Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Hány fórumozónak van itt egyáltalán 10 millió Ft értékű hifije?

Van itt pár ilyen.
Nálunk akár több is.

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tipikus magyar mentalitás! 
Tisztelt urak, akkor válaszoljon már nekem valaki arra a kérdésemre, hogy ha adott egy akár 10 milliós lánc, akkor az miért is van, hogy milliós kábelek nélkül egy fabatkát sem ér az egész?

Akkor az én DIY-es mentalitásom nem "tipikus magyar", hiszen mindig azt hangoztattam, hogy spéci alkatrészek* és különleges minőségű kábelek nélkül is normálisan kell szólnia a kütyünek illetve a hifinek. Amin aztán miért ne javítsunk, ha az "reális" árban lehetséges? A kábelek nem csak tonálisan tologatják a hangképet, a jó kábel jó rendszerben éppen erről ismerhető fel. Igen, a zavarosban halászók pénzt csinálnak a hifisták tudatlanságából, elrontott hallásából és mesterségesen kreált "igényeiből". Nem csak kábel fronton, a készülékek ára is nagyon elszállt. Még nagyobb baj, hogy a rendkívül magas árak egyre kevésbé garantálják a tisztességes hangminőséget. Ebben szerintem is tökéletesen igaza van Zsoltnak, aki gyártóként csak köntörfalazva mondhatja ki a lényeget:

A hifi/highend ipar a közízlésből tud megélni - az meg olyan, amilyen.

Ha már a "magyar mentalitás" szóba került, a hazai fórumokon egyre inkább végletekben vergődést látok. Nem számít a kábel kontra millió forintos kábelek. Hány fórumozónak van itt egyáltalán 10 millió Ft értékű hifije? Mi köze ennek az árkategóriának a Heed Audiohoz?

* ami nyilván nem vonatkozik a végeredményt meghatározó, kritikus alkatrészekre, mint például a csöves végfok kimenőtrafója

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Sumi... halkabban!

Pár hónapja mintha még a másik oldalon csápoltál volna!

No de a kérdés első részére mi a válasz?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

A HEED készülékek eléggé szisztematikusan épülnek egymáshoz.Szerintem jól csinálja a gyártó.

Szerintem is elég nagy az összhang a készülékeik között. Az már más kérdés, hogy jól csinálja-e a gyártó. Ezt szerintem lehet több aspektusból vizsgálni - például anyagi haszon szempontjából sok mindent elbaltáznak, pont úgy mint a felhasználói elégedettséggel kapcsolatosan (leginkább design) - ellenben van egy saját elképzelésük, amit minden áron próbálnak képviselni.

Egyébként megvan a magánvéleményem arról, hogy miért van a Heed topikban ilyen erős tábor-ellentábor. Szerintem nagyon más a Heed "hang reprodukciója" mint más gyártóké, emellé párosul egy erős gyártói és nem eladói szemlélet. Ezek igen nagy ellenszenvet keltenek/kelthetnek az emberekben (kinek az eltérő hangreprodukciós szemlélet, kinek az ár konkurencia okán vagy akár az eladói (és nem gyártói) képességek/szolgáltatások miatt).
Ezek pedig teljesen függetlenek attól, hogy valakinek tetszik-e a Heed által produkált hang.

Nekem a fentiekkel nincs is bajom, nagyon is beleillik a "mindenki úgy élvez ahogy tud" szemléletbe. Csak azzal van a gondom, hogy nem azt kapja az ember ettől a topiktól amit vár. Én speciel az "anyázós" és a "seggnyalós" kommentekre sem vágyom - viszont nagyon szivesen elbeszélgetnék arról, hogy milyen a "Heed hang", miért jó és miért nem, milyen konstrukciós hibák vagy brilliáns megoldások vannak a készülékekben..melyik készülékeik a jobbak és miben...és ehhez hasonló dolgok.
Ezt azonban nem látom lehetségesnek amíg túl nem lép mindenki azon, hogy elfogult legyen..akár csak elméletben megkellene mindenkinek objektívnek és proaktívnak maradni.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Arra akartam célozni, hogy úgy érzem azóta nem tulajdonít különösebb jelentőséget a kábeleknek, mióta HEED-ezik!

Bizony, és főként ezért Heed-ezik Sumi, ha teheti! Mert az azért agyrém, hogy 600e ft-nyi használt árú kábel kell egy motyóhoz, hogy egyáltalán hallgatható legyen!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Arra akartam célozni, hogy úgy érzem azóta nem tulajdonít különösebb jelentőséget a kábeleknek, mióta HEED-ezik!

Na ezt nem tudom.
Ha jól tudom volt már neki többször is HEED cucca.
Mindenesetre a Dynokról megegyezett a véleményünk nekünk is.Ezekeből is volt nem kevés mindkettőnknek.Egy szint alatt leszedetném róluk a cimkét.
A HEED készülékek eléggé szisztematikusan épülnek egymáshoz.Szerintem jól csinálja a gyártó.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Nem.Én tudom milyen cuccai voltak.
Az hogy megvett pár dobozt megfülelni,abban nincs semmi gond.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Sumi... halkabban!

Nem.Én tudom milyen cuccai voltak.
Az hogy megvett pár dobozt megfülelni,abban nincs semmi gond.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Tisztelt urak, akkor válaszoljon már nekem valaki arra a kérdésemre, hogy ha adott egy akár 10 milliós lánc, akkor az miért is van, hogy milliós kábelek nélkül egy fabatkát sem ér az egész? Akkor most ki is a korrekt, és ki van átb....va?

Ugye azt azért itt mindenki elismeri, hogy a kábelek tonálisan tologatják csak a hangképet, és erre miért is van szüksége egy méregdrága motyónak?

Értem én, hogy ciki, hogy itt egy motyó, ami gatyamadzaggal is alkalmas zenehallgatásra........., hát kinek fogjuk így eladni azt a sok méregdrága kábelt? Akartuk, hogy legyen hallható különbség a kábelek között, hát lett, minő meglepő, a világ legnagyobb biznisze!

Sumi... halkabban!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Értem én, hogy ciki, hogy itt egy motyó, ami gatyamadzaggal is alkalmas zenehallgatásra........., hát kinek fogjuk így eladni azt a sok méregdrága kábelt? Akartuk, hogy legyen hallható különbség a kábelek között, hát lett, minő meglepő, a világ legnagyobb biznisze!

Egyetértek.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Tisztelt urak, akkor válaszoljon már nekem valaki arra a kérdésemre, hogy ha adott egy akár 10 milliós lánc, akkor az miért is van, hogy milliós kábelek nélkül egy fabatkát sem ér az egész? Akkor most ki is a korrekt, és ki van átb....va?

Ugye azt azért itt mindenki elismeri, hogy a kábelek tonálisan tologatják csak a hangképet, és erre miért is van szüksége egy méregdrága motyónak?

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ha rám gondolsz, biztosan rosszul értelmezed. Egy szokványos félvezetős erősítő bemenetének kapacitása _viszonylag_ alacsony impedanciáról meghajtva, éppen úgy nem okoz különösebb magasfrekis fázistolást, mint egy átlagos interkonnekt kapacitása. Az "igazság" annyi, hogy jól összelőtt rendszereknek egyszerűen nincs szükségük kábeles "hangszín-korrekcióra". Jobb kábelekkel (a kábelezés "rendszer a rendszerben") persze jobb lehet a felbontás, kisebb lehet a hallható torzítás... még a végén kiderül, hogy az interkonnekt a legkevésbé fontos kábel:-) - ami persze általánosítva megint nem igaz.

Most gyakorlatilag te is leírtad, hogy jól összelőtt rendszerben nem olyan lényeges a kábel. Amit tulajdonképpen Zsolt is írt - én meg tapasztalom.
De akkor nemtudom mire vélni, hogy mit is kellene megkérdeznem Zsolttól. Igazából csak azzal nem értessz egyet, hogy Zsolt felszinesen fogalmaz..vagy egyáltalában van valami gondod a készülékeivel (inkább ez utóbbi jött le a hozzászólásodból).

Vendég

Heed Audio termékek

Az el-el ejtettt félmondatokból én úgy értelmezem, hogy néhány embernek konstrukciós problémái vannak a Heed komponensekkel.
Ha rám gondolsz, biztosan rosszul értelmezed. Egy szokványos félvezetős erősítő bemenetének kapacitása _viszonylag_ alacsony impedanciáról meghajtva, éppen úgy nem okoz különösebb magasfrekis fázistolást, mint egy átlagos interkonnekt kapacitása. Az "igazság" annyi, hogy jól összelőtt rendszereknek egyszerűen nincs szükségük kábeles "hangszín-korrekcióra". Jobb kábelekkel (a kábelezés "rendszer a rendszerben") persze jobb lehet a felbontás, kisebb lehet a hallható torzítás... még a végén kiderül, hogy az interkonnekt a legkevésbé fontos kábel:-) - ami persze általánosítva megint nem igaz.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Sőt egy negyedik is.

Valószínűleg van több is:) Csak arra akartam utalni, azt akartam érzékeltetni, hogy sokan nyitottak vagyunk a Heed topicban arra (hovatovább ezért vagyunk itt), hogy meghallgassuk a kritikát - ha annak van tényleges tartalma és nem csak arról szól, hogy a "másik" üzletét rontsuk.

De sajnos ezt igen kevesen használják ki..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Szerintem van egy harmadik tábor is -

Sőt egy negyedik is.
Én is birtokoltam ilyen rendszert és még kereskedő is vagyok.
Azért vásároltam,hogy nálunk is meg lehessen fülelni HEED rendszerrek is a mi dobozainkat,de sajnos elég kevesen használták ki ezt a lehetőséget,így eladtam.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Az el-el ejtettt félmondatokból én úgy értelmezem, hogy néhány embernek konstrukciós problémái vannak a Heed komponensekkel. Ők képeznek egy tábort (rendszerint valamilyen más gyártó vagy gyártó képviselői).

Van ugyanakkor egy másik tábor, aki hallgatja (őket nevezi a másik oldal Heed "fan"-nak vagy "elvakult hívő"-nek vagy bármi másnak). Ezek az emberek leginkább csak "zene hallgatók" és nem műszaki zsenik és nem is érdekli őket más (se háttér, se semmi).

Szerintem van egy harmadik tábor is - bár ezt mindenki figyelmen kívül hagyja, de - szerintem ők vannak túlnyomó többségben. Ők akik birtokolnak/birtokoltak valamilyen Heed produktumot. Tapasztaltak/tapasztalnak valamit ennek a kapcsán és kiváncsiak ennek a hátterére - akár pozitív akár negatív.

Véleményem szerint nem lenne itt semmi probléma ha az "ellenzők" ész érveket, műszaki problémákat sorolnának fel, akkor minden tábor eltudná dönteni, hogy érdemes-e ezzel és az eredményével együtt élni..vagy sem.
Ez a döntés teljesen szubjektív és függetleníthető a forumon zajló dolgoktól..a többi meg vita tárgya - a vita azonban nem abból áll, hogy nem sorolunk fel objektív érveket..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

egyszerüen van nekem egy tapasztalatom (nevezetesen a kábelek alig szólnak bele a hangba nálam),

Én ugyanezt írtam.
Nagyon sokféle gyártmányú,anyagszerkezetű kábellel kipróbáltuk.
Az ezüstnél éreztem,hogy nem tett neki rosszat,de annak az ára már horror.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Pontosan erről beszéltem:) Mondod-mondod, de érted is, miről beszélsz? Ugyanez a homályos, félrevezető gondolatmenet olvasható Zsolt blogjában. Tessék már belekérdezni a mesternél

Mivel nem lennék egy ilyen kérdezz-felelek játékban megfelelő szintű vitapartner emiatt ezt nem fogom megtenni.
De kiváncsian várom a te érveidet-válaszaidat, mert láthatóan megvan a műszaki véleményed. Akkor elő a farbával. Halljuk.

Én nem tettem műszaki állásfoglalást - egyszerüen van nekem egy tapasztalatom (nevezetesen a kábelek alig szólnak bele a hangba nálam), másrészt meg bemásoltam, hogy a gyártó szerint miért nem.
Fogalmam sincs, hogy mi az igazság műszakilag - de majd te mindjárt leírod.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Pihent korszakomban kipróbáltam jól bevált spéci HiFi kábeleket stúdiós környezetben és kb semmilyen hatásuk nem volt.

Ennek az okára azért kíváncsi lennék.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ez itt egyrészt off, másrészt meg elhamarkodott gondolat, mert aktív váltás esetén a mélyhangszóróra -ami sokszor 300-500Hz-ig működik-,éppúgy vonatkozik ez a probléma.

Na ja... de azért ha választhatnál hogy csak 300-500 Hz-es tartományban zavarjon "vissza a tányér", vagy az egész frekisávba, gondolom te is az elsőt választanád!

Vendég

Heed Audio termékek

Egyszóval egy jól megépített elő/végfok illesztés szinte érzéketlen az IC kábelre
Pontosan erről beszéltem:) Mondod-mondod, de érted is, miről beszélsz? Ugyanez a homályos, félrevezető gondolatmenet olvasható Zsolt blogjában. Tessék már belekérdezni a mesternél, miben "jobb" a Heed Dactilus kimenetének és az Obelisk bemenetének illesztése a többi, normálisan megtervezett készülékéhez képest. Ha zavarba szeretnéd hozni, konkrétan kérdezz rá az Obelisk bemeneti impedanciájának kapacitív összetevőjére, összehasonlítva egy triódás bemenetű, átfogó visszacsatolás nélküli csöves erősítő néhány pikofarádos bemeneti kapacitásával. Ha ezek után még mindig szóbaáll veled, előhozakodhatsz a kismegszakítók és a falban futó "villanydrót" kérdésével - melyekre nem csak a Naim rendszerek érzékenyek "meglepően", hanem például az övé is...

Én műszaki dolgokról nyilván nemtudok ilyen mélységben nyilatkozni - mivel nem ez a szakmám.
Akkor talán Zsolt kinyilatkoztatásait se kellene hangoztatni. (Illesztések, "nem tisztességesen" megépített kütyük, stb.)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Még egy pont az aktív váltásnál!

Ez itt egyrészt off, másrészt meg elhamarkodott gondolat, mert aktív váltás esetén a mélyhangszóróra -ami sokszor 300-500Hz-ig működik-,éppúgy vonatkozik ez a probléma.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Aki műszaki dolgokról beszél két mondatos hozzászólásában....
Hogy miért nem érzékenyek a Heed erősítők annyira a kábelezésre, ezt el tudnám mondani, de mivel nem állnak rendelkezésemre bemutatható precíz mérési eredmények, ezért nem fogom fárasztani a nagyérdeműt, különösen, hogy a lájkoló fanokat (!) nem is érdekli, hiszen, ha jól szól a bugi, akkor minek gyártsunk problémát?

Én műszaki dolgokról nyilván nemtudok ilyen mélységben nyilatkozni - mivel nem ez a szakmám.

Viszont érdekelne, hogy mi szerinted az ok és szerintem a "fan"-okat is. Elvégre erről szól a topic - ez nem gyártói topic! Nyugodtan mehet akár kritika is, sőt!!
Amit a "fan"-ok nem szoktak tűrni az a gondolatok, tapasztalatok hijján történő pocskondiázás.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

...nem is beszélve a hangszórók visszahatásáról, ami az erősítő visszacsatolásán keresztül modulálhatja a bemenetet. Ezért van az, hogy egy adott erősítő szépen szól egy kis hatásfokú, kis membránfelületű hangszóróval, míg egy nagy lavórral meg csapnivalóan, ott a hangszóró (csak a mély) visszahatása sokkal nagyobb.

Még egy pont az aktív váltásnál!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nincs itt szerintem olyan nagy varázslat. Még Zsolt írta anno:
"
Az összekötő kábel problémakörhöz:
Egy elő/végfok illesztés a legproblémamentesebb, hiszen egy nagyon alacsony kimeneti impedancia áll szemben egy relatíve nagyon nagy bemeneti impedanciával, a jelszint Voltos nagyságrendű ami már teljesen érzéketlen a környezeti zavarokra. Ráadásul nem feszültség generátoros üzem, mint a végfok kimenet.
A végfok esetén viszont egy néhány ohmos impedanciát kell meghajtani, nagyon magas - és változó! - áramterhelés mellett.
Egyszóval egy jól megépített elő/végfok illesztés szinte érzéketlen az IC kábelre, míg a hangfalkábelre mindig is érzékeny lesz a rendszer. Két olyan kábelfajta marad mindig is, ami nagyon problémás, az hangszedő (elsősorban persze MC) és elő-előfok közti szakasz, és a hangfalkábel.
"

Aki műszaki dolgokról beszél két mondatos hozzászólásában, attól (szerintem) elvárható, hogy ne legyen ellentmondásban a két mondat. Ugyanis a kis kimeneti impedanciás előfok -nagy bemeneti impedanciás végfok UGYANÚGY feszültséggenerátoros üzemnek számít, mint a kis kimeneti impedanciás végfok - hangszóró üzem. A néhány ohmos impedanciájú hangszórót néhány század, esetleg egy-két tized ohmos erősítő kimeneti impedanciával (plusz néhány század Ohm hangszórókábel ellenállással, no meg némi egyéb tulajdonsággal) hajtunk meg, az igaz, hogy a terhelés impedanciája frekvenciától és kivezérlés mértékétől is függ, nem is beszélve a hangszórók visszahatásáról, ami az erősítő visszacsatolásán keresztül modulálhatja a bemenetet. Ezért van az, hogy egy adott erősítő szépen szól egy kis hatásfokú, kis membránfelületű hangszóróval, míg egy nagy lavórral meg csapnivalóan, ott a hangszóró (csak a mély) visszahatása sokkal nagyobb.
Hogy miért nem érzékenyek a Heed erősítők annyira a kábelezésre, ezt el tudnám mondani, de mivel nem állnak rendelkezésemre bemutatható precíz mérési eredmények, ezért nem fogom fárasztani a nagyérdeműt, különösen, hogy a lájkoló fanokat (!) nem is érdekli, hiszen, ha jól szól a bugi, akkor minek gyártsunk problémát?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”