Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Erősítők javítása

Két csatornás elő és végfokok, integráltak, fejhallgató erősítők, phono előerősítők, csöves, tranzisztoros, digitális, hibrid és fetes konstrukciók, streaming funkciós erősítők
BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1051

Re: Erősítők javítása

Hozzászólás Szerző: BLX »

kovacskajudit írta:
2020.07.19., vas. 18:43
Sziasztok. Vásároltam itt fórumon egy épített csöves fejhallgató erősítőt. Nagyon meg vagyok elegedve hangzásban viszont neha a jobb csatorna es a bal csatorna recseg bemelegedés után is néha serceg stb. Ahogy a jack dugót kicsit mozgatom akkor is ez a hang néha elő jön. Nem tudtok valakit ajánlani akihez el lehetne vinni átnézetni es ha valamit ki kell benne cserélni , javítani azt meg tudja oldani nem olyan drágán? Illetve új csöveket is szeretnék venni bele.
Köszönöm.
Csatolok képet róla
Szervizt ajánlani mindig nehéz dolog... Mindenkinek más válik be a saját egyedi igényeihez.
Próbálj konzultálni az alábbi szakemberekkel.

Bese Attila, BP., Retro Audio

Takács Jenő, Tunerman (AVX nick), Tatabánya

Vass Andrási György, Miskolc

Biztosan vannak még mások is akik otthon vannak csöves fronton is. Remélhetőleg kapsz még javaslatokat.

:drum:

seban24
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: seban24 »

Sziasztok. Vásároltam itt fórumon egy épített csöves fejhallgató erősítőt. Nagyon meg vagyok elegedve hangzásban viszont neha a jobb csatorna es a bal csatorna recseg bemelegedés után is néha serceg stb. Ahogy a jack dugót kicsit mozgatom akkor is ez a hang néha elő jön. Nem tudtok valakit ajánlani akihez el lehetne vinni átnézetni es ha valamit ki kell benne cserélni , javítani azt meg tudja oldani nem olyan drágán? Illetve új csöveket is szeretnék venni bele.
Köszönöm.
Csatolok képet róla
Csatolmányok
20200617_133408.jpg
20200617_133408.jpg (5.16 MiB) Megtekintve 3888 alkalommal
20190223_124328-960x1280.jpg
20190223_124328-960x1280.jpg (273.06 KiB) Megtekintve 3888 alkalommal

szaboimre
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: szaboimre »

A legnagyobb probléma nem az,hogy javítva volt hanem az,hogy hogyan.Persze a javítás előtti állapotot is ismerni kellene,de jelenleg ezt biztosan senki sem fogja szívesen elvállani az állapota miatt.Elégett fólia is van ha jól látom,nem egyszerű a helyzet.
Az eladó mit mondott?
Javításmentes,jól működik?
Esetleg tudtad,hogy hibás és így vásároltad? gondolkodik.gif

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

feket663 írta:
2020.06.27., szomb. 19:15
Az elektrotanya oldalán fenn van a komplett service manual, aminek a birtokában nem tudom elképzelni, hogy valaki ne tudná megcsinálni, bár vannak benne eléggé beszerezhetetlen dolgok, ha meg a logika ment tönkre benne, akkor muszáj lenne a gyárhoz fordulni...
Még ha van is rajz meg alkatrész, SMD kiforrasztó, olyan ez inkább mint egy nő, akin előtted egy páran "gyakoroltak",
valahogy nem szivesen áll be az ember a sorba. :D
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Langesz írta:
2020.06.27., szomb. 18:06
feket663 írta:
2020.06.27., szomb. 17:55
Langesz írta:
2020.06.27., szomb. 17:40

Ő sem.

Öten sem vállalták, innentől kuka, nem szabad vele foglalkozni. Elég drága ajtótámasz.

Köszönöm mindenkinek a segítséget! ;)
Én azért a gyártót is megkérdezném, hogy nincs-e valami lehetőség a készülék javítására.
Beszéltem velük és megdöbbentő választ kaptam. Azt válaszolták, hogy egyáltalán ne legyek meglepődve, hogy egy tizenéves erősítőbe így belenyúltak. Szerintük sem "elegáns" a benne alkalmazott megoldás, viszont a képek alapján ők azt javasolják, hogy foglalkozzak a kis biztosítékok cseréjével.

Az hagyján, hogy működésre lehetne-e bírni, de ilyen szintű gányolás után hol lesz a Primare hangzás?
Az elektrotanya oldalán fenn van a komplett service manual, aminek a birtokában nem tudom elképzelni, hogy valaki ne tudná megcsinálni, bár vannak benne eléggé beszerezhetetlen dolgok, ha meg a logika ment tönkre benne, akkor muszáj lenne a gyárhoz fordulni...

szerk: Ahogy nézem, pont a 2SK170GR fetek környékén lett belepiszkálva, azokat meg elég nehézkes, bár nem lehetetlen beszerezni...
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: Langesz »

dragonweed írta:
2020.06.27., szomb. 18:00
Az "elutasítók" védelmében (magamat is beleértve). Ez egy nagyon komplex, véleményem szerint kicsit (nagyon) túlbonyolított kapcsolás, tele SMD (felületszerelt) alkatrészekkel. Még a működő példányokon is látható, hogy a képeken mutatott -elég gány módon javított- áramköri rész körül a nyák panel a túlmelegedéstől el van színeződve, tehát itt egy gyári, alulméretezési probléma áll fenn. Egy ilyen készüléket ebben az állapotban bevállalni elég nagy kockázat, amit józan megfontolással szerintem senki nem vállal, és nem azért mert nem tud rajta eleget keresni....
Semmi baj nincs ezzel, elfogadom a szakértők véleményét, egy totálkáros autót sem éri meg javíttatni.

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég

feket663 írta:
2020.06.27., szomb. 17:55
Langesz írta:
avl2 írta:
2020.06.27., szomb. 10:45

Szabo Zoli = Fülelek ?
Ő sem.

Öten sem vállalták, innentől kuka, nem szabad vele foglalkozni. Elég drága ajtótámasz.

Én azért a gyártót is megkérdezném, hogy nincs-e valami lehetőség a készülék javítására.
Beszéltem velük és megdöbbentő választ kaptam. Azt válaszolták, hogy egyáltalán ne legyek meglepődve, hogy egy tizenéves erősítőbe így belenyúltak. Szerintük sem "elegáns" a benne alkalmazott megoldás, viszont a képek alapján ők azt javasolják, hogy foglalkozzak a kis biztosítékok cseréjével.

Az hagyján, hogy működésre lehetne-e bírni, de ilyen szintű gányolás után hol lesz a Primare hangzás?

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 291

Hozzászólás Szerző: feket663 »

Langesz írta:
avl2 írta:
Langesz írta:
2020.06.27., szomb. 00:58

Őt kérdeztem elsőnek, sajnos nem vállalta.
Szabo Zoli = Fülelek ?
Ő sem.

Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég

avl2 írta:
Langesz írta:
bodnart írta:
2020.06.26., pén. 16:39
Dragonweed-et kérdezd meg, hátha vállalja!
Szabo Zoli = Fülelek ?
Ő sem.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Langesz írta:
bodnart írta:
Szabo Zoli = Fülelek ?

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég

bodnart írta:

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: bodnart »

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég

Ő sem vállalta sajnos.

Ha tudtok még ajánlani ezeken felül bármilyen szervizt, azt szívesen fogadom!

Köszönöm mindenki segítségét! ;)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Langesz írta:
2020.06.25., csüt. 11:04
Köszönöm szépen a válaszokat!

A Totel a képeket látván azt mondta, hogy 100 alatt semmiképp nem úsznám meg, de inkább passzolnák és nem foglalkoznának vele.

Teljesen le vagyok törve, egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Ha bele is pumpolnám ezt a pénzt, akkor is ismeretlen a végeredmény, ki tudja meddig működne jól. Pénznyelő. sad.gif
Sajnalom, hogy nem mondtak tul biztatot. Szerintem ne csuggedj.
Erdeklodj meg mashol is. Hatha lesz elfogadhato jo megoldas. Pl. Kuldd el emailben a kepeket Bese Attilanak es hivd fel.

Mas szakikat is kerdezz meg, ha lesz ra lehetoseg.

Remelem kapsz meg tippeket mas topik tarsaktol.

Drukkolok!

csabi400
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: csabi400 »

Langesz írta:
2020.06.25., csüt. 11:04

A Totel a képeket látván azt mondta, hogy 100 alatt semmiképp nem úsznám meg, de inkább passzolnák és nem foglalkoznának vele.

Teljesen le vagyok törve, egyszerűen nem tudom mi tévő legyek. Ha bele is pumpolnám ezt a pénzt, akkor is ismeretlen a végeredmény, ki tudja meddig működne jól. Pénznyelő. sad.gif
Én nem ismerem konkrétan az erősítődet, de ahogy most körbenéztem a neten, úgy látom 300ezer körül szoktak menni használtan. Egy ily árú gépnél szerintem azért érdemes lehet elgondolkodni az elsőre durvának tűnő 100ezres javításon is, főleg mivel ez egy sztereó erősítő, vagyis vélhetően jobban tartja az árát majd, nem kell attól félni, hogy két éve múlva elavul, és semmit nem ér, mint mondjuk egy mozis gép. Persze nyilván az is számít, hogy milyen esztétikai állapotban van, szereted-e a hangját, hosszútávra tervezel-e vele. Amúgy érdemes lehet kisebb szervizeket is keresgélni, én például több készülékemet is javítattam már Kiskunfélegyházán egy AVC digital szerviz nevű helyen. Egy sima kis sarki ház, belépve egy szoba az egész, tele cuccokkal, ránézésre eszedbe sem jutna, hogy Sokol rádiónál komolyabbat meg tudnak csinálni, de mégis egy profi hely. Vittem már oda mozi erősítőt, sztereó erősítőt, lemezjátszót, tv-t, mindent profin megcsináltak, garanciát is vállalnak, és az esztétikai állapotra is figyelnek, és mindemellett szinte már irreálisan olcsón dolgoznak. Érdemes lehet az ilyen helyeken is utána érdeklődni, mert sokszor kellemesen is lehet csalódni.
Zene                                                                                                 
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

rookakoma írta:
2020.06.25., csüt. 00:33
Langesz írta:
2020.06.24., szer. 22:13
Sziasztok!

Tudtok nekem idehaza olyan profi, korrekt áron dolgozó szervízest ajánlani, aki elvállalna egy Primare A30.1 MK II-t?

Megvettem, összekötöm, bekapcsol, de hang az nincs.

Leveszem a tetejét, rrre ez fogad: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Várom mielőbbi válaszotokat!
BLX, a Totelt miért javaslod rendszeresen? Van valami + tapasztalatod?
"Újabb/modernebb" vagy garanciális készülék esetében szerintem érdemes megkérdezni a gyártó által kijelölt hivatalos szervizt (is). Ebben az esetben, ha jól tudom ez a Totel. Általában azt próbálom javasolni, hogy több helyen is érdemes érdeklődni, ajánlatot-javaslatot kérni. Így mindenki eltudja dönteni mi az amire szüksége van. Egyébként valóban lehet negatív dolgokat is olvasni a Totelről, de talán más műhelyekről is.

Egy relatív újabb Creek erősítővel kapcsolatban van tapasztalatom a Totellel. Abban az esetben ez volt az optimális megoldás akkor. Gyorsan és elfogadható áron megcsinálták. Utólag kiderült, hogy csak apró gondja volt az erősítőnek.

Egyébként ha nincs garancia vagy support az adott erősítőhöz, akkor Bese Attilához szoktam vinni:
http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php

Szerintem jó lenne talán több szervizes tapasztalatot megosztani, akár pozitív akár negatív.

Másnak milyen javaslata lenne ezzel a Primare erősítővel kapcsolatban?

csabi400
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 56

Hozzászólás Szerző: csabi400 »

Langesz írta:
Sziasztok!

Tudtok nekem idehaza olyan profi, korrekt áron dolgozó szervízest ajánlani, aki elvállalna egy Primare A30.1 MK II-t?

Leveszem a tetejét, rrre ez fogad: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Én is a Totel-t ajánlanám. Szerintem korrekt áron dolgoznak, garanciát vállalnak a javításra, figyelnek az esztétikai állapotra is, és még gyorsan is dolgoznak.
Zene                                                                                                 
Accuphase E210A, Marantz CD6000KI, B&W Nautilus 803, Sennheiser HD600, Project "The Classic"
Mozi
Panasonic TX65-JZ1500
B&W:604S3,LCR600S3,602S3,601S3,ASW650(2db)

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 218

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Langesz írta:
Sziasztok!

Hol vetted?
Nem lehet visszaküldeni?

BLX, a Totelt miért javaslod rendszeresen? Van valami + tapasztalatod?

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Langesz írta:
Sziasztok!

Ha jól láttam a neten, a Primare hivatalos szervize a Totel: http://totel.hu

Esetleg még itt érdeklődnék:
http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php

Langesz
Törzsvendég
Törzsvendég

Sziasztok!

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég

Hidalgo0 írta:
2020.05.30., szomb. 17:17
Sziasztok!

Van egy Cyrus II + PSX erősítőm amit lassan 5 éve használok nagy megelégedettséggel.
Nincs semmi baja, de szeretném megadni a megérdemelt törődést neki.
Tudtok jószívvel javasolni Budapest és környékén valakit, aki ismeri a típust és vállalja az átnézését és szükség szerint a csere érett alkatrészek cseréjét.

Köszönöm. leborulok.gif
Ha minden igaz, van Cyrus forgalmazo itthon es a Sekon a szervizuk. Kerdezz ra esetleg.

En meg oket is megkerdeznem mit javasolnak:
Bese Attila Retro Audio
Soner Audio
Totel

Hidalgo0
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Hidalgo0 »

Sziasztok!

Van egy Cyrus II + PSX erősítőm amit lassan 5 éve használok nagy megelégedettséggel.
Nincs semmi baja, de szeretném megadni a megérdemelt törődést neki.
Tudtok jószívvel javasolni Budapest és környékén valakit, aki ismeri a típust és vállalja az átnézését és szükség szerint a csere érett alkatrészek cseréjét.

Köszönöm. leborulok.gif

ICE13
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ICE13 »

Üdv!
Tavaly vettem egy hibátlan Arcam AVR250-et, aminek most nem működik a digitális dekódere (egy ideig még néha működött, most már egyáltalán nem), analóg bemenetről minden oké. Ezt a fórum-bejegyzést találtam, ami - úgy látom - ugyanerről a hibáról szól: https://www.diyaudio.com/forums/digital ... ement.html
Szemre az enyém is úgy néz ki (lásd kép), mint abban a fórumban (a 2 oldalon) lévő képeken.
Találtam egy másik leírást is, amiben apróra szednek egy AVR350-est, és mindenfélét tuningolnak rajta, többek között ezt a részt is (lásd a pdf 7. oldalán), megelőzendő ezt a hibát. (Ez a rész azonos az AVR250, 300, 350-ben.)
Kérlek ajánljatok valakit, aki elfogadható áron meg tudja javítani, lehetőleg Budaörs ill. Budapest környékén.
Köszönöm
Csatolmányok
Arcam-AVR350-AV-Receiver-Audiophile-Upgrade-Repair.pdf
(4.84 MiB) Letöltve 164 alkalommal.
Az AVR250-esem
Az AVR250-esem
IMG_20200127_090109.jpg (3.96 MiB) Megtekintve 3669 alkalommal
Film: Raspberry Pi - Acer H6502BD - Arcam AVR250 - Elac Debut2, Zene: NAD C542 - Marantz PM-55 - Rogers LS2

kenus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: kenus »

Annak idején a trafó impregnálásával kapcsolatos hozzászólást én "követtem el".
Ez egy meglehetősen idős készülék és a kor technikai színvonalának megfelelő megoldásokat alkalmaztak a tervezésekor.
Ennek köszönhető, hogy a készülék tuner részének 13-14 Volt körüli tápellátását is (hasonló FM vevőegységet használtak a kor néhány autórádiójában is) az adott kor lehetőségének megfelelően oldották meg. Ugyanis az az ominózus ellenállás egy olyan segédtápegység részét képezi, amely a képeden is látható, hűtőfelületen lévő tranzisztorra jutó feszültséget ejti le. Nagyjából 50 Voltos feszültség felét, 25 Voltot kell eldisszipálnia. Tehát teljesen normális, ha iszonyatosan fűt. Ettől nem kell megijedni, ez nem hiba! Ezért méretezték ekkora teljesítményűre, 5 Wattosra. Egyébként mint a készülék valamennyi tápegység része, úgy ez a segédtáprész is egy ' Amperes biztosítékkal ( F 801 ) védve van.
A trafó zizegése, vagy zúgása már egy teljesen másik történet, a kérdés az, hogy a trafólemezek, vagy a cséve, illetve a csévén lévő tekercs zúg. Az Általad feltett képet elnézve kicsi az esély, hogy a lemezek rezonálnának, úgy néz ki, azok eléggé feszesre vannak összehúzva. Hogy mi a zúgás valódi oka, az pedig egy alaposabb vizsgálatot követelne.

Válasz küldése

Vissza: “Sztereó erősítők”