Hoppá, kicsi a világ...:)sbfan írta: ↑2018.08.05., vas. 14:57Köszi a DSD jelenleg nem szempont. A készülék egyébként Tőled való. A bemutató Transportered volt. :) Tudok a Spotify lehetőségről, de jelenleg spéci linux alapú NASról megy a logitech media server és azon technikai problémák miatt nem tudom megoldani a Spotify modul telepítést. Ha viszont át kellene térnem egy PC alapú media serverre, akkor már nem annyira gördülékeny az élmény, mert ki - be kellene kapcsolnom a PC-t. NAS cserére pedig nem szívesen költenék mert a NASt sem használom egyébként szinte semmire. Szóval azért gondolkom főleg a cserén, mert egy egydobozos megoldást keresek, ahol nem kell külön szervert üzemeltetnem egy PCről / NASról, ahhoz, hogy Spotify / Tidal-t hallgassak a hifin...alto írta: ↑2018.08.05., vas. 14:17Most látom csak, hogy a Transportert akarod kiváltani. Elég sok Transportert adtam el korábban, igaz hogy kicsit öregecske, és technikailag kicsit avult már, de ez a korát messze megelőző termék volt, és hangban sem olyan könnyű überelni. A Tidal és a Spotify is megoldható vele, némi szoftveres bűvészkedést igényel a Squeezeserverben. Ráadásul a mai napig sincs olyan készülék a piacon, amit ennyire jól lehetne távvezérelni távírányítóval és egy sima kijelzővel. Hiába van szines LCD kijelző pl. Pioneeron, 1-1,5 méteres távolságon túl nem sok hasznát veszed. Ezek telefonos vezérlésre vannak kitalálva. Ha DSD lejátszás is a cél, akkor persze csak a csere jöhet szóba. Viszont ha lényegesen jobb hangoz akarsz mit a Transporter, akkor azért érdemesebb pl a Lumin D2-ben https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... -d2-detail gondolkodni, 799ezerért.sbfan írta: ↑2018.08.05., vas. 13:50
Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólásokat. A Teac NT-505 illetve a Pioneer N-70AE szimpatikus és árban is belefér. Ha tudtok esetleg hasonló szinvonalú készüléket ajánlani hasonló árkategóriában, kérem ne tartsátok magatokban. :)
Mindenkinek köszönöm az eddigi tippeket!![]()
Én csak Tidalt raktam fel (a mai napig használok egy Logitech Controlleren alapuló konyhai internet rádió féleséget), a Spotify-t a fos hangminőség miatt nem szeretem.
Ha van a lejátszón beépített kliens, akkor nyilván nem kell semmilyen szerver a Tidal és a Spotify lejátszáshoz, a lejátszók egy része meg képes USB adathordozóról is lejátszani, így a saját zenéidhez sem kell feltétlenül Upnp szerver. Csak Tidalra és Spotify-ra azért a Lumin kicsit overkillnek tűnik.
Amúgy a Tidal megy a Trasporteren telepített szerver nélkül is, a mysqeezebox.com-ra bejelentkezve.