Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- vt05
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 39
Pc alapú audio lejátszás
nezegettem alaplapokat,a valasztas asrock fm2a85x-itx ,amd a8 procival parositva.(sokat adtak el ebbol a fajtabol mostanaban htpc be)
talan egy oraja uzemel,sima atx es gagyi tappal,pc zsinorral,(meg).A hangja igy is fantasztikus!!!Ez egy nagyon jo valasztas volt.Ha pontoznom kene,na7004 Marantz 0 pont,asus laptop torroidos tappal( nem akkuval) 7 pont,asrock atx elobbi konfig 10pont.
Szia!
Konkrétan melyik a8 prociról van szó?
Pc alapú audio lejátszás
A PachMix DSP-ben a session fájlt kell behívni az adott felbontásnak megfelelően. Tehát, ha 44,1 kHz-ről váltasz mondjuk 96 kHz-re, akkor a 96 kHz-hez tartozó session fájlt be kell tölteni a DSP applikációba.
köszönöm az infot,ha minden igaz kedden vagy szerdán itt lesz az e-mu és akkor meglátjuk mennyivel szól jobban az alaplapi hangkarinál
Ami kerek azt viszik ami kocka azt gurítják.
Pc alapú audio lejátszás
Azon belül?
A PachMix DSP-ben a session fájlt kell behívni az adott felbontásnak megfelelően. Tehát, ha 44,1 kHz-ről váltasz mondjuk 96 kHz-re, akkor a 96 kHz-hez tartozó session fájlt be kell tölteni a DSP applikációba.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
hát most megkeveredtem egy kicsit mit kell állítgatni?
Az E-MU-t.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
Én úgy értettem a kérdést, hogy 15e.-ért tud most venni egy ilyen E-MU-t, és van-e jobb ugyanennyiért. Többért persze, hogy vannak jobb dac-ok. 15e.-ért eleve szerencse kell egy használt dac-hoz és valszeg az nem is fog tudni 44.1kHz, 48kHz mintavételeknél többet, tehát még mindig jobb állítgatni, mint nem lejátszani.
hát most megkeveredtem egy kicsit mit kell állítgatni?
Pc alapú audio lejátszás
Az E-MU1212-nél azt is be kell kalkulálni, hogy különböző felbontásoknál kézzel kell állítani a sessiont, vagy skálázót kell alkalmazni - már amelyik lejátszónál ez működik - aminek a minősége sok esetben kérdéses lehet.
Én úgy értettem a kérdést, hogy 15e.-ért tud most venni egy ilyen E-MU-t, és van-e jobb ugyanennyiért. Többért persze, hogy vannak jobb dac-ok. 15e.-ért eleve szerencse kell egy használt dac-hoz és valszeg az nem is fog tudni 44.1kHz, 48kHz mintavételeknél többet, tehát még mindig jobb állítgatni, mint nem lejátszani.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
Pc alapú audio lejátszás
Lehet, hogy korrekt, de hol lehet olyat 15-ért kapni? Vagy várjon hónapokat-éveket amíg lesz egy eladó? 15-ért szinte biztos, hogy nem lehet jobb dac-ot kapni mint az E-MU.
Az E-MU1212-nél azt is be kell kalkulálni, hogy különböző felbontásoknál kézzel kell állítani a sessiont, vagy skálázót kell alkalmazni - már amelyik lejátszónál ez működik - aminek a minősége sok esetben kérdéses lehet.
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem amit Béláék árultak egész korrekt kis dac, 10 vagy 15 ezerért adtam el. Nekem bejött.
Lehet, hogy korrekt, de hol lehet olyat 15-ért kapni? Vagy várjon hónapokat-éveket amíg lesz egy eladó? 15-ért szinte biztos, hogy nem lehet jobb dac-ot kapni mint az E-MU.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E
- gyurmaember
- V.I.P.

- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem amit Béláék árultak egész korrekt kis dac, 10 vagy 15 ezerért adtam el. Nekem bejött.
Pc alapú audio lejátszás
köszönöm a válaszokat azt még megkérdezhetem hogy a dac az miért tud többet mint ez az emu legalábbis a használt 15 ezer forintos dac,szebben vagy tisztábban fog szólni?
Erre én is kíváncsi lennék. Az ilyen olcsó USB-s megoldásoknál egy sima alaplapi koax kijárat is jobb.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Szia!
Sokkal jobb lesz az E-MU mint az alaplapi, és 15e.-ért elég jó vétel is szerintem.
Az emut nem próbáltam, de 15e ért kaphatsz használtan usb dac ot is.
köszönöm a válaszokat azt még megkérdezhetem hogy a dac az miért tud többet mint ez az emu legalábbis a használt 15 ezer forintos dac,szebben vagy tisztábban fog szólni?
- gyurmaember
- V.I.P.

- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Kérdésem lenne a szakikhoz
számítógépről szeretnék zenét hallgatni és a hangkártyával gyűlt meg a bajom
az lenne a kérdés hogy megéri e egy ilyet E-MU1212m venni 15 ezerért vagy van már jobb is esetleg,vagy netán nem is érzékelhető az alaplapi integrált kártya meg az E-MU közt a külömbség?
tehát amire kellene az sima stereo zene,amiről menne az egy marantz pm7200
köszönöm és elnézést ha egy kicsit zavaros a kérdés
üdv
Gábor
Az emut nem próbáltam, de 15e ért kaphatsz használtan usb dac ot is.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
az lenne a kérdés hogy megéri e egy ilyet E-MU1212m venni 15 ezerért vagy van már jobb is esetleg,vagy netán nem is érzékelhető az alaplapi integrált kártya meg az E-MU közt a külömbség?
üdv
Gábor
Szia!
Sokkal jobb lesz az E-MU mint az alaplapi, és 15e.-ért elég jó vétel is szerintem.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Ez valami Google fordítás vagy mi?
A hiba az ön készülékében van!
Aki használ hálózati audio lejátszókat (nem a gagyi kategóriát), használ szervereket, 10000 feletti albumuk van a szerveren, tudja, miről van szó.
Mi 6 éve csak ezeket használjuk, számtalan rendszert telepítettünk, van némi tapasztalatunk ez ügyben. Sokan ragaszkodtak a "gyári szerverekhez", mert egy QNAP pro xxx, Synology csak jobb lehet. Igaz, üresen drágábbak, mint a mienk ipari 24h-s HDD-kkel, azóta szívnak is rendesen velük. De hát az ő dolguk.
Én megmondtam előre, hogy alkalmatlanok a célfeladatra.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
üdv
Gábor
Pc alapú audio lejátszás
Kijött a 8.generációs HP microserver, ami sokat erősödött, miközben a fogyasztást kordában tartották, a táp maradt 150W.
A legfontosabb változások:
- Új külsőt kapott, kisebb lett(kb 25x25x25cm), Slim ODD hely van már csak benne
- Intel proicira váltottak (ki fogok próbálni benne egy alacsony fogyasztású xeon E3 / Core i3 / Core i5 ulv procit)
Sanszos h 35W a max amit le tud hűteni a procihűtője, de akad pár cpu ami ebbe belefér, v alig lépi túl: http://ark.intel.com/compare/65703,71069,65694,65735
- Intel C204 szerver chipset került bele (stabil, és ECC -t is tud)
- Dual gigabit lan került bele, amik mennek team módban is
- van egy Matrox G200 vga az alaplapon, így nagyobb TDP keret jut a procc CPU részére
- hivatalosan is támogat 16GB ECC RAM -ot
- B120i Raid vezérlő került rá (91,430 IOPs, Raid 5-öt is tud(hat) egy opcionális bővítővel!)
- NEC/Renesas chip-es USB3 került rá (4db), ami talán a legjobb kompatibilitásban (a C204 CougarPoint chipset még nem tud natívan USB3.0-át)
Még látok raktáron HP MicroServer Proliant N54L-t kb 60+áfáért A gen8 130+Áfa körül már valóban elérhető.
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Pc alapú audio lejátszás
Ejj, szép is meg jó is!
Sajnos árban megy egyre feljebb a korábbi modellekhez képest :S
Procitól függően $449, $529 az ár úgy látom: http://www8.hp.com/us/en/products/proli ... tab=models
itthon még drágább, 130+fa környéke, de érdemes fél szemmel figyelni az árát, mert bár a mostani árát is megéri,
mégis várható h lesz ez is akciózva az elődök mintájára - akcióban Ez lenne az év IT vétele...
(((egy csóka kipróbálta a proci-cserét amit írtam, és beletett egy xeon E3-1230 V2 procit...és műxik...)))
- hubee
- V.I.P.

- Értékelés: 150
Pc alapú audio lejátszás
Kijött a 8.generációs HP microserver, ami sokat erősödött, miközben a fogyasztást kordában tartották, a táp maradt 150W.
Ejj, szép is meg jó is!
Sajnos árban megy egyre feljebb a korábbi modellekhez képest :S
Procitól függően $449, $529 az ár úgy látom: http://www8.hp.com/us/en/products/proli ... tab=models
Pc alapú audio lejátszás
... A hálózati audio lejátszóinkhoz a NAS-aink Linn Kinsky kezelő felületén a lehető legjobban audio célú konténerekbe rendezze a zenéket, az felhasználó által szabadon konfigurálható, elnevezhető legyen, ha könyvtár konténerben vagyok, akkor is megjelenjenek az album borítók és maradjon meg a valós track sorrend.
A sebességgel egyiknél sincs gond. A fenti sebesség egy extrém igény volt, az átlag másolási sebesség 30-60MB/sec hálózaton.
Az utóbbi időben DSD streamelés nagy igény Lumin DSD képes hálózati lejátszónk miatt.
A cél a lehető legjobban audio felhasználó barát felület kialakítása és a nagy sebességű váltás az egyik konténerből a másikba, a gyors navigáció az akár 10000 album között is.
Nagyon sokan nem számítástechnikusok, akik zenét szeretnének hallgatni. Számukra a rengeteg felesleges gyári konténer csak zavaró. Pl. egy még egyszerűnek mondható WD NAS konténerei. Láthatóan a "folder" konténerből behúzva ABC sorrendbe rakja a trac-eket és nincs album borító a konténerben.
Ez valami Google fordítás vagy mi?
Pc alapú audio lejátszás
A legfontosabb változások:
- Új külsőt kapott, kisebb lett(kb 25x25x25cm), Slim ODD hely van már csak benne
- Intel proicira váltottak (ki fogok próbálni benne egy alacsony fogyasztású xeon E3 / Core i3 / Core i5 ulv procit)
Sanszos h 35W a max amit le tud hűteni a procihűtője, de akad pár cpu ami ebbe belefér, v alig lépi túl: http://ark.intel.com/compare/65703,71069,65694,65735
- Intel C204 szerver chipset került bele (stabil, és ECC -t is tud)
- Dual gigabit lan került bele, amik mennek team módban is
- van egy Matrox G200 vga az alaplapon, így nagyobb TDP keret jut a procc CPU részére
- hivatalosan is támogat 16GB ECC RAM -ot
- B120i Raid vezérlő került rá (91,430 IOPs, Raid 5-öt is tud(hat) egy opcionális bővítővel!)
- NEC/Renesas chip-es USB3 került rá (4db), ami talán a legjobb kompatibilitásban (a C204 CougarPoint chipset még nem tud natívan USB3.0-át)
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Megkérdezhetem milyen szoftvert használsz?
A 160 MB/s két Gbit-es csatoló párhuzamos használatával ment?
Köszi
Mivel én nem vagyok informatikus, nem én fejlesztettem, építem a NAS-okat, erre nem tudok válaszolni.
Én csak használom őket a mi alkalmazási területünkön.
A hálózati audio lejátszóinkhoz a NAS-aink Linn Kinsky kezelő felületén a lehető legjobban audio célú konténerekbe rendezze a zenéket, az felhasználó által szabadon konfigurálható, elnevezhető legyen, ha könyvtár konténerben vagyok, akkor is megjelenjenek az album borítók és maradjon meg a valós track sorrend.
A sebességgel egyiknél sincs gond. A fenti sebesség egy extrém igény volt, az átlag másolási sebesség 30-60MB/sec hálózaton.
Az utóbbi időben DSD streamelés nagy igény Lumin DSD képes hálózati lejátszónk miatt.
A cél a lehető legjobban audio felhasználó barát felület kialakítása és a nagy sebességű váltás az egyik konténerből a másikba, a gyors navigáció az akár 10000 album között is.
Nagyon sokan nem számítástechnikusok, akik zenét szeretnének hallgatni. Számukra a rengeteg felesleges gyári konténer csak zavaró. Pl. egy még egyszerűnek mondható WD NAS konténerei. Láthatóan a "folder" konténerből behúzva ABC sorrendbe rakja a trac-eket és nincs album borító a konténerben.
Pc alapú audio lejátszás
Aki esetleg kipróbálná a synology DMS-ét van rá kezdeményezés. Én kb fél éve használom probléma nélkül egy atom n330 itx alapú gyári nas- ban. http://xpenology.com/forum/index.php
Sok gyári és nem gyári NAS szoftvert próbáltam de a synology DMS-nél nem igen van jobb. Sajnos a kisebb típusok-ban elég gyenge hardver van és hiába a sok szoftveres lehetőség a hardver a szűk keresztmetszet. Nekem levelezőszerver, webszerver, video stream, smb share, kamera rendszer, letöltő alkalmazás gond nélkül fut egyszerre.
Pc alapú audio lejátszás
Nálunk 2007 óta NAS-ról megy a zene. Végig szenvedtük a gyári NAS-okat. És a többszázezres (üresen!) pro verziókat is.
Egytől egyig használhatatlanok voltak a saját céljaink maximális kielégítésére. Két évig kínlódtunk velük.
Ma már csakis saját épített szervert használunk, többek között jónéhány HP-ből is építettünk szervert. Olyan szerver programot teszek rá, ami az audio célokra a legmegfelelőbb. Olyan konténerekbe rendezem a zenéket, amibe én akarom, úgy jelenítem meg az album cover-eket, ahogy akarom.
Nekem ne mondja meg egy gyártó, hogy mit lássak és hogyan, ha azt én másként, vagy nem akarom. Ráadásul a váltás egyik konténerből a másikba a leggyorsabb gyári NAS-okkal is kínosan lassú bizonyos album mennyiség fölött. Nem a streameléssel van gond, mert az megy minden NAS-on. Csak nem audio célra készülnek. Adattárolók. Én mondjuk azon fekszem ki rajtuk, ha könyvtár (folder) szerkezetből behúzok egy lemezt, akkor szinte kivétel nélkül mindegyik betűrendbe rakja a számokat. Katasztrófa, ha valaki egy CD-ről nem csak egy számot akar hallgatni, hanem egy egész albumot.
A DSD streamelés pedig egyiken sem megoldott.
Természetesen az összes NAS-unk Linux alapú, igény esetén akár i5-i7 processzorral is, ha valaki extrém sebességet akar.
Az eddigi leggyorsabb másolási sebesség 150-160 MB/sec volt, amivel 2T 3.5 óra alatt átment - hálózaton! De ez nem HP alapú NAS volt.
Megkérdezhetem milyen szoftvert használsz?
A 160 MB/s két Gbit-es csatoló párhuzamos használatával ment?
Köszi
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Üdv!
Egy Audiotrak Prodigy HD2 hangkártya és egy Musiland Monitor 01 DAC közül melyik lenne a jobb zenehallgatásra?
Megér 6K-val többet a DAC? Sajnos abból most épp nem látok használtat.
Musiland Monitor 01 US 2012 (amiben dac is van) nagyon jó, főleg annyiért