnézed ennek a fazonnnak a videóit, akkor találasz ott egy olyat ahol 4 külömböző mérési methódust hasonlít össze, köztük az app és 3 másik hifis körökben elfogadott methódust.

Mind a négy "side by side" összehasonlítva más és más értéket mutat. Melyik a jó?
Az igaz, hogy az app végeredménye áll a legmesszebb a 3 másik értéktől, viszont százados nagyságrendileg stimmel, tehát nincs tizedes tévesztés vagy pontatlanság. Ha jól nézem akkor 0.035 századot téved vagy 0.028 századot ha a Nakamichi jó mérési eredménynek számít.

Ahogy mondtam már korábban is; nem fogják ezek az appok megváltani a világot de simán megtudja mutatni ha valami nem oké. Azt is megmutatja ha minden OK.

A VPI ADS kijelzője pedig egy ötödik értéket mutat a videón de az már egy másik probléma.
Csatolmányok
Screenshot_20230504-191521_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20230504-191521_Samsung Internet.jpg (393.5 KiB) Megtekintve 1672 alkalommal
Screenshot_20230504-191537_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20230504-191537_Samsung Internet.jpg (359.3 KiB) Megtekintve 1672 alkalommal
Screenshot_20230504-191617_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20230504-191617_Samsung Internet.jpg (364.36 KiB) Megtekintve 1672 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2167

Hozzászólás Szerző: Voyager »

alfaati írta:
2023.05.03., szer. 22:08
Voyager írta:
2023.05.03., szer. 21:06
alfaati írta:
2023.05.03., szer. 20:53

Valami tudományos study-t betudnál ide rakni ahol összehasonlítják mondjuk más általad is elfogadott methódussal és kimondják egyértelműen, hogy használhatatlan? Mondjuk összehasonlító számadatokkal alátámasztják stb.
fejforgatva keresem virtuálisan a kandikamerát, de ugye ez most valami humor részedről?
Tényleg elfogadod hiteles mérőműszernek a giroszkópos mobilapp mérési eredményeit? gondolkodik.gif
Nem szeretem ismételni önmagam!
De akkor legyen: "...hogy itt senki nem állította, hogy egy ilyen applikáció leválthat egy gyárban mért értéket."

Viszont még mindíg várnék tőled választ a kérdéseimre! Véletlen lenne az, hogy az app a gyári értékek mentén mér a DD lemzjátszóknál? Ki mondja, hogy a gyroscope nem jó? Az aki ezt mondja alátámasztja az érveit olyan összehasonlító számadatokkal adott időpillanatban ami mondjuk téged igazol? De van még pár kérdés amit feltettem neked és másoknak is itt. Várnék rá a kimerítő válaszokat.
Csak az irántad érzett tiszteletből válaszolok és csatolom eme videót. Ebben a témában, én már nem kívánok hozzászólni.

youtu.be/Fl96aPz1kqM

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: szfi »

supravox írta:
2023.05.03., szer. 21:15
Rock60 írta:
2023.05.03., szer. 20:56
Supravox

Nem állítottam, hogy létezik színezésmentes hangzás.
De, végignézve az árcédulákon, és meghallgatva ezt - azt, mégis azt az összefüggést fedezhetjük fel, hogy a drágább készülékek ezt az irányt próbálják követni.
Minden viszonylagos, persze.
Azt mondod, hogy Snipivel értesz egyet, már mint hogy kedveled a színezett hangzást.
Látva a készülékeidet, kíváncsi lennék rá, hogy a tiednek a tizedébe kerülő rendszer hangját hallva azt mondanád - e, hogy pont ilyen színezett hangzásra vágytam eddig ?!

Tuttira nem, de még találgatni sem kell, csak visszalapozni egy párat és téged idézni...
Vagy rosszul fogalmaztam vagy rosszul értelmeztem Snipi hszólását.
Én igyekszem kerülni a színezett hangzást bármit is jelentsen ez.
De MINDEN készüléknek van KARAKTERE.
De ez off.
Épp lemezjáccók vannak terítéken😀
Sokkal "gyérebb" berendezésről hallgatok lemezt.
De ami furi van, hogy az antik DD MM hangszedővel sodróbb, életszerűbb, tehát élvezetesebb... :rolleyes:
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100,iFi LAN Purifier Pro
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Szerintem Part jól összefoglalta a lényeget.
Nem a világ legpontosabb műszere, de a semminél sokkal több és nagy segítség nekünk, hobbistáknak, évtizedekkel ezelőtt nem is álmodhattunk ilyen lehetőségről.
A kenőanyag - méréseknek lettek konklúziói ?

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: arzachel »

sutemenyx írta:
2023.05.03., szer. 23:01
Dual 701-esről mi az általános vélemény? Volt valakinek? Netán most is van?
40 évvel ezelőtt volt nekem. Jó gép.Precíz német gyártmány.Kínát nem látta,de aztán inkább váltottam Thorens TD125-re.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

pärt
Őslakos
Őslakos

Mi, komoly férfiemberek, ha odetesszük magunkat, még a csapvízből is habot verünk. ;peace;
Hogy hol is a helye? A magam részéről, pl. ha elmennék lemezjátszót venni, akkor először mérnék egyet vele, és ha pocsék az érték, akkor már nem ülnék le meghallgatni, mert nyilván beteg a jószág.

alfaati

Ear írta:
2023.05.04., csüt. 08:04
alfaati írta:
2023.05.03., szer. 19:08

... de ha el kell jutni egy címre autóval 2000 kilométer távolságba adott időre, akkor a modern technika - adott esetben egy okos telefon - mindjárt a technika csúcsa lesz. Vagy is nélkülözhetelen!
Hát izé. Nem tudom használtál-e már autóban okostelefonos navigációt,
Természetesen használtam. Sőt, elsőként használtam okos telefon navigációt ezen a fórumon. Így észre vettem, hogy nem centire pontos. Amiért példának hoztam fel az az, hogy lefogadom senki még te sem a hagyományos papír alapú térképet használod.
Rábízod magad az okos telefonra. Van amikor kényelmes és még is elég pontos.

Viszont, ami érdekes, hogy te sem tudsz berakni olyan kísérletről dokumentumokat, bizonyítékokat ami az eszmefuttatásodat alátámasztja. Tehát minimum elvárható lenne ha te Ear, Soundmania vagy Voyager megtámogatnátok állításotokat úgy, hogy "Side by Side" összehasonlítjátok az appot egy nemzetközi szabványrendszernek megfelelő bekalibrált mérőműszerrel ami kimutathatná adott időpillanatban az app olyan mértékű pontatlanságát ami miatt nekem vagy másoknak akik használták, sűrűn elnézést kellene kérném kérnünk tőletek. Igazából még arra sem kaptam választ az Orákulumoktól mi az a tűrés határ ami egy ilyen app használatánál belefér?
Mindaddíg amíg valaki tételesen összehasonlító mérésekkel nem bizonyítja, hogy az app olyan mértékben pontatlanúl mér, hogy az már használhatatlan, addíg minden egyes lejárató jellegű poszt a témában a részedről/részetekről üres duma, szószátyárkodás, felesleges izmozás!

Mikor csatlakoztam a Facebook turntable csoportjához olyan 5-6 éve még kevesen voltak, talán néhányszázan lehettünk. Valaki bedobta az appot ott a köztudatba. Azt sem tudtam létezik ilyen. Mindenki elkezdett vele méregetni. Nem pont ezt az appot,
hanem egy másikat használtuk. Senkiben meg sem fordult, hogy annyira pontatlan lenne. Én csak a DD-s csoporttagokét figyeltem, mert ott lehet tudni azt, hogy a gyári megadott WOW érték általában 0.01 és 0.03 között van. Szinte mindegyik tulaj, vagy gyári értéket, vagy a gyáritól +0.01 illetve +0.02 magasabb értéket mért. Ez ha úgytetszik egy nagy kísérlet volt, ami azért arra engedett engem következtetni, hogy az app használható. Nem fogja megváltani a világot, de az már túl sok lenne a véletlenből, hogy mindenkinek akinek Re-Capolva lett a DD játszója gyári értékeket hoz a telefonos app. Ennyi véletlen nincs! Itt a fórumon a héten berakott két Victor, a Supravox féle SP10 és az én két lemezjátszóm is eléggé egyhangúan gyári értékek karakterisztikáját mutatják az app-al. Mivel a fül csak a tizedes nagyságrendet érzékeli, így ha az app 1-2 század pontatlanságban szenved akkor még mindíg jó iránymutató lehet annak akinek nincs strob disc-je. Egyébként az 1-2 század eltérést sem azonnal fognám azonnal a telefonos applikációra. A 40 éves lemezjátszók a felújítás során nem a gyári standard alkatrészeket kapják meg. Tehát a százados eltérésnek az appal más okai is lehetnek.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 653

Hozzászólás Szerző: Snipi »

SoundMania írta:
2023.05.03., szer. 15:31
Snipi írta:
2023.05.03., szer. 13:17
Rock60 írta:
2023.05.03., szer. 12:57
Snipi, szerintem félreértettél valamit.

Természetesen a hangszereknek, énekhangoknak, stb. vannak színei, ez nem kérdés, ezek a hangszerek, énekesek előállítják, produkálják a hangot.
Ha reprodukcióról beszélünk, akkor ezt a produkciót szeretnénk minél hitelesebben, élethűbben, a reprodukáló gépek saját hangja nélkül, azok színezése nélkül, színezetlenűl visszahallani.

Kb. :D
Nos ebben sem értünk egyet. (Nem is kell, az lenne a baj ha úgy lenne.)
Pont az egyes reprodukáló gépek "saját hangja" - színezése - az ami miatt kismillió féle hifi cucc létezik. Mindenki azt a színezésűt választja ami az ő liblingje. (köztük én is.)
Ha nem így lenne, akkor lenne egyfajta hifi azt mindenki azt hallgatná ...
Elhiheted, mindenki azt szeretné pedig hallgatni . Csak a nagy többségnek nincs pénze rá. Ezért mindenki annyira színezettek közül tudja kiválasztani a neki legjobban tetszőt, amire pénze van. :)
Én hallottam csilliárt forintos (dolláros) égbe hájpolt hifi láncot. Nagyon fos hangja volt. (Bár ha összeállt volna, még lehetett volna sz@r is - hogy klasszikust (Hofi) idézzek.)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2912
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Dual 701-esről mi az általános vélemény? Volt valakinek? Netán most is van?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

pärt
Őslakos
Őslakos

Nem indulok keresztes háborúba ezekért az appokért, mindenesetre kipróbáltam kétfélét, több telefonnal is, és mint korábban írtam, a WOW értékek minimális eltéréssel egybeestek, a névleges sebesség esetén volt kisebb különbség. Továbbá az app pontosan mutatta az öreg és az új szíj, valamint a kenőanyagok közti eltéréseket is. A pontosan kifejezés itt természetesen nem az eltérések számszerű pontosságára értendő - ezt természetesen nem lehet ellenőrizni - hanem arra, hogy a változások konzekvensek voltak.
Hogy ezek az értékek hogy korrelálnak a hangminőséggel, azon persze lehet vitatkozni, bár valószínűnek tartom, hogy elég jól.
Egyebekben pedig nem emlékszem, hogy bárki is mint a laborkörülmények közt végzett méréseket kiváltó módszerként írta volna róluk, mégis mindig ide kanyarodik a vita.

alfaati

Voyager írta:
2023.05.03., szer. 21:06
alfaati írta:
2023.05.03., szer. 20:53
Voyager írta:
2023.05.03., szer. 19:27

kétségesek a giroszkópos mobiltelefon mérések.

Valami tudományos study-t betudnál ide rakni ahol összehasonlítják mondjuk más általad is elfogadott methódussal és kimondják egyértelműen, hogy használhatatlan? Mondjuk összehasonlító számadatokkal alátámasztják stb.
fejforgatva keresem virtuálisan a kandikamerát, de ugye ez most valami humor részedről?
Tényleg elfogadod hiteles mérőműszernek a giroszkópos mobilapp mérési eredményeit? gondolkodik.gif
Nem szeretem ismételni önmagam!
De akkor legyen: "...hogy itt senki nem állította, hogy egy ilyen applikáció leválthat egy gyárban mért értéket."

Viszont még mindíg várnék tőled választ a kérdéseimre! Véletlen lenne az, hogy az app a gyári értékek mentén mér a DD lemzjátszóknál? Ki mondja, hogy a gyroscope nem jó? Az aki ezt mondja alátámasztja az érveit olyan összehasonlító számadatokkal adott időpillanatban ami mondjuk téged igazol? De van még pár kérdés amit feltettem neked és másoknak is itt. Várnék rá a kimerítő válaszokat.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”