Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Nem csak az erősítőre. Viszont ami fix, én nem bolygatnám. Mármint az erősítőt szerintem se bántsd. A Piohoz meg ki tudod könnyen próbálni, pl a Kácsában letét ellenében hazavihetsz mondjuk egy Audioquestet.
Kábelezzünk
Sziasztok!
A jobb minőségű hálózati kábel, csak az erősítőre hat pozítivan? Ugyanis az Onkyo NR 609-nél nem lehet cserélni. Viszont van egy Pioneer Dv LX50-em ahol lehet. Ha a dvd-nél kicserélem, akkor tudok javulást elérni hangban/képben?
Előre is köszönöm. István
A hálózati kábelt hagyd a legvégére. Először összekötő majd hangfalkábel upgrade aztán esetleg, ha jól választottad az első kettőt, akkor esélyed lesz arra, hogy meghallod a tápkábel hatását. Mivel az Onkyo fixen van bekötve ezért az meg külön problémás. A belsejében levő kábelezést is bolygatod, amivel jópár napra tönkrevágod a hangot és nem is fogsz emlékezni arra, hogy milyen volt előtte amire lenyugszik.
Szóval szerintem hagyd, egyelőre.
Üdv,
NL
Kábelezzünk
Sziasztok!
A jobb minőségű hálózati kábel, csak az erősítőre hat pozítivan? Ugyanis az Onkyo NR 609-nél nem lehet cserélni. Viszont van egy Pioneer Dv LX50-em ahol lehet. Ha a dvd-nél kicserélem, akkor tudok javulást elérni hangban/képben?
Előre is köszönöm. István
-
Vendég
Kábelezzünk
Neutrikból van 500 Ft körül, vagy ha drágábbat is megveszel, Furutech 1600-érz.
Kábelezzünk
Még egy szavazat a Klotz mellett. :-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Kábelezzünk
Klotz MC5000. És még olcsóbb is. Elimexnél keresd, ott van is.
Na ebben egyetértünk.
köszi!
s milyen dugókat ajánlotok hozzá? asszem az xlr már meg lett rendelve (Neutrik NC3MXX-HE), az rca még biztos nincs
-
Vendég
Kábelezzünk
Klotz MC5000. És még olcsóbb is. Elimexnél keresd, ott van is.
Na ebben egyetértünk.
Kábelezzünk
RCA - XLR zsineghez milyen kábelt érdemes használni? <1000ft/m ért
ezeket néztem eddig: Gotham GAC-2 V1; Gotham GAC-3
-
Vendég
Kábelezzünk
újra köszönöm. és Őt hol találom? Egy linket kérek szépen ha nem gond? "Valhalla-tól komolyabb darabot is rendelhetsz."
Ő az.
Kábelezzünk
Nincs otthon olcsó HDMI kábeled? Azzal kipróbálhatnád, s ahhoz képest jobb lenne egy Aq Carbon- Chocolate.
Koax-ból lehetne Gotham, amit a fórumon fapacitól be tudsz szerezni, vagy Valhalla-tól komolyabb darabot is rendelhetsz.
Én valószínűleg HDMI-t vennék, mert az mozira és sztereóra is jó.
Egy jó coax drágább, s valamennyivel jobb hangot hozna elő, de szerintem nem sokkal.
újra köszönöm. és Őt hol találom? Egy linket kérek szépen ha nem gond? "Valhalla-tól komolyabb darabot is rendelhetsz."
Kábelezzünk
Üdv., NEM!
Nem tudom, hol olvastad, vagy ki mondta ezt a bekötést, de ez alapvetően egy ¼” TS phone plug, azaz ¼” MONO JACK bekötésének a módszere! Azaz egy 3-tűs XLR dugónak egy ¼ inches mono jack dugóhoz történő kötésének EGYIK szokásos módja a tű3(-) hidegpont és a tű1 jelföld EGYESÍTÉSE, és KÖZÖS forrasztása a jack ujjához (Sleeve). A tű2(+) melegpontot pedig a dugócsúcs csatornához (Tip) forrasztjuk. Ezért is nevezik az ¼ inches mono jack dugót TS (Tip Sleeve) dugónak.
Viszont egy 3-tűs XLR dugónak egy ¼” TRS phone plug, azaz ¼” STEREO JACK dugóhoz kötésének a módszere a következő:
a tű1 jelföldet a jack ujjához (Sleeve), a tű2(+) melegpontot a dugócsúcs csatornához (Tip), a tű3(-) hidegpontot pedig a dugógyűrű (Ring) csatornához forrasztjuk! Ezért hívják TRS (Tip Ring Sleeve) dugónak. Lásd. kép;
>
Köszi a segítséged!
Bekötöttem úgy, ahogy írtad és valóban jobb lett, erősebb lett a jel, bár még így is összeszed némi zajt.
Nem tudom, hogy az számít e, de ez 3,5mm-es jack és a laptop beépített mic input bemenetére csatlakozik.
Nem olvastam sehol ezt a bekötést, csak a mono jack félét. Abból indultam ki, hogy a számítógép vonali bemenete aszimmetrikus sztereo jack. Azt hittem a mikrofon bemenet is az, de ezek szerint az mono szimmetrikus.
Üdv!
robuan
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I
Kábelezzünk
Üdv!
Volna egy problémám, amit a pro audiós topikban már feltettem, de azt jóval kevesebben kisérik figyelemmel.
Egy kondenzátor hangszermikrofon (AV-Jefe PMM-42M) XLR kábelének végére kellene egy sztereo jack csatlakozót szerelni, amit a számítógép mikrofonbemenetébe szeretnék dugni.
Úgy oldottam meg, hogy a hidegpontot és az árnyékolást a jack dugó testéhez forrasztottam, a meleg eret pedig hozzáforrasztottam a jack dugó mindkét csatornájához. Ez működőképes így?
Bedugva a számítógépbe szól mindkét csatorna, de elég gyenge és zajos a jel.
Köszönöm!
Üdv., NEM!
Nem tudom, hol olvastad, vagy ki mondta ezt a bekötést, de ez alapvetően egy ¼” TS phone plug, azaz ¼” MONO JACK bekötésének a módszere! Azaz egy 3-tűs XLR dugónak egy ¼ inches mono jack dugóhoz történő kötésének EGYIK szokásos módja a tű3(-) hidegpont és a tű1 jelföld EGYESÍTÉSE, és KÖZÖS forrasztása a jack ujjához (Sleeve). A tű2(+) melegpontot pedig a dugócsúcs csatornához (Tip) forrasztjuk. Ezért is nevezik az ¼ inches mono jack dugót TS (Tip Sleeve) dugónak.
Viszont egy 3-tűs XLR dugónak egy ¼” TRS phone plug, azaz ¼” STEREO JACK dugóhoz kötésének a módszere a következő:
a tű1 jelföldet a jack ujjához (Sleeve), a tű2(+) melegpontot a dugócsúcs csatornához (Tip), a tű3(-) hidegpontot pedig a dugógyűrű (Ring) csatornához forrasztjuk! Ezért hívják TRS (Tip Ring Sleeve) dugónak. Lásd. kép;
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
Kábelezzünk
Üdv!
Volna egy problémám, amit a pro audiós topikban már feltettem, de azt jóval kevesebben kisérik figyelemmel.
Egy kondenzátor hangszermikrofon (AV-Jefe PMM-42M) XLR kábelének végére kellene egy sztereo jack csatlakozót szerelni, amit a számítógép mikrofonbemenetébe szeretnék dugni.
Úgy oldottam meg, hogy a hidegpontot és az árnyékolást a jack dugó testéhez forrasztottam, a meleg eret pedig hozzáforrasztottam a jack dugó mindkét csatornájához. Ez működőképes így?
Bedugva a számítógépbe szól mindkét csatorna, de elég gyenge és zajos a jel.
Köszönöm!
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Kábelezzünk
Köszönöm a választ. Hangminőségben a koax, vagy HDMI? Stereo hangra is gondolok.
Nincs otthon olcsó HDMI kábeled? Azzal kipróbálhatnád, s ahhoz képest jobb lenne egy Aq Carbon- Chocolate.
Koax-ból lehetne Gotham, amit a fórumon fapacitól be tudsz szerezni, vagy Valhalla-tól komolyabb darabot is rendelhetsz.
Én valószínűleg HDMI-t vennék, mert az mozira és sztereóra is jó.
Egy jó coax drágább, s valamennyivel jobb hangot hozna elő, de szerintem nem sokkal.
Naim-ZU
Kábelezzünk
A digitális hangot HDMI-n is át lehet vinni, kb egy szinten lehet a belső DAC-uk szerintem, így nem érdemes külön analógon vinni a lejátszóból a jelet. Az erősítőd tud HDMI-n is hangot fogadni, így én azzal próbálkoznék, s Nordost-ot, vagy Audioquestet vennék, így a HD hangokat is át tudod vinni, ami mozi szempontból is lényeges. Sztereóban pedig a lejátszó keveri le 2 csatornára, s azt küldi ki az erősítőnek ugyanezen kábelen.
Olcsóbb megoldás lehet egy koax kábel, de az nem viszi át a HD mozihangot.
Köszönöm a választ. Hangminőségben a koax, vagy HDMI? Stereo hangra is gondolok.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Kábelezzünk
Ezt úgy érted hogy ha pl a csupaszított kábelvég csatlakoztatva van a hangfalba ,akkor a banándugós nem lehet bedugva vele egyszerre?
Vagy hogyan ?
G
Igen, úgy. Vagy az egyik, vagy a másik erősítőbe kötöd be.
Naim-ZU
Kábelezzünk
Csak úgy működhet, ha 2 teljesen külön kábelt dugdosol a hangfalba, de semmiképpen sem egyszerre.
Ezt úgy érted hogy ha pl a csupaszított kábelvég csatlakoztatva van a hangfalba ,akkor a banándugós nem lehet bedugva vele egyszerre?
Vagy hogyan ?
G
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Kábelezzünk
Hu ez elég drága most nekem
És az nem működne : Sima csupaszított kábelvéggel vagyok csatlakozva a hangfalba.Ez pl a szeteróba menne és Lenne még kettő kábelem amit rákötnék a házimozira csak banándugóval menne a hanfalba.
Ez így nem működik?
G
Csak úgy működhet, ha 2 teljesen külön kábelt dugdosol a hangfalba, de semmiképpen sem egyszerre.
Naim-ZU
Kábelezzünk
AVfórum, Lacy, hangfalátkapcsoló.
Hu ez elég drága most nekem
És az nem működne : Sima csupaszított kábelvéggel vagyok csatlakozva a hangfalba.Ez pl a szeteróba menne és Lenne még kettő kábelem amit rákötnék a házimozira csak banándugóval menne a hanfalba.
Ez így nem működik?
G
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Kábelezzünk
Onkyo NR609, Pioneer LX 50 DVD
A digitális hangot HDMI-n is át lehet vinni, kb egy szinten lehet a belső DAC-uk szerintem, így nem érdemes külön analógon vinni a lejátszóból a jelet. Az erősítőd tud HDMI-n is hangot fogadni, így én azzal próbálkoznék, s Nordost-ot, vagy Audioquestet vennék, így a HD hangokat is át tudod vinni, ami mozi szempontból is lényeges. Sztereóban pedig a lejátszó keveri le 2 csatornára, s azt küldi ki az erősítőnek ugyanezen kábelen.
Olcsóbb megoldás lehet egy koax kábel, de az nem viszi át a HD mozihangot.
Naim-ZU
Kábelezzünk
Sziasztok
Van egy sztereó és egy házimozi erősítőm és a lényeg az hogy szeretném úgy megoldani hogy ne kelljen ki be dugdosni a hangfalkábeleket egyikből a másikba.
Ehez milyen megoldást javasoltok?
üdv G
AVfórum, Lacy, hangfalátkapcsoló.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Kábelezzünk
Sziasztok
Van egy sztereó és egy házimozi erősítőm és a lényeg az hogy szeretném úgy megoldani hogy ne kelljen ki be dugdosni a hangfalkábeleket egyikből a másikba.
Ehez milyen megoldást javasoltok?
üdv G
Kábelezzünk
Milyen dvd és HM erősítőd van?
Onkyo NR609, Pioneer LX 50 DVD
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

Kábelezzünk
Sziasztok!
HM erősítő, dvd lejátszó kőzé milyen összekötőt javasoltok. Zene hallgatás miatt is lenn fontos a jó hang. Már amit ki lehet hozni egy Hm-ből. HDMI a dvd-én csak out van. Nincs semmim hozzá, gondolok itt pl: dac. Mivel mozi is megy ezért az analóg elég húzos lenne, már ha egyáltalán meg lehetne oldani.
Szóval, ha tudtok segíteni akkor nagyon megköszönöm.
Pityu
Milyen dvd és HM erősítőd van?
Naim-ZU