Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Hálózati audio lejátszók
tokkal vonoval is csak 2/3a lesz... amugy neha arcpiritoak ezek a kulonbsegek, plane, hogy bizonyos szakmakban (mint pl az enyemben) az usaban 2x tobbet is keresnek mint nyugateuropaban (magyarorszagot inkabb nem is irom).
- evola
- Fórumlakó
- Értékelés: 75
Hálózati audio lejátszók
Azért bátorkodtam ide írni, mert korábban is itt jelentek meg a videólejátszással kapcsolatos kérdések, de tényleg jó lenne pl. egy média lejátszó topik.
Hogy visszajöjjek ontopicba valaki már észrevette, hogy a SONY UBP-X800-as az amerikai Amazonon 150 USD-be kerül?????
Ez kb. 40 ezer Ft.!!!!!!
Ez ugye 150 euró alatti ár, tehát vámmentes, és csak a 27% ÁFA-t kell kifizetni. Nomármost azzal együtt is csak 50 500 Ft-ba kerül.
Ez hihetetlen.
Itthon most akciósan kicsivel 90 ezer Ft. alatt van az ára.
Persze most az ugrott be, hogy Blu-ray lemezeknél még van régió kód, szerencsére az UHD Blu-ray lemezeknél már nincs, de gondolom ezt ezen a gépen is ki lehet iktatni.
Hogy miért ontopic?
Nos ez egy kiváló nagy felbontású és DSD fájlokat is lejátszani képes audio lejátszó is egyben...
Nincs vámmentesen 150 euro vagy dollár alatt sem..
Ez rögtön lejáró licit 122 dollár a licit és 28,40 a vám + szállítás..
Teac VRDS 10, Audio Note Dac 3, ProAc Response D25, Hegel H1, Vibavoice Omega 500
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Viard Audio HD20 , Audioquest Rocket 44
AN Isis táp , Audio Note AN-VX,
Guizu Elemento
Feliks Audio Elise + Sennheiser HD800 + Audio GD Reference 5.32 + WireWorld Micro Platinum Eclipse 7 USB, AN Isis RCA + táp
Hálózati audio lejátszók
Szerintem ezek a videolejátszók kissé offtopicnak tűnnek itt.
Azért bátorkodtam ide írni, mert korábban is itt jelentek meg a videólejátszással kapcsolatos kérdések, de tényleg jó lenne pl. egy média lejátszó topik.
Hogy visszajöjjek ontopicba valaki már észrevette, hogy a SONY UBP-X800-as az amerikai Amazonon 150 USD-be kerül?????
Ez kb. 40 ezer Ft.!!!!!!
Ez ugye 150 euró alatti ár, tehát vámmentes, és csak a 27% ÁFA-t kell kifizetni. Nomármost azzal együtt is csak 50 500 Ft-ba kerül.
Ez hihetetlen.
Itthon most akciósan kicsivel 90 ezer Ft. alatt van az ára.
Persze most az ugrott be, hogy Blu-ray lemezeknél még van régió kód, szerencsére az UHD Blu-ray lemezeknél már nincs, de gondolom ezt ezen a gépen is ki lehet iktatni.
Hogy miért ontopic?
Nos ez egy kiváló nagy felbontású és DSD fájlokat is lejátszani képes audio lejátszó is egyben...
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Bocs, nem tudtam! Hol van a helyük?
Most gyorsan átnézve a fórumot nem találtam ilyet, lehet csinálni kellene egyet.
Vagy esetleg ez:http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... heatre-pc/
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hálózati audio lejátszók
BARTIMEX AUDIO Honlap
Hálózati audio lejátszók
Szia,
nekem a Shield TV-m siman viszi a NAS-ról (Ethernet kábelen) a 4k remux-okat.
KODI-t használok (17.6).
HDMI kábelnek olyat válassz, amely tudja a 2.2 szabványt (4k 60)
Shield-ed ha 2017-es van, akkor annak 3.0 USB-je van, így rárakott szintén 3.0-ás külső vinyóval mennie kellene a 4k moziknak (ha 2.0 a külső vinyód, akkor viszont azért szaggat).
A NAS-odról wifi szintén felejtős.
Próbáld meg a fentiek szerint, szerintem menni fog! Írj, ha esetleg valahol elakadnál.
W
SZERK.:
Szóval nálam: NAS - gigabites ethernet - Shield TV - KODI és működik minden 4k film
Nagyon köszi a gyors választ.
A Shield-em 2016-os, a KODI ami fent van rajta az Krypton verzió.
Megnéztem, de sajnos a KODI nem látja a Shield saját merevlemezén tárolt 4K filmet!
Lehet valahogy a tárolt tartalmakat frissíteni a KODI-ban?
Eddig minden filmet azonnal felismert, ez fura.
PLEX-el sikerült már valakinek letöltött 4K filmet lejátszani?
A Looper-nél a PLEX kiírja, hogy 4K, csak éppen nem játssza le.
Blogom
Hálózati audio lejátszók
erre en se nagyon adnek... ki kell probalni amazonrol lehet rendelni. nalam jol mukodik, de egy nvidia shieldet is kiprobalnek.
Nekem van Nvidia Shield-em, és eddig jól is működött a full HD-s projektorommal kivetítve a képét.
Most viszont kipróbáltam, hogy egy letöltött (mkv formátumú) 4K filmet ha átteszek a Shield saját 500 Gb-os tárolójára és egyszerűen összekötöm egy "állítólag" 4K jeleket továbbítani képes, amúgy kitűnő minőségű (Wireworld Chroma 7) HDMI kábellel az LG OLED 4K tv-vel de a letöltött filmet (Looper) sem a PLEX, sem a Shield saját (amúgy nagyon kezdetleges) videolejátszója sem tudta megjeleníteni.
Van-e valakinek tippje, hogy miért nem?
Az otthoni hálózatom 100 Mb-es, ezért nem a NAS-ról próbálkoztam.
Sajnos az LG sem tudta lejátszani, de azon legalább elindult, de láthatóan a hálózat lassúsága miatt akadozott a lejátszás.
Gondolkodom egy SONY UBP-X800-as beszerzésén, mert hihetetlenül kedvező az ára a tudásához képest.
Az X800 tulajdonosoktól kérdezem, hogy Ti le tudtok vele játszani letöltött 4K filmeket?
Van ennek a gépnek valamilyen használható felülete saját filmek megtekintéséhez? (NAS, vagy más hálózati tárolón tárolt filmekre gondolok)
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Köszönöm!Még annyi kérdés hpgy felirazot usb lejátszás esetén a sony kezeli?
Szvsz csak kontenerben.
Hálózati audio lejátszók
Köszönöm!Még annyi kérdés hpgy felirazot usb lejátszás esetén a sony kezeli?
Hálózati audio lejátszók
erre en se nagyon adnek... ki kell probalni amazonrol lehet rendelni. nalam jol mukodik, de egy nvidia shieldet is kiprobalnek.
Hálózati audio lejátszók
Nem probaltam usbrol, de majd megteszem, hatha van elteres - szvsz ugyanugy jatsza oket, szerverkent is latszik a halozaton (usb, cd).
Swesen nehany opcio elteresevel ugyanaz, csak az x800 tamogat 4kt, h265ot is, meg hdrt, stb. Mindketto jatszik cdt, sacdt, bluray audiot is. Eleg pontos, neutralis hangu audiotransportkent.
Az X800 kapta a What HIFI év terméke díjat a blu-ray játszók között.
Ez meglepett mert korábban az OPPO Udp-203-at istenítették.
Blogom
Hálózati audio lejátszók
Én is nagyon-nagyon akartam, hogy jobb legyen. Szolgáltatása sokkal több, széleskörűbb. Wifi, xlr, fejhallgató kimenet, előfokként is használható akár. De a hang.... És mellé a Pioneer még olcsóbb is, szemmel jól láthatóan
Hálózati audio lejátszók
Hát... köszönöm Tonya fórumtársnak a lehetőséget a meghallgatásra a Cambridge Audio Stream Magic 6 vs. Pioneer N50A A-B tesztje kapcsán, tényleg informatív volt, kár lett volna kihagyni. Arról nem is beszélve, hogy pár tanulmányi kirándulást megérne még a fülemnek, ami ott van.
.......
De azt gondolom, bármelyiket el lehet vinni haza, és örömmel lehet használni.
Anno evekig futott nalam egy DacMagic, amit nagyon szerettem az akkori rendszeremben, ezert a CA cuccok meg mindig elokelo helyen vannak a lelkemben, ezert vakon is ajanlottam volna a CA-t. Jo kis beszamolo volt es tanulsagos. A lancrol lehet tudni tobbet?
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Hálózati audio lejátszók
mikor mesz vissza a Te Dynoddal (hogy kiderüljön: A52 vs. L110 vagy Contour vs. L110 viszonyban is igy lenne-e) ? :-)
Nincsenek illúzióim, nem hiszem, hogy a kis Contour ilyen összehasonlításban kivágná a rezet. Illetve őszintén csodálkoznék, ha képes lenne ilyen teljesítményre.
Hálózati audio lejátszók
Kicsit megtévesztő volt. Nem csak a számok területén volt érzékenyebb a doboz. Konkrétan JBL L110-et és Dynaudio A52-t hallgattunk, a kettő közül látatlanban biztos vagyok benne, hogy szigorúan számokat tekintve is a JBL érzékenyebb doboz (8 ohm, 30 cm-s mélysugárzó), de sokkal pontosabban és plasztikusabban közvetített általában is minden rezdülést a zenében, így aztán az eltérések is szignifikánsabban ábrázolódtak, amikor azt hallgattuk.
mikor mesz vissza a Te Dynoddal (hogy kiderüljön: A52 vs. L110 vagy Contour vs. L110 viszonyban is igy lenne-e) ? :-)
- ThorSteinar
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 25
Hálózati audio lejátszók
Időközben leveleztem a gyártóval és elmondásuk szerint kb. 2 éve kezdték a projektet.
Eleinte szkeptikusak voltak a végeredményről és a tesztgépet követően még egy csomót módosítgattak és finomítottak, majd a végén ők is meglepődtek, hogy ennyire jól sikerült. Szerintük a hangja átlag feletti és megállja a helyét >2.000+ Euro árazású hasonló készülékekkel, melyekkel összehasonlították.
Persze mindez lehet marketing szöveg is, ezt nem tudhatom, de azt mondták 14 nap próbaidő után úgyis meggondolhatom magam és visszatérítik a pénzem ha nem tetszik, csak saját költségen vissza kell küldenem...
Esetleg még melyik streamert tudnátok ajánlani, "emberléptékű" árazással amely kiszolgálna egy átlag feletti neutrális hangú rendszert?
Mennyivel tudhat hangban többet egy hagyományos felépítésű PC egy Raspberry Pi alapú géppel szemben?
Szia!
Ez egy jól megtápolt raspberry pi műszerdobozban. A hw gyártó és a sw készítő nem azonos.
Szerintem a hdmi is2 mézesmadzag. A raspberry pi nem rossz, de DiY meg lehet csinálni a külön tápolását elég sokan. Szóval kicsit túlárazott.
Core Audio Daido Barebone Entry alapú PC|SOtM sMS-200ultra,sPS-500|Ayre QX-5 Twenty|Ayre KX-5 Twenty|ATC SCM150 ASLT|Isotek EVO3 Titan, GII Sigmas,
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
LessLoss C-MARC/Reference,ValhallA Aurora V1 XLR,LessLoss Homage to Time XLR,Curious USB,Audioquest Vodka ethernet
Hálózati audio lejátszók
sajnos en még nem jutottam el - invitalas ellenere sem, mert nem vagyok kimozdulos - tonya forumtars pazar gyüjtemenyet füvegre kapni.
megütött a tegnapi szeansz (wwwolfman köszi a beszamolot) ezen mondata: "Érzékenyebb dobozokkal nagyobb volt a különbség, kevésbé érzékenyekkel kisebb"
melyikek voltak akkor es ott az erzekenyebb dobozok ?
illetve jol gondolom, hogy ez nem az erzekenysegre (mondjuk dB/W- szerint), hanem a kimutatokepessegre vonatkozo megallapitas ? (tulzassal: egy gyengebben minden ugyanugy szol, egy masik meg tudja mutatni mi van elötte, fel tud nöni a különbsegek kimutatasa feladathoz)
Kicsit megtévesztő volt. Nem csak a számok területén volt érzékenyebb a doboz. Konkrétan JBL L110-et és Dynaudio A52-t hallgattunk, a kettő közül látatlanban biztos vagyok benne, hogy szigorúan számokat tekintve is a JBL érzékenyebb doboz (8 ohm, 30 cm-s mélysugárzó), de sokkal pontosabban és plasztikusabban közvetített általában is minden rezdülést a zenében, így aztán az eltérések is szignifikánsabban ábrázolódtak, amikor azt hallgattuk.
Hálózati audio lejátszók
sajnos en még nem jutottam el - invitalas ellenere sem, mert nem vagyok kimozdulos - tonya forumtars pazar gyüjtemenyet füvegre kapni.
megütött a tegnapi szeansz (wwwolfman köszi a beszamolot) ezen mondata: "Érzékenyebb dobozokkal nagyobb volt a különbség, kevésbé érzékenyekkel kisebb"
melyikek voltak akkor es ott az erzekenyebb dobozok ?
illetve jol gondolom, hogy ez nem az erzekenysegre (mondjuk dB/W- szerint), hanem a kimutatokepessegre vonatkozo megallapitas ? (tulzassal: egy gyengebben minden ugyanugy szol, egy masik meg tudja mutatni mi van elötte, fel tud nöni a különbsegek kimutatasa feladathoz)
Hálózati audio lejátszók
Nagyon figyelemre méltó a Sony kapcsán a htpc-vel összevetés. A Sony nem plexről, hanem külső usb vinyóról etetve tud teljes értékű lejátszó lenni? Vagy csak plex alatt használtad őket? A két Sony szoftveresen különbözik érdemben egymástól? Köszi!Nem probaltam usbrol, de majd megteszem, hatha van elteres - szvsz ugyanugy jatsza oket, szerverkent is latszik a halozaton (usb, cd).
Swesen nehany opcio elteresevel ugyanaz, csak az x800 tamogat 4kt, h265ot is, meg hdrt, stb. Mindketto jatszik cdt, sacdt, bluray audiot is. Eleg pontos, neutralis hangu audiotransportkent.
Hálózati audio lejátszók
Szia!
Ez egy jól megtápolt raspberry pi műszerdobozban. A hw gyártó és a sw készítő nem azonos.
Szerintem a hdmi is2 mézesmadzag. A raspberry pi nem rossz, de DiY meg lehet csinálni a külön tápolását elég sokan. Szóval kicsit túlárazott.
Sziasztok!
Mit gondoltok az alábbi streamer-ről:
https://www.magnahifi.com/en/webshop/product/mh-he-pi2s
Igazából egy Audio-GD dac-hoz keresek valami lejátszót, ami kihasználná az I2S csatlakozás lehetőségét HDMI-n keresztül.
Köszönöm a véleményeket előre is.
Üdv,
Csaba
Hát még az is van...?
Nekem is volt. Bár csak álló....
1984-ből MA R352 by Robin Marshall, kicsit öreg, egyszerű kinézet, semmi világ megváltó technikai megoldás, de én szeretek rajta zenét hallgatni.
Hálózati audio lejátszók
Hát még az is van...?
1984-ből MA R352 by Robin Marshall, kicsit öreg, egyszerű kinézet, semmi világ megváltó technikai megoldás, de én szeretek rajta zenét hallgatni.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Hálózati audio lejátszók
Az vén csont Monitor Audiok, holnap elfoglalják a helyüket, kell Nekik egy kis járatás.
Hát még az is van...?
Hálózati audio lejátszók
No lassan jegyet kell szedned jo nekunk, hogy vannak ilyen forumtagok! Akkor a Pio 50 itt is jol vizsgazott.
Ha nincs xlr csatlakozód, és nem érdekel a wifi/bt hiánya, nem kérdés. A Pioneer a befutó.
No lassan jegyet kell szedned jo nekunk, hogy vannak ilyen forumtagok! Akkor a Pio 50 itt is jol vizsgazott.
Az vén csont Monitor Audiok, holnap elfoglalják a helyüket, kell Nekik egy kis járatás.
Hálózati audio lejátszók
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.