A Reaper népszerű és kiforrott szoftver. Alacsony hardverigénye és stabil működése miatt helyszíni felvételekhez gyakran használom, pl. ezzel rögzítettem a Sziget Fesztivál két színpadának teljes zenei műsorát több évben is. Külön pirospont, hogy Dante hálózati rendszerbe is pár perc alatt integrálható minden extra kiegészítő nélkül, csak stabil hálózati hozzáférés, egy laptop és egy monitor kellett hozzá, no meg a biztonsági mentésekhez néhány tároló eszköz.La_Valse írta: ↑2024.08.19., hétf. 13:23Ami meglepett, az a Reaper beválogatása az utómunkálatokba. A programokat szemléző oldalakon mindig azt olvastam, jó-jó ez a Cockos szoftver, csak hát nagyon érzékeny. Ez nekem azt sugalmazta, még mindig béta állapotban van. Na ez a nézetem most megdőlni látszik.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11164
- Kapcsolat:
Re: Általában a hifiről
Mindig érdeklődéssel olvasom a szinte korlátlan lehetőségekkel rendelkező műszakiak tapasztalatairól szóló beszámolókat.
Ami meglepett, az a Reaper beválogatása az utómunkálatokba. A programokat szemléző oldalakon mindig azt olvastam, jó-jó ez a Cockos szoftver, csak hát nagyon érzékeny. Ez nekem azt sugalmazta, még mindig béta állapotban van. Na ez a nézetem most megdőlni látszik. Van teljes működésű próba lehetőség, ami 60 napig használható. Feltelepítettem, nézegettem. Olyan érzésem volt, mint amikor először találkoztam fordított lengyel logikával működő kalkulátorral. Szokni kell.
De meglepett az is, a HQPlayer Pro nem került szóba, vagy ha igen, a Saracon "legyőzte".
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Mármint inkább mérésgyőztes.
Milyen a kinai hang? Nagyon egyszeru: tesztgyoztes! 
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Én is így tudtam, pl. a Denafrips Terminator sem Topping hang...
A hifi piac szétszakadása mindig előkerülő téma a kereskedők körében, de ha más súllyal is, mindig jellemző volt. Csontos is mondta már, hogy a High - End alulról kopik. / '95 / A legolcsóbb és a legdrágább cuccok mentek, középről alig adott el valamit.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6212
Nektek tényleg nem esett le a szarkazmus? Egy icipici gyanúmorzsa sem? 
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Egyébként nincs olyan hogy kínai hang. Kínai a Topping meg az SMSL de a Lumin is az, hangban meg nem sok közük van egymáshoz.
A valódi probléma nem a kínai nyomulással van, ráadásul néhány ottani cég képes minőségi dolgokat is előállítani. A gond inkább az, hogy teljesen szétszakadt a hifi piaca, és középen üressé vált. Veszik a népek a 200ezer alatti árú olcsó (és jellemzően kínai) gyenge minőségű cuccokat és veszik a sokmilliós high-endet is, viszont a középkategóriás hifire szinte teljesen megszűnt a fizetőképes kereslet. Van is nem kevés gond a klasszikus gyártók körében. Érdemes megnézni például az angol hifigyártók vergődését, mára töredékére esett vissza a gyártók száma a 20 évvel ezelőtti szinthez képest.
Egyébként nincs olyan hogy kínai hang. Kínai a Topping meg az SMSL de a Lumin is az, hangban meg nem sok közük van egymáshoz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Semmilyen. Mind egyforma.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Hangfal helyett erősítővel egészíteném ki:
Semmilyen. Mind egyforma.
Nem szotkam hibázni.
Azt mondjátok, a kínai cuccok tarolnak. Ok...
De milyen a kínai hang ? Rájuk lehet húzni valamilyen uniformist ?
/ Hangfalak, dac-ok.../
De milyen a kínai hang ? Rájuk lehet húzni valamilyen uniformist ?
/ Hangfalak, dac-ok.../
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6212
És milyen igaz! (a mondat midkét fele)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1270
Dehogy, ez egy sajtreszelő. Utalva a D osztály hangjára :-)
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Nem szotkam hibázni.
Nem szeretnék újabb vitát nyitni arról, hogy melyik erősítő technológia az, ami az egyedüli és kizárólagos módja az Audió Valhallába való bejutásnak, de ez a kép szerintem vicces.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Én ezt már rég nem tekintem átverésnek.
Bele kell kalkulálni - tudatosan - hogy a megvilágított hústermékek mindig pirosabbak mint otthon...
/ Egyébként már akkor látszik a turpisság, mikor a pultból felcsapják a mérlegre a párizsit. Akkor még van visszaút, ha nem tetszik.../
Én nem értek ehhez, csak olvastam, hogy át vagyunk verve. Még a Tesco szalámis és húsos pultjaiban is kékes ledek (lámpák) vannak régóta, mert ettől a húsok pirosabbnak, ergo kívánatosabbnak, frissebbnek látszanak, mint sima nappali fényben. Szóval vigyázni kell manapság már bármilyen vásárlásnál, mert ezek a szemét kereskedők akkor is átvernek, ha nem is gondolsz rá, hogy milyen aljas tudatalatti módszereket használnak ellened.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Erre gondoltam én is.
Régebben jellegzetesebbek voltak a dobozok, mondjuk úgy jobban eltértek erre - arra a lineáris, kiegyenlített vonaltól, jobban felismerhető volt az eltérő karakterük.
Talán egymástól lopnak/tanulnak, figyelik a piacot, óhatatlanul hasonlóbb irányba módosul a hangzásuk a fejlesztések során.
Szerintem, persze.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2792
Meg van még az "USA hang" is ugye.Nekem az elég jól bejött egy jó ideig. Aztán kiszerettem belöle. Vagy inkább egyfajta módosított változatára váltottam, ami nekem jobban megfelel.Ez a "beskatujázás" egy időben jellemző volt, talán most is megfigyelhető kicsit, de kezdenek megszűnni az ilyen jellegű határok. Meg mindenre van ellenpélda.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 697
CD ugyanez. Van egy (echte) japán nyomású Queen-em Wembley koncert, és nem tudom hallgatni, mert ahogy írod nekem "magasnak" tűnik.Snipi írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:15nemtom. én csak leírtam amit egy szakember és hobbytárs mondott. Ettől függetlenül az tagadhatatlan, hogy a japán piacra szánt termékek (nekem is van japán nyomású lP-m, az is olyan) kissé emelt magashang tartománnyal rendelkeznek. Lehet, hogy ez az ízlés miatt van nem tudom, de feltételezem, hogy amit egy hozzáértő orvos mond az igaz lehet.
Viszont van a Pink F. német kiadású jubileumi Dark Side..., abban a cd japán nyomás és ott talán éreztem ezt, igaz csak egyszer hallgattam meg, hogy milyen. (mondjuk meglepi volt a német kiadás japán cd-je).
Egyszer régebben hasonlítottuk össze Lacy-val egy adott cd lemez különböző nyomásait (M. Olfield: Music of The Spheres), itthon kapható (volt ez a made for hungary széria és k-közép-európában terjesztették csak olcsóbban, booklet nélkül), egy német nyomást, meg egy usa nyomást. Akkor jó lett volna egy japán nyomás is ezek szerint az összehasonlítás miatt, de az usa nyomás messze felülmúlta ezeket a lemezeket, több volt a mély, a dinamika. Akkor van usa fül is
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Ez a lényeg az egészben...-CB- írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:28az összes japán cucc, ami nálam járt magasba húzott. Az összes amerikai középben kiabált, az összes angol udvariasan kevés magassal, kis felbontással zenélt, és az összes francia nekem tetszően szólt. Német hangfalból sok volt, a kis 2 utas monitorokkal nincs gond a felső árkategóriában, de a 3 utas dobozok mind szarul szóltak ott is. Olaszokkal már nem is merek kikezdeni, valaki aszonta, hogy hazudósak :-)kaef2 írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:05Az egész világra kiterjedő kereskedelmet tekintetbe véve, hogyan kellene értelmezni az országra jellemző hangzást?
Másképpen hangolja egy angol cég a hangsugárzóit mondjuk a japán piacra?
Nem nagyon van olyan ismertebb hangsugárzó gyártó szerintem a világon, akinek a nem hazai, hanem külföldi értékesítése ne lenne nagyobb, mint a hazai, aminek az ízlését állítólag szolgálni akarja. Főképpen, mióta annyira erősek az ázsiai (kínai, vietnami) piacok.
Nemzeti hang.
Anno a HFM sok jót írt a Heybrook HB1-ről. Több ismerősöm megvette - van aki ma is használja - hogy, na most akkor itt az "angol hang". (Ezt a HFM erről a gépről SOHA nem mondta.)
Nagy volt a csodálkozás és/vagy csalódás.
(A HB1 mikor forgalomba került 1986-ban, a kapható legjobb hangsugárzó volt.)
Anno a HFM sok jót írt a Heybrook HB1-ről. Több ismerősöm megvette - van aki ma is használja - hogy, na most akkor itt az "angol hang". (Ezt a HFM erről a gépről SOHA nem mondta.)
Nagy volt a csodálkozás és/vagy csalódás.
(A HB1 mikor forgalomba került 1986-ban, a kapható legjobb hangsugárzó volt.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Ezt kb én is így hallottam, de a Japán high - end nem visít.-CB- írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:28
Az összes japán cucc, ami nálam járt magasba húzott. Az összes amerikai középben kiabált, az összes angol udvariasan kevés magassal, kis felbontással zenélt, és az összes francia nekem tetszően szólt. Német hangfalból sok volt, a kis 2 utas monitorokkal nincs gond a felső árkategóriában, de a 3 utas dobozok mind szarul szóltak ott is. Olaszokkal már nem is merek kikezdeni, valaki aszonta, hogy hazudósak :-)
Egy amerikaim volt, egy Infinittty Kappa 7. Az nem kiabált középen, inkább csak zavaros volt egy kicsit, a büszkeségük a magas ribbon és a 30 - as mély vitte a prímet.
Franciák... Nem húznak magasba ? A Focal talán nem, de A Triangle magas tölcsére több, mint átütő, kétszer hallottam, egy alkalommal 500 kilcsit autóztam érte, végül otthagytam...
Németek... T+A Tmr 160 - at hallottál ? Olcsóért szerintem nagyon jó.
Viszont az Elac Concerto 26000 Euroért, arra kíváncsi lennék. Brutál, ahogy kinéz.
Olaszok... Amit eddig hallottan Sonust, mind nagyon tetszett.
Még a kis régi állványos Concerto is nagyon jó, minden meg van benne.
Angolok... Igen, udvariasak, de nem mind döglött. A Kappa 7 - et egy Mission Freedom 770 - el hasonlítottuk össze anno, másnap már meg is hírdettem, pedig nem volt egy hónapja, hogy hazacügöltem Németországból.
Harbeth, vagy Spendor, jól el lennék velük...
A saját élményeim, saját magam általk felvett zenékkel:-CB- írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:28az összes japán cucc, ami nálam járt magasba húzott. Az összes amerikai középben kiabált, az összes angol udvariasan kevés magassal, kis felbontással zenélt, és az összes francia nekem tetszően szólt. Német hangfalból sok volt, a kis 2 utas monitorokkal nincs gond a felső árkategóriában, de a 3 utas dobozok mind szarul szóltak ott is. Olaszokkal már nem is merek kikezdeni, valaki aszonta, hogy hazudósak :-)kaef2 írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:05Az egész világra kiterjedő kereskedelmet tekintetbe véve, hogyan kellene értelmezni az országra jellemző hangzást?
Nem nagyon van olyan ismertebb hangsugárzó gyártó szerintem a világon, akinek a nem hazai, hanem külföldi értékesítése ne lenne nagyobb, mint a hazai, aminek az ízlését állítólag szolgálni akarja. Főképpen, mióta annyira erősek az ázsiai (kínai, vietnami) piacok.
TAD 3 utas állódobozok (Japán), a Yamamoto Altec klón sem - kiegyenlített hang, nem húz magasba a Yamamotonak nincs mélye de nem is húz a magasba
Zu hangsugárzók (amerikai) - nem kiabál középen, inkább kicsit tompának mondanám
Falcon LS/5a (angol) de akár a PMC-k bármelyikét is említhetem - beszéd és általában a középtartomány abszolúte példaszerű, szórakoztató, magával ragadó, aki a részleteket keresi a hangjában megérdemli a sorsát. A PMC nagyobb dobozai közelebb állnak Focal nagy 3 utas dobozaihoz, mint a jellemzésedhez
Focal Scala Utopia EVO (francia) - az Audio Forumban használt (Naim pld) elektronikákkal többnyire kiabálós, főképpen, ha közel kerül a hátsó falakhoz
Az Avantgarde Trio ugyanúgy német hangfal, mint a Wolf von Langa, de a hangzásukban semmi közös nincs.
Értem én, hogy ha valaki a gyártó nemzetiségét támpontnak akarja használni, de nagy csapdákba lehet beleesni ezzel a megközelítéssel. Szerintem nem érdemes ilyen módon egy-egy ország hansugárzó termését tipizálni. Persze mindenki úgy egyszerűsíti a döntéshozatali folyamatait, ahogy jólesik.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1270
az összes japán cucc, ami nálam járt magasba húzott. Az összes amerikai középben kiabált, az összes angol udvariasan kevés magassal, kis felbontással zenélt, és az összes francia nekem tetszően szólt. Német hangfalból sok volt, a kis 2 utas monitorokkal nincs gond a felső árkategóriában, de a 3 utas dobozok mind szarul szóltak ott is. Olaszokkal már nem is merek kikezdeni, valaki aszonta, hogy hazudósak :-)kaef2 írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:05Az egész világra kiterjedő kereskedelmet tekintetbe véve, hogyan kellene értelmezni az országra jellemző hangzást?