Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Ráadásul filléres kiadás, ugyanis aki ismeri az olajokat az tudja, hogy "lemezjátszó csapágyolaj" nem létezik. Ezek mint az autóiparban használatos olajok, fillérekért beszerezhetők.
De mondjuk reálisan azt mondanám, hogy akár 2 évig is elmennek szépen, ellenben azzal hibát senki nem követ el, ha évente tisztít/olajoz.
Itt álljunk meg kérlek egy pillanatra. Azt tudom, hogy a régi Systemdekjeimhez amikben egy fura spirálszerű bemetszés viszi fel a tengely palástján az olajat célszerű sűrűbb hajtóműolajat használni. Igaz ez pl. egy rega vagy bármely más lemezjátszó tengelyére is? Eddig volt Michael Lim olajam, de azt odaadtam a regához így most gondban vagyok...
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2579
Lemezjátszó
Igen !
Azt rád bízom , hogy kiszámold a 33 1/3- os fordulaton mikor éri el a km teljesítést.
De most komolyan!
Nem gondolt erre senki?! Mert olyan lemezjátszókat is látok néha amikben már száraz a csapágy! Külföldről jött készülékek nem is annyira. Inkább az itthoniak. Ennyire sóhereknek nem kellene lenni.
Ráadásul filléres kiadás, ugyanis aki ismeri az olajokat az tudja, hogy "lemezjátszó csapágyolaj" nem létezik. Ezek mint az autóiparban használatos olajok, fillérekért beszerezhetők.
De mondjuk reálisan azt mondanám, hogy akár 2 évig is elmennek szépen, ellenben azzal hibát senki nem követ el, ha évente tisztít/olajoz.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1182
Lemezjátszó
20-30 ezer kilóméterenként,vagy évente?
Igen !
Azt rád bízom , hogy kiszámold a 33 1/3- os fordulaton mikor éri el a km teljesítést.
De most komolyan!
Nem gondolt erre senki?! Mert olyan lemezjátszókat is látok néha amikben már száraz a csapágy! Külföldről jött készülékek nem is annyira. Inkább az itthoniak. Ennyire sóhereknek nem kellene lenni.
- Smart845
- V.I.P.
- Értékelés: 206
Lemezjátszó
Szia!
A lemezjátszóhoz ajánlott vagy azzal egyenértékű olaj alkalmazása a megfelelő. Ugyanolyan sűrűn mint az autóknál is szokás. Semmiképpen nem ritkábban.
Ha jót akar az ember a lemezjátszójának!
20-30 ezer kilóméterenként,vagy évente?
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Üdv.
Egy kérdés. Lemezjátszó tányércsapágyat milyen olajjal kell , érdemes olajozni , és milyen időközönként?
Szia!
A lemezjátszóhoz ajánlott vagy azzal egyenértékű olaj alkalmazása a megfelelő. Ugyanolyan sűrűn mint az autóknál is szokás. Semmiképpen nem ritkábban.
Ha jót akar az ember a lemezjátszójának!
Lemezjátszó
Üdv.
Egy kérdés. Lemezjátszó tányércsapágyat milyen olajjal kell , érdemes olajozni , és milyen időközönként?
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
sziasztok, mit jelent, ha jelent egyáltalán valamit, hogy a lemezjátszó tányér strobe pontjai lejátszáskor a lemez kb első harmadában azt jelzik, hogy a sebesség nagyobb mint 33 1/3, a lemez végén pedig hogy kevesebb? (új a szíj)
Szia! Pontosítsunk! Tehát a lemeztányér peremén levő dudorokat megvilágítja a kis lámpácska. Ez a lemez inditásakor azt jelzi hogy a tányér gyorsabban forog majd az oldal lejárta közeledtével meg azt , hogy lassabban?!
Mivel nincs elektronikai kapcsolat a lejátszott műsor anyag és a tányér forgása között ez csak azt jelentheti hogy bizonyos idő elteltével a tányér meghajtó elektronika megváltoztatja a meghajtási sebességet. Kis mértékű eltéréssel nem kell feltétlenül foglalkozni. Nagyobb eltérés viszont már egyértelmű hibára utal. Vidd inkább szakemberhez a készüléket ha zavar a dolog.
Lemezjátszó
sziasztok, mit jelent, ha jelent egyáltalán valamit, hogy a lemezjátszó tányér strobe pontjai lejátszáskor a lemez kb első harmadában azt jelzik, hogy a sebesség nagyobb mint 33 1/3, a lemez végén pedig hogy kevesebb? (új a szíj)
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2519
Lemezjátszó
Idővel majd hajlani fogok egy új lemezjátszó vásárlásra akár több 100 ezerbe is kerülhet, addig Viszint az összeget kell összegyüjteni, ez olysn 5-7 év távlata, nem sürgős.
Addig viszont inkább a lemezeket szaporítanám, illetve egy tisztességes hangszedőt beszereznék a lejátszóhoz ami max 5-60 ezer lehet.
Mit ajánlatok az sl-1900 mellé?
Ha a 2M sorozat izgatja a fantáziád, akkor inkább legyen a kék változat. Zsolt épp árul egy vadiújat, jóárasítva:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%A9kek/
A Blue hangja nagyságrendekkel jobb, mint a Red.
Ez utóbbival többféle lejátszóban kísérleteztem, de mindig az a hangzás jött ki, amit Knez leírt az előbb.
Lemezjátszó
Idővel majd hajlani fogok egy új lemezjátszó vásárlásra akár több 100 ezerbe is kerülhet, addig Viszint az összeget kell összegyüjteni, ez olysn 5-7 év távlata, nem sürgős.
Addig viszont inkább a lemezeket szaporítanám, illetve egy tisztességes hangszedőt beszereznék a lejátszóhoz ami max 5-60 ezer lehet.
Mit ajánlatok az sl-1900 mellé?
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kérdezni szeretném h érdemes e egy régi technics lemezjátszó 270c saját Mm hangszedőjét cserélni egy Ortofon 2M Red PnPPnP -re?
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... pnp-detail
Nem vettem észre h a jelenlegi tűvel baj lenne (mik az árulkodó jelek?), viszont egy több mint 40 éves lejátszónál tán már ideje lenne cserélni, múltját nem ismerem, úgy veszem h soha nem volt cserélve.
Belépő szintnél többet nem is költenék rá, mert a lejátszó sem igényli ebben a kategóriában.
Tehát kérdésem h érdemes e egy 50 ezres hangszedőre cserélni a kb ugyanennyibe kerülő lemezjátszón a hangszedőt, amolyan frissítés gyanánt és várhatok e ettől a belépő kategóriától jobb hangzást mint a régitől, érdemes eva cserébe beleugrani?
Amit kinéztél, az egy shellbe beszerelt hangszedő. Neked a shellre nincs szükséged.
Az Ortofon 2M Red hangszedőt nagyon kevesen szeretik. Ködös, elkent, szürke hangja van.
Egy jó hangszedő egy olcsó lemezjátszónak is javítja a hangját. A régi időkben rengeteget szereztek tapasztalatot egészen elképesztő kombinációkkal, pl. NAD 5120 lemezjátszó Ortofon MC-hangszedővel. (Akkoriban hangszedőből nagyobb volt a választék, mint használható lemezjátszóból.)
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kérdezni szeretném h érdemes e egy régi technics lemezjátszó 270c saját Mm hangszedőjét cserélni egy Ortofon 2M Red PnPPnP -re?
http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... pnp-detail
Nem vettem észre h a jelenlegi tűvel baj lenne (mik az árulkodó jelek?), viszont egy több mint 40 éves lejátszónál tán már ideje lenne cserélni, múltját nem ismerem, úgy veszem h soha nem volt cserélve.
Belépő szintnél többet nem is költenék rá, mert a lejátszó sem igényli ebben a kategóriában.
Tehát kérdésem h érdemes e egy 50 ezres hangszedőre cserélni a kb ugyanennyibe kerülő lemezjátszón a hangszedőt, amolyan frissítés gyanánt és várhatok e ettől a belépő kategóriától jobb hangzást mint a régitől, érdemes eva cserébe beleugrani?
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Köszönöm a válaszod! Érdekes hangszedő választás ez az Ortofon
Nincs azzal semmi gond. De ez csak a kezdet.
Végig mértem mindegyiket, meg is hallgattam őket. Jó hangszedő az. Nem a világvége, de soha senkinek rosszabbat.
Tisztességes követés, példás frekvenciamenet, jó áthallás, alacsony torzítás. Ráadásul ezüst gyári tekercselés.
Nem színezi a hangot, nem tologatja a hangképet se mély, se magas tartományba. Egy ilyen rendszerbe nem alkalmas olyan hangszedő, ami erős saját karakterrel rendelkezik, mint a régi Koetsuk, Supexek.... Nincs szükség a mélytartomány mesterséges kiemelésére. Itt van. Pontos, precíz, stabil. Bőségesen elegendő mennyiségben.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Ortofon HMC 30. Egyelőre. Ebből van 3 db a tulajának, mind kiváló állapotú. Egy japán, két európai gyártmány. Most a japánt raktuk be.
Aztán majd meglátjuk. Van VdH Grasshopper III a másik lemezjátszójában, ami valószínűleg eladó lesz. Az egy nagyon jó hangszedő.
Erre is fel fog kerülni még két kar, csak egyelőre nem tudtuk eldönteni, hogy mi. Van egy Fidelity Research 66, ami szinte biztos, hogy fent lesz majd. Van egy SME 312 R, ami esélyes, de nem biztos, van egy Pioneer Exclusive EA-10-es is. Szóval sok a bizonytalansági tényező még, hogy mi lesz a végleges összeállítás. Persze ennyi karhoz kell egy olyan phono is, amin van 3 bemenet. A kábel dugdosás egy phonoba irreális. A Micro 282-es karhoz is van több szár és shell.
Mindehhez van még egy ugyanilyen futómű is, ami jelenleg eladó. Annak bronz tányérja van. De ugyanaz az RX5000 futómű és RY5500 motor (van egy kisebb motor is tartaléknak). Egy karbak, gyári szíj és kevlár madzag is hozzá jár.
Köszönöm a válaszod! Érdekes hangszedő választás ez az Ortofon
72audio.com
Lemezjátszó
Kedves Limarom !
Ezt "gyönnyörüség" még csak nézni is. És igen, ezt hívják High End-nek, természetesen a hozzá tartozó hangjával együtt ! De szép emlékeim vannak arról az Ortofonról 1992.-ből. ( Nem pont ez, de 30-as, kisjelű, nagyon rokon.)
Ami még nagyon lényeges ugye, hogy nem mostanra találták ki amit látunk, pár tíz évvel ezelőtt, és ami egyszer jó, az máskor is jó. Ez az a fajta berendezés, ahol nincs mit megmagyarázni, le kell elé ülni, és jöhet a lélekegyengetés !
Alap feltétel más részről, egy kényelmes ülőalkalmatosság. Lehet fokozni egy-két pohár jó borral, vagy kitűnő konyakkal.
( Úgy írok itt, mint aki átéli amit csak fényképen lát.)
Rajongok ezekért a tökéletességre törekvő megoldásokért. Azt is irigylem aki csak látta ! Ez a világ az én utcám, ebben szeretek sétálgatni.
TEAC
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Lelkem mélyéig Őszinte írígységgel olvasom a beszámolót :-)
Szerintem ezzel nem vagy egyedül.
Ez egy analóg kultúrtörténelmi rendszer. Csak örülni lehet annak, hogy itthon is van belőle.
És ilyen állapotban. Igazán ritka szerencsés a tulaja. És én is, hogy részese lehettem ennek az üzembe helyezésében.
Csak szurkolni tudok, hogy a második Seiki is méltó gazdához kerüljön.
Lemezjátszó
Lelkem mélyéig Őszinte írígységgel olvasom a beszámolót :-)
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Gyönyörű masina! Milyen hangszedő van benne?
Ortofon HMC 30. Egyelőre. Ebből van 3 db a tulajának, mind kiváló állapotú. Egy japán, két európai gyártmány. Most a japánt raktuk be.
Aztán majd meglátjuk. Van VdH Grasshopper III a másik lemezjátszójában, ami valószínűleg eladó lesz. Az egy nagyon jó hangszedő.
Erre is fel fog kerülni még két kar, csak egyelőre nem tudtuk eldönteni, hogy mi. Van egy Fidelity Research 66, ami szinte biztos, hogy fent lesz majd. Van egy SME 312 R, ami esélyes, de nem biztos, van egy Pioneer Exclusive EA-10-es is. Szóval sok a bizonytalansági tényező még, hogy mi lesz a végleges összeállítás. Persze ennyi karhoz kell egy olyan phono is, amin van 3 bemenet. A kábel dugdosás egy phonoba irreális. A Micro 282-es karhoz is van több szár és shell.
Mindehhez van még egy ugyanilyen futómű is, ami jelenleg eladó. Annak bronz tányérja van. De ugyanaz az RX5000 futómű és RY5500 motor (van egy kisebb motor is tartaléknak). Egy karbak, gyári szíj és kevlár madzag is hozzá jár.
- DHT1
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 162
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Tegnapi élményem: Micro Seiki RX5000/RY5500/HS-80/MAX282 üzembe helyezés.
A hangja fenomenális. Végtelen nyugalom, csend, stabilitás, dinamika.... Nincsenek szavak rá.
Gyönyörű masina! Milyen hangszedő van benne?
72audio.com
-
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Tegnapi élményem: Micro Seiki RX5000/RY5500/HS-80/MAX282 üzembe helyezés.
A hangja fenomenális. Végtelen nyugalom, csend, stabilitás, dinamika.... Nincsenek szavak rá.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Nem ez csak eddigi tapasztalat.Nem is a Decca lemezezek mellett szól.
Azt nem én írtam hogy az 1958-63 közti Decca lemezezek kiemelkedők.
De azt én,hogy egy 1953-as Traviata (Warner) és egy 1962-es Aida (Decca) felvétel között jelentős különbség van.
Szerintem az ez utáni hanglemezek között már nincs akkora különbség.
Arra gondoltam,hogy az énekhang felvételi minőségjavulása hozta ezt .
Mert pl. egy 1940-es csak hangszeres komolyzene,jobb minőségben lett rögzítve,mint egy opera,jazz,vagy swing,persze itt volt énekes.
Így már érthetőbb! Igen, az 56-58- as felvételek már jól szólnak. Előtte kiadottak még elég archívasok. Meg lehet békélni velük , de jobban szeretem a későbbieket. Utána már inkább csak mások lettek a hangok mint jobbak.
Lemezjátszó
A lemezek felvételi minősége ugrás szerű javulását az erősítő technika erőteljes változása ( fejlődése) hozta meg, párhuzamosan a mikrofonok, és magnetofonok, valamint a szalagok minőségének javulásának köszönhetően. A határ valahol 1956-58, onnan ugrásszerű a javulás. Mondjuk a lemezvágási technológiák szintén nem kicsit fejlődnek ez idő tájt. Stb.,stb.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 17
Lemezjátszó
Akkor ne vegyél Decca lemezeket! Csakis mai jazz felvételeket.
( itt valami nagy gond lesz...)
Nem ez csak eddigi tapasztalat.Nem is a Decca lemezezek mellett szól.
Azt nem én írtam hogy az 1958-63 közti Decca lemezezek kiemelkedők.
De azt én,hogy egy 1953-as Traviata (Warner) és egy 1962-es Aida (Decca) felvétel között jelentős különbség van.
Szerintem az ez utáni hanglemezek között már nincs akkora különbség.
Arra gondoltam,hogy az énekhang felvételi minőségjavulása hozta ezt .
Mert pl. egy 1940-es csak hangszeres komolyzene,jobb minőségben lett rögzítve,mint egy opera,jazz,vagy swing,persze itt volt énekes.
- SoundMania
- V.I.P.
Lemezjátszó
Karácsonykor volt az lp, CD vita. Ott szinte csak komolyzenei példák voltak. Azt tapasztaltam, hogy a 60-as évek előtti opera és jazz felvételek, rosszabbak voltak a versenymuveknel. Lehet az énekhang felvétele miatt.
De a jazz mostanra jelentősen sokat javult.
Akkor ne vegyél Decca lemezeket! Csakis mai jazz felvételeket.
( itt valami nagy gond lesz...)
Lemezjátszó
Hú, ezt gondold át még egyszer. Bár, nincs egyforma fülünk.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/