Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Re: Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én kb. 15 éve hallgatok - többek között - egy B&W 602 S2-őt a legnagyobb megelégedéssel. Az igaz, hogy az erősítőre nagyon kényes, de ha jól megválasztjuk hozzá akkor szerintem fantasztikusan szól.
Éppen a minap - két ünnep között - vittem végbe a láncon egy kis módosítást (nem azért mert nem tetszett, vagy mert tuningolni akartam, hanem mert muszáj volt, LP játszó meghibásodás miatt) és amit kaptam attól én is elcsodálkoztam. Tudom nem tény, meg igazából nem is fontos, de aki eddig nálam járt az mind eléggé meglepődött, hogy egy ilyen - hogy is írtátok - leggyengébb hangsugárzó így tud zenélni.
Szóval ha van elé kötve egy jó (vagy legalább is a hangdoboznak "tetsző") erősítő nagyon jó tud lenni az a doboz.
Nem akarok nagy szavakat használni, de nemrég volt nálam egy kb. 5-ször drágább hangsugárzó azt erősen lekörözte hangzásban. Na jó úgy írom : nekem messze jobban tetszett a Bowers hangja mint azé a másik majd fél millás dobozé.

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Coldplay »

zoli73 írta:
2022.01.02., vas. 17:51
Coldplay írta:
2022.01.02., vas. 17:30
zoli73 írta:
2021.12.30., csüt. 16:26

Valahogy úgy érzem, ez a választás már előre eldőlt. Csak akkor nem tudom miért kell itt felesleges köröket futni... gondolkodik.gif

a 602 lenne a leggyengebb? hmm.. lehet. nem voltak folosleges korok. a velemenyetek erdekelt vna.. pro es kontra, de ez nem sikerult, en kerek elnezest. igaz a masik topicban se kaptam valaszt, de mindegy. azert koszi.... a semmit.
Nézd, az általad kiszemelt hangsugárzók közül csak a B&W 602 s2-t ismerem, hallottam, a többit nem.
Viszont ez nagyon nem tetszett. Akkor melyiket ajánljam, miért szóljak bele?
Mondhattam volna olyan hangsugárzót, amit sokkal jobbnak tartok, és a keretbe is beleférne, csak már jó idelye nem láttam eladót, ez nem lett volna segítség. Gondolom hónapokat, akár éveket Te sem akarsz várni egy tényleg jó fogásra? Mivel úgy láttam a kiszemeltjeid az aktuális felhozatalból származnak, most aktuális a megvétele.
Úgy rémlik, valaki ajánlotta figyelmedbe az ATC monitort, de azt szóra sem méltattad. Tudom, nem az az árkategória, de a hangminősége sem egy napon említhető az általad felsoroltakkal. Ez nem az a "havonta adjuk-vesszük" doboz, mint a 602-es.
Hidd el nem véletlenül tettük ezeket a megjegyzéseket.
Ne legyen igazam, de ha a hangminőség a fontos, akkor nem jó döntést hoztál.

reszemrol rendben. koszi a valaszt. szep estet!
Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Coldplay írta:
2022.01.02., vas. 17:30
zoli73 írta:
fülelek írta:
2021.12.30., csüt. 11:33
sikerült a felsoroltak közül a leggyengébbet kiválasztani :smile29:
Valahogy úgy érzem, ez a választás már előre eldőlt. Csak akkor nem tudom miért kell itt felesleges köröket futni... gondolkodik.gif

a 602 lenne a leggyengebb? hmm.. lehet. nem voltak folosleges korok. a velemenyetek erdekelt vna.. pro es kontra, de ez nem sikerult, en kerek elnezest. igaz a masik topicban se kaptam valaszt, de mindegy. azert koszi.... a semmit.
Nézd, az általad kiszemelt hangsugárzók közül csak a B&W 602 s2-t ismerem, hallottam, a többit nem.
Viszont ez nagyon nem tetszett. Akkor melyiket ajánljam, miért szóljak bele?
Mondhattam volna olyan hangsugárzót, amit sokkal jobbnak tartok, és a keretbe is beleférne, csak már jó idelye nem láttam eladót, ez nem lett volna segítség. Gondolom hónapokat, akár éveket Te sem akarsz várni egy tényleg jó fogásra? Mivel úgy láttam a kiszemeltjeid az aktuális felhozatalból származnak, most aktuális a megvétele.
Úgy rémlik, valaki ajánlotta figyelmedbe az ATC monitort, de azt szóra sem méltattad. Tudom, nem az az árkategória, de a hangminősége sem egy napon említhető az általad felsoroltakkal. Ez nem az a "havonta adjuk-vesszük" doboz, mint a 602-es.
Hidd el nem véletlenül tettük ezeket a megjegyzéseket.
Ne legyen igazam, de ha a hangminőség a fontos, akkor nem jó döntést hoztál.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút

zoli73 írta:
fülelek írta:

Igazi zenet akarsz? Menj koncertre, hangversenyre.... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />

harman13
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: harman13 »

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni, adott Tidal előfizetés,Sennheiser 660s füles,audioquest cobalt dac.Wifin jön a tidal,tetszik a kapott hang,csak kiváncsi lennék hogy milyen lehetne egy másik dacal.Keret 100.000ft kb,van e másik alternatíva,ebben a kategóriában,köszönöm szépen!

Üdv: István

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

fülelek írta:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

fülelek írta:
Nézzük a jó oldalát, legalább olyan könnyen el tudja majd adni, ahogy megvette

36_1_11.gif

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút

koszi szepen.

ugy nez ki 602-es lesz...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2478

Hozzászólás Szerző: supravox »

Coldplay írta:
2021.12.27., hétf. 22:28
Sziasztok, egy kissebb szobaba (20nm) szeretnek egy tranzisztoros erositohoz dobozt venni hasznaltan . melyik lenne a jobb? royd coniston r vagy rogers ls6/4? akusztikus lagy zenehez ill. radiohoz kellene.ezenfelul versenyben van meg egy acoustic research ar4xa, valamint kakukktojaskent, gondolkodtam egy bowers 602 s3-on.

koszi a tanacsokat.
A hasznàltban valaki àrul egy atc scm7-et
Ha van elèg kraft az erősítődben èn kipróbàlnàm.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Coldplay
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok, egy kissebb szobaba (20nm) szeretnek egy tranzisztoros erositohoz dobozt venni hasznaltan . melyik lenne a jobb? royd coniston r vagy rogers ls6/4? akusztikus lagy zenehez ill. radiohoz kellene.ezenfelul versenyben van meg egy acoustic research ar4xa, valamint kakukktojaskent, gondolkodtam egy bowers 602 s3-on.

koszi a tanacsokat.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Üdvözletem!
Akik ismerik a Quad Elite széria termékeit, segíthetnének eligazodni.
Melyik kombináció az előnyösebb (ill. milyen hátrányai lehetnek)?

A: CDS lejátszó + integrált erősítő
B: CDP lejátszó + sztereó végfok
C: CDX lejátszó + sztereó végfok

Köszönöm!
Újratervezés

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2873
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Asinello írta:
2021.11.26., pén. 14:06
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Teljes tudatlan kezdő vagyok, ebbéli állapotomban vásároltam egy új Yamaha R-N402D erősítőt. Hálózati konnektorhoz való csatlakoztatás után - készenléti és bekapcsolt állapotban is - az erősítő elején egy nagyon minimális bizsergést érezni. Sehol máshol, csak az előlapon. Próbáltam több konnektort is mindenhol ez a jelenség. Próbáltam a villát fordítva is, semmi változás. Ez így rendben van?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Nos talán az újonnan vásárolt készülék közelsége annyira lázba hoz, hogy érintésre már egyből bizseregsz is :D

Hogy valami értelmeset is mondjak.. szokott ilyen lenni földeletlen készülékeknél. A készülék táptrafója és a ház között előfordulhat némi minimális kapacitív szivárgóáram. Főként akkor, ha végighúzod az ujjbegyedet a fémfelületen. Ha nincs rákötve másik készülék, akkor maga az erősítő ilyen. Ha van, akkor érdemes azokat kihúzni, és úgy is megnézni.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Asinello
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Asinello »

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Teljes tudatlan kezdő vagyok, ebbéli állapotomban vásároltam egy új Yamaha R-N402D erősítőt. Hálózati konnektorhoz való csatlakoztatás után - készenléti és bekapcsolt állapotban is - az erősítő elején egy nagyon minimális bizsergést érezni. Sehol máshol, csak az előlapon. Próbáltam több konnektort is mindenhol ez a jelenség. Próbáltam a villát fordítva is, semmi változás. Ez így rendben van?

Előre is köszönöm a válaszokat!

nygaben

Hozzászólás Szerző: nygaben »

köszönöm az infót, nézelődök!

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

nygaben írta:
2021.11.22., hétf. 11:32
Első körben arra gondoltam, vennék egy Jamo S801-es sztereó hangszórót, ennek van bluetooth-csatlakoztatási lehetősége, ha jól tudom, meg rá tudnám kötni akár laptopra is.
- Aztán, ha megint gyűlne egy kis pénz, jöhetne az erősítő, később a DAC.
- sokat szoktam streamelni telefonról
- panellakás van, a tér kicsi (18 négyzetméteres szobáról van szó, ami kevésbé rendezhető), bebikázni nem tudnám a hangerőt
Ha ennyire az elejéről indulsz, és a panelban amúgy sem tudnál döngetni, elindulásnak praktikus gondolat lehet.
Mivel elvileg nemcsak bluetooth képes, hanem van beépített dac-ja, így laptopról tudod usb-n hajtani, ami a BT kapcsolatnál mindenképpen jobb. A laptopot tudod a telefonról kezelni, ha egy wifi hálózaton vannak, és engedélyezed, hogy "lássák" egymást.
Nagy bugira ne számíts, de a mostani rendszerednél mindenképpen jobb lesz.
Esetleg annyit tehetsz, hogy most a Black Friday alatt nézel ugyanebben a műfajban kicsit nagyobb méretűt, vagy ha mégis szeretnél egy kicsit több basszust, akkor ki tudod később egészíteni valami kis szub ládával, amikor lesz plusz pénzed. Nagy abból sem kell, mert a panelben fellázadnak a szomszédok. Erősítőre, dacra nem kell spórolnod, mert ebben mindkettő van, persze ennyiért alap szintre számíts, de a Jamot ismerve amit ennyibeől ki lehet hozni, azt fogja tudni.
A konkrét modellt nem ismerem, de ezt a beépített erősítő + dac aktív dobozt pont arra találták ki, amire te keresel megoldást.

nygaben

Hozzászólás Szerző: nygaben »

Sziasztok! Nagyon kezdő és laikus vagyok a témában, eddig zenét csak spotify premiummal, telefonról egy w-king d8-as bluetooth-hangszórón hallgattam, de szeretnék kicsit komolyabb vizekre evezni. Sok pénzem még nincs erre, 80e Ft első körben, szóval inkább arra gondoltam, folyamatosan fejlesztgetném a rendszert. Első körben arra gondoltam, vennék egy Jamo S801-es sztereó hangszórót, ennek van bluetooth-csatlakoztatási lehetősége, ha jól tudom, meg rá tudnám kötni akár laptopra is. Aztán, ha megint gyűlne egy kis pénz, jöhetne az erősítő, később a DAC. Ez működőképes elképzelés? Vagy hogyan érdemes ennek az egésznek nekiindulni? Beltéren használnám a rendszert, lemezlejátszóm nincs, sokat szoktam streamelni telefonról (a Tidalt még nem próbáltam, Spotify van, laptopot tudok még bevonni a dologba a telefon helyett), műfajokat illetően minden megy, jazz, rock, elektronikus, talán ami kevésbé, az a klasszikus zene. Mivel panellakás van, a tér kicsi (18 négyzetméteres szobáról van szó, ami kevésbé rendezhető), bebikázni nem tudnám a hangerőt, de azért többet akarnék, mint hogy sima háttérzeneként "szóljon valami" a háttérben. Sajna nem tudok semmit se a témáról, de a célom, hogy apránként olyan hangrendszert tudjak összerakni, amivel élvezetes minőségben szól a zene. Tudtok ajánlani valamit, miben gondolkodjak, milyen lépésekben lenne érdemes beszerezni a dolgokat? Vagy ezen a szinten inkább fülesek felé nézelődjek?

Köszönöm előre is!

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1036

Hozzászólás Szerző: tonya »

csjoco írta:
2021.11.15., hétf. 14:19
Úgy tudom a HEED Dactilus III képes az MQA kódolására, vagy nem?
Szerintem engedd el az MQA dekódolást, a Dactilus anélkül is zsebre vágja a kínai MQA képes "csoda" DAC-kat, nem ezen fog múlni, hogy hogyan szól a rendszered....
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4030

Hozzászólás Szerző: juliush »

csjoco írta:
2021.11.15., hétf. 14:19
Én úgy tudom, hogy nem ... de tévedhetek! Az általam ismert Dactilus még bőven az MQA-t megelőző időkből származó darab.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

csjoco
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: csjoco »

Köszönöm a választ!

Pc/TIDAL - Questyle CMA400i - AKG 812
Wiim Ultra - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk Si2 - Gotham wire - Acustic Energy AE1 Mk3 + Elac Debut 2.0 Sub3030

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4030

Hozzászólás Szerző: juliush »

csjoco írta:
2021.11.15., hétf. 12:17
... A cél, hogy a Tidal -ról mqa minőségben tudjak zenét hallgatni, illetve a TV-t rákötve is tudjak zenét hallgatni.
... HEED Dactilus III ...
Ha az MQA képességeit, vélt vagy valós hangzásbeli erényeit (melyről megoszlanak a vélemények) teljes egészében szeretnéd élvezni, akkor ahhoz egy MQA-képes DAC is szükséges. Így is szól természetesen, a kicsomagolás első lépését a lejátszó szoftver elvégzi, a DAC számára már értelmezhető magasabb felbontású digitális jelfolyamba konvertálva a tartalmat, de a második lépéshez már megfelelően felkészített DAC kell.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

csjoco
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: csjoco »

Sziasztok!

Most állítom össze a rendszeremet és szeretnék megerősítést kapni arról, hogy jó irányba tartok :) A cél, hogy a Tidal -ról mqa minőségben tudjak zenét hallgatni, illetve a TV-t rákötve is tudjak zenét hallgatni.

Az elképzelés :
Tidal
internet-UTP -> RasberryPi3 + volumino -> USB kábel -> HEED Dactilus III USB bemenet -> RCA-RCA kábel -> HEED Elixír -> bi-wiring -> ATC SCM7

TV :
TV Tos link -> HEED Dactilus III Tos link bemenet -> RCA-RCA kábel - > Heed Elixír -> bi-wiring -> ATC SCM7

Köszönöm a véleményeteket!
Pc/TIDAL - Questyle CMA400i - AKG 812
Wiim Ultra - Heed Obelisk X2 - Heed Obelisk Si2 - Gotham wire - Acustic Energy AE1 Mk3 + Elac Debut 2.0 Sub3030

Karl0
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Karl0 »

mishow írta:
2021.11.02., kedd 08:49
Ha a "nem fér el" megjegyzés elsősorban a hangdobozokra vonatkozik, akkor lehet inkább csak azt kellene méretben passzoló polcsugárzóra cserélni. Az elektronikát meg fel tudod "okosítani" külső eszközzel, és akkor lehet a régi erősítővel stream (Spotify, Tidal, Deezer, stb), hálózati hozzáférés, Bluetoot (vagy ha almás vagy Airplay) kapcsolat, és még pénzed is marad.
Streamert nyugodtan vehetsz itt a fórumon használtan, mivel sokan most fejlesztik ebben az irányban a rendszerüket, így ezek állandóan forognak jó áron. Sok cucc még garanciás, szóval nagyot nem rizikózol vele, az ár meg lényegesen kedvezőbb.
Mivel a streamerek tudják a netrádiókat, így tunerre sem lesz szükséged.
Igen, ez is egy erősen megfontolandó irány!
Köszönöm, nem rossz gondolat, ezért is fordultam ide a kérdésemmel. Kicsit sajnálnám is a cuccot....átgondolom.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

sutemenyx írta:
2021.11.02., kedd 06:56
Amit szeretnèl, minden elemében olyan iszonyatos visszalépés a jelenlegi rendszeredhez képest, hogy szerintem erős csalódást fog kelteni. Mindenképpen azt javaslom, hogy ezeket ne add el egy darabig az új szett megvásárlása után.
Ebben speciel igaza van sutemenyxnek :smile53:

Mivel az erősítős topicban ezt írtad
van egy nagyobb méretű hifi cuccom (álló hangfalakkal), ami már nem fér el
én ebből kiindulva ajánlottam, amit ajánlottam.
Ha a "nem fér el" megjegyzés elsősorban a hangdobozokra vonatkozik, akkor lehet inkább csak azt kellene méretben passzoló polcsugárzóra cserélni. Az elektronikát meg fel tudod "okosítani" külső eszközzel, és akkor lehet a régi erősítővel stream (Spotify, Tidal, Deezer, stb), hálózati hozzáférés, Bluetoot (vagy ha almás vagy Airplay) kapcsolat, és még pénzed is marad.
Streamert nyugodtan vehetsz itt a fórumon használtan, mivel sokan most fejlesztik ebben az irányban a rendszerüket, így ezek állandóan forognak jó áron. Sok cucc még garanciás, szóval nagyot nem rizikózol vele, az ár meg lényegesen kedvezőbb.
Mivel a streamerek tudják a netrádiókat, így tunerre sem lesz szükséged.
Igen, ez is egy erősen megfontolandó irány!

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2873
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Karl0 írta:
2021.11.01., hétf. 14:44
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Van egy Hifi cuccom - Philips FA960, Philips CD850, Wharfedale Diamond 9.5 - leszeretném cserélni modernebb, kisebb, kevesebb helyet foglaló cuccra.
Szeretnék egy modern, mindenféle csatlakozási lehetőségű sztereó erősítőt polc-hangfalakkal. Jó lenne, ha a teljesítménye a mini-hifi-kétől nagyobb lenne. A keretem 120.000Ft.

Tudnátok ebben az összegben valamit ajánlani?
Köszönöm a segítséget!
Amit szeretnèl, minden elemében olyan iszonyatos visszalèpés a jelenlegi rendszeredhez képest, hogy szerintem erős csalódást fog kelteni. Mindenkèppen azt javaslom, hogy ezeket ne add el egy darabig az új szett megvásárlása után.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”