Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sütés-főzés

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13937
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 8876
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Összejött a család, kellett egy kiadósabb étel. Hagyományos bográcsgulyás. Amúgy is imádom! :tutiok:

.
IMG_2574.jpeg
IMG_2575.jpeg
IMG_2579.jpeg
IMG_2581.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2698
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Szicíliai padlizsánragu. (Vagy ahogy mi hívjuk mediterrán lecsó :rolleyes: ) Először Olaszországban ettem valami hasonlót, utána kezdtem kutatni, hogy mi is lehet ez és hogyan kellene elkészíteni. Mondanom sem kell, olyan sikere lett itthon, hogy azóta szinte folyamatosan készítjük nyáron. Melegen, hidegen mindenhogy tökéletes, viszonylag gyorsan elkészül. Mi most épp pirítóssal ettük reggelire hidegen. A lenti receptet csatoltam, ami ízlés szerint variálható. Mi a mazsolát, vörösborecetet és a mentát kihagyjuk, a kaliforniai paprika helyett kápiát teszünk bele , és friss húsos paradicsomot konzerv helyett + egy kis csípős salsa szószt.

Az egyik legjobb hús nélküli étel amit ettem. :tutiok: Természetesen ha grillen készül még ütősebb.


https://sobors.hu/receptek/sziciliai-pa ... gu-recept/
20240721_095113.jpg
20240721_095119.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
earforce
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5849
Csatlakozott: 2009.01.21., szer. 00:18
Értékelés: 2932

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: earforce »

Hat Te írta:
2024.07.20., szomb. 21:17
„A kés a szakács lelke” tartja a japán mondás..
Sajnos elmentem meglátogatni egy budapesti üzletet a Japán kések boltját.. https://japankesek.hu/
A tulajdonos és egyben eladó, egy rendkívül segítőkész és profi üzletember, aki nem a legdrágább, hanem a leginkább neked való kést szeretné neked megtalálnia.
És, hogy miért sajnos? Nem jöttem el üres kézzel és még biztos vissza is fogok menni..
Ha valaki csak kiváncsi, akkor is érdemes megnézi az üzletet, nincs vásárlási kényszer, de bármilyen kérdésre választ kapsz.


IMG_5208.jpeg

IMG_5210.jpeg

IMG_5209.jpeg
Személy szerint Yoshihirokat használok ~5 éve. Mindig is szerettem volna normális kést, amire öröm ránézni, öröm használni és egy igazi munkaeszköz. Ahogy ezt egy késboltos mondta nekem anno:
"A japán ott kezdődik, ahol a német véget ér".

Ezeket a dolgokat 1x kell megvenni az életben. Utána már csak vigyázni és használni kell. Olcsó? Nem. Megéri? Nagyonis.
https://www.echefknife.com/
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Hat Te
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 598
Csatlakozott: 2010.12.23., csüt. 22:20
Értékelés: 483
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Hat Te »

„A kés a szakács lelke” tartja a japán mondás..
Sajnos elmentem meglátogatni egy budapesti üzletet a Japán kések boltját.. https://japankesek.hu/
A tulajdonos és egyben eladó, egy rendkívül segítőkész és profi üzletember, aki nem a legdrágább, hanem a leginkább neked való kést szeretné neked megtalálnia.
És, hogy miért sajnos? Nem jöttem el üres kézzel és még biztos vissza is fogok menni..
Ha valaki csak kiváncsi, akkor is érdemes megnézi az üzletet, nincs vásárlási kényszer, de bármilyen kérdésre választ kapsz.

IMG_5208.jpeg
IMG_5208.jpeg (105.44 KiB) Megtekintve 1214 alkalommal
IMG_5210.jpeg
IMG_5210.jpeg (92.9 KiB) Megtekintve 1214 alkalommal
IMG_5209.jpeg

Avatar
Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 534
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Elmo írta:
2024.07.16., kedd 20:29
"üvegben sült csülök" Erről mesélhetnél.
Youtube " cooked in glass
" nagyon sok variáció.
Vízfürdőben dunsztolás hosszú órákig, sütőben 120-140 fokon 4-6 óráig, saját llevében, fehér borral, sörrel ffelöntve, zárt kupakkal, alufóliával lezárva. Hetekre, hónapokra eltartható szobahőn, mint a lekvár.
Kísérletnek jó volt, nagyon puha, omlós végeredmény, de rövidebb idő alatt is lehet más módszerrel nagyon jó ételt készíteni ezen alapanyagokból.
Nem akarom letörni a kísérletező kedvet, egyszer ki kell próbálni.

Avatar
Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1110
Csatlakozott: 2009.09.09., szer. 08:30
Értékelés: 288
Tartózkodási hely: Regöly

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Elmo »

"üvegben sült csülök" Erről mesélhetnél.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

Avatar
Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 534
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Fiatal kakas varialt burgundi módra, üvegben sült csülök, zöldséges kurkumás basmati rizs, friss saláta variáció.
Csatolmányok
20240609_114329.jpg

Avatar
Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 534
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Római saláta variáció a'la kánikula.
Csatolmányok
20240623_125603.jpg

Avatar
cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Hozzászólások: 5416
Csatlakozott: 2012.07.04., szer. 13:21
Értékelés: 2273

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: cables »

Angyalföldi Rakott-krumpli a'la Párkány utca krinolinnal, Hartai kolbásszal, mélyalmos tojással, frissen reszelt sajttal

P7065400.jpg

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 904
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 448
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

Lemmy9.1 írta:
2024.07.01., hétf. 11:28
Én tarhonyával.
Épp most aratják a tarhonyaföldeket, várom a frisset. :D
Van ahol, azt hiszik, hogy fán terem.. :D

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13937
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 8876
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Lemmy9.1 írta:
2024.07.01., hétf. 11:28
Én tarhonyával.
Épp most aratják a tarhonyaföldeket, várom a frisset. :D
Nálunk a gyerekeknél meg nagyot a tarhonya, én is szeretem, de a marhapöri mellé nálam no way. Sertéshez jó, meg lecsós cuccokhoz szoktam még.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1129
Csatlakozott: 2020.05.18., hétf. 08:51
Értékelés: 730

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Én tarhonyával.
Épp most aratják a tarhonyaföldeket, várom a frisset. :D
Szerintem!

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2698
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Vinkler írta:
2024.06.30., vas. 22:34
Tctronic írta:
2024.06.30., vas. 17:39
Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne :D )

20240629_144854.jpg
Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A marhapöri nálam általában lábszárból készül és sima nokedlivel fogyasztjuk, vagy friss kenyérrel. :rolleyes:
A lábszár nálam is alap, én főtt burgonyával kedvelem, de most a gyerekek így kérték. Sok készült belőle, maradt is bőven. Nem egy kimondott kánikula menü :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13937
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 8876
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Tctronic írta:
2024.06.30., vas. 17:39
Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne :D )

20240629_144854.jpg
Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A marhapöri nálam általában lábszárból készül és sima nokedlivel fogyasztjuk, vagy friss kenyérrel. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13937
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 8876
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

stx írta:
2024.06.30., vas. 15:56
fererencz írta:
2024.06.30., vas. 15:13
A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D

IMG_20240630_145628.jpg
Csak zsírban szabad. Nem bolti.
A tárcsát én szalonnabőrrel szoktam kenegetni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2698
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne :D )
20240629_144854.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1475
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 873
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

stx írta:
2024.06.30., vas. 15:56


Csak zsírban szabad. Nem bolti.
Kb egy teáskanál olaj volt, csak azért, hogy az előtte megtisztított tárcsa kapjon egy kis kezelést a szinte ráégő olaj által.
Mondjuk, a pác alapja is olaj volt, zsírban nehéz lenne, bár biztosan nem lehetetlen. :D

Ja, már a hús is bolti volt, sajnos...
Nem szotkam hibázni.

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 904
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 448
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

fererencz írta:
2024.06.30., vas. 15:13
A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D

IMG_20240630_145628.jpg
Csak zsírban szabad. Nem bolti.

Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1475
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 873
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D
IMG_20240630_145628.jpg
Nem szotkam hibázni.

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5006
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3255

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tescoban a héten akciós a darált marha hús, Auchanban pedig az XXL buci.

Na, akkor gyerünk. Hús, saláta, lila hagyma, sajt, extra durván csípős chili szósz, pikáns mustár, csemege uborka, és egy kis ketchup. :rolleyes:
20240629_131605.jpg
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2698
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

dennis12 írta:
2024.06.22., szomb. 00:09
Paradicsom utólag? :O nálunk előre megy
Ahány ház annyi lecso. :D Tulajdonképpen mindegy de mi ìgy szoktuk.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
dennis12
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2024.06.22., szomb. 00:02
Értékelés: 0
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: dennis12 »

Paradicsom utólag? :O nálunk előre megy

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2698
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Idei első lecso :D (szigorúan rövid o-val :D ) Sajnos még nem szabadföldi a paprika, paradicsom, de jó vót' ez is. :cheers1:


20240615_134644.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5006
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3255

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vendégségbe nem megyünk üres kézzel. No meg a létszám miatt nem átlag adag kell.
10 tojás, 1l tej, 1kg gríz, meg némi vaníliás cukor, csak elég lesz :rolleyes:
20240615_113110.jpg
20240615_130656.jpg
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2801
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2698
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Öcsémtől kaptunk egy gázzsámolyos tárcsát, jól felavattuk. :napsut: A húson kívül készült más is rajta, de azokat nem fotóztam.
20240602_151106 (1).jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”