Ez a lényeg az egészben...-CB- írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:28az összes japán cucc, ami nálam járt magasba húzott. Az összes amerikai középben kiabált, az összes angol udvariasan kevés magassal, kis felbontással zenélt, és az összes francia nekem tetszően szólt. Német hangfalból sok volt, a kis 2 utas monitorokkal nincs gond a felső árkategóriában, de a 3 utas dobozok mind szarul szóltak ott is. Olaszokkal már nem is merek kikezdeni, valaki aszonta, hogy hazudósak :-)kaef2 írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:05Az egész világra kiterjedő kereskedelmet tekintetbe véve, hogyan kellene értelmezni az országra jellemző hangzást?
Másképpen hangolja egy angol cég a hangsugárzóit mondjuk a japán piacra?
Nem nagyon van olyan ismertebb hangsugárzó gyártó szerintem a világon, akinek a nem hazai, hanem külföldi értékesítése ne lenne nagyobb, mint a hazai, aminek az ízlését állítólag szolgálni akarja. Főképpen, mióta annyira erősek az ázsiai (kínai, vietnami) piacok.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Nemzeti hang.
Anno a HFM sok jót írt a Heybrook HB1-ről. Több ismerősöm megvette - van aki ma is használja - hogy, na most akkor itt az "angol hang". (Ezt a HFM erről a gépről SOHA nem mondta.)
Nagy volt a csodálkozás és/vagy csalódás.
(A HB1 mikor forgalomba került 1986-ban, a kapható legjobb hangsugárzó volt.)
Anno a HFM sok jót írt a Heybrook HB1-ről. Több ismerősöm megvette - van aki ma is használja - hogy, na most akkor itt az "angol hang". (Ezt a HFM erről a gépről SOHA nem mondta.)
Nagy volt a csodálkozás és/vagy csalódás.
(A HB1 mikor forgalomba került 1986-ban, a kapható legjobb hangsugárzó volt.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Ezt kb én is így hallottam, de a Japán high - end nem visít.-CB- írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:28
Az összes japán cucc, ami nálam járt magasba húzott. Az összes amerikai középben kiabált, az összes angol udvariasan kevés magassal, kis felbontással zenélt, és az összes francia nekem tetszően szólt. Német hangfalból sok volt, a kis 2 utas monitorokkal nincs gond a felső árkategóriában, de a 3 utas dobozok mind szarul szóltak ott is. Olaszokkal már nem is merek kikezdeni, valaki aszonta, hogy hazudósak :-)
Egy amerikaim volt, egy Infinittty Kappa 7. Az nem kiabált középen, inkább csak zavaros volt egy kicsit, a büszkeségük a magas ribbon és a 30 - as mély vitte a prímet.
Franciák... Nem húznak magasba ? A Focal talán nem, de A Triangle magas tölcsére több, mint átütő, kétszer hallottam, egy alkalommal 500 kilcsit autóztam érte, végül otthagytam...
Németek... T+A Tmr 160 - at hallottál ? Olcsóért szerintem nagyon jó.
Viszont az Elac Concerto 26000 Euroért, arra kíváncsi lennék. Brutál, ahogy kinéz.
Olaszok... Amit eddig hallottan Sonust, mind nagyon tetszett.
Még a kis régi állványos Concerto is nagyon jó, minden meg van benne.
Angolok... Igen, udvariasak, de nem mind döglött. A Kappa 7 - et egy Mission Freedom 770 - el hasonlítottuk össze anno, másnap már meg is hírdettem, pedig nem volt egy hónapja, hogy hazacügöltem Németországból.
Harbeth, vagy Spendor, jól el lennék velük...
TAD 3 utas állódobozok (Japán), a Yamamoto Altec klón sem - kiegyenlített hang, nem húz magasba a Yamamotonak nincs mélye de nem is húz a magasba
Zu hangsugárzók (amerikai) - nem kiabál középen, inkább kicsit tompának mondanám
Falcon LS/5a (angol) de akár a PMC-k bármelyikét is említhetem - beszéd és általában a középtartomány abszolúte példaszerű, szórakoztató, magával ragadó, aki a részleteket keresi a hangjában megérdemli a sorsát. A PMC nagyobb dobozai közelebb állnak Focal nagy 3 utas dobozaihoz, mint a jellemzésedhez
Focal Scala Utopia EVO (francia) - az Audio Forumban használt (Naim pld) elektronikákkal többnyire kiabálós, főképpen, ha közel kerül a hátsó falakhoz
Az Avantgarde Trio ugyanúgy német hangfal, mint a Wolf von Langa, de a hangzásukban semmi közös nincs.
Értem én, hogy ha valaki a gyártó nemzetiségét támpontnak akarja használni, de nagy csapdákba lehet beleesni ezzel a megközelítéssel. Szerintem nem érdemes ilyen módon egy-egy ország hansugárzó termését tipizálni. Persze mindenki úgy egyszerűsíti a döntéshozatali folyamatait, ahogy jólesik.
A saját élményeim, saját magam általk felvett zenékkel:-CB- írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:28az összes japán cucc, ami nálam járt magasba húzott. Az összes amerikai középben kiabált, az összes angol udvariasan kevés magassal, kis felbontással zenélt, és az összes francia nekem tetszően szólt. Német hangfalból sok volt, a kis 2 utas monitorokkal nincs gond a felső árkategóriában, de a 3 utas dobozok mind szarul szóltak ott is. Olaszokkal már nem is merek kikezdeni, valaki aszonta, hogy hazudósak :-)kaef2 írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:05Az egész világra kiterjedő kereskedelmet tekintetbe véve, hogyan kellene értelmezni az országra jellemző hangzást?
Nem nagyon van olyan ismertebb hangsugárzó gyártó szerintem a világon, akinek a nem hazai, hanem külföldi értékesítése ne lenne nagyobb, mint a hazai, aminek az ízlését állítólag szolgálni akarja. Főképpen, mióta annyira erősek az ázsiai (kínai, vietnami) piacok.
TAD 3 utas állódobozok (Japán), a Yamamoto Altec klón sem - kiegyenlített hang, nem húz magasba a Yamamotonak nincs mélye de nem is húz a magasba
Zu hangsugárzók (amerikai) - nem kiabál középen, inkább kicsit tompának mondanám
Falcon LS/5a (angol) de akár a PMC-k bármelyikét is említhetem - beszéd és általában a középtartomány abszolúte példaszerű, szórakoztató, magával ragadó, aki a részleteket keresi a hangjában megérdemli a sorsát. A PMC nagyobb dobozai közelebb állnak Focal nagy 3 utas dobozaihoz, mint a jellemzésedhez
Focal Scala Utopia EVO (francia) - az Audio Forumban használt (Naim pld) elektronikákkal többnyire kiabálós, főképpen, ha közel kerül a hátsó falakhoz
Az Avantgarde Trio ugyanúgy német hangfal, mint a Wolf von Langa, de a hangzásukban semmi közös nincs.
Értem én, hogy ha valaki a gyártó nemzetiségét támpontnak akarja használni, de nagy csapdákba lehet beleesni ezzel a megközelítéssel. Szerintem nem érdemes ilyen módon egy-egy ország hansugárzó termését tipizálni. Persze mindenki úgy egyszerűsíti a döntéshozatali folyamatait, ahogy jólesik.
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1285
az összes japán cucc, ami nálam járt magasba húzott. Az összes amerikai középben kiabált, az összes angol udvariasan kevés magassal, kis felbontással zenélt, és az összes francia nekem tetszően szólt. Német hangfalból sok volt, a kis 2 utas monitorokkal nincs gond a felső árkategóriában, de a 3 utas dobozok mind szarul szóltak ott is. Olaszokkal már nem is merek kikezdeni, valaki aszonta, hogy hazudósak :-)kaef2 írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:05Az egész világra kiterjedő kereskedelmet tekintetbe véve, hogyan kellene értelmezni az országra jellemző hangzást?
- -CB-
- Beköltözött

A fényérzetük is más. Bemész egy kínai boltba, és a szemkápráztató kékes színű ledekkel van kivilágítva. Értem, hogy anno a kompakt fénycsövekből az olcsó ilyen sz@r fényt adott, de most már egy árban van minden árnyalat. Igazamat megerősítve: van egy Vietnyami étterem ahová gyakran járok (pho king), ahol a munkaterület kékes fénnyel, a vendégterület sárgással megvilágított.pali923 írta: ↑2024.08.15., csüt. 10:18Erről nem hallottam, de nemrég beszélgettem egy cipő-nagykereskedővel, akitől megtudtam, hogy a dél-európai embereknek általában hosszabb és keskenyebb a lábuk, mint az északabbra lakóknak. Ezért oda ugyanabból a cipőből és méretből kicsi más szabású cipőket gyártanak. Lehet, ezért van, hogy egyes cipőkből a 44-es jó, másikból meg nagyobb kell.
Mindig tanul az ember valamit.![]()
nemtom. én csak leírtam amit egy szakember és hobbytárs mondott. Ettől függetlenül az tagadhatatlan, hogy a japán piacra szánt termékek (nekem is van japán nyomású lP-m, az is olyan) kissé emelt magashang tartománnyal rendelkeznek. Lehet, hogy ez az ízlés miatt van nem tudom, de feltételezem, hogy amit egy hozzáértő orvos mond az igaz lehet.Rock60 írta: ↑2024.08.15., csüt. 11:00Erről már egyszer leírtam a véleményem, de röviden : Tévedés.Snipi írta: ↑2024.08.15., csüt. 09:50
Nekem egy hobbytárs mesélt erről aki amúgy Dr fül-orr-gégész főállásban, és ő mondta, hogy pl. az ázsiai embereknek (kínai, japán) - és nem rasszizmus - kicsit más a hallóberendezésük, nem pontosan értettem, de valahogy a csigákkal meg kalapácsokkal van összefüggésben, pontosan nem tudom, de lényeg az, hogy emiatt a magas hangokat kicsit halkabbnak hallják mint mi, ezért van az hogy "japános hangzás" ami egy kicsit magasba húz.![]()
Nem az, hogy hogyan hal a japán ember, magas-hiányosan, vagy nem - nem vagyok fülgégész - hanem a logikai megközelítés.
Tételezzük fel, hogy a hallgatott anyagot reprodukciónak fogjuk fel, tehát a konzerv hangot a valósághoz viszonyítjuk.
Ha japánunk kevésbé hallja a magas hangot, akkor azt a valóságban is úgy hallja.
Ahhoz viszonyít. Tehát, ha a reprodukciót is hasonlatosnak szeretné hallani, akkor pont hogy egy kiegyensúlyozott hangú dobozt kellene, hogy hallgasson, nem egy visítósat.
Egyébbként, ha kilépünk a budget kategóriából és lépkedünk a high - end felé, hamar kiderül, hogy a japcsik is kb. azt tartják jónak, amit mi.
Szerintem, a kompromisszumot ők úgy kötik az olcsóbb kategóriában, hogy ha már hiányzik belőle ez - az, akkor legalább magasa legyen...![]()
Az egész világra kiterjedő kereskedelmet tekintetbe véve, hogyan kellene értelmezni az országra jellemző hangzást?
Erről már egyszer leírtam a véleményem, de röviden : Tévedés.Snipi írta: ↑2024.08.15., csüt. 09:50
Nekem egy hobbytárs mesélt erről aki amúgy Dr fül-orr-gégész főállásban, és ő mondta, hogy pl. az ázsiai embereknek (kínai, japán) - és nem rasszizmus - kicsit más a hallóberendezésük, nem pontosan értettem, de valahogy a csigákkal meg kalapácsokkal van összefüggésben, pontosan nem tudom, de lényeg az, hogy emiatt a magas hangokat kicsit halkabbnak hallják mint mi, ezért van az hogy "japános hangzás" ami egy kicsit magasba húz.
Nem az, hogy hogyan hal a japán ember, magas-hiányosan, vagy nem - nem vagyok fülgégész - hanem a logikai megközelítés.
Tételezzük fel, hogy a hallgatott anyagot reprodukciónak fogjuk fel, tehát a konzerv hangot a valósághoz viszonyítjuk.
Ha japánunk kevésbé hallja a magas hangot, akkor azt a valóságban is úgy hallja.
Ahhoz viszonyít. Tehát, ha a reprodukciót is hasonlatosnak szeretné hallani, akkor pont hogy egy kiegyensúlyozott hangú dobozt kellene, hogy hallgasson, nem egy visítósat.
Egyébbként, ha kilépünk a budget kategóriából és lépkedünk a high - end felé, hamar kiderül, hogy a japcsik is kb. azt tartják jónak, amit mi.
Szerintem, a kompromisszumot ők úgy kötik az olcsóbb kategóriában, hogy ha már hiányzik belőle ez - az, akkor legalább magasa legyen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.08.15., csüt. 11:08-kor.
Mindig tanul az ember valamit.
Erről nem hallottam, de nemrég beszélgettem egy cipő-nagykereskedővel, akitől megtudtam, hogy a dél-európai embereknek általában hosszabb és keskenyebb a lábuk, mint az északabbra lakóknak. Ezért oda ugyanabból a cipőből és méretből kicsi más szabású cipőket gyártanak. Lehet, ezért van, hogy egyes cipőkből a 44-es jó, másikból meg nagyobb kell.
Mindig tanul az ember valamit.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Az angolokkal kapcsolatban - ezt is hallottam másoktól még mielőtt .. - azt hallottam, hogy ott a zsúfolásig telebútorozott nem túl nagy szobák meg a házak építőanyaga (nem tudom mi az) a fő ok, amiért olyanok amilyenek. Az USA-ban meg a hodály nagy nappalik stb. az okai, hogy akkora böször nagy hangfalakat csinálnak. (Ott tudtommal - bár biztos rosszul tudom - leginkább fából építik a házakat, ami amúgy szerintem tök jó építő anyag, csak itt nálunk - ez sem biztos - nagyon drága lenne.)-CB- írta: ↑2024.08.15., csüt. 10:06Akkor az angoloknak meg érzékeny a fülük a magas hangokra.Snipi írta: ↑2024.08.15., csüt. 09:50Amúgy ezeket a "hangokat" nem én találtam ki, akármennyire is le lettem hurrogva (ahogy szokás szerint más topikokban (lásd kerékpározás, amikor meg mertem említeni a van rysel kerékpárokat) ...)
Nekem egy hobbytárs mesélt erről aki amúgy Dr fül-orr-gégész főállásban, és ő mondta, hogy pl. az ázsiai embereknek (kínai, japán) - és nem rasszizmus - kicsit más a hallóberendezésük, nem pontosan értettem, de valahogy a csigákkal meg kalapácsokkal van összefüggésben, pontosan nem tudom, de lényeg az, hogy emiatt a magas hangokat kicsit halkabbnak hallják mint mi, ezért van az hogy "japános hangzás" ami egy kicsit magasba húz. Szóval lehet ugyan hagyni, de van tudományos (legalább is ha az anatómia annak számít egyesek szemében) magyarázat is rá.
A németek viszont szeretik a rendet: szépen sorban van minden hang, de nincs közük egymáshoz![]()
A németek viszont szeretik a rendet: szépen sorban van minden hang, de nincs közük egymáshoz
- -CB-
- Beköltözött

Akkor az angoloknak meg érzékeny a fülük a magas hangokra.Snipi írta: ↑2024.08.15., csüt. 09:50Amúgy ezeket a "hangokat" nem én találtam ki, akármennyire is le lettem hurrogva (ahogy szokás szerint más topikokban (lásd kerékpározás, amikor meg mertem említeni a van rysel kerékpárokat) ...)
Nekem egy hobbytárs mesélt erről aki amúgy Dr fül-orr-gégész főállásban, és ő mondta, hogy pl. az ázsiai embereknek (kínai, japán) - és nem rasszizmus - kicsit más a hallóberendezésük, nem pontosan értettem, de valahogy a csigákkal meg kalapácsokkal van összefüggésben, pontosan nem tudom, de lényeg az, hogy emiatt a magas hangokat kicsit halkabbnak hallják mint mi, ezért van az hogy "japános hangzás" ami egy kicsit magasba húz. Szóval lehet ugyan hagyni, de van tudományos (legalább is ha az anatómia annak számít egyesek szemében) magyarázat is rá.
A németek viszont szeretik a rendet: szépen sorban van minden hang, de nincs közük egymáshoz
Amúgy ezeket a "hangokat" nem én találtam ki, akármennyire is le lettem hurrogva (ahogy szokás szerint más topikokban (lásd kerékpározás, amikor meg mertem említeni a van rysel kerékpárokat) ...)
- -CB-
- Beköltözött

Én sokáig Phonarokat hallgattam. Abban is dán driverek vannak, mégsem volt olyan hangjuk, mint egy Dynaudiónak.Rock60 írta: ↑2024.08.15., csüt. 08:46Ebből ne induljunk ki. A driver hangja meghatározó ugyan, de nagyon sok minden kell még oda, mire megszólal a doboz.
PSA diesel motorok dolgoznak az europai autók kétharmadában, meg még a Nissan - ban is - a padlólemezről és a rengeteg közös alkatrészről nem is beszélve - azok az autók azért érezhetően különböznek egymástól.
Régebbi modelleket hallottam csak, de a Canton, Heco, Elac, Magnat, Quadral, mondhatni, hogy hallhatóan német hang... Talán a TMR kicsit kilóg a sorból.
Ebből ne induljunk ki. A driver hangja meghatározó ugyan, de nagyon sok minden kell még oda, mire megszólal a doboz.
PSA diesel motorok dolgoznak az europai autók kétharmadában, meg még a Nissan - ban is - a padlólemezről és a rengeteg közös alkatrészről nem is beszélve - azok az autók azért érezhetően különböznek egymástól.
Régebbi modelleket hallottam csak, de a Canton, Heco, Elac, Magnat, Quadral, mondhatni, hogy hallhatóan német hang... Talán a TMR kicsit kilóg a sorból.
Vitatkoztok itt ilyen hülyeségekről, miközben a kínai hang már úgyis mindent letarolt. 
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Pl Dán hang, Norvég hang, Olasz hang, Amerikai hang, Indonéz hang... Magyar hang!!!... ésígytovább.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11172
- Kapcsolat:
Angol hang, német hang... Már sok év(tized)e megszűnt ez a megkülönböztethetőség. Régebben is inkább tervezési filozófiát, paraméterek közötti súlyozást jelölt, nem valamilyen speciális hangzást, de még ott is rengeteg ellenpélda volt.
Ugyan, hagyjuk már.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9556
És mi van azzal a maroknyi gyártóval, akik drivereket gyártanak, majd a világ több pontján építenek belőle komplett hangsugárzót? Az milyen "hangnak" számít?Snipi írta: ↑2024.08.14., szer. 10:13
Főleg ha olyan hangsugárzót kell tesztelni aminek a hangja nem jellemző arra a nációra. Pl. én alapvetően nem szeretem a német hangot, de az Audio Physik az egyik kedvencem. Vagy ott van a Dynaudio amit nagyon nem kedvelek a Totem mégis piszok jó. Igaz az kanadai, de ha belenézel ott figyel benne a dynó. Szóval azért van "német hang" "angol hang" "japán hang" stb. , de vannak olyan termékeik ezeknek az országoknak amik nem ezek sajátosságaival szólnak. Felteszem azért mert külföldi piacra (főleg) csinálják őket.
Tényleg erről jut eszembe! ha már német hangfal (már régen kérdezni akartam) hallott már valaki Acapella tölcsérest? Sajna én még nem, pedig nagyon meghallgatnék egyet. Állítólag fenomenálisak. Bár az igazság szerint én nem igazán szeretem a tölcséreseket. De azt mondják ez annyira jó, hogy még nekem is nagyon tetszene. Hát nem tudom ... Nagyon kíváncsi lennék, hogy van-e valaki aki hallott már, és milyennek hallotta.
Ugyan, hagyjuk már.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Tényleg erről jut eszembe! ha már német hangfal (már régen kérdezni akartam) hallott már valaki Acapella tölcsérest? Sajna én még nem, pedig nagyon meghallgatnék egyet. Állítólag fenomenálisak. Bár az igazság szerint én nem igazán szeretem a tölcséreseket. De azt mondják ez annyira jó, hogy még nekem is nagyon tetszene. Hát nem tudom ... Nagyon kíváncsi lennék, hogy van-e valaki aki hallott már, és milyennek hallotta.
Főleg ha olyan hangsugárzót kell tesztelni aminek a hangja nem jellemző arra a nációra. Pl. én alapvetően nem szeretem a német hangot, de az Audio Physik az egyik kedvencem. Vagy ott van a Dynaudio amit nagyon nem kedvelek a Totem mégis piszok jó. Igaz az kanadai, de ha belenézel ott figyel benne a dynó. Szóval azért van "német hang" "angol hang" "japán hang" stb. , de vannak olyan termékeik ezeknek az országoknak amik nem ezek sajátosságaival szólnak. Felteszem azért mert külföldi piacra (főleg) csinálják őket.Vinkler írta: ↑2024.08.14., szer. 10:01Szerintem meg nem szerencsés általánosítani."Angol hang", Német hang", ... Kíváncsi lennék egy vakteszten hányan mondanák meg a hangsugárzó gyártójának származását.-CB- írta: ↑2024.08.14., szer. 09:55Angol autó? Sztem olyan már nincs. ha igen, az vagy múzeumban, vagy a szervízben pihen :-). A "jó" angol hanggal is óvatosan bánjunk. Inkább kellemesnek, udvariasnak mondanám, ami senkit nem bánt, mindenki élvezi egy adott szintig. A német hangnál minden esetre oktávval jobb.![]()
De azért ma is vannak még angol autók. Csak úgy mint az angol hangfalak Kínában készülnek. 
Tisztelet a kivételnek, mert azért van. Csak azok rohadt drágák. Akárcsak az angol hangfalak. Azért én tudok olyan angol hangfalat (igaz nem mai gyerek) amelyik ugyancsak odab... nem mondható kicsit sem udvariasnak sem kellemesnek. Bár kellemesnek igen. Kellemesen leordítja a hajad ha ez kell. Nem csak a hangerőre gondolok, sőt inkább nem arra. Hallottam én már Metallicát meg Észidíszit angol hangfalon úgy hogy majd besz...tam a gyönyörűségtől ...
Hát ja. Én is a kedvenc autómra gondoltam az 1963-as Rover P5 V8 3.8-asra.-CB- írta: ↑2024.08.14., szer. 09:55Angol autó? Sztem olyan már nincs. ha igen, az vagy múzeumban, vagy a szervízben pihen :-). A "jó" angol hanggal is óvatosan bánjunk. Inkább kellemesnek, udvariasnak mondanám, ami senkit nem bánt, mindenki élvezi egy adott szintig. A német hangnál minden esetre oktávval jobb.Snipi írta: ↑2024.08.14., szer. 04:18Igen vannak olyan elvetemült - általában német - zeneszerzők, akik használnak H-húros bőgőket is. De az csúnya dolog. De mondjuk a magyar népzenében gyakran használt un. mezőségi bőgőnek csak 3 húrja van. Noés? Attól még a bőgő 4 húros, az autó és a hangsugárzó meg angol. És kész!![]()
Tisztelet a kivételnek, mert azért van. Csak azok rohadt drágák. Akárcsak az angol hangfalak. Azért én tudok olyan angol hangfalat (igaz nem mai gyerek) amelyik ugyancsak odab... nem mondható kicsit sem udvariasnak sem kellemesnek. Bár kellemesnek igen. Kellemesen leordítja a hajad ha ez kell. Nem csak a hangerőre gondolok, sőt inkább nem arra. Hallottam én már Metallicát meg Észidíszit angol hangfalon úgy hogy majd besz...tam a gyönyörűségtől ...
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9556
Szerintem meg nem szerencsés általánosítani."Angol hang", Német hang", ... Kíváncsi lennék egy vakteszten hányan mondanák meg a hangsugárzó gyártójának származását.-CB- írta: ↑2024.08.14., szer. 09:55Angol autó? Sztem olyan már nincs. ha igen, az vagy múzeumban, vagy a szervízben pihen :-). A "jó" angol hanggal is óvatosan bánjunk. Inkább kellemesnek, udvariasnak mondanám, ami senkit nem bánt, mindenki élvezi egy adott szintig. A német hangnál minden esetre oktávval jobb.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
- -CB-
- Beköltözött

Angol autó? Sztem olyan már nincs. ha igen, az vagy múzeumban, vagy a szervízben pihen :-). A "jó" angol hanggal is óvatosan bánjunk. Inkább kellemesnek, udvariasnak mondanám, ami senkit nem bánt, mindenki élvezi egy adott szintig. A német hangnál minden esetre oktávval jobb.Snipi írta: ↑2024.08.14., szer. 04:18Igen vannak olyan elvetemült - általában német - zeneszerzők, akik használnak H-húros bőgőket is. De az csúnya dolog. De mondjuk a magyar népzenében gyakran használt un. mezőségi bőgőnek csak 3 húrja van. Noés? Attól még a bőgő 4 húros, az autó és a hangsugárzó meg angol. És kész!![]()