Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray lejátszók
Blu-Ray lejátszók
Ezt csak annyiban egészíteném ki, hogy mkv-t sosem akartam nézni, hanem MPEG2-t. A Sony információi szerint
a DVD lejátszás kiváló minőségű, tökéletes, ami ugye nem igaz, és a Sony szerint az MPEG2-t viszi a készülék, ami nem igaz. Ezt végül elismerte az üygfélszolgálat, így visszavihettem a készüléket. Szal ennyi a story. Azért a DVD lejátszásra bárki bármit mondhat, ha egy Sony lejátszó 2010-ben nem tud lejátszani egy DVD-t....
No igen,ebből a legbosszantóbb a dvd lejátszás hibája,ami ugye úgytűnik,hogy típushiba...Bár cicamisk készüléke mégis hibátlan lenne?Vagy eddig esetleg nem vette észre a problémát?Talány...
Blu-Ray lejátszók
Hol??? Mindenütt 95 rugóért kínálják...
Ezt úgy kell érteni, hogy akinek van egy Sony lejátszója, annak az árát beszámítják egy Dune árába. Persze nem minden esetben, és nem mindegyik boltban...
És nagyon nehezen, sokára.... még nem értük el az EU szintjét...
AV: Sony STR-DH700
BD: volt egyszer egy Sony BDP-S370
Blu-Ray lejátszók
...Most 40-el olcsóbb...
Hol??? Mindenütt 95 rugóért kínálják...
Mindenki magának hülye...
Blu-Ray lejátszók
Az a nagy helyzet, hogy vásárlás elôtt nem tájékozodtál, mielôtt megvettem volna tudtam, hogy dlna-n nincs mkv, a fat32-es kezelést is tudtam, sôt a "dvd elszínezôdésrôl" is olvastam, de mivel mindent natívban nézek így nincs ilyen jelenség, persze ha valaki olyat akar ami nem csak fat32-t tud, dlna-n simán megy az mkv meg stb, az olyat vegyen. Te a szervízes részt szívtad meg a többi a saját hibádnak tudható be, a sony oldalán is írták, hogy nem képes mkv-t dlna-n keresztül. Sok embert ismerek akinek ilyenje van és szeretik, pedig elég finnyásak a dolgokra.
Ezt csak annyiban egészíteném ki, hogy mkv-t sosem akartam nézni, hanem MPEG2-t. A Sony információi szerint
a DVD lejátszás kiváló minőségű, tökéletes, ami ugye nem igaz, és a Sony szerint az MPEG2-t viszi a készülék, ami nem igaz. Ezt végül elismerte az üygfélszolgálat, így visszavihettem a készüléket. Szal ennyi a story. Azért a DVD lejátszásra bárki bármit mondhat, ha egy Sony lejátszó 2010-ben nem tud lejátszani egy DVD-t....
Blu-Ray lejátszók
Ezt cáfolom, mert nekem is ilyen van és semmi bajom vele. Sajnos Stofl-nek nem volt szerencséje, de azért ne álltalánosítsunk. Minden készülékkel kifoghatja az ember, miután a gyárban nincs ellenőrzés, mert nem emberéletről van szó!
A dvd lejátszás ezek szerint Nálad tökéletes?Vagy erre a funkcióra más készüléket használsz?
Blu-Ray lejátszók
Tudom, halottról vagy jót, vagy semmit. Nem értek egyet a cáfolattal. Nekem csak abban volt pechem, hogy a szervizelés után a BD lejátszás automatikus Hz választása megőrült, és a bolt szemétkedett. De a többi az összes készülékre igaz.
Pl. DVD lejátszás esetén zöldes elszíneződés, és a DLNA hiányossága, hogy csak Divx HD-t tud lejátszani, mást HD videót csat transzkódolva fogad. A leírásban nem ez szerepel. A többi támadható, de igaz: USB-n csak FAT32, és a vezeték nélküli elérés csak egy 22.000Ft-os egységgel működik. És ezek a hibák nem is fognak változni, nagyon úgy tűnik.
Aki pedig kizárólag BD lejátszásra használja annak nyilván megfelelő, de egy funkcióra meg drága.
Az a nagy helyzet, hogy vásárlás elôtt nem tájékozodtál, mielôtt megvettem volna tudtam, hogy dlna-n nincs mkv, a fat32-es kezelést is tudtam, sôt a "dvd elszínezôdésrôl" is olvastam, de mivel mindent natívban nézek így nincs ilyen jelenség, persze ha valaki olyat akar ami nem csak fat32-t tud, dlna-n simán megy az mkv meg stb, az olyat vegyen. Te a szervízes részt szívtad meg a többi a saját hibádnak tudható be, a sony oldalán is írták, hogy nem képes mkv-t dlna-n keresztül. Sok embert ismerek akinek ilyenje van és szeretik, pedig elég finnyásak a dolgokra.
Blu-Ray lejátszók
Ezt cáfolom, mert nekem is ilyen van és semmi bajom vele. Sajnos Stofl-nek nem volt szerencséje, de azért ne álltalánosítsunk. Minden készülékkel kifoghatja az ember, miután a gyárban nincs ellenőrzés, mert nem emberéletről van szó!
Tudom, halottról vagy jót, vagy semmit. Nem értek egyet a cáfolattal. Nekem csak abban volt pechem, hogy a szervizelés után a BD lejátszás automatikus Hz választása megőrült, és a bolt szemétkedett. De a többi az összes készülékre igaz.
Pl. DVD lejátszás esetén zöldes elszíneződés, és a DLNA hiányossága, hogy csak Divx HD-t tud lejátszani, mást HD videót csat transzkódolva fogad. A leírásban nem ez szerepel. A többi támadható, de igaz: USB-n csak FAT32, és a vezeték nélküli elérés csak egy 22.000Ft-os egységgel működik. És ezek a hibák nem is fognak változni, nagyon úgy tűnik.
Aki pedig kizárólag BD lejátszásra használja annak nyilván megfelelő, de egy funkcióra meg drága.
Blu-Ray lejátszók
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S370 szervizfejlemények:
Nem tudom már mennyi idő után, de a Sony közbenjárására, és egy alkalmazott személyes jóindulatának köszönhetően levásárolhatom a készülékem árát. Megrendeltem egy Dune Prime lejátszót. Remélem elégedettséggel fogom használni. Amit nagyon sajnálok, hogy ettől a ... bolttól kellett megrendelni.
Ez a lejátszó azt hiszem eléggé leszerepelt.Mint olvasom még rosszabb is lett,őrület.
Mindenképpen több sikert az újhoz...
Blu-Ray lejátszók
Sony BDP-S370 szervizfejlemények:
Nem tudom már mennyi idő után, de a Sony közbenjárására, és egy alkalmazott személyes jóindulatának köszönhetően levásárolhatom a készülékem árát. Megrendeltem egy Dune Prime lejátszót. Remélem elégedettséggel fogom használni. Amit nagyon sajnálok, hogy ettől a ... bolttól kellett megrendelni.
Blu-Ray lejátszók
Még egy kérdés: a lejatszo.hu oldalon a prime hátulján csak 1 usb csatlakozó van, más oldalon meg 2. Most mi az igazság? Van több széria? Honnan tudom melyiket kapom, ha rendelek.... :-S már félek előre megint szívni fogok....
A lejátszo.hu nem a márkakereskedő sőőt.
A dunebaseprime.hu az az igazi oldal de azt is belinkeltem már ide
Amúgy úgy van ahogy Lajos mondá...
Blu-Ray lejátszók
Még egy kérdés: a lejatszo.hu oldalon a prime hátulján csak 1 usb csatlakozó van, más oldalon meg 2. Most mi az igazság? Van több széria? Honnan tudom melyiket kapom, ha rendelek.... :-S már félek előre megint szívni fogok....
A Dune Prime 3.0 3 db usb csatival rendelkezik,2 db hátul,1 db jobb oldalon elől.
Blu-Ray lejátszók
Nem próbáltam mivel
1. nekem nincs dvb-t usb-m
2. ha volna sem működik egyelőre
de ha erről akarsz többet tudni, akkor javaslom a Dune fórumát, amit alább is belinkeltem
ja és a C-ről egyelőre nem tervezik ha jól tudom
Blu-Ray lejátszók
Köszi! És a DVB-C vétel esetleg rögzítéssel együtt? Arról olvastál valahol valamit? A DVB-T-pedig próbáltad? Lehet időzített felvételt készíteni?
Nem próbáltam mivel
1. nekem nincs dvb-t usb-m
2. ha volna sem működik egyelőre
de ha erről akarsz többet tudni, akkor javaslom a Dune fórumát, amit alább is belinkeltem
ja és a C-ről egyelőre nem tervezik ha jól tudom
Blu-Ray lejátszók
Sőőt
Nyomsz egy lejátszást és máris indul a BD lemez-nek tűnő lejátszás.
Ha valaki nem tudja miről megy akkor simán megeszi hogy lemezt lát. Minden tartalom működik az összes trükk extra és a BD live funkciók is
Köszi! És a DVB-C vétel esetleg rögzítéssel együtt? Arról olvastál valahol valamit? A DVB-T-pedig próbáltad? Lehet időzített felvételt készíteni? Azt megtaláltam, hogy a MAX rendelkezni fog bővítési lehetőséggel, de az nyilván nem fog passzolni a PRIME-hoz.
Blu-Ray lejátszók
És jelenleg ha hálózaton keresztül másolok BDMV mappát, abból lejátssza a BD-t menüvel mindennel?
Vagy milyen formában kell ezt megtenni, hogy BD struktúrát kezeljen a saját winyójáról?
Beszélnek-e a rossz nyelvek esetleg a jövőben megjelenő DVB-C támogatást vagy csak marad a T?
Sőőt
A Dune a mappát mutatja mikor beolvassa a vinyó tartalmát. Simán egy play-t kell nyomni, akkor megkérdezi, hogy lejátszás, megnyitás, vagy cancel?
Nyomsz egy lejátszást és máris indul a BD lemez-nek tűnő lejátszás.
Ha valaki nem tudja miről megy akkor simán megeszi hogy lemezt lát. Minden tartalom működik az összes trükk extra és a BD live funkciók is
Blu-Ray lejátszók
Annyiban módosítok, mert felületesen olvastam ezt el, hogy egyelőre csak a DVD tartalmat lehet vinyóra másolni lejátszhatóan, igaz az mindegy, hogy belső vagy külső USB-s az a vinyo. A "rossznyelvek" szerint az egyik közeljövőbeli fw fogja tudni a BD mentését is :bebebebebebe:
És jelenleg ha hálózaton keresztül másolok BDMV mappát, abból lejátssza a BD-t menüvel mindennel?
Vagy milyen formában kell ezt megtenni, hogy BD struktúrát kezeljen a saját winyójáról?
Beszélnek-e a rossz nyelvek esetleg a jövőben megjelenő DVB-C támogatást vagy csak marad a T?
Blu-Ray lejátszók
felmásolhatom gond nélkül a PRIME esetleges belső merevlemezére, úgy mint akár a DUNE-ba rakott DVD, BD tartalmát is lejátszható formátumban?
Annyiban módosítok, mert felületesen olvastam ezt el, hogy egyelőre csak a DVD tartalmat lehet vinyóra másolni lejátszhatóan, igaz az mindegy, hogy belső vagy külső USB-s az a vinyo. A "rossznyelvek" szerint az egyik közeljövőbeli fw fogja tudni a BD mentését is :bebebebebebe:
Blu-Ray lejátszók
Sőőt a hálózati helyekben nekem van egy olyan is, hogy Optical_drive(Dune smb server) és ha rákatt akkor ha van a Dune-ben lemez, azt simán el lehet indítani - a Dune közben stand by-ben van, és a PC-m máris játssza le a DVD-t ami a Dune-ben van
azért dvd mert éppen az volt benne mikor próbáltam
Be...rás! Na holnap rendelek egy DUNE-t. Most 40-el olcsóbb.... :-S
Köszi a segítséget!
Blu-Ray lejátszók
Tehát akkor a PC is látja hálózati meghajtóként a DUNE-t, és másolhatok rá gond nélkül tartalmat, vagy a DUNE-ról indíthatom a PC-n lévő fájlokat. DUNE-ra USB-n kötött külső meghajtó tartalmát felmásolhatom gond nélkül a PRIME esetleges belső merevlemezére, úgy mint akár a DUNE-ba rakott DVD, BD tartalmát is lejátszható formátumban?
Sőőt a hálózati helyekben nekem van egy olyan is, hogy Optical_drive(Dune smb server) és ha rákatt akkor ha van a Dune-ben lemez, azt simán el lehet indítani - a Dune közben stand by-ben van, és a PC-m máris játssza le a DVD-t ami a Dune-ben van
azért dvd mert éppen az volt benne mikor próbáltam
Blu-Ray lejátszók
Nem kell semmi.
Rendesen látja a hálózatot.
Tehát akkor a PC is látja hálózati meghajtóként a DUNE-t, és másolhatok rá gond nélkül tartalmat, vagy a DUNE-ról indíthatom a PC-n lévő fájlokat. DUNE-ra USB-n kötött külső meghajtó tartalmát felmásolhatom gond nélkül a PRIME esetleges belső merevlemezére, úgy mint akár a DUNE-ba rakott DVD, BD tartalmát is lejátszható formátumban?
Blu-Ray lejátszók
Hali! Kiolvastam az AV forumot. Egy-két dolog még nem egyértelmű. A hálózati média lejátszás hogyan működik?
Kell hozzá szerver program, vagy sima windowsos hálózati eléréssel látja a megosztott meghajtót, és onnan indíthatom a videókat? Úgy működik mintha usb-n kötnék rá külső winyót? Úgy néz ki levásárolhatom a Sony lejátszóm árát, pénzt nem adnak vissza. Így jelenleg a Dune jöhet szóba nálam.
Nem kell semmi.
Rendesen látja a hálózatot.
Nekem úgy van, hogy van a NAS, meg a gépem, amire USB-n feltolom azt a vinyót, amiről éppen nézni akarok filmet, bármit.
Azért a PC-re, mert a NAS USB-je valamiért lassú, azon a BD rippek akadoznak, a PC-ről nem.
Két megoldás van, vagy a Dune-nek van hálózati tallózója, ahol megtalálja a megosztott tartalmakat, vagy eleve csinálhatsz direkt elérési utat a cuccokhoz.
Nekem is így van a NAS filmjeihez, meg a 3 vinyóhoz, elneveztem őket x,y,z -nek meg van egy olyan is amin csak 400G zene van, az is direkt indítható.
Blu-Ray lejátszók
Ne gyanakodj valóban jó a Dune
Nem írnék litániát most újra, de ha itt elolvasod, akkor sok kérdésre választ kapsz.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4323
Vagy a http://dunebaseprime.hu/forum Dune fórumon
De Neked is csak azt tudom mondani, amit már sokaknak akik meg is fogadták ha van kedved elballagsz ide hozzám, és saját szemeddel füleddel meg bármivel meggyőződhetsz a dolgok állásáról
Hali! Kiolvastam az AV forumot. Egy-két dolog még nem egyértelmű. A hálózati média lejátszás hogyan működik?
Kell hozzá szerver program, vagy sima windowsos hálózati eléréssel látja a megosztott meghajtót, és onnan indíthatom a videókat? Úgy működik mintha usb-n kötnék rá külső winyót? Úgy néz ki levásárolhatom a Sony lejátszóm árát, pénzt nem adnak vissza. Így jelenleg a Dune jöhet szóba nálam.
Blu-Ray lejátszók
Azt hiszem én értem a kérdést.
A sony-ban nincs magyar menü, a magyar nyelvet felismeri de nem írja ki, hogy "hun" hanem csak egy kódot ír (1229), de tovább megyek, nagyon sok mkv nem médialejátszó kompatibilis, értem ezalatt, hogy a gépen minden tökéletesen látszik, viszont a médialejátszón hiányos pl. a felrat nyelve v. a hangsáv nyelve ez a release hibája és nem a lejátszóé.
A felirat automatikus indítása abban az esetben érhető el ha ez menüben feltűnik, mint beállítási lehetőség, de ilyen nincs így kapcsolgatni kell, firmware frissítéssel pótolható.
Nagyon örülök, hogy valaki érti a problémám! Nekem jó lenne a kód is, de sajnos azt sem írja ki! A 370-eshez a legfrissebb firmware van letöltve. Mit tehetek? Várjam a frissítést?
BD: SONY BDP-S370 TV: SONY KDL-40W3000 AV: Technics SA-AX7 DA: Technics SH-AC500D
Blu-Ray lejátszók
Tehát akkor csak szétcsavarom és beledugok egy winyót és kész...?
Elképzelhető, hogy a Sony-t Dune-ra cserélem. Van valamilyen jó tanács amit mindenképp meg kell szívlelnem?
Mik a tapasztalataid a bosszantó hibákról, hiányosságokról? Egy összefoglaló írásnak az észlelt hibákkal és előnyökkel nagyon örülnék! A hivatalos teszteken csak magasztalják ami gyanús. :-)
Ne gyanakodj valóban jó a Dune
Nem írnék litániát most újra, de ha itt elolvasod, akkor sok kérdésre választ kapsz.
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4323
Vagy a http://dunebaseprime.hu/forum Dune fórumon
De Neked is csak azt tudom mondani, amit már sokaknak akik meg is fogadták ha van kedved elballagsz ide hozzám, és saját szemeddel füleddel meg bármivel meggyőződhetsz a dolgok állásáról