Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sütés-főzés
Re: Sütés-főzés
Angyalföldi Rakott-krumpli a'la Párkány utca krinolinnal, Hartai kolbásszal, mélyalmos tojással, frissen reszelt sajttal
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14439
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9556
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Nálunk a gyerekeknél meg nagyot a tarhonya, én is szeretem, de a marhapöri mellé nálam no way. Sertéshez jó, meg lecsós cuccokhoz szoktam még.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Tctronic
- Beköltözött

- Hozzászólások: 2856
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2794
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
A lábszár nálam is alap, én főtt burgonyával kedvelem, de most a gyerekek így kérték. Sok készült belőle, maradt is bőven. Nem egy kimondott kánikula menü
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14439
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9556
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A marhapöri nálam általában lábszárból készül és sima nokedlivel fogyasztjuk, vagy friss kenyérrel.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14439
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9556
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A tárcsát én szalonnabőrrel szoktam kenegetni.stx írta: ↑2024.06.30., vas. 15:56Csak zsírban szabad. Nem bolti.fererencz írta: ↑2024.06.30., vas. 15:13A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet.
IMG_20240630_145628.jpg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Tctronic
- Beköltözött

- Hozzászólások: 2856
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2794
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne
)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- fererencz
- Törzsvendég

- Hozzászólások: 1536
- Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
- Értékelés: 912
- Tartózkodási hely: Kápolna
Re: Sütés-főzés
Kb egy teáskanál olaj volt, csak azért, hogy az előtte megtisztított tárcsa kapjon egy kis kezelést a szinte ráégő olaj által.
Mondjuk, a pác alapja is olaj volt, zsírban nehéz lenne, bár biztosan nem lehetetlen.
Ja, már a hús is bolti volt, sajnos...
Nem szotkam hibázni.
- stx
- V.I.P.

- Hozzászólások: 957
- Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
- Értékelés: 479
- Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
- Kapcsolat:
Re: Sütés-főzés
Csak zsírban szabad. Nem bolti.fererencz írta: ↑2024.06.30., vas. 15:13A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet.
IMG_20240630_145628.jpg
- fererencz
- Törzsvendég

- Hozzászólások: 1536
- Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
- Értékelés: 912
- Tartózkodási hely: Kápolna
Re: Sütés-főzés
A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. 
Nem szotkam hibázni.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Hozzászólások: 5289
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 3720
Re: Sütés-főzés
Tescoban a héten akciós a darált marha hús, Auchanban pedig az XXL buci.
Na, akkor gyerünk. Hús, saláta, lila hagyma, sajt, extra durván csípős chili szósz, pikáns mustár, csemege uborka, és egy kis ketchup.
Na, akkor gyerünk. Hús, saláta, lila hagyma, sajt, extra durván csípős chili szósz, pikáns mustár, csemege uborka, és egy kis ketchup.
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött

- Hozzászólások: 2856
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2794
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Ahány ház annyi lecso.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Tctronic
- Beköltözött

- Hozzászólások: 2856
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2794
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Idei első lecso
(szigorúan rövid o-val
) Sajnos még nem szabadföldi a paprika, paradicsom, de jó vót' ez is.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Hozzászólások: 5289
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 3720
Re: Sütés-főzés
Vendégségbe nem megyünk üres kézzel. No meg a létszám miatt nem átlag adag kell.
10 tojás, 1l tej, 1kg gríz, meg némi vaníliás cukor, csak elég lesz
10 tojás, 1l tej, 1kg gríz, meg némi vaníliás cukor, csak elég lesz
Csak a Marantz! :-D
- Tctronic
- Beköltözött

- Hozzászólások: 2856
- Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
- Értékelés: 2794
- Tartózkodási hely: Kistarcsa
Re: Sütés-főzés
Öcsémtől kaptunk egy gázzsámolyos tárcsát, jól felavattuk.
A húson kívül készült más is rajta, de azokat nem fotóztam.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Re: Sütés-főzés
Egy kis rozé cuvée
Re: Sütés-főzés
Nem volt kedvem edzeni
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Hozzászólások: 5289
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 3720
Re: Sütés-főzés
Kiválasztott tepsivel szoktam kezdeni a süti előkészületet. Készülök a holnapi talira
Csak a Marantz! :-D
- Kellnerművek
- Fórumlakó

- Hozzászólások: 513
- Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
- Értékelés: 549
- Tartózkodási hely: Fejér megye
Re: Sütés-főzés
Mai ebéd.
Borjú lábszár újra gondolva.
Szalonna, gomba, répa, lila hagyma, fokhagyma, só, bors, teriyaki szósz- szezámos. Rétegelve.
Sütő alul felül 200 fok - fólia, 50 perc fólia nélkül.
Köret - aszalt sárgabarackos jázmin rizs, friss új káposzta saláta.
Pazar ízbomba.
Borjú lábszár újra gondolva.
Szalonna, gomba, répa, lila hagyma, fokhagyma, só, bors, teriyaki szósz- szezámos. Rétegelve.
Sütő alul felül 200 fok - fólia, 50 perc fólia nélkül.
Köret - aszalt sárgabarackos jázmin rizs, friss új káposzta saláta.
Pazar ízbomba.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Hozzászólások: 5289
- Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
- Értékelés: 3720
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14439
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9556
- Tartózkodási hely: Szentendre
Re: Sütés-főzés
A gyerekek rendelték a vacsorát. Lazac babbal és citromos vajmártással.
.
.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Re: Sütés-főzés
Teljesen igazad van. Ez most elmaradt.
Amúgy most nagyon egyszerű volt.(Bár néha azok a legjobb kaják) Én fel szoktam dobni a bucit is a grillrácsra. Fodros saláta ágy husi(marha és elég vastagra hagyva),paradicsom,kígyóubi,ketchup,majonéz.
Ennyi. Ja, a szomszédéra még ment pirított hagyma és sajt is.

