Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
Szívesen veszem, épp ezen gondolkodom, hogy valami combos részvezetővel megáldott kábelt vennék, de még hezitálok, melyik tyúkbél meg melyik csatlakozó legyen (hangfalkábelből kiindulva ha elég vastag - no nem a szigetelése! -, akkor jó lesz), bár a tömörtől kicsit fázom, hogy merev lesz
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/home_ ... t13.p.1347
Egy időben használtam, és nagyon rendben van, ha nyugodt, de mégsem punnyadt hangra vágyik az ember. Van olcsóbb pvc szigetelésű változatban is. Az jó föld szálnak, már ha kell. Vastagabb nem kell belőle. Végig próbálgattam a többi verziót. Ez a legjobb ebből szubjektív ítélőképességem szerint.
.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Hálózati audio lejátszók
Ötlet. Lapp ölflex helyett próbálj ki 'melegebb' hangú tömör réz hálókábelt az N50-hez. (És akár a Krell-hez is.) Ha szeretsz Diyerkedni, tudok adni ötletet..., vagy vadássz az apróból. Első körben ezzel próbálkoznék.
Én dugtam bele egy Kondo-t. Azzal klassz.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Hálózati audio lejátszók
Ötlet. Lapp ölflex helyett próbálj ki 'melegebb' hangú tömör réz hálókábelt az N50-hez. (És akár a Krell-hez is.) Ha szeretsz Diyerkedni, tudok adni ötletet..., vagy vadássz az apróból. Első körben ezzel próbálkoznék.
Szívesen veszem, épp ezen gondolkodom, hogy valami combos részvezetővel megáldott kábelt vennék, de még hezitálok, melyik tyúkbél meg melyik csatlakozó legyen (hangfalkábelből kiindulva ha elég vastag - no nem a szigetelése! -, akkor jó lesz), bár a tömörtől kicsit fázom, hogy merev lesz
Hálózati audio lejátszók
Mármint hogy nyitott, vagy bántó?
.
Hálózati audio lejátszók
a magasabb felbontasu felvetelek ilyen szempontbol ugyanugy szolnak, csak tobb reszlet es dinamika (felvetelfuggo persze). mp3aknak van lekerekitettebb hangja.
Igen, én is arra számítottam, hogy a felbontás, a tér nagyobb. Ez sem felfelé húz, mert megvan az alja a zenének, csak a teteje néha vág.
- Indy
- V.I.P.
Hálózati audio lejátszók
Nyitott, de még éppen nem bántó. Nálad viszont el tudom képzelni, hogy bántó. De én nem Krellt és Dyno-t hallgatok.
Szerk.: az aljából viszont el tudnák viselni picit többet.
Hálózati audio lejátszók
Nálam is ilyen, főleg ha összevetem mondjuk egy Rega Appolóval, vagy egy Bladelius DAC-al. Viszont én nem hallgatok kihegyezett rendszert, így aztán jól megvagyunk.
Hálózati audio lejátszók
a magasabb felbontasu felvetelek ilyen szempontbol ugyanugy szolnak, csak tobb reszlet es dinamika (felvetelfuggo persze). mp3aknak van lekerekitettebb hangja.
- Indy
- V.I.P.
Hálózati audio lejátszók
Gyors kérdés, lehet, hogy elméleti....
Ha a Pioneer ilyen, akkor sajnos cserélnem kell, nálam nemigen fog jól illeszkedni, de hátha nem ez a helyzet...
Köszönet, ha tud valaki valamit mondani.
Nálam is ilyen, főleg ha összevetem mondjuk egy Rega Appolóval, vagy egy Bladelius DAC-al. Viszont én nem hallgatok kihegyezett rendszert, így aztán jól megvagyunk.
Hálózati audio lejátszók
Gyors kérdés, lehet, hogy elméleti....
CD minőség feletti anyagok tudnak alapból élesen szólni, ha valamit elkottáztam a rendszerépítéskor? Nem nagyon tudom eldönteni, hogy a hiba nálam, vagy a forrásanyagban van-e...
Elkezdtem végre hallgatni egy-egy rövidebb szakaszban a Pioneer N50A lejátszót. Az eddig ismert, és eddig egy Popcorn A410-es lejátszón hallgatott anyagok szinte pontosan ugyanúgy szólalnak meg, ahogyan eddig is megismertem őket, fölül talán kicsit mintha nyitottabbak lennének, de erre még egyszer rá kell hallgatnom.
Érthetően azzal próbálkoztam, amiket nem ismerek, mert beszereztem, de az A410 nem boldogult velük. Ezek egy jó részénél azt vettem észre, hogy fölül időnként bántóak, főleg nagyobb hangerőn. Mondom, az ismert anyagok hasonlóan szólalnak meg, illetve a korábban említett összehasonlítás során használt zenei anyag is alapvetően hasonló kvalitásokkal szólal meg, bár tonya fórumtárs körülményeit azért nem éri el.
A rendszer részei:
- Pioneer N50A, tápkábele Lapp Ölflex 110-es Bals dugóval
- Krell KAV300r, gyári tápkábellel (jobbnak találtam, mint az Ölflex-szel)
- Dynaudio Contour 1 hangsugárzók
- Belden IC kábel Switchcraft dugókkal (opcionálisan próbálkoztam Kimber PBJ-vel, ezzel mintha kevésbé jelentkezne)
- Cordial CLS 225-651 hangsugárzókábel (nemigen ismert), ezt duplán kötöttem be (opcionálisan próbálkoztam egy DIY aszimmetrikus kábellel ezzel is némileg csökkent, de ez a kábel egyértelműen gyengébbnek bizonyult a Cordialnál; magasai színtelenebbek, mélyei ugyancsak tompábbak voltak kissé)
A szoba kb. 16 négyzetméter, hangsugárzók mögött basszuscsapdák, a hangsugárzók úgy 40-50 cm-re elhúzva a faltól, félig beforgatva (teljesen fej irányába forgatva nem kényelmes, fallal párhuzamosan pedig a színpadközép megvan, a többi hangsugárzóból szól).
Nem hiszem, hogy bárhol, bárkinél lenne hasonló felállás, vagy hallotta volna már pont ezt a felállást, de gondoltam, leírom, hátha. LP-lemezről digitalizált verzióknál határozottan mutatkozik a jelenség, CD minőségnél első hallásra csak a némileg nyitottabb megszólalás van. Az N50A természetesen Direct-ben szól.
Illetve ahol felfigyeltem erre, az egy Bon Jovi album (Keep the faith), ami egy nagy fájlként lett digitalizálva, ezt én daraboltam utólag számokra erre szolgáló programmal.
Szóval elkottáztam valamit a "tervezéskor" és kevésbé nyitott hanggal kellett volna próbálkoznom (lásd Cambridge Audio Stream Magic 6 V2), cserébe egy kis tétérzet feláldozásáért, vagy a forrásanyagokat kellene jobban megválogatnom? Ha a Pioneer ilyen, akkor sajnos cserélnem kell, nálam nemigen fog jól illeszkedni, de hátha nem ez a helyzet...
Köszönet, ha tud valaki valamit mondani.
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
3. Külföldön vásárlok (ha itthon nem beszerezhető, vagy ha minden egyéb költséget is beszámítva min. 20-30 százalékkal olcsóbb)
Mitől lenne olcsóbb külföldön?
Valamire való gyártó minden importőrnek megadja az ajánlott fogyasztói árakat. Ha az adott importőr ettől jelentősen és tartósan eltér, attól megvonják a forgalmazói jogot.
Akciók meg mindenhol vannak egy-egy termékre. Külföldön is és itthon is. Így elképzelhető, hogy egy adott termék egy adott kereskedőnél éppen nagyon kedvezően megvásárolható.
Ha valakinek pont arra fáj a foga, csapjon le rá.
A baj az hogy legtöbben vadásszák az akciós termékeket és ész nélkül megveszik, ami éppen "olcsó". Igaz, hogy pont arra nincs is szükségük, nem illik a rendszerükbe, nem is tetszik igazán nekik, de olyan boldogok, hogy olcsón megvették. Majd a boldogság kezd alább hagyni, végül az apróban köt ki a cucc 3 hónap múlva.
Átmeneti örömök ezek, amik a meggondolatlan vásárlások miatt vannak.
- eszeky
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Hálózati audio lejátszók
Egy konnektorbol megy minden, elosztóval?
A TV nem. Az külön van. Az erősítő elosztóban van bedugva de nem 300 Ft-ba.
- eszeky
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Hálózati audio lejátszók
Sziasztok
Az erősítőm (Cambridge 540).össze van kötve ha filmet nézek a tévével. Sima sztereo. Csak akkor szoktam bedugni az erősító valamelyik üres kimenetébe ha filmet nézek. A kérdésem, hogy van egy alap búgás. Ez mitől lehet? Az erősítőre rá van kötve egy lemezjátszó és egy cd is. A pontosság kedvéért.Előzőleg ez nem volt. Most új lakásba költöztünk és most van.
Attila
Hálózati audio lejátszók
En sem akarok a kereskedok vedoszentjekent feltunni, de egyreszt a hazai vallalkozasokat erinto kozterhek jellemzoen nem olyanok, mint a vilag boldogabbik felen. Azon kivul kis orszag megkisebb celkozonsegenek kell kitermelnie a magasabb koltsegeket. Szoval nem feltetlenul a kapzsisag van az arkulonbseg mogott.
Kevés dolog áll távolabb tőlem mint a mélymagyarkodás, ezért én inkább egészséges lokálpatriotizmusnak nevezném azt, hogy néhány százalék árelőnyért nem rohangálok (szó szerint vagy képletesen) külföldre vásárolni. Ha csak tehetem ez a priorítás:
1. Magyarországi magyar tulajdonú cégtől vásárlok.
2. Magyarországi külföldi tulajdonú cégtől vásárlok.
3. Külföldön vásárlok (ha itthon nem beszerezhető, vagy ha minden egyéb költséget is beszámítva min. 20-30 százalékkal olcsóbb)
Hálózati audio lejátszók
Kevés dolog áll távolabb tőlem mint a mélymagyarkodás, ezért én inkább egészséges lokálpatriotizmusnak nevezném azt, hogy néhány százalék árelőnyért nem rohangálok (szó szerint vagy képletesen) külföldre vásárolni. Ha csak tehetem ez a priorítás:
1. Magyarországi magyar tulajdonú cégtől vásárlok.
2. Magyarországi külföldi tulajdonú cégtől vásárlok.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Hálózati audio lejátszók
Szerintem van az 10- 15 ezer is, de igazad van, most jöjjenek a magyar kereskedők, Ha Amerikában képesek átszámítva 42 ezerért adni a készüléket, akkor nehogy már csak a 27% ÁFA miatt kerüljön itthon 89 ezerbe, szóval várjuk a hazai kedvező Black Friday ajánlatokat, és utána részünkről is jöhet a hálaadás
Jó lenne, ha kicsit utána néznél a valós kereskedői áraknak és nem csak egy ebay akciós licit árból vonnál le messzemenő következtetéseket. Ki tudja, hogy az adott ár mögött mi van.
Hergelni persze lehet a fórumozókat ezzel, csak nem tudom, mi a célod mindezzel. Félinformációkat közölsz, majd megvádolod a hazai kereskedőket.
Itt csak az angliai kereskedők árlistája a fenti készülékre. Szorozd be az aktuális GBP árfolyammal és máris kiderül, hogy semmivel sem olcsóbb, mint itthon.
280 és 320 GBP között van az ára, ami a kinti VAT-tal, ami 100-110 eFt. Vagyis egy fillérrel sem olcsóbb, mint itthon.
https://www.whathifi.com/sony/ubp-x800/compare-prices
De a német árak sem olcsóbbak: 290-320 Euro.
https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... -sony.html
Hálózati audio lejátszók
Tehát összességében, kiszállítással, Áfával, vámmal, kikódolással jó ha 3-4 ezret fogsz rajta, ahhoz képest mintha egy magyar kereskedőnél vennéd még, és ha netán garanciális probléma lenne, nem lesz egyszerű elintézni. Big deal.
Szerintem van az 10- 15 ezer is, de igazad van, most jöjjenek a magyar kereskedők, Ha Amerikában képesek átszámítva 42 ezerért adni a készüléket, akkor nehogy már csak a 27% ÁFA miatt kerüljön itthon 89 ezerbe, szóval várjuk a hazai kedvező Black Friday ajánlatokat, és utána részünkről is jöhet a hálaadás
Blogom
Ha ennek hinni lehet, akkor bizony 150 euró alatt vámmentes és csak ÁFA fizetendő.
Most megnéztem mennyiért lehetne megrendelni, nos 42 ezer + 10 ezer szállítás és ír még egy "Import fee deposit"-ról, ami szerinte 21 ezer Ft. szerintem viszont 14 ezer.
Szerintem az összes fizetendő 66 ezer, szerintük pedig 73 ezer (de írják is, hogy ez a 21 ezer csak előzetes kalkuláció).
A lényeg, hogy mindenképpen 20-30%-al kedvezőbb Amerikából megrendelve, mint itthon megvéve.
Csak keresni kell egy kikódoló mestert.
brandsetter.hu velük érdemes behozatni. van egy kalkulátor is az oldalukon. perpill ugyan nem megy a site, de később próbáld meg.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Hálózati audio lejátszók
Ha ennek hinni lehet, akkor bizony 150 euró alatt vámmentes és csak ÁFA fizetendő.
Most megnéztem mennyiért lehetne megrendelni, nos 42 ezer + 10 ezer szállítás és ír még egy "Import fee deposit"-ról, ami szerinte 21 ezer Ft. szerintem viszont 14 ezer.
Szerintem az összes fizetendő 66 ezer, szerintük pedig 73 ezer (de írják is, hogy ez a 21 ezer csak előzetes kalkuláció).
A lényeg, hogy mindenképpen 20-30%-al kedvezőbb Amerikából megrendelve, mint itthon megvéve.
brandsetter.hu velük érdemes behozatni. van egy kalkulátor is az oldalukon. perpill ugyan nem megy a site, de később próbáld meg.
A fuvardij a vámérték kiszámitásának a része, tehát nem lesz vámmentes.
Tehát összességében, kiszállítással, Áfával, vámmal, kikódolással jó ha 3-4 ezret fogsz rajta, ahhoz képest mintha egy magyar kereskedőnél vennéd még, és ha netán garanciális probléma lenne, nem lesz egyszerű elintézni. Big deal.
Hálózati audio lejátszók
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
Nincs vámmentesen 150 euro vagy dollár alatt sem..
Ez rögtön lejáró licit 122 dollár a licit és 28,40 a vám + szállítás..
Blogom
Hálózati audio lejátszók
35mbites planet earth ii - usbrol ok, wifin szaggat (65% jelerosseg a kabinetben). De igazabol a szerver is wifin van a masik szobaban, nem optimalis a helyzet
Hálózati audio lejátszók
x800on megneztem usb3as vinyoval, rendesen mukodik, jatsza az fhd h265os ripet, de az uhd h265ot is. ez utobbi 20mbit kb, a sample alapjan (mast nem szedtem le). felirat megy mkvbol.
hangminoseg passz, gyerek alszik, csak halkan fuleltem, eleg hasonlo, majd nappal ujra meghallgatom. illetve leszedek vmi hosszabb uhd filet is, mit csinal vele wlanon es usbrol.
Hálózati audio lejátszók
tokkal vonoval is csak 2/3a lesz... amugy neha arcpiritoak ezek a kulonbsegek, plane, hogy bizonyos szakmakban (mint pl az enyemben) az usaban 2x tobbet is keresnek mint nyugateuropaban (magyarorszagot inkabb nem is irom).
- evola
- Fórumlakó
- Értékelés: 75
Hálózati audio lejátszók
Azért bátorkodtam ide írni, mert korábban is itt jelentek meg a videólejátszással kapcsolatos kérdések, de tényleg jó lenne pl. egy média lejátszó topik.
Hogy visszajöjjek ontopicba valaki már észrevette, hogy a SONY UBP-X800-as az amerikai Amazonon 150 USD-be kerül?????
Ez kb. 40 ezer Ft.!!!!!!
Ez ugye 150 euró alatti ár, tehát vámmentes, és csak a 27% ÁFA-t kell kifizetni. Nomármost azzal együtt is csak 50 500 Ft-ba kerül.
Ez hihetetlen.
Itthon most akciósan kicsivel 90 ezer Ft. alatt van az ára.
Persze most az ugrott be, hogy Blu-ray lemezeknél még van régió kód, szerencsére az UHD Blu-ray lemezeknél már nincs, de gondolom ezt ezen a gépen is ki lehet iktatni.
Hogy miért ontopic?
Nos ez egy kiváló nagy felbontású és DSD fájlokat is lejátszani képes audio lejátszó is egyben...
Nincs vámmentesen 150 euro vagy dollár alatt sem..
Ez rögtön lejáró licit 122 dollár a licit és 28,40 a vám + szállítás..
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp