Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Blu-Ray lejátszók

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Stofl »

Az a nagy helyzet, hogy vásárlás elôtt nem tájékozodtál, mielôtt megvettem volna tudtam, hogy dlna-n nincs mkv, a fat32-es kezelést is tudtam, sôt a "dvd elszínezôdésrôl" is olvastam, de mivel mindent natívban nézek így nincs ilyen jelenség, persze ha valaki olyat akar ami nem csak fat32-t tud, dlna-n simán megy az mkv meg stb, az olyat vegyen. Te a szervízes részt szívtad meg a többi a saját hibádnak tudható be, a sony oldalán is írták, hogy nem képes mkv-t dlna-n keresztül. Sok embert ismerek akinek ilyenje van és szeretik, pedig elég finnyásak a dolgokra.

Ezt csak annyiban egészíteném ki, hogy mkv-t sosem akartam nézni, hanem MPEG2-t. A Sony információi szerint
a DVD lejátszás kiváló minőségű, tökéletes, ami ugye nem igaz, és a Sony szerint az MPEG2-t viszi a készülék, ami nem igaz. Ezt végül elismerte az üygfélszolgálat, így visszavihettem a készüléket. Szal ennyi a story. Azért a DVD lejátszásra bárki bármit mondhat, ha egy Sony lejátszó 2010-ben nem tud lejátszani egy DVD-t....

AV: Sony STR-DH700
BD: volt egyszer egy Sony BDP-S370

miska
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: miska »

Ezt cáfolom, mert nekem is ilyen van és semmi bajom vele. Sajnos Stofl-nek nem volt szerencséje, de azért ne álltalánosítsunk. Minden készülékkel kifoghatja az ember, miután a gyárban nincs ellenőrzés, mert nem emberéletről van szó!

A dvd lejátszás ezek szerint Nálad tökéletes?Vagy erre a funkcióra más készüléket használsz?

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: blakey »

Tudom, halottról vagy jót, vagy semmit. Nem értek egyet a cáfolattal. Nekem csak abban volt pechem, hogy a szervizelés után a BD lejátszás automatikus Hz választása megőrült, és a bolt szemétkedett. De a többi az összes készülékre igaz.
Pl. DVD lejátszás esetén zöldes elszíneződés, és a DLNA hiányossága, hogy csak Divx HD-t tud lejátszani, mást HD videót csat transzkódolva fogad. A leírásban nem ez szerepel. A többi támadható, de igaz: USB-n csak FAT32, és a vezeték nélküli elérés csak egy 22.000Ft-os egységgel működik. És ezek a hibák nem is fognak változni, nagyon úgy tűnik.
Aki pedig kizárólag BD lejátszásra használja annak nyilván megfelelő, de egy funkcióra meg drága.

Az a nagy helyzet, hogy vásárlás elôtt nem tájékozodtál, mielôtt megvettem volna tudtam, hogy dlna-n nincs mkv, a fat32-es kezelést is tudtam, sôt a "dvd elszínezôdésrôl" is olvastam, de mivel mindent natívban nézek így nincs ilyen jelenség, persze ha valaki olyat akar ami nem csak fat32-t tud, dlna-n simán megy az mkv meg stb, az olyat vegyen. Te a szervízes részt szívtad meg a többi a saját hibádnak tudható be, a sony oldalán is írták, hogy nem képes mkv-t dlna-n keresztül. Sok embert ismerek akinek ilyenje van és szeretik, pedig elég finnyásak a dolgokra.

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Ezt cáfolom, mert nekem is ilyen van és semmi bajom vele. Sajnos Stofl-nek nem volt szerencséje, de azért ne álltalánosítsunk. Minden készülékkel kifoghatja az ember, miután a gyárban nincs ellenőrzés, mert nem emberéletről van szó!

Tudom, halottról vagy jót, vagy semmit. Nem értek egyet a cáfolattal. Nekem csak abban volt pechem, hogy a szervizelés után a BD lejátszás automatikus Hz választása megőrült, és a bolt szemétkedett. De a többi az összes készülékre igaz.
Pl. DVD lejátszás esetén zöldes elszíneződés, és a DLNA hiányossága, hogy csak Divx HD-t tud lejátszani, mást HD videót csat transzkódolva fogad. A leírásban nem ez szerepel. A többi támadható, de igaz: USB-n csak FAT32, és a vezeték nélküli elérés csak egy 22.000Ft-os egységgel működik. És ezek a hibák nem is fognak változni, nagyon úgy tűnik.
Aki pedig kizárólag BD lejátszásra használja annak nyilván megfelelő, de egy funkcióra meg drága.

cicamisk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: cicamisk »

BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D

miska
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: miska »

Sony BDP-S370 szervizfejlemények:
Nem tudom már mennyi idő után, de a Sony közbenjárására, és egy alkalmazott személyes jóindulatának köszönhetően levásárolhatom a készülékem árát. Megrendeltem egy Dune Prime lejátszót. Remélem elégedettséggel fogom használni. Amit nagyon sajnálok, hogy ettől a ... bolttól kellett megrendelni.

Ez a lejátszó azt hiszem eléggé leszerepelt.Mint olvasom még rosszabb is lett,őrület.
Mindenképpen több sikert az újhoz...

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Sony BDP-S370 szervizfejlemények:
Nem tudom már mennyi idő után, de a Sony közbenjárására, és egy alkalmazott személyes jóindulatának köszönhetően levásárolhatom a készülékem árát. Megrendeltem egy Dune Prime lejátszót. Remélem elégedettséggel fogom használni. Amit nagyon sajnálok, hogy ettől a ... bolttól kellett megrendelni.

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Még egy kérdés: a lejatszo.hu oldalon a prime hátulján csak 1 usb csatlakozó van, más oldalon meg 2. Most mi az igazság? Van több széria? Honnan tudom melyiket kapom, ha rendelek.... :-S már félek előre megint szívni fogok....

A lejátszo.hu nem a márkakereskedő sőőt.
A dunebaseprime.hu az az igazi oldal de azt is belinkeltem már ide
Amúgy úgy van ahogy Lajos mondá...

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Még egy kérdés: a lejatszo.hu oldalon a prime hátulján csak 1 usb csatlakozó van, más oldalon meg 2. Most mi az igazság? Van több széria? Honnan tudom melyiket kapom, ha rendelek.... :-S már félek előre megint szívni fogok....

A Dune Prime 3.0 3 db usb csatival rendelkezik,2 db hátul,1 db jobb oldalon elől.

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Nem próbáltam mivel
1. nekem nincs dvb-t usb-m
2. ha volna sem működik egyelőre

de ha erről akarsz többet tudni, akkor javaslom a Dune fórumát, amit alább is belinkeltem
ja és a C-ről egyelőre nem tervezik ha jól tudom

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Köszi! És a DVB-C vétel esetleg rögzítéssel együtt? Arról olvastál valahol valamit? A DVB-T-pedig próbáltad? Lehet időzített felvételt készíteni?

Nem próbáltam mivel
1. nekem nincs dvb-t usb-m
2. ha volna sem működik egyelőre

de ha erről akarsz többet tudni, akkor javaslom a Dune fórumát, amit alább is belinkeltem
ja és a C-ről egyelőre nem tervezik ha jól tudom

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Sőőt
Nyomsz egy lejátszást és máris indul a BD lemez-nek tűnő lejátszás.
Ha valaki nem tudja miről megy akkor simán megeszi hogy lemezt lát. Minden tartalom működik az összes trükk extra és a BD live funkciók is

Köszi! És a DVB-C vétel esetleg rögzítéssel együtt? Arról olvastál valahol valamit? A DVB-T-pedig próbáltad? Lehet időzített felvételt készíteni? Azt megtaláltam, hogy a MAX rendelkezni fog bővítési lehetőséggel, de az nyilván nem fog passzolni a PRIME-hoz.

Vendég

Blu-Ray lejátszók

És jelenleg ha hálózaton keresztül másolok BDMV mappát, abból lejátssza a BD-t menüvel mindennel?
Vagy milyen formában kell ezt megtenni, hogy BD struktúrát kezeljen a saját winyójáról?
Beszélnek-e a rossz nyelvek esetleg a jövőben megjelenő DVB-C támogatást vagy csak marad a T?

Sőőt

A Dune a mappát mutatja mikor beolvassa a vinyó tartalmát. Simán egy play-t kell nyomni, akkor megkérdezi, hogy lejátszás, megnyitás, vagy cancel?
Nyomsz egy lejátszást és máris indul a BD lemez-nek tűnő lejátszás.
Ha valaki nem tudja miről megy akkor simán megeszi hogy lemezt lát. Minden tartalom működik az összes trükk extra és a BD live funkciók is

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Annyiban módosítok, mert felületesen olvastam ezt el, hogy egyelőre csak a DVD tartalmat lehet vinyóra másolni lejátszhatóan, igaz az mindegy, hogy belső vagy külső USB-s az a vinyo. A "rossznyelvek" szerint az egyik közeljövőbeli fw fogja tudni a BD mentését is :bebebebebebe:

És jelenleg ha hálózaton keresztül másolok BDMV mappát, abból lejátssza a BD-t menüvel mindennel?
Vagy milyen formában kell ezt megtenni, hogy BD struktúrát kezeljen a saját winyójáról?
Beszélnek-e a rossz nyelvek esetleg a jövőben megjelenő DVB-C támogatást vagy csak marad a T?

Vendég

Blu-Ray lejátszók

felmásolhatom gond nélkül a PRIME esetleges belső merevlemezére, úgy mint akár a DUNE-ba rakott DVD, BD tartalmát is lejátszható formátumban?

Annyiban módosítok, mert felületesen olvastam ezt el, hogy egyelőre csak a DVD tartalmat lehet vinyóra másolni lejátszhatóan, igaz az mindegy, hogy belső vagy külső USB-s az a vinyo. A "rossznyelvek" szerint az egyik közeljövőbeli fw fogja tudni a BD mentését is :bebebebebebe:

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Sőőt a hálózati helyekben nekem van egy olyan is, hogy Optical_drive(Dune smb server) és ha rákatt akkor ha van a Dune-ben lemez, azt simán el lehet indítani - a Dune közben stand by-ben van, és a PC-m máris játssza le a DVD-t ami a Dune-ben van
azért dvd mert éppen az volt benne mikor próbáltam

Be...rás! Na holnap rendelek egy DUNE-t. Most 40-el olcsóbb.... :-S
Köszi a segítséget!

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Tehát akkor a PC is látja hálózati meghajtóként a DUNE-t, és másolhatok rá gond nélkül tartalmat, vagy a DUNE-ról indíthatom a PC-n lévő fájlokat. DUNE-ra USB-n kötött külső meghajtó tartalmát felmásolhatom gond nélkül a PRIME esetleges belső merevlemezére, úgy mint akár a DUNE-ba rakott DVD, BD tartalmát is lejátszható formátumban?

Sőőt a hálózati helyekben nekem van egy olyan is, hogy Optical_drive(Dune smb server) és ha rákatt akkor ha van a Dune-ben lemez, azt simán el lehet indítani - a Dune közben stand by-ben van, és a PC-m máris játssza le a DVD-t ami a Dune-ben van
azért dvd mert éppen az volt benne mikor próbáltam

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Nem kell semmi.
Rendesen látja a hálózatot.

Tehát akkor a PC is látja hálózati meghajtóként a DUNE-t, és másolhatok rá gond nélkül tartalmat, vagy a DUNE-ról indíthatom a PC-n lévő fájlokat. DUNE-ra USB-n kötött külső meghajtó tartalmát felmásolhatom gond nélkül a PRIME esetleges belső merevlemezére, úgy mint akár a DUNE-ba rakott DVD, BD tartalmát is lejátszható formátumban?

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Hali! Kiolvastam az AV forumot. Egy-két dolog még nem egyértelmű. A hálózati média lejátszás hogyan működik?
Kell hozzá szerver program, vagy sima windowsos hálózati eléréssel látja a megosztott meghajtót, és onnan indíthatom a videókat? Úgy működik mintha usb-n kötnék rá külső winyót? Úgy néz ki levásárolhatom a Sony lejátszóm árát, pénzt nem adnak vissza. Így jelenleg a Dune jöhet szóba nálam.

Nem kell semmi.
Rendesen látja a hálózatot.
Nekem úgy van, hogy van a NAS, meg a gépem, amire USB-n feltolom azt a vinyót, amiről éppen nézni akarok filmet, bármit.
Azért a PC-re, mert a NAS USB-je valamiért lassú, azon a BD rippek akadoznak, a PC-ről nem.
Két megoldás van, vagy a Dune-nek van hálózati tallózója, ahol megtalálja a megosztott tartalmakat, vagy eleve csinálhatsz direkt elérési utat a cuccokhoz.
Nekem is így van a NAS filmjeihez, meg a 3 vinyóhoz, elneveztem őket x,y,z -nek meg van egy olyan is amin csak 400G zene van, az is direkt indítható.

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Ne gyanakodj valóban jó a Dune
Nem írnék litániát most újra, de ha itt elolvasod, akkor sok kérdésre választ kapsz.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4323
Vagy a http://dunebaseprime.hu/forum Dune fórumon

De Neked is csak azt tudom mondani, amit már sokaknak akik meg is fogadták ha van kedved elballagsz ide hozzám, és saját szemeddel füleddel meg bármivel meggyőződhetsz a dolgok állásáról

Hali! Kiolvastam az AV forumot. Egy-két dolog még nem egyértelmű. A hálózati média lejátszás hogyan működik?
Kell hozzá szerver program, vagy sima windowsos hálózati eléréssel látja a megosztott meghajtót, és onnan indíthatom a videókat? Úgy működik mintha usb-n kötnék rá külső winyót? Úgy néz ki levásárolhatom a Sony lejátszóm árát, pénzt nem adnak vissza. Így jelenleg a Dune jöhet szóba nálam.

cicamisk
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: cicamisk »

Azt hiszem én értem a kérdést.
A sony-ban nincs magyar menü, a magyar nyelvet felismeri de nem írja ki, hogy "hun" hanem csak egy kódot ír (1229), de tovább megyek, nagyon sok mkv nem médialejátszó kompatibilis, értem ezalatt, hogy a gépen minden tökéletesen látszik, viszont a médialejátszón hiányos pl. a felrat nyelve v. a hangsáv nyelve ez a release hibája és nem a lejátszóé.
A felirat automatikus indítása abban az esetben érhető el ha ez menüben feltűnik, mint beállítási lehetőség, de ilyen nincs így kapcsolgatni kell, firmware frissítéssel pótolható.

Nagyon örülök, hogy valaki érti a problémám! Nekem jó lenne a kód is, de sajnos azt sem írja ki! A 370-eshez a legfrissebb firmware van letöltve. Mit tehetek? Várjam a frissítést?
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D

Vendég

Blu-Ray lejátszók

Tehát akkor csak szétcsavarom és beledugok egy winyót és kész...?
Elképzelhető, hogy a Sony-t Dune-ra cserélem. Van valamilyen jó tanács amit mindenképp meg kell szívlelnem?
Mik a tapasztalataid a bosszantó hibákról, hiányosságokról? Egy összefoglaló írásnak az észlelt hibákkal és előnyökkel nagyon örülnék! A hivatalos teszteken csak magasztalják ami gyanús. :-)

Ne gyanakodj valóban jó a Dune
Nem írnék litániát most újra, de ha itt elolvasod, akkor sok kérdésre választ kapsz.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4323
Vagy a http://dunebaseprime.hu/forum Dune fórumon

De Neked is csak azt tudom mondani, amit már sokaknak akik meg is fogadták ha van kedved elballagsz ide hozzám, és saját szemeddel füleddel meg bármivel meggyőződhetsz a dolgok állásáról

Stofl
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Blu-Ray lejátszók

Dune-be 2,5-ös vinyó fér. Tehát akkora lehet benne, amekkora létezik ebben a méretben, ez most ha jól tudom 500Gb.
Több vinyó nem fér bele, de mivel ez egy hálózatos lejátszó, így egy (NAS)szerverről vagy akár a számítógépeden levő filmekből is mindent le tud játszani. Ha meg nem annyira, akkor van 3 usb alj rajta, ahová külső merevlemezt dughatsz, sőt esata csati is van neki.

Tehát akkor csak szétcsavarom és beledugok egy winyót és kész...?
Elképzelhető, hogy a Sony-t Dune-ra cserélem. Van valamilyen jó tanács amit mindenképp meg kell szívlelnem?
Mik a tapasztalataid a bosszantó hibákról, hiányosságokról? Egy összefoglaló írásnak az észlelt hibákkal és előnyökkel nagyon örülnék! A hivatalos teszteken csak magasztalják ami gyanús. :-)

Vendég

Blu-Ray lejátszók

A Dune Prime lejátszó amennyien nem rendelkezik belső merevlemezzel, akkor bővíthető házilag, vagy csak külsőt lehet hozzá használni? Hogy működik? A Dune honalapján van 500GB-os belsővel, meg belső nélkül is...

Dune-be 2,5-ös vinyó fér. Tehát akkora lehet benne, amekkora létezik ebben a méretben, ez most ha jól tudom 500Gb.
Több vinyó nem fér bele, de mivel ez egy hálózatos lejátszó, így egy (NAS)szerverről vagy akár a számítógépeden levő filmekből is mindent le tud játszani. Ha meg nem annyira, akkor van 3 usb alj rajta, ahová külső merevlemezt dughatsz, sőt esata csati is van neki.

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Blu-Ray lejátszók

Hozzászólás Szerző: William »

A szomorú az, hogy ez igaz.
A külföldi sajtóban is egyre többen ajánlják a PS3-at Blu játékosnak, egyáltalán nincs szégyenkeznivalója a Sony Blu játékosok között, sőt!
Most már a 3D-t is tudja.

Nekem is van PS3 es nagyon szep a kepe BD-n. Egy baj van vele, hogy elegge hangos, ezert van egy LG BD 370 asztali lejatszom is.
NAD T778

Válasz küldése

Vissza: “HDTV, Blu-ray, HD”