Ez így van, egyetértek.
Talán éppen fordítva. :-)
Ez így van, egyetértek.
Talán éppen fordítva. :-)
Attól, hogy olcsó, rossz kábelekkel történt a felvétel.
Ugyanannyi, mint bármelyikhez...gyongyhalas írta: ↑2020.02.22., szomb. 13:16
Mennyi drog kell egy ilyen agyament zenéhez..Bocs zaj kombinációhoz...![]()
![]()
Attól, hogy a média által felkapott(majd eldobott), sokszor tehetségtelen előadóknak nevezett valakik futtatják magukat. Sajnos kishazánkban nem kevés ilyen van. De a legszomorúbb, hogy minderre igény is mutatkozik, jócskán. Had ne kelljen neveket mondanom, ki-ki kedvére helyettesítse be, akire gondol.asebestyen írta: ↑2020.02.21., pén. 22:05Mitől kerül be konkrétan egy zene a gagyi kategóriába?zoli73 írta: ↑2020.02.21., pén. 21:43Sokszor úgy látom, hogy pláne a könnyűzenében a gagyi az érték, és már mindenki sztár.cables írta: ↑2020.02.21., pén. 06:52quote Robici
Én nagyon szeretem a felvételeken a térhatást is, egyszer már leírtam hosszabban, hogy a felvétel számomra különálló művészi produktum, ezért nem mániákusan az élő hangzását keresem benne. A térhatással csak arra akartam utalni, hogy ez az emberek legnagyobb részének nem igazán jelent sokat, függetlenül attól, hogy valaki igényes vagy igénytelen zenehallgató-e. Ahogy Pernye András válaszolta a HFM kérdésére anno: "Felfogásom szerint a zene három alkotórésze a dallam, a ritmus és a harmónia. Ami ezen felül van, lehet igen szép és gyönyörködtető, de nem tartozik szorosan a lényeghez."
Én biztos nem úgy hallgatok zenét, mint Pernye Andrád tette volt, engem ami gyönyörködtet az a természetesség, nemcsak a hangzásban, hanem pl. az előadó viselkedésében a színpadon. Pár hete meccs után nyomkodtan a távirányítót csatornákat váltogatva és kicsit megálltam egy Caramel élő koncert közvetítésnél. A vinnyogó énekre kaptam fel a fejem, de amit a tag mozog a zenéhez átérzést jelezve, az nekem közízlés rombolás kategória. Most volt teltházas stadion koncertje, ahol örjöngve ünnepelték. Ennyire széles a skála, ha a ki mit szeret hallgatni a téma.
Ostorozzatok de számomra ez a gagyi...
Ízlés dolga, vagy a bevitt pia mennyiségéé...
Vérmérséklet, esztétikai érzék ÉS képzettség. Sajnos vagy hál'Isten, a jó ízlést, hozzáértést ugyanúgy tanulni kell, mint minden mást.gyongyhalas írta: ↑2020.02.22., szomb. 10:18
Szerintem rossz a kérdés....
Kinek melyik zene a gagyi ?
Mert bizony mindenkinek van olyan zene ami hasonló kategóriákba kerül...kinek vérmérséklete szerint..![]()
üdv.
asebestyen írta: ↑2020.02.21., pén. 22:05Mitől kerül be konkrétan egy zene a gagyi kategóriába?zoli73 írta: ↑2020.02.21., pén. 21:43Sokszor úgy látom, hogy pláne a könnyűzenében a gagyi az érték, és már mindenki sztár.cables írta: ↑2020.02.21., pén. 06:52quote Robici
Én nagyon szeretem a felvételeken a térhatást is, egyszer már leírtam hosszabban, hogy a felvétel számomra különálló művészi produktum, ezért nem mániákusan az élő hangzását keresem benne. A térhatással csak arra akartam utalni, hogy ez az emberek legnagyobb részének nem igazán jelent sokat, függetlenül attól, hogy valaki igényes vagy igénytelen zenehallgató-e. Ahogy Pernye András válaszolta a HFM kérdésére anno: "Felfogásom szerint a zene három alkotórésze a dallam, a ritmus és a harmónia. Ami ezen felül van, lehet igen szép és gyönyörködtető, de nem tartozik szorosan a lényeghez."
Én biztos nem úgy hallgatok zenét, mint Pernye Andrád tette volt, engem ami gyönyörködtet az a természetesség, nemcsak a hangzásban, hanem pl. az előadó viselkedésében a színpadon. Pár hete meccs után nyomkodtan a távirányítót csatornákat váltogatva és kicsit megálltam egy Caramel élő koncert közvetítésnél. A vinnyogó énekre kaptam fel a fejem, de amit a tag mozog a zenéhez átérzést jelezve, az nekem közízlés rombolás kategória. Most volt teltházas stadion koncertje, ahol örjöngve ünnepelték. Ennyire széles a skála, ha a ki mit szeret hallgatni a téma.
Mitől kerül be konkrétan egy zene a gagyi kategóriába?zoli73 írta: ↑2020.02.21., pén. 21:43Sokszor úgy látom, hogy pláne a könnyűzenében a gagyi az érték, és már mindenki sztár.cables írta: ↑2020.02.21., pén. 06:52quote Robici
Sokszor úgy látom, hogy pláne a könnyűzenében a gagyi az érték, és már mindenki sztár.cables írta: ↑2020.02.21., pén. 06:52quote Robici
Én nagyon szeretem a felvételeken a térhatást is, egyszer már leírtam hosszabban, hogy a felvétel számomra különálló művészi produktum, ezért nem mániákusan az élő hangzását keresem benne. A térhatással csak arra akartam utalni, hogy ez az emberek legnagyobb részének nem igazán jelent sokat, függetlenül attól, hogy valaki igényes vagy igénytelen zenehallgató-e. Ahogy Pernye András válaszolta a HFM kérdésére anno: "Felfogásom szerint a zene három alkotórésze a dallam, a ritmus és a harmónia. Ami ezen felül van, lehet igen szép és gyönyörködtető, de nem tartozik szorosan a lényeghez."gyongyhalas írta: ↑2020.02.20., csüt. 21:43Szerinted az a kreált valami nem egy vagy több szakember tudása által készített,,,,, a zenész -zenekar hozzájárulásával kerül Lemezre? Vagyis egy elkészült produktum....
Sajna én is tapasztaltam ,,,néhol ahol voltam ,,,,az enyém otthon jobb élményt nyújtott ...nem biztos a minőség miatt,,Inkább a harmónia ,,ritmus tudod???
Hangsúlyoznom kell ez az én véleményem lehet vele egyet nem érteni....![]()
Hát szerintem így vagyunk itt ezzel mindannyian. :-)gyongyhalas írta: ↑2020.02.20., csüt. 21:43Hangsúlyoznom kell ez az én véleményem lehet vele egyet nem érteni....![]()
Szerinted az a kreált valami nem egy vagy több szakember tudása által készített,,,,, a zenész -zenekar hozzájárulásával kerül Lemezre? Vagyis egy elkészült produktum....Robici írta: ↑2020.02.20., csüt. 20:27Az mp3 veszteséges, de azért nem ennyire. :-)
Szerintem amit említettél 192kbs mp3 ...nagyon is veszteséges....sőt dinamikátlan....sőt összemosott...SZERINTEM![]()
Az a tér ami a felvételeken van általában egy kreált valami, legtöbbször semmi köze a valósághoz. Vittem én már hifistákat a Zeneakadémiára akik utána fanyalogtak, hogy ennél a térhatásnál az ő hifijük is jobbat tud. :-)gyongyhalas írta: ↑2020.02.20., csüt. 09:50Mp3 ban ha a teret a hangszerek elkülönülését nem hallod amennyire lehetne a flac vagy dsd formátum esetén akkor mit is akarunk...![]()
Egyéni rangsorok minden bizonnyal vannak. Ahogyan - szerintem, még - vannak megkérdőjelezhetetlen kulturális rangsorok is. A műfaji besorolás tekintetében megoszlanak a vélemények, és maga a korszak, amiben élünk is arról ismerszik meg, hogy ezeket a határokat elit- és tömegkultúra között elmosni igyekszik (lásd még: posztmodern). És ez javarészt független attól, hogy egy-egy műfajon belül milyen míves alkotások jönnek-e létre. (Ld. még Dream Theater.) De az ítészek jó része ezt - még Iiro Rantalát is - a "midcult" (Dwight Macdonald) jelenségéhez sorolná, és egy hagyományos műfaji hierarchiában elrendezve értékelné. Én ebben a kérdésben kevésbé magabiztosan nyilatkoznék (én sem vagyok teljesen elfogulatlan), ám ettől függetlenül vannak egyértelmű esetek. A Beethoven vs. Dream Theater "celebrity death matchét" (ha valaki még emlékszik az MTV kiváló műsorára) mindig Beethovennek kell nyernie. És ez független attól, hogy melyik a jobb zene (egyébként Beethoven), és pusztán ahhoz van köze, hogy a kulturális jelentősége Beethovennek eleve nagyobb. (Ennek a zeneelméleti és zenetörténeti kifejtéséhez én kicsit vagyok.)Aszpirin írta: ↑2020.02.20., csüt. 11:17...a zenehallgató igényessége a fenti megfogalmazás fényében mennyire korrelál a hallgatott zene műfaji besorolásával? Például: Dream Theater a maga "egzotikus" (pl. 7/8-ados) és (sűrűn) váltott ütemeivel (bonyolult, de zseniális ritmika, progresszív metál), esetleg a King's X a nagyon szokatlan akordjaival és harmóniáival (talán hard rock, de abból a "keménnyebbik" fajta) vagy Philip Glass, Ligeti György, stb. illetve ezek szeretete áll fennebb a rangsorban, esetleg nincs ilyen rangsor?bitrograde írta: ↑2020.02.20., csüt. 10:48Természetesen az, hogy lehetőségeihez mérten ki hogyan képes a zenehallgatásra vagy -nak áldozni.
Ami azt illeti, már évek óta mivel a zenehallgató szobám előbb jó messzire került, majd meg is szűnt átmenetileg, a komolyzene is az olcsó számítógépes Genius hangfalon szól... De azért remélem nemsokára megszűnik ez a tarthatatlan helyzet!
Az mp3 veszteséges, de azért nem ennyire. :-)gyongyhalas írta: ↑2020.02.20., csüt. 09:50A szándék itt egészen más ...Mp3 mint minőség került szóba ....Ez szerintem tulzó és lehet itt dallamokról ritmusról beszélni de mégis egy veszteséges formátum.....Mivel pótolod a hiányt .....brum bum dúdolászol ...igen ez már harmóniához tartozó fogalom....![]()
Az a tér ami a felvételeken van általában egy kreált valami, legtöbbször semmi köze a valósághoz. Vittem én már hifistákat a Zeneakadémiára akik utána fanyalogtak, hogy ennél a térhatásnál az ő hifijük is jobbat tud. :-)gyongyhalas írta: ↑2020.02.20., csüt. 09:50Mp3 ban ha a teret a hangszerek elkülönülését nem hallod amennyire lehetne a flac vagy dsd formátum esetén akkor mit is akarunk...![]()
Mért sértődnék meg? :-)
Speciel az én zenei irányba állásom a komolyzenére (mivel én nem tanultam hegedűn ;-) ) egy olcsó kazettás magnóval, később meg hasraütéses alapon összerakott Somogyis hangszórókból álló hangfalakon meg bizományis eszközökkel történt, évekig azon hallgattam és azon szerettem meg a komolyzenét. Na azok közül gondolhatod, hogy egyik se volt a minőség csúcsa, és ma már szerintem én se hallgatnám, mégis. Isten útjai kifürkészhetetlenek. :-)
nekem nem :-)Aszpirin írta: ↑2020.02.20., csüt. 11:17Ez így megfogalmazva számomra teljesen o.k....bitrograde írta: ↑2020.02.20., csüt. 10:48Természetesen az, hogy lehetőségeihez mérten ki hogyan képes a zenehallgatásra vagy -nak áldozni.
Ez így megfogalmazva számomra teljesen o.k.bitrograde írta: ↑2020.02.20., csüt. 10:48Természetesen az, hogy lehetőségeihez mérten ki hogyan képes a zenehallgatásra vagy -nak áldozni.Aszpirin írta: ↑2020.02.20., csüt. 10:34És mi is egész pontosan ez a mérce?bitrograde írta: ↑2020.02.20., csüt. 10:22És bizony a zenehallgatói igényességnek is van mércéje (ami nem feltétlenül az elköltött összeg nagyságával korrelál).