.
Személy szerint Yoshihirokat használok ~5 éve. Mindig is szerettem volna normális kést, amire öröm ránézni, öröm használni és egy igazi munkaeszköz. Ahogy ezt egy késboltos mondta nekem anno:Hat Te írta: ↑2024.07.20., szomb. 21:17„A kés a szakács lelke” tartja a japán mondás..
Sajnos elmentem meglátogatni egy budapesti üzletet a Japán kések boltját.. https://japankesek.hu/
A tulajdonos és egyben eladó, egy rendkívül segítőkész és profi üzletember, aki nem a legdrágább, hanem a leginkább neked való kést szeretné neked megtalálnia.
És, hogy miért sajnos? Nem jöttem el üres kézzel és még biztos vissza is fogok menni..
Ha valaki csak kiváncsi, akkor is érdemes megnézi az üzletet, nincs vásárlási kényszer, de bármilyen kérdésre választ kapsz.
IMG_5208.jpeg
IMG_5210.jpeg
IMG_5209.jpeg
Youtube " cooked in glass
Nálunk a gyerekeknél meg nagyot a tarhonya, én is szeretem, de a marhapöri mellé nálam no way. Sertéshez jó, meg lecsós cuccokhoz szoktam még.
A lábszár nálam is alap, én főtt burgonyával kedvelem, de most a gyerekek így kérték. Sok készült belőle, maradt is bőven. Nem egy kimondott kánikula menü
Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A tárcsát én szalonnabőrrel szoktam kenegetni.stx írta: ↑2024.06.30., vas. 15:56Csak zsírban szabad. Nem bolti.fererencz írta: ↑2024.06.30., vas. 15:13A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet.
IMG_20240630_145628.jpg
Kb egy teáskanál olaj volt, csak azért, hogy az előtte megtisztított tárcsa kapjon egy kis kezelést a szinte ráégő olaj által.
Csak zsírban szabad. Nem bolti.fererencz írta: ↑2024.06.30., vas. 15:13A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet.
IMG_20240630_145628.jpg
Ahány ház annyi lecso.